Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

TO ΑΕΚ-247 -δε θέλει να- Θυμάται... (Μέρος 1ο)


Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είχαν την τύχη να φορέσουν τη φανέλα της ΑΕΚ και εμείς είχαμε την ατυχία να τους δούμε αγωνιζόμενους. Άλλοι ήρθαν αθόρυβα, άλλοι με τίτλους, άλλοι ως αντικαταστάτες μεγάλων παικτών αλλά όλοι οι ακόλουθοι παίκτες προσέφεραν από λίγα ως ελάχιστα στην ομάδα μας.

Ντιαν Ντοντσεφ

Όσο και να σας φαίνεται παράξενο ο συγκεκριμένος παίκτης είναι ο πρώτος που φόρεσε τη φανέλα με το «4» μετά το Στέλιο Μανωλά. Ήρθε με δόξες και τιμές στην ομάδα το καλοκαίρι του 2000, με την ανακοίνωση της διοίκησης να κάνει λόγο για ένα παίκτη που ήταν ο πρώτος στόχος της αμυντικής γραμμής. Κατά δήλωσή του, πέραν της θέσης του σέντερ μπακ έπαιζε και αριστερό μπακ, τρομάρα του, και στα πρώτα φιλικά της σαιζόν έδωσε τα διαπιστευτήριά του. Έπαιξε μια φορά στην ΑΕΚ πριν φύγει άρον άρον το Δεκέμβριο. Για την ιστορία παίζει ακόμα ποδόσφαιρο στα 36 του στην Βουλγαρική Σπορτίστ Σβόγκε.
Ίλιαν Ίλιεφ

«Μουντιαλικός», είναι η λέξη που τον χαρακτήρισε στις εφημερίδες όταν ήρθε στην ΑΕΚ. «Τιτάνιος» ήταν το πόρισμα του ιδιοκτήτη του Ιντεάλ στη φιλαδέλφεια, καθώς ο Βούλγαρος πέραν της δεδομένης έφεσής του στο ποδόσφαιρο είχε και ταλέντο στο.. γύρο. Όταν ντεμπουτάρισε σε έναν αγώνα με τη Βέροια, ξεσήκωσε τη Νέα Φιλαδέλφεια με τις ντρίμπλες του σκορπώντας ενθουσιασμό στον κιτρινόμαυρο κόσμο. Από τότε απλώς προσπαθούμε να καταλάβουμε τι δεν πήγε καλά στην περίπτωσή του. Τα απανταχού γυράδικα των Αθηνών, μάλλον έχουν την απάντηση…8 συμμετοχές, 0 γκολ…
Γκόραν Τόμιτς

Δεν μπήκε στο άρθρο λόγω του ότι ήταν μέτριος παίκτης. Ούτε επειδή έτρωγε πολλά σουβλάκια. Έπαιξε 12 φορές για την ΑΕΚ και σκόραρε 2 φορές. Αυτό που έκανε όμως στο ένα εκ των δύο γκολ, θα μείνει στην ιστορία καθιερώνοντας τον ως βασικό στην ενδεκάδα της ηλιθιότητας. Μειώνοντας το σκορ σε 2-1 μέσα στη φιλαδέλφεια στην ήττα από τον Πανηλειακό το ’99, έτρεξε στη Σκεπαστή, βγάζοντας τη φανέλα και πανηγυρίζοντας έξαλλα με τον κόσμο της ομάδας. Απορημένος, είδε να του εκσφενδονίζονται νερά, καφέδες και κόκα-κόλες. Μη κατανοώντας ποτέ που βρίσκεται έφυγε κατευθείαν από την ΑΕΚ…
Ολεγκ Βιενλίνσκι

Καλός παίκτης, αλλά αν σας πω αυτά που θυμάμαι από αυτόν το μόνο σίγουρο είναι πως θα λυθείτε στα γέλια… Ουκρανός πολίτης, παθαίνει πνευμονία Αυγουστιάτικα στην Αθήνα! Αυτό έπαθε ο Όλεγκ τον Αύγουστο του 2005… Δεν ήξερε προφανώς Ελληνικά, αλλά ούτε και Αγγλικά. Το χειρότερο είναι πως αρνήθηκε να κάνει μαθήματα αγγλικών συνεπώς ποτέ δεν κατάλαβε τι του ζητούσε ο Σάντος. Το προσωνύμιο του ήταν «το μινγκ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: