Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ο χειρότερος Άρης και ο καλύτερος ΠΑΟ...


Άνετη νίκη χθες απέναντι στον χειρότερο Άρη από τη στιγμή που επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια το 2006. Ο Λυμπερόπουλος συγκλόνισε με την παρουσία του καθόλη τη διάρκεια του 90λεπτου με συνεχές τρέξιμο, πίεση και το γκολ υπ’ αριθμόν 150 είναι ένα από τα κλασσικότερά του. Ο Λεονάρντο στο «ένας με έναν» σου δίνει την αίσθηση πως μπορεί να περάσει με κάθε τρόπο τον εκάστοτε αντίπαλο και σε κάθε παιχνίδι μου δείχνει πως βελτιώνεται. Εξαιρετικός και ο Κάλα που πέραν του δυναμισμού που βγάζει αμυντικά, είναι εξαιρετικός και επιθετικά κάνοντας σε όλες του τις επιθετικές στιγμές, τις σωστές επιλογές. Ο Γκέντζογλου με εντυπωσίασε χθες στο διάστημα που αγωνίστηκε και αν ο Κωστένογλου κατάφερε να τον εκνευρίσει με το γυάλισμα των παπουτσιών και έθιξε τον εγωισμό του, τότε του βγάζω το καπέλο.
            Την επόμενη αγωνιστική έχουμε το ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟ. Δε γνωρίζω πόσοι από σας είδατε τον αγώνα του με τον ΠΑΟΚ χθες, αλλά αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν έχω ξαναδεί ποτέ τα τελευταία 15 χρόνια τον Παναθηναϊκό να παίζει τόσο καλά. Παίζει χωρίς επιθετικό και χθες πίστευα πως μπορεί να βάλει γκολ με κάθε τρόπο. Ο Φερέιρα είναι ένας πολύ μεγάλος προπονητής και θεωρώ πως είναι πολύ καλύτερος από τον Βαλβέρδε. Ο Κωστένογλου πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ αυτή την εβδομάδα, εντοπίζοντας τα δυνατά σημεία του παναθηναϊκού. Πρέπει να κάνει στοχευμένες κινήσεις περιορισμού των Κατσουράνη, Κουίνσι και Ζέκα που αποτελούν το Άλφα και το Ωμέγα της ομάδας. Ο Λέτο, όντας ο καλύτερος παίκτης αργεί να εισαχθεί στο παιχνίδι κατοχής τους, αλλά οι τρεις που προανέφερα ορίζουν το παιχνίδι τους. Πράγματι η αιώνια τύχη που συνοδεύει τους πράσινους έπαιξε χθες το ρόλο της αντιμετωπίζοντας έναν παοκ, χωρίς τερματοφύλακα, χωρίς Γκαρσία, Αθανασιάδη και Λίνο αλλά το παιχνίδι του παο αυτό καθαυτό ήταν μια απίστευτη ποδοσφαιρική επίδειξη, μιας δουλεμένης ομάδας. Στην ανάλυση αντιπάλων εντοπίζεται το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό προσόν του Κωστένογλου. Έχει δουλέψει σε αυτόν τον τομέα και πραγματικά το κατέχει. Δυστυχώς μεσολαβεί ο αγώνας με τη Λοκομοτίβ και η ομάδα δε θα δουλέψει απερίσπαστη για το ντέρμπι αλλά έχω εμπιστοσύνη στο Νίκο.
Θα ήθελα να εκφράσω την άποψη μου σε σχέση με το ντέρμπι από ποδοσφαιρικής άποψης. Σε αυτά που είδα χθες από τον παναθηναϊκό και σίγουρα μπορεί να δουλέψει η ΑΕΚ είναι τα επιθετικά στημένα μας, όπου ο παο αμύνεται με ζώνη και πρέπει οι εκτελέσεις να πηγαίνουν σε συγκεκριμένα σημεία όπου εντοπίζονται οι λεγόμενες «τρύπες». Πρέπει ακόμα ο Λεονάρντο να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό και να τοποθετηθεί στα αριστερά της επίθεσης αν αγωνιστεί ο Παο με τον Μαρίνο δεξί μπακ. Στην περίπτωση που παίξει ο Βύντρα, πρέπει ο Λέο να πάει στον Σπυρόπουλο. Αν και ο Λύμπε είναι κάτι στον «Ελ Σίντ» για τον παο, στην επίθεση πρέπει να παίξει ο Σιαλμάς για να αποσυντονίσει το «σλου μόσιον» κέντρο άμυνας του παο. Ο Καφές πρέπει να ξεκινήσει από τον πάγκο τον αγώνα δίνοντας τη θέση του στον Γκέντσογλου. Ο Μάκος πρέπει να έχει άτυπο μαν του μαν τον Κατσουράνη και δεν πρέπει οι επιθέσεις τους επ ουδενί να ξεκινούν από τον Πατρινό. Βάσει σχεδίου η πρώτη μπάλα πρέπει να πηγαίνει στον Σιμάο για να περιοριστεί ο ρυθμός ανάπτυξης των αντιπάλων, καθώς ο Μοζαμβικανός είναι το λιγότερο μέτριος με τη μπάλα στα πόδια του. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματά τους. Ο Βάργκας θα κρίνει το ματς για μας, καθώς έχει το ειδικό βάρος να μπορέσει να μας κοντρολάρει.
Κωστέ, Καλό Διάβασμα!

1 σχόλιο:

απ'το 58 στη 18 είπε...

Εχω ακουσει με προσοχη ολες τις σοβαρες γνωμες που συμφωνουν στη πειστικοτατη χθεσινη εμφανιση του παο.Δεν ειδα το ματς καθως μετα το το δικο μας ακολουθησε η ρουτινα παλαιοτερων χρονων και βγηκαμε.Με το που ανοιγαμε ειτε ιντερνετ εκει που καθομαστε ,ειτε ραδιοφωνο στο αυτοκινητο γυρνωντας εμπαινε γκολ! Μεταδοση απο Τουμπα στο ραδιοφωνο δεν ακουω ποτε απο την εποχη του θρυλικου Θεσσαλονικιου σπορτκαστερ Γιαννη Λογοθετη .θεολογου το επαγγελμα.,τις δεκαετιες 60-80.Εκπληκτικη φωνη αριστα Ελληνικα και αρθρωση απιστευτη σκηνοθεσια αυτης της βοης που εβγαζε η μεγαλη αυτη εδρα,χωρις αυτους τους κοντοκουρεμμενους κοντομανικους με τα μαυρα και τη στραβωμενη φατσα.Ανοιγες κι οταν πηγαινε το λινκ απο καποιο αλλο γηπεδο στη Τουμπα εχανες απο τον ηχο...Σταθμος των Ενοπλων Δυναμεων Ελλαδος,κατι που μονο που τ'ακους τωρα τρομαζεις λες δεν γινεται κι ομως μ'αυτον μεγαλωσαν γενιες...Λοιπον δεν υπηρχε περιπτωση να ανοιξω και να επιμεινω κανα δυο λεπτα και να μη το φαμε..Μεγαλες και αδοξες τραγωδιες οταν νομιζες οτι ειχες παρει αποτελεσμα και τωρα δεν αλλαζει αλλα αυτος ο μεγαλος σαμανος του μικροφωνου το γυριζε(απατωνται οσοι παραβλεπουν η απαξιωνουν το μικρο εστω παγανιστικο κομματι των σπορ ,κατεθεσα προ ημερων οσα μπορουσα να πω στο οικειο μπλογκ).
Συνεχιζει το φοβερο ραν του ο παο και υπαρχουν διθυραμβοι παντου.Εχει σε οσα τον ειδα μια λογικη στο στησιμο του,ορθολογικη αναπτυξη,ηρεμια και του βγαινουν οι φασεις( και εκμεταλευεται τις απωλειες η τα λαθη των αλλων).Δεν εχει τον Σισσε που δυναστευε την νοοτροπια παιχνιδιου ,δεν εχει τη καραγκουνιαση με τις τουμπες και τις γκριματσες,δεν εχει αυτο το τσικι-τσικι που χασμουριωσουν.Εχει και Βυντρα και Σαριεγκι και το συμπαθεστατο νεαρο τερματοφυλακα ομως..Ολο αυτο το καλο φηλινγκ δεν μπορει ναναι τοσο καλο ωστε να υιοθετησω τις προβλεψεις περι σοφτ πορν απο αγαπημενους πρασινους φιλους...
Νικησαμε ενα ματς που θα μας εβγαινε καποτε ειδικα εναντιων μισοπεθαμενων η σοβαρα ασθενων, Ηταν ο Αρης ,ομαδα που ανεκαθεν ειχαμε.Τελευταια που δεν εχουμε κανενα η επιτυχια δεν πρεπει να απαξιωνεται γιατι η δυναμικοτης μας ειναι περιορισμενη και οι χαρες λιγες.Πιεση στην αμυνα ελαχιστη με υποψια οτι αν υπηρχε θα ειχαμε προβλημα, το γρηγορο γκολ μας ελυσε , καναμε 4-5 καλα πραγματα ,αλλα η αποοστολη ειναι να πορευθουμε αξιοπρεπως .Στα παιχνιδια που ασκηθηκαν πιεσεις στο αγωνιστικο και ψυχολογικο σκελος δεν ειχμε μεταλλο.Ας δουλεψουν με ηρεμια να βρουν ενα μπουσουλα στο κουμανταρισμα ενος δυσκολου ματς και ας κυΛησει ο χρονος..Απαιτηση υπαρχει μονο για τη προσπαθεια.Με λιτα υλικα υψηλη γαστρονομια δεν γινεται..
Συμφωνω στην αποψη οτι εχει καλες προσεγισεις .ο Ν.Κωστενογλου,στην αναγνωση αντιπαλων αλλα αυτο δεν βγαινει παντα στο χορτο .Ειδικα οταν ειχαμε παικτες με πολυ ολοκληρωμενη προσωπικοτητα και συγκεντρωση του εβγαινε το μαθημα.Τωρα μην αρχισουμε συγκρισεις...
Θα ηταν προτιμοτερο να ελειπε το μαρτυριο της Πεμπτης,μονο καλο δεν θα κανει...