Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Το ΑΕΚ- 247 Θυμάται...

 ΑΕΚ-ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ

1991. Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει νωχελικά στο πρωτάθλημα, έχοντας περάσει ένα γύρο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ άλλα προς τα τέλη Οκτωβρίου, αρχίζει να παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο το οποίο συνδυάζεται επιτέλους με νίκες. Έτσι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 1991, κερδίζει τον Ηρακλή και περνάει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα την οποία θα διατηρήσει για όλο το πρωτάθλημα ξεκινώντας το σερί των τριών συνεχόμενων τίτλων. Την επόμενη Πέμπτη αγωνίζεται στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στην πανίσχυρη Σπάρτακ Μόσχας του Μόστοβοι. Ο πρώτος αγώνας είχε λήξει 0-0 στη Ρωσία και ο επαναληπτικός της Φιλαδέλφειας έφερε στο γήπεδο 38000 οπαδούς μας. Να σημειωθεί ότι η περίοδος 91-92 ήταν η τελευταία που τα καρεκλάκια δεν είχαν πλάτη στο γήπεδο, και οι θέσεις ορθίων κυριαρχούσαν στα 2 πέταλα, συνεπώς ο εν λόγω αγώνας θεωρείται εκείνος με την μεγαλύτερη προσέλευση θεατών όλων των εποχών στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο αγώνας ξεκίνησε άσχημα για την ΑΕΚ που μετά από ένα επιπόλαιο πέναλτι του Σαβέφσκι βρέθηκε στο καναβάτσο. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-1 και σε 45 λεπτά η ΑΕΚ έπρεπε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Με δύο κόρνερ χτυπημένα από τον αρχηγό Γιώργο Σαββίδη η ΑΕΚ ανέτρεψε το σκορ και τελικά επιβλήθηκε με 2-1 παίρνοντας την πρόκριση για τον επόμενο γύρο. Σκόρερ οι Μπατίστα και Δημητρίαδης. Στο βίντεο που ακολουθεί, τα δύο γκολ και οι αντιδράσεις πάγκου και κερκίδας. Στην περιγραφή,  ο Σταύρος Τσώχος.
Σύνθεση ΑΕΚ: Μήνου, Βασιλόπουλος, Καραγιάννης, Μανωλάς, Κούτουλας, Σταματής,Σαβέφσκι, Σαμπανάτζοβιτς, Σαββίδης, Αλεξανδρής, Δημητριάδης.


                                                                        ΓΚΟΛ
                
                                        ΚΛΑΜΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΣΩΧΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

1 σχόλιο:

Yellow Gunner είπε...

Το 1ο ευρωπαϊκό παιχνίδι που παρακολούθησα Live. Λίγο πριν γίνω 8 άκουγα αντί για κ@υλα τη λέξη παύλα. Οπότε φώναζα (και αναρωτιόμουν γιατί το έλεγαν αφού δεν έβγαζε νόημα): Τελεία και παύλα ΑΕΚ είσαι παύλα :)