Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΕΚ!

Χάρης Κοπιτσής

Υπήρξε και αυτός ένας παίκτης ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο. Αγωνίστηκε σε πολλές θέσεις, βοηθούσε όποτε χρειαζόταν, δε δημιούργησε ποτέ πρόβλημα και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ΑΕΚ. Ο λόγος για το Χάρη Κοπιτσή ή «Βιαστή». Σήμερα είναι προπονητής στην ομάδα της ΑΕΚ για παιδιά από δώδεκα έως 14 ετών.
Καριέρα
Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από το Αιγάλεω το 1986 όπου παρέμεινε για ένα χρόνο πριν μετεγγραφεί στον Πανιώνιο το 1988. Στις «γάτες» αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια και εν συνεχεία έκανε το άλμα στην ΑΕΚ μεσούσης της περιόδου 92-93. Ήρθε στην ΑΕΚαρα σε μια πολύ καλή εποχή αλλά τη στιγμή που έγινε η μετεγγραφή, η ομάδα μας αντιμετώπιζε πάρα πολλά προβλήματα τραυματισμών. Έτσι ο Κοπιτσής άρχισε να αγωνίζεται κατευθείαν και το ντεμπούτο του στη βασική ενδεκάδα έγινε στο ντέρμπι τίτλου εναντίον του παο. Το τι συνέβη εκεί θα σας το πω αργότερα… Ο Κοπιτσής τις πρώτες του δύο χρονιές είχε συνολικά 23 παρουσίες όλες ως βασικός. Με τη φυγή του Βασιλόπουλου αποκτήθηκε ο Μπορμπόκης για τη θέση του δεξιού μπακ που καπάρωσε τη θέση του βασικού με τις συμμετοχές του Κοπιτσή να είναι αρχικά περιορισμένες. Κατέκτησε τις πρώτες δύο του χρονιές ισάριθμα πρωταθλήματα, ενώ συνολικά είχε συμμετοχή σε 3 κύπελλα κι ένα Σούπερ Καπ. Αγωνίστηκε για την ΑΕΚ 166 φορές πριν πάει στο Αιγάλεω το 2001. Στο οκταετές πέρασμα του από το δικέφαλο, σκόραρε 10 γκολ. Η αναλογία μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψεως πενιχρή αλλά η κρισιμότητα των τερμάτων ήταν συγκλονιστική. Δύο γκόλ εναντίον του Παο που ουσιαστικά οδήγησαν την ομάδα σε πρωταθλήματα, ένα γκολ εναντίον του οσφπ που οδήγησε στο κύπελλο του 2000 και γκολ στην παγωμένη Μόσχα εναντίον της Λοκομοτίβ, στη μεγάλη χαμένη ευκαιρία της ΑΕΚ να προκριθεί στους «4» του κυπέλλου Κυπελλούχων του 1999. Όχι κι άσχημα, ειδικά αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για δεξιό μπακ. Να προσθέσω ότι ήταν παίκτης της ΑΕΚ στο ταξίδι του Βελιγραδίου εν καιρώ πολέμου και αγωνίστηκε ενάντια στην Παρτιζάν.
Στιγμή
27Η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 92-93 και η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον παο σε ένα ματς που θα κρίνει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την τελική έκβαση του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ παρατάσσεται με «μισή» ομάδα καθώς απουσιάζουν οι Σλίσκοβιτς, Σταματής, Βασιλόπουλος, Μητρόπουλος και Σταματής. Ωστόσο, το μεγαλείο της ΑΕΚ εκείνης της εποχής, ήταν πως οποιοσδήποτε προερχόμενος του πάγκου μπορούσε να αντικαταστήσει επάξια την έλλειψη βασικών παικτών. Έτσι ο Κοπιτσής άδραξε την ευκαιρία και αγωνίστηκε βασικός. Οι πληροφορίες που θέλουν τον  Καπουράνη να ζητά δραμαμίνες μετά την «επιτήρηση» του Χάρη, ελέγχονται ως ανακριβείς… Ο Κοπιτσής, αφού περνούσε σα σταματημένο επί 80 λεπτά κάθε δύσμοιρο αντίπαλο που βρισκόταν στο διάβα του πέτυχε ένα γκολ ποίημα που τον έβαλε μια για πάντα στις καρδιές μας. Στη συνέχεια απεβλήθη μιας και έβγαλε τη φανέλα του εκστασιασμένος από το νέκταρ της επιτυχίας. Η δήλωση του στο δημοσιογράφο ήταν το κάτι άλλο: -Χάρη πως αισθάνεσαι που ήρθες από το ΠΟΥΘΕΝΑ, από τον Πανιώνιο, και καθιερώθηκες στην ΑΕΚ; - Πφφφφφ, ξέρω γώ; Πφφφ, δε ξέρω που βρίσκομαι τώρα, ντάξει. Αυτή η δήλωση αποτέλεσε την αφορμή για το γνωστό σύνθημα: « Ο πιο καλός ο βιαστής, είναι ο Χάρης Κόπιτσης, είναι τρελός, ψυχοπαθής μα πάνω από όλα ΑΕΚτζής!»

Χάρη Κοπιτσή σε ευχαριστούμε!

Καλημέρα!

Εναντίον του Παο 




αφιέρωμα της οριτζιναλ



1 σχόλιο:

AEK-LOCO είπε...

foveres dilwseis papadopoulou! kai ton eipe kai "bazexas" hahaha