Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί Βασίλη;


Νόμιζα πως ο Σαμπράκος ήταν ΑΕΚ και μάλλον έχω δίκιο. Τον διαβάζω συχνά και παρατηρώ τι γράφει. Δυστυχώς απλώς φτιάχνει κλίμα καθώς δίαβασα το κείμενο του με τίτλο «οι ποδοσφαιριστές που ετοιμάζονται να φύγουν από την ΑΕΚ». Μπήκα λοιπόν για να διαβάσω ονόματα, αλλά τι να δώ; Κάτι αερολογίες, κάτι αρλούμπες, κάτι «ποδοσφαιρικά χρηματιστήρια», κάτι ρεσπεκτ( το συνηθίζει άλλωστε να γράφει αγγλικές λέξεις έτσι για το στυλ καθώς δεν τον καλύπτει εξ ολοκλήρου η ελληνική γλώσσα).  Με εκνευρίζει να γράφεις κάτι που –πιθανώς να- ξέρεις αλλά να μην το αποκαλύπτεις και να αφήνεις να αιωρείται μια φήμη. Δύο εκδοχές υπάρχουν. Ή ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα, ή εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα είτε παικτών που δε θέλουν να μαθευτεί πως...ψάχνονται, είτε κάποιων που δεν γουστάρουν την ΑΕΚ. Διαλέξτε... Σε κάθε περίπτωση δεν κάνει καλά τη δουλειά του στο συγκεκριμένο ζήτημα. 5-6 ποδοσφαιριστές μετρούν την... αξία τους... ποιοι να΄ναι; Όπως έχω δεσμευτεί δε θα μπω στο ιδιοκτησιακό παιχνίδακι που έχει στήσει ο Τσάκα-μίδης και απλώς περιμένω. Πολύ φοβάμαι όμως, πως το τέλος για την ΑΕΚ πλησιάζει αν δεν βρεθεί κάποιος να δώσει πολλά πολλά λεφτά πολύ σύντομα. Απλά πράγματα.  Κουράγιο στους παίκτες που είναι απλήρωτοι και εύχομαι να βρεθεί λύση τάχιστα.  
 

YG: Ζητώ συγγνώμη για τη γραμματοσειρά από όλους... αλλά είναι αδύνατο να διορθωθεί από τον συγκεκριμένο υπολογιστή

3 σχόλια:

απ'το 58 στη 18 είπε...

Κανοντας μια διαδρομη προς τα πισω ,οσο κανεις μπορει να θυμαται ονοματα ,το θεμα της εκπροσωπησης (αποφευγω το βλακωδεστατο επιθετο "αντικειμενικη")του ενωσιτικου συμφεροντος απο τους ειδικους συντακτες πρεπει να ομολογησω κατ'αρχην και με καθε σεβασμο στο επαγγελμα που τιμω (και καμμια φορα ζηλευω ειδικα οταν συναντω την ανεπαρκεια..) οτι μου θυμιζει τους προερχομενους απο την Αριστερα πολιτικους συντακτες που σε βαθος καρριερας,οχι μεγαλο συνηθως ,γινονται πρωτοκλασατοι και "αντικειμενικοι" ταγοι του"Συστηματος".(Διευθυντες εφημεριδων ΟΛΩΝ των παραταξεων,κεντρικοι ανκορμεν δελτιων,προβεβλημενοι εισαγγελεις των τηλε-παραθυρων κλπ κλπ)Δεν λεω ονοματα ειναι γνωστα και το θεμα μας ειναι η ΑΕΚ που σε πολλα μοιαζει με την Αριστερα.Εχουν αναδειχθει πολλα καλα ονοματα δυστυχως απο τη μητρα του κιτρινομαυρου ρεπορταζ ,το δυστυχως θα εξηγηθει ,που στον αγωνα των ευκαιριων που ειχαν ευτυχησαν να βρεθουν σε θεση μανδαρινου.ΟΙι ικανοτητες τους,οι συγκυριες,η προυπηρεσια στην"Τριτη Δυναμη"-ουτε ΗΠΑ ουτε Ρωσια-τους εφεραν να γινουν οι Καραληδες,Δηματοι,Σαμπρακοι και αλλοι που ολοι αναγνωριζουμε σαν σιγουρους Αεκτσηδες με υπερσωματειακη εμβελεια,ομως.
Το δυστυχως εχει να κανει με την υποχρεωση που ανελαβαν στα μεσα που διευθυνουν ,η εμφανιζονται να μη κουβαλανε τη κιτρινη ταυτοτητα,παροτι καμμια φορα τους βγαινει και το γουσταρουμε πολυ. Ο Βασιλης Σ. του οποιου η παρουσια ,οπως και των αλλων που ανεφερα εκτιμαται απο τον ενωσιτικο λαο,εχει μια πορεια απο τα μπετα των φυλλων στα υπερωα και μπραβο.Στηριξε προσπαθεια Ντεμη,πηρε αρκετα ξεκαθαρες θεσεις σε σοβαρες κρισεις(Σαντος,Ψωμιαδη,Ντουσαν,ιδιοκτησιακα,οριτζιναλ)και θεωρω οτι τον χρειαζεται η ΑΕΚ οπως κι αυτος την ΑΕΚ,που την αγαπα.Μην ξεχναμε οτι ευρισκομενος στο περιβαλλον των απληρωτων παικτων ακουει βλεπει και σιωπα ο,σο πρεπει.Το σιγουρο ειναι πως θεματα υπαρχουν,αλλα το μεγαλυτερο, οπως ξελαρυγγιαζομαστε κι απο αυτο το μεσο,ειναι το Μελλον.Οχι η προγνωση του αλλα ο σχεδιασμος του .Κι απ'αυτο δεν εχουμε,οπως ξερετε.

απ'το 58 στη 18 είπε...

Τωρα ερχομενος στο "λογοτεχνικο"κομματι του υφους του ΒΣ δεν κρυβω οτι δεν μου αρεσει ειτε γιατι λιγο το αλλαξε προς τη κατευθυνση που δεν μπορει,αλλα προσπαθει,ειτε γιατι η χρηση ιντερνετικου και ξενου ρεπερτοριου στη διατυπωση εκφρασης δεν βοηθαει το αποτελεσμα και το κανει ουδετερο,ειτε γιατι "πρεπει"...Ειναι γεγονος οτι ουτε η απογευματινη του στο ραδιοφωνο του Σπορ εφ -εμ μου τσουλαει ,ουτε το insiders ths sport day "γραφει".ουτε συμφωνω παντα στα τηλεοπτικα του.Το λαθος μας ειναι βεβαια οτι καπου τον βλεπουμε σαν τον ανθρωπο που θα μιλησει με τη φωνη μας στα μεγαλα Μεσα...
Λοιπον εδω ειναι η κεντα,επιτρεψτε μου την εκφραση ,δεν εχει η ομαδα προπαγανδιστικη συμπαρασταση,δεν εχει το ασπρο-μαυρο που προμοταρουν επιτυχημενα οι αλλοι μεγαλοι,σε σοβιετικο στυλ(αφθονη και επαναληπτικη προβολη θεσεων,,διαιτητικων ερμηνειων,στατιστικων,"δηλωσεων",αλιευματων κατα συρραφη απο τα μεσα που ηδονιζουν και πειθουν τον "ψημενο "οπαδο).δεν εχει τι να κανουμε?Θελουμε ενα Νικολακοπουλο?
Επι χρονια τη σκαπανη της "Σκεψης της ΑΕΚ"την ειχε ο θρυλικος Φαιδων Κωνσταντουδακης που απο την Ενωση,την Απογευματινη,το Δικεφαλο και το ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ σπανιως εκανε λαθος..Υπερθεματιζε και υποστηριζε με τη γραφικη πεννα του (Βασιλομπιλλαρος και τετοια)την κιτρινη υποθεση σε εποχες που η ειδηση ηταν η εφημεριδα και οχι το πιστολιδι του ιντερνετ.
Πλεον σημερα εχουμε ομοειδη εκπροσωπιση με περισσοτερα ποστα(Κυφωνιδη,Κουτσογιαννελλη και αλλους)αλλα το στατους της ομαδας ειναι διαφορετικο.Δεν γινεται να περαστουν μηνυματα αλαζονειας και ενθουσιασμου εφοσον το ολο σκηνικο ειναι φτωχεια...
Θα κλεισω υπενθυμιζοντας μια πολυ πετυχημενη κουβεντα του Μπρουνο Πεζαολα παλαιου Ιταλου τεχνικου και στοχαστη του αντιπαθητικου αποτελεσματικου αμυντικου ποδοσφαιρου( ως κοουτς του παο στα τελη 70 εφερε 7 συνεχη 0-0):
-Οταν ειμαστε φτωχοι φιλοσοφουσαμε..
Εκτος απο αποσταγμα μεγιστης σοφιας αυτο περιγραφει και το κριτηριο των ανθρωπων που στη ζωη τους τιποτα δεν ειναι δεδομενο,και πρεπει να προσπαθουν,οταν σε αλλους παρεχονται..
Ειναι διαφορετικο να εισαι ΑΕΚ.

απ'το 58 στη 18 είπε...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΟΓΚ?
Η διαφορα του μπλογκ απο το μπλοκ,εξ οσων εχω καταλαβει ειναι οτι ενω το μπλοκ ειναι μια συγκροτημενη οντοτητα σκεψης η δυναμης με συμπαγη μορφη ,το μπλογκ ειναι πλεγματικη και διαλεκτικη τραπεζα σκεψεων με δυνατοτητα παρεμβασεων και γονιμων παρεμβολων.
Στο εν λογω μπλογκ,πολλακις υπαρχει και καθημερινη εισαγωγη απο τον οικοδεσποτη που οπως διαπιστωνω απο τον μετρητη αναγιγνωσκεται απο σοβαρο αριθμο επισκεπτων.
Διερωταται κανεις εαν υπαρχουν σοβαρα αναλογα μπλογκς με τα οποια οι αναγνωστες μοιραζουν τις διαφωνιες η επισημανσεις τους ωστε να τα γνωρισουμε και να γνωρισουμε και τη φωνη τους...