Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Όχι άδικη κριτική στον προπονητή!

Ανατροπή σκηνικού στην περίπτωση του Μανωλά. Οι απόψεις διίστανται. Οι μεν Άγγλοι αναφέρουν πως η μετεγγραφή χάλασε λόγω της ξεροκεφαλιάς του ποδοσφαιριστή, ενώ ο παίκτης αναφέρει πως δεν δέχτηκε πρόταση. Σε κάθε περίπτωση οικονομικά ζημιωμένη βγαίνει η ΑΕΚ, ενώ αγωνιστικά μένει στο ίδιο χαμηλό επίπεδο χωρίς να κατρακυλήσει.
 Παρατηρώ πολλούς ομοϊδεάτες μας που επιτίθενται στον Κωστένογλου. Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως ο Κωστένογλου δε γίνεται να κριθεί ως προπονητής βάσει της αρχικής σύνθεσης. Κριτικές μπορούν να γίνουν μόνο για τις αλλαγές που κάνει  και που πράγματι ούτε σε μένα αρέσουν. Τόσο χρονικά (ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ), όσο και παικτικά. Το γεγονός όμως πως υφίσταται έστω και υποτυπωδώς(τον τελευταίο καιρό) ομάδα Οφείλεται στον Νικόλα. Επίσης, να τονίσω πως για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια η ΑΕΚ έχει δώσει 6 παίκτες και δεν έχει πάρει ούτε έναν κατά τη διάρκεια της χειμερινής μετεγγραφικής περίοδου. Ακόμα και πέρσι με τον .Μανόλο, η ομάδα πήρε δύο παίκτες (Ματέος, Μίτσελ),  ένα καρτουν δικής του επιλογής  (Μπαχά) και έναν με ωραία γυναίκα(Νρμπιτς). Άποψή μου, είναι πως πρέπει να δοθεί λίγος χρόνος στον προπονητή που είναι και δικό μας παιδί.

Από σήμερα η ομάδα Γυναικείου Βόλει βρίσκεται στην ΠΟΛΗ για τον αυριανό αγώνα απέναντι στην ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την άλλη Πέμπτη στη Γλυφάδα . Οσοι μπορούμε θα είμαστε ΕΚΕΙ για την ΑΕΚΑΡΑ που παίζει για να προκριθεί στους "4" της ευρωπαϊκης διοργάνωσης (αντίστοιχης του ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ) για το γ. Βόλλει. 

Πλήρης αποδυνάμωση του ροστερ...

Ετοιμος να γίνει κάτοικος Λίβερπουλ ο Κώστας Μανωλάς και αν τελικά οριστικοποιηθεί η μετακίνηση του θα μιλάμε για πλήρη αποδυνάμωση του ρόστερ της ομάδας καθώς οι δυο ποιοτικότεροι παίκτες της ΑΕΚ (Κάλα, Μανωλάς) θα αποτελέσουν παρελθόν. Μικρή σημασία έχει, βέβαια, καθώς αν σταθούμε σε παίκτες είναι σα να εστιάζουμε στο δέντρο και χάνουμε το δάσος. Το μείζον πρόβλημα της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή, είναι η επιβίωση κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε. Από αγωνιστικής άποψης, έρχεται ένας μαρτυρικός δεύτερος γύρος που όμοιός του δε θα έχει ξαναεμφανιστεί στην ΑΕΚ. Στη σκέψη πχ του να παραταχθούμε στο Καραισκάκη με ένα δίδυμο Δέλλα-Μπουγαϊδη με πιάνει ένα σφίξιμο στο στομάχι. Ισως να είμαι ιδιαίτερα απαισιόδοξος, ωστόσο αναφέρω την άποψή μου.
Ιδιαίτερη κινητικότητα δεν υπάρχει στα διοικητικά και αναμένουμε σήμερα την συνάντηση αλλά κυρίως το αποτέλεσμα αυτής ανάμεσα στους μετόχους του 2004. Ελπίζω να βγει κάτι σήμερα και να μπορέσουμε επιτέλους να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Αισιοδοξούμε;

Νέο ανεπιτυχές αποτέλεσμα για την ομάδα μας χθες, απέναντι στον ΠΑΟΚ. Dυστυχώς δεν μπορώ να πω πως εξεπλάγην. Ντροπή σε όσους φώναξαν "Βούλγαροι" κατά τη διάρκεια των -προκλητικών-πανηγυρισμών του Αθανασιάδη και των λοιπών παοκτζήδων. Ο,τι και να έκαναν, όπως και να πανηγύρισαν, αυτού του είδους τα συνθήματα πρέπει να σταματήσουν να ακούγονται. Κατ'εμε υπάρχει παράβαση στη φάση του Λυμπερόπουλου στο 0-0 και ως στιγμή παρουσιάζει ιδιαίτερη ομοιότητα με αυτή του Τοροσίδη που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου και της ΚΕΔ.
Η πρωτοβουλία του Τροχανά οδήγησε στην απονομή τίτλων σε προσωπικότητες της ΑΕΚ και το σημαντικότερο όλων είναι η πρωτοβουλία του Νικολαϊδη για πληρωμή των χρεών από τους μετόχους. Ελπίζω να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις και οι πληρωμές να γίνουν σύντομα, μήπως και προλάβουμε το τρένο των αδειοδοτήσεων για Ελλάδα και Ευρώπη. Τα χρήματα που απαιτούνται όπως γνωρίζουμε, είναι πολλά και σε σύντομο διάστημα. Το εγχείρημα των 50 χιλιάδων ΑΕΚτζηδων όμως μου μοιάζει δυστυχώς ουτοπικό και αυτό ήταν δυστυχώς το αποτέλεσμα της πολύωρης συνάντησης.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Γιατί μονάχα... αυτή η ομάδα, μου ομορφαίνει τη ζωή...

Το μήνυμα εστάλη από τη Νιόν τόσο για μας, όσο και για τον παναθηναϊκό και τον παοκ. Δεν υπάρχει πλέον περίπτωση να εγκριθεί ο φάκελος μας και να καταφέρουμε να αγωνιστούμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ηρωική κίνηση του Ζαγοράκη με τις πωλήσεις Βιερίνια και Κοντρέρας ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις των οργανωμένων οπαδών του παοκ με τον πρώην πρόεδρο της ομάδας. Κατ΄εμέ είναι η αρχή του τέλους για τον παοκ που δυστυχώς θα βρεθεί οσονούπω στην ίδια κατάσταση με μας. Λένε ότι εκτιμάς κάτι όταν το χάσεις. Η σιωπηρή πλειονότητα των φιλάθλων μας, παρά το γεγονός πως στήριζε τη διοίκηση Νικολαϊδη δεν το έκανε ποτέ γνωστό και προτιμούσε πάντοτε να κρατά ουδέτερη στάση όταν τα συνθήματα κατά του Ντέμη από τους οργανωμένους ακούγονταν. Πολλά θα ήταν διαφορετικά, αν ο Ντέμης δεν είχε φύγει. Δύσκολα θα είχε φύγει η ομάδα των επιχειρηματιών που τον πλαισίωνε και η ομάδα θα είχε ακόμα το υψηλό επίπεδο του μπράντ της. Τώρα, είμαστε απαξιωμένοι από όλους και περιμένουμε μια λύση από το πουθενά. Προφανώς και ο Ντέμης δεν τα έκανε όλα σωστά. Θα ήμουν γελοίος να υποστήριζα αυτή τη λογική. Προφανώς και το αρχικό πλάνο του 2004, πήγε στράφι λόγω της ανέλπιστα καλής αγωνιστικής παρουσίας του 2005. Οταν έφυγε ο Ντέμης όμως, έφυγε μαζί του η υπέροχη νοοτροπία των φιλάθλων μας κατά την άποψή μου. Το χειροκρότημα ακόμα και στις ήττες, η προσπάθεια των παικτών και γενικότερα η φίλαθλη νοοτροπία όλων μας. Ο Ντέμης κατόρθωσε να μας έχει όλους στο γήπεδο και να παίζουμε παρουσία 35 χιλιάδων με τον οσφπ και να λέμε πως "δεν έχει πολύ κόσμο". Αυτό το επίτευγμα κατά την προσωπική μου άποψη είναι πολύ σημαντικότερο από μια κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Περασμένα ξεχασμένα όμως και δυστυχώς ο χρόνος είναι αμείλικτος και πίσω δε γυρίζει. Στις οριακές στιγμές που ως ομάδα ζούμε, θα ήταν εκπληκτικό την Κυριακή να είχαμε 30 χιλιάδες κόσμο με τον παοκ και να θυμίζαμε σε όλους αλλά ΚΥΡΙΩΣ στους εαυτούς μας ποια είναι η ΑΕΚ. Ποια είναι η ΑΕΚ που αγαπήσαμε, που βάλαμε στη ζωή μας, που ταξιδέψαμε για αυτήν, που χαρήκαμε, που κλάψαμε, που πανηγυρίσαμε, που δεθήκαμε, που που που...Η ΑΕΚ πάντα θα υπάρχει. Είτε πρωταγωνίστρια και πρωταθλήτρια, είτε ανυπόληπτη και κομπάρσος. ΌΜΩΣ όποτε βλέπεις 11 παιχταράδες, ή 11 παλτά να τρέχουν με μια κίτρινη φανέλα και ένα μαύρο σορτσάκι  η ίδια μαγεία θα σε πιάνει και η ίδια θέληση να κερδίσει. γιατί; ΓΙΑΤΙ μονάχα, αυτή η ομάδα μου ομορφαίνει τη ζωή...

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

"45 ΜΕΡΕΣ". "ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ". "48 ΩΡΕΣ". "ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ" ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ... "ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η 4Η ΕΘΝΙΚΗ"

Περίμενα καρτερικά και θέση δεν πήρα. Ηθελα πραγματικά να δω τι θα πει ο Αδαμίδης αλλά δεν έπεσα στην παγίδα να σχολιάσω κατευθείαν τη συνέντευξη του σταύρακα. Και αυτό, διότι ξέρεις πολύ καλά πως η συνέντευξή του επί της ουσίας διαρκεί πιο πολύ από ότι μιλάει. Η φήμη της ηλιθιότητας του ξέφυγε από τα στενά ελληνικά και τα περιοριστικά ευρωπαϊκά σταθμά και έφτασε μέχρι τα βάθη της Ασίας. Ναι φίλοι, μου εκεί έφτασε η φήμη του  δικηγόρου. Το ειρωνικό μου ύφος οφείλεται στον νέο εμπαιγμό του αδαμίδη, κατά όλων όσων ενδιαφερόμαστε για την ΑΕΚ. Είχα τονίσει προ μιας εβδομάδος, πως εδώ που φτάσαμε το μόνο που δε χρειαζόμαστε είναι το ψέμα. Το ψέμα που τόσο μας έχει κεράσει ο Αδαμίδης όλο αυτόν τον καιρό. Δε θα ξαναπώ τις πάμπολλες προτάσεις που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ υπήρχαν για την ΑΕΚ.Βαριέμαι. Αλλά ρε σταύρο ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες ώρες να λες από τη μια πως υπάρχει ενδιαφέρον, κι απο την άλλη να σε διαψευδει ο άλλος μέσα σε 24 ώρες.; Ε αυτό παει πολύ. Δεν γίνεται. Φτάνει. Τέλος. Φύγε. Κούρασες. Πρότεινε, λέει, σήμερα ως μόνη λύση τον  υποβιβασμό μας στην 4η εθνική. Όσοι με διαβάζετε, είμαι σίγουρος πως δε σοκαριστήκατε καθώς σας είχα προϊδεάσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Κανείς δε μιλούσε, όταν όλοι εμείς συζητήσαμε και γράψαμε πως η πτώχευση δεν ειναι ΤΑΜΠΟΥ, αλλά δυστυχώς μια θλιβερή πραγματικότητα. Πρώτη φορά ακούστηκε από επίσημα χείλη και πολύ φοβάμαι πως αν αποτύχει το σχέδιο τροχανά βαράμε οριστικώς και αμετακλήτως διάλυση. Δεν μένει τίποτα άλλο να μας κρατήσει, συνεπώς....

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΟ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΜΑΖΙ

Φεύγω προς το παρόν από το σχολιασμό της κιτρινόμαυρης επικαιρότητας μιας και η άποψη την οποία εξέφρασα χθες δεν έχει αλλάξει. Οι προσφυγές και οι συζητήσεις Λεονάρντο-Καράμπελα-Καινούργιου-Αδαμίδη με αφήνουν παγερά αδιάφορο αυτή τη στιγμή.

Θέλω να σταθώ στα όσα εμετικά γίνονται αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπου στην πρώτη φάση που αδικήθηκε ο οσφπ στο πρωτάθλημα προξενούνται αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου. Παραιτήθηκε ο Βασσάρας, αναλαμβάνει ο Δούρος. Το κεφάλι του Κωσταντινέα ζητούν όλοι. Ο Γκαγκάτσης (νυν νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) εξετάζει την ανατροπή του Πιλάβιου και την επιστροφή του στην προεδρία της ΕΠΟ. Ο Μαρινάκης απειλεί και δεν καλείται από κανένα όργανο να απαντήσει τι εννοεί με το θα με βρείτε μπροστά σας. Άραγε η ανακοίνωση του θα παραπεμφθεί στην επιτροπή της ΕΠΟ , όπως παραπέμφθηκε προ μιας εβδομάδας η δήλωση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά του Ζαχαριάδη για την βδελυρή διαιτησία στο ΑΕΚ-ΞΑΝΘΗ;  Λίγο τσίπα δεν έχετε;

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ντέμη, Νοτιά, Μελισσανίδη τα φύλλα πορείας έχουν τοιχοκολληθεί! Θα τα αγνοήσετε;

Δυστυχώς η ομάδα μας δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Εργοτέλη το Σάββατο αν και βρέθηκε να προηγείται στο σκορ χάρη στο γκολ του Λυμπερόπουλου. Δεν παραπονιέμαι καθόλου, ωστόσο σε πιάνει έστω και ασυναίσθητα το αίσθημα του εκνευρισμού σκεπτόμενος πως αν είχες κερδίσει στην Κρήτη και είχες μια 50-50 διαιτησία με την Ξάνθη τώρα θα ήσουν μόλις στο -2 από τον Οσφπ για τον οποίο πραγματικά έχουν πέσει οι μάσκες περί βάθους στο ρόστερ, περί 25 ισάξιων παικτών, περί Μπαρτσελόνα της Ελλάδος, περί 10 επιπέδων διαφορά του οσφπ και όλα αυτά τα τρελά που ακούγαμε επειδή ήταν σε φόρμα ο… Μανιάτης. Δυστυχώς είτε μας αρέσει, είτε όχι δεν μπορούμε να κρίνουμε υπό αγωνιστικό πρίσμα την τωρινή ΑΕΚ, αντιθέτως την κοιτούμε μόνο από την άποψη του να υφίσταται ως ύπαρξη. Κινητικότητα εκ της διοικήσεως δεν υπάρχει και το μόνο γεγονός που βρίσκεται στην κιτρινόμαυρη επικαιρότητα αυτή τη στιγμή, είναι το φιλόδοξο «Θεμέλιο 21» του Μιχάλη Τροχανά που αν μη τι άλλο προχώρησε σε μια έξυπνη ιδέα «επιστρατεύοντας» τη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ και θέτοντας τους πάντες προ των ευθυνών τους. Άποψή μου είναι πως το σχέδιο είναι ουτοπικό, ωστόσο δεν μου αρέσει να απορρίπτω εκ προοιμίου προτάσεις που αποσκοπούν στην βελτίωση των υπαρχουσών συνθηκών στην ΑΕΚ. Ο αριθμός 50 χιλιάδες ΑΕΚτζήδες μου φαντάζει ουτοπικός. Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως θα βρεθούν τόσοι πολλοί που να είναι διατεθειμένοι να δώσουν 3000 τμηματικά σε 4-5 χρόνια. Όταν επί Ντέμη είχαμε την πρωτοφανή συσπείρωση με μια τηρουμένων των αναλογιών ανταγωνιστική ομάδα καταφέραμε να πουλήσουμε 25000 χιλιάδες διαρκείας σε 1 μόνο χρόνο αλλά το ποσό που απαιτήθηκε ήταν σαφώς μικρότερο σε σχέση με σήμερα. Επιπρόσθετα, αρνητικό κίνητρο στο να μαζευτεί τόσος κόσμος είναι πως η ομάδα μας δεν έχει γήπεδο, γεγονός που προσθέτει ακόμα περισσότερη αμφιβολία στον όποιο ενδιαφερόμενο. Τέλος, άλλη η οικονομική κατάσταση και κυρίως νοοτροπία του Έλληνα/ΑΕΚΤΖΗ το 2007 και άλλη –δυστυχώς- σήμερα το 2012. αισιοδοξώ παρόλα αυτά, πως αν εμφανιστούν και οι 20 που ζήτησε ο Τροχανάς πιθανώς να βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα.

Ένας ένας φαίνεται να μας χαιρετούν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας σε μια καθυστερημένη ενέργεια της διοίκησης να μαζέψει τα ασσυμάζευτα. Όσο λειτουργείς υπό το βάρος της οικονομικής πίεσης τόσο θα συνεχίζονται οι μπακαλίστικες μετεγγραφές και οι άτακτες φυγές χωρίς να ωφελείται η ομάδα μας. Τέτοιες κινήσεις και αποδεσμεύσεις έπρεπε να είχαν μελετηθεί καλύτερα από τη διοίκηση αλλά και μόνο το γεγονός πως κάποιοι παίκτες σταματούν να αξιώνουν τα δεδουλευμένα τους είναι θετικό για την ομάδα μας. Αυτή την ενέργεια δεν την πιστώνεται η διοίκηση όμως, αλλά μεμονωμένοι παίκτες όπως ο Γκέντσογλου και πιθανώς –όπως φαίνεται- ο Μάκος. Ο Μάκος, ένας παίκτης που φαινόταν πως θα είναι ο επόμενος αρχηγός της ΑΕΚ αναγκάζεται να αποχωρήσει υπό το βάρος των χρημάτων που δεν έχει να του διαθέσει η ΑΕΚ. Ένας παίκτης Έλληνας, με όρεξη για δουλειά, τρανταχτή βελτίωση που κάποιοι προσπάθησαν να μας πείσουν τον τελευταίο μήνα πως είναι ντεφορμέ προκειμένου να πάρουμε κάπως πιο ήπια τη φυγή του. Όχι πως θα φορέσουμε και  πλερέζες επειδή αποχωρεί ο Γρηγόρης αλλά μη μας κοροϊδεύουν κιόλας!

Ο Ανέστης Αργυρίου δήλωσε πως παιδικό του όνειρο είναι να φορέσει τη φανέλα με το Δικέφαλο και τώρα θα παραμείνει παρά τα προβλήματα. Μου έγινε συμπαθής και μόνο από αυτή τη δήλωση. Πριν βιαστείτε να κακολογήσετε τον παίκτη που είναι σχετικά περιορισμένης αγωνιστικής αξίας, να πω πως θα ήταν πολύ εύκολο για αυτόν να πάει σε μια ομάδα τύπου Εργοτέλη ή Παναιτωλικού που τα χρήματα του θα τα έπαιρνε κάθε πρώτη του μηνός. Ωστόσο μένει κι επιμένει.
Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την πρόταση Τροχανά που μέχρι στιγμής –λόγω της μη παρουσίας Νοτιά, Ντέμη, Μελισσανίδη, Χατζηιωάννου- θυμίζει κιτρινόμαυρο καφέ Κυριακής στα Σπάτα. Ας ελπίσουμε να μη λιποτακτήσει κανένας.!

Καλή Εβδομάδα!    

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Περηφάνια για την ΑΕΚΑΡΑ ΜΑΣ!


Όπως έχω ξαναπεί ΑΕΚ δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Χθες στην Ελβετία, η Ένωση έγραψε ιστορία για μια ακόμη φορά κατακτώντας την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του CEV CUP. Με τη νίκη αυτή ο σύλλογος έγινε ο πρώτος ελληνικός που καταφέρνει να περάσει στις 8 καλύτερες ομάδες ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε 5 διαφορετικά ομαδικά αθλήματα. ( Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Αντρικό Βόλεϊ, Χάντμπολ και πλέον Γυναικείο Βόλει). Ο Παναθηναϊκός έχει ανάλογο επίτευγμα με το δικό μας, ωστόσο το 5ο άθλημα είναι το πιγκ πογκ που δε θεωρείται επ’ ουδενί ομαδικό σπορ. Οι κορίτσαροι του προπονητή Απόστολου Οικονόμου επικράτησαν της ελβετικής Ξαμάξ με 2-3 γράφοντας τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στο πάνθεον της κιτρινόμαυρης ιστορίας. Η νίκη αυτή μας φέρνει αντιμέτωπους με την Γαλατασαράι και ο Δικέφαλος θα ταξιδέψει για τρίτη μόλις φορά στην Ιστορία του στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να δώσει επίσημο αγώνα. Οι άλλες δύο ήταν εναντίον της Εφές Πίλσεν στο Μπάσκετ και με τη Γαλατασαράι για το αντρικό βόλει. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η συγκίνηση είναι μεγάλη για την ομάδα μας που επιστρέφει εκεί που γεννήθηκε για να πάρει την μεγαλειώδη και ιστορική για το σύλλογό μας πρόκριση στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Τα ονόματα των κοριτσιών που μας έκαναν περήφανους θα μείνουν για πάντα στις καρδιές μας, ό,τι κι αν συμβεί και τις ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής μας. Αναμένεται μεγαλειώδης εκδρομή στην Πόλη και η Ορίτζιναλ 21 θα δώσει αναμφίβολα βροντερό «παρών» στο γήπεδο.

ΑΕΚ: Παπαφωτίου,Παπαγεωργίου, Σάκκουλα, Τζανακάκη, Κίτσου, Μπορόβιντσεκ, Κις, Ντόγκανιτς, Γκιουζέλη, Κουνάδη, Γκούζου, Ψυλλάκη Ι.

Σας ευχαριστούμε!

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Δεν έχει μόνο ο Αδαμίδης ευθύνες....

Διαβάζω κάθε δημοσίευση των κατά γενική ομολογία δημοσιογράφων της ΑΕΚ. Αρναούτογλου, Τσακίρη, Μιαούλη και Ξενάκη.  Δεν αμφισβητώ την ΑΕΚοφροσύνη κανενός εκ των τεσσάρων, ωστόσο τις περισσότερες φορές διαφωνώ με Μιαούλη και Αρναούτογλου και συμφωνώ στην πλειονότητα των περιπτώσεων με τον Τσακίρη. Όσο για τον Ξενάκη, όταν τον διαβάζω πραγματικά ταυτίζομαι 100% με τις απόψεις του που είναι πάντα σωστές και τεκμηριωμένες τα τελευταία 2 χρόνια τουλάχιστον.

Είμαι πολύ περίεργος να διαπιστώσω τι θα γίνει πλέον με την ΑΕΚ του Αδαμίδη και πως αυτή θα καταφέρει να επιβιώσει -αν τελικά αυτό συμβεί-. Σύμφωνα με πληροφορίες μου, η Μόργκαν Στάνλει δεν έχει το δικαίωμα να μπλοκάρει ενδεχόμενη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ. Τα χρήματά της είναι σε θέση να τα διεκδικήσει από φυσικά πρόσωπα μετόχων της ΠΑΕ και όχι της εταιρείας αυτής καθ'αυτής. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως ο Ξενιάδης μάλλον ψεύδεται για αυτά που είπε δικαιώνοντας την στάση του Παππά πχ. Παρόλα αυτά, αυτό που μου προξενεί αλγεινή εντύπωση είναι η επιλογή του Παππά να εμφανίζεται ως Μεγαλομέτοχος όποτε το θεωρήσει σκόπιμο. Είμαι από αυτούς που θεωρούν πως ο Παππάς έχει βοηθήσει την ΑΕΚ όσο λίγοι. Χρήματα έχει βάλει πολλά. Πάντα εμφανιζόταν στο ¨και πέντε" και έβγαζε το φίδι από την τρύπα. Συμφωνώ πως έχει κάνει κάποιες δηλώσεις ιδιαιτέρως ατυχείς, "είμαι βλάκας", "λάθος μου η ΑΕΚ" κα. Σίγουρα αν το ποσό των περίπου 20 εκ ευρώ που έχει χορηγήσει στην ΑΕΚ είχε διατεθεί διαφορετικά θα μπορούσαμε να είμαστε σε μια καλύτερη κατάσταση. Ό,τι γράφει δεν ξεγράφει όμως. Έτσι ήρθαν τα πράγματα, συνεπώς οι παρελθοντικές αναφορές δεν βοηθούν σε τίποτα.

Τώρα τι κάνουμε; Περιμένουμε το θάνατό μας, προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες και αναμένουμε το θαύμα ή κινούμε γη και ουρανό ψάχοντας λύσεις που  θα μας βοηθήσουν να απεμπλακούμε από τον στενό κλοιό των χρεών που μας ταλανίζουν; Ο Αδαμίδης κατ' εμέ κοιτάει αμέτοχος τις εξελίξεις, αντιλαμβανόμενος αργά πως έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την υπάρχουσα κατάσταση. Εμείς ως οπαδοί παρατηρητές, αργήσαμε να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος στην ομάδα και τις δυσκολίες που έρχονται ελέω φαινάνσιαλ φέρ πλέι και ΕΕΑ. Η διοίκηση όμως δεν αντιλήφθηκε πέρσι πως η ΕΕΑ δεν είναι πλέον πιόνι των παραγόντων. Αναφέρω ΞΑΝΑ το παράδειγμα του Ηρακλή και τον υποβιβασμό του. Η ΑΕΚ δεν πληροί τα απαιτούμενα στοιχεία για να πάρει την αδειοδότηση τόσο στη ελληνική λίγκα, όσο και για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το ξαναγράφω και το τονίζω! Η διοίκηση όμως τι έκανε. Ακόμα και την ύστατη ώρα, δηλαδή στη συνέλευση του Δεκεμβρίου δεν υπήρξε ειλικρινής απέναντι στον κόσμο, ούσα ανακόλουθη. Άποψή μου, και θεωρώ πως συμφωνείτε όλοι, είναι πως αν είχε υπάρξει ειλικρινής όπως ΗΤΑΝ ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ όταν πρωτοανέλαβε θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα και για αυτούς και για μας. Διότι το να τοποθετείς τον Βλάχο ως νομικό εκπρόσωπο ενός επιχειρηματία φάντασμα δεν κερδίζεις χρόνο όπως είμαι σίγουρος πίστεψε ο Αδαμίδης. Αντίθετα σπρώχνεις αόρατα την ΑΕΚ στο χείλος του γκρεμού.  Αυτό κάνεις Σταύρο.


Από αυτό εδώ το μπλόγκ, έχετε δει πολλές φορές να υπερασπίζομαι τη στάση της ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ σε θέματα της ΑΕΚ. Όποιος αμφισβητεί πως η ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην άνθηση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ τότε είναι εμπαθής. Στα θέματα του ποδοσφαίρου όμως, οι παρεμβάσεις του συνδέσμου είναι άκαιρες και κρύβουν θεωρώ μια σκοπιμότητα. Οι σκοπιμότητες και τα προσωπικά συμφέροντα μας έφτασαν εδώ. Δυστυχώς.... Η συμβολή της ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ δεν πρέπει να περιορίζεται στις ύβρεις -δικαιολογημένες ή μη- σε πρόσωπα γύρω από την ΑΕΚ. Πρέπει να δρα πριν και όχι μετά. Το να βρίσεις τον Αδαμίδη τώρα είναι το πιο εύκολο πράγμα. Το να είσαι όμως Δημήτρη Χατζηχρήστο μέλος του ΔΣ της ΑΕΚ και να μην αναφέρεις τίποτα σε καθιστά και εσένα προσωπικά συν-υπεύθυνο.  ΣΕ αυτό το πάνελ συσπείρωσης των Σαπόρτερς το περασμένο καλοκαίρι το πάνελ αν θυμάμαι καλά αποτελείτο και απο σένα Δημήτρη. Μήπως τότε έπρεπε ΕΣΥ να μιλήσεις σε όλους μας για το τι γίνεται και που οδηγούμαστε; Καλή η κριτική, αλλά πρέπει να κοιταζόμαστε και στον καθρέπτη πριν μιλήσουμε και βρίσουμε. Όχι;

Κέρνα μας και καμιά μαστίχα ρε Γιάχο! Ξεροσφύρι μας ταϊζεις στο χασάπικό σου;

Δεν έχω τίποτα με τον κόσμο του παοκ. Ούτε με τους παίκτες του. Δε θεωρώ πως φέρει ευθύνη για το τι συνέβη στην τούμπα. Ωστόσο, φίλοι μου, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει κάποια στιγμή να θεωρείται σύμπτωση. Όσο καλοπροαίρετος, όσο «ευρωπαίος», όσο και να γελάς με τη φράση «ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα» επειδή τη θεωρείς γραφική δεν μπορείς –εάν είσαι ΑΕΚ- να μη βγεις από τα ρούχα σου βλέποντας τον κάθε Γιάχο, τον κάθε Παππά, τον κάθε Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, τον κάθε Κουκουλάκη, τον κάθε Σπάθα και όλους αυτούς τους εκλεκτούς του Βασσάρα να ασελγούν κατά συρροή στο πτώμα της ΑΕΚ. Της ΑΕΚ των απλήρωτων παικτών, της ΑΕΚ χωρίς διοίκηση, της ΑΕΚ χωρίς κόσμο, της ΑΕΚ γενικότερα. Δε γίνεται κύριε Γιάχο να βλέπεις τη βουτιά του Λαζάρ, να κατευθύνεσαι προς το μέρος του με σκοπό να του βγάλεις κίτρινη κάρτα και στη μέση της διαδρομής να συμβουλεύεσαι τον ανεκδιήγητο βοηθό σου και να καταλογίζεις πέναλτι. Διότι τι παραπάνω μπορεί να είδε ο βοηθός όντας από πίσω με εσένα καρνάβαλε Γιάχο να είσαι από μπροστά; Τι; Η ΑΕΚ σήμερα δε θα περνούσε από την Τούμπα με τίποτα. Μόνο αν έβαζε δύο σουτ εκτός περιοχής θα κατάφερνε να στείλει το ματς στην παράταση. Διότι βγαίνει κύριοι ο αστείος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Γλύκος στο 1-0 χάνει την μπάλα στον αέρα και ο διαιτητής εφευρίσκει φαουλ. Δε θα σε άφηναν να ισοφαρίσεις σε περίπτωση που υπήρχε σωματική επαφή μεταξύ παικτών. Με την παλιά δοκιμασμένη συνταγή θα σφύριζε το περιβόητο «επιθετικό φαουλ» και μετά όλα καλά. Δε θα παίξω το παιχνιδάκι των ψευτοαντικειμενικών δημοσιογράφων που θα πουν τις γνωστές μπούρδες περί ανωτερότητας, περί «έλλειψης ποιοτικού ρόστερ» και όλα αυτά που έχουν ανακαλύψει για να μας αποπροσανατολίσουν από τα χασάπικα του ΑΡΧΙΚΡΕΟΠΩΛΗ ΒΑΣΣΑΡΑ. Δε με νοιάζει αν ο Μπέλεκ δεν κάνει κοντρόλ, δε με νοιάζει αν ο Σιαλμάς είναι επιπόλαιος, δε με νοιάζει αν ο Καφές δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του, δε με νοιάζει αν ο Λύμπε έχει αρθριτικά και δε με νοιάζει αν ο Κωστένογλου κάνει λάθος αλλαγές. Παίξε με 50-50 με Ξάνθη, με Δράμα, με ΠΑΟΚ και αν το κάνεις τότε θα ξαναμιλήσω για αυτά. Δε γίνεται να απαιτούν από μας να ασχολούμαστε με ποδόσφαιρο όταν αυτό καταργείται συστηματικά από τα κοράκια που σφυρίζουν τους αγώνες. Δεν είμαστε ηλίθιοι και σας βλέπουμε. Αυτό το ποδόσφαιρο σας αξίζει. Του Μπέου και του Μαρινάκη, του κυρ Σάββα Θεοδωρίδη, του Πανόπουλου και όλων των λοιπών παραγοντίσκων που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο μας. Η ΚΕΔ του Βασσάρα μας σφάζει στο γόνατο και μας στερεί το δικαίωμα να συμμετάσχουμε στη συνέχεια του κυπέλλου. Βάλτε την κόντρα ΠΑΟΚ-οσφπ στον τελικό να χαρεί ο λαουτζίκος σας. Ξεφτιλισμένοι, υπόδουλοι του σάπιου συστήματός σας, η ΑΕΚ δεν πεθαίνει. Νίκη στην Κρήτη.   

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Πάμε ρε ΑΕΚΑΡΑ!

Στη Τούμπα χτυπά σήμερα η καρδιά μας εναντίον του ΠΑΟΚ. Με ελλείψεις, κακή ψυχολογία αλλά αέρα φαβορί πάμε στη Θες/νικη για την πρόκριση. Απέναντι στον παοκ που μας φοβάται πάντοτε και έχει κακή παράδοση στους αγώνες εναντίον μας. Είτε κατεβαίνουμε με τον Μαύρο και το Νικολαϊδη είτε με τον Κρασσά. Μας φοβούνται και κομπλεξάρονται μαζί μας.
Ποιοτικά, για να μιλήσουμε και ποδοσφαιρικά η αποδυνάμωση του παοκ είναι αισθητή μετά την απομάκρυνση των δύο καλύτερων παικτών του δηλαδή Βιερίνια και Κόντρερας. Μόνοι παίκτες κλάσης στην ομάδα ο Λαζάρ και ο Γκαρσία. Όχι δεν ξέχασα τον μετριότατο Σαλπιγγίδη που δυστυχώς έχει και παράδοση εναντίον μας και από αυτά που ακούω θα είναι και αρχηγός τους σήμερα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε πολύ και με οδηγό την παράδοση και κυρίως την περσινή χρονιά να αποδράσουμε με το διπλό που θα μας φέρει στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Νικήστε και ξανακάντε μας περήφανους!

Ο Γκέντζογλου χάρισε 100 χιλ ευρώ και τον ευχαριστούμε που στις δύσκολες στιγμές βοήθησε όσο μπορούσε με τον τρόπο του. Παρά το γεγονός πως υπήρξε τεμπελάκος και δεν βελτιώθηκε νομίζω πως ουδείς αρνείται την ΑΕΚοφροσύνη του. Ας του ευχηθούμε καλή συνέχεια και κυρίως καλά μυαλά.

Αγωνία για Μανωλά που είναι άρρωστος και η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη. Δεν πειράζει όμως, ο Τραϊανός –ΕΛ ΣΙΝΤ- Δέλλας έχει και φέτος ένα δωράκι…

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Νεές δυσκολίες...

Φεύγοντας από το γήπεδο το Σάββατο δεν έφυγα με κανένα αίσθημα αδικίας. Δε θεώρησα πως η διαιτησία έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του αγώνα. Ωστόσο, επιστρέφοντας σπίτι μου δεν πίστευα στα μάτια μου και εκνευρίστηκα σκεπτόμενος τι έγινε. Ήμουν σίγουρος πως δεν είχε δοθεί πέναλτι λανθασμένα στον Κλωναρίδη και πως επίσης το γκολ του Κάρλος ήταν κανονικότατο. Επίσης σε φάση του δευτέρου ημιχρόνου γίνεται πέναλτι που δεν δίνεται στον Λυμπερόπουλο. Κουράστηκα. Σκεπτόμενος μάλιστα πως ο Σιαλμάς έχει αποβληθεί λάθος στον προηγούμενο αγώνα σε συνδυασμό με πολλά μικρά φαλτσοσφυρίγματα του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη το Σάββατο..Τι να πω.
Στα διοικητικά, απλώς να αναφέρω πως σήμερα εξέπνευσαν οι 45 ημέρες που είχε δηλώσει πως χρειάζεται ο υποτιθέμενος επενδυτής εξ Αραβίας. Ναι, αυτός που εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο Βλάχο. Ο αδαμίδης δεν γνωρίζω που βρίσκεται, ωστόσο πρέπει να συμβουλευτεί τον Τσάκα που και έχει εξαφανιστεί και ξεχαστεί από τον κόσμο του παο.
Νέα αναβολή πήρε η δίκη του Μάκη και συγκεκριμένα για τις 15 Φλεβάρη, συνεπώς η βεβαιότητα του κ. Οικονομόπουλου περί άμεσης καταβολής των οφειλόμενων μπορεί να περιμένει.
Δε θέλω να γίνω κουραστικός, να αναφερθώ ξανά στα δισεπίλυτα προβλήματα, τις οικονομικές δυσκολίες κλπ, διότι νομίζω πως έχετε αντιληφθεί πλήρως την άποψή μου.
Αυτό που δεν έχει αντιληφθεί ο Αδαμίδης, δυστυχώς, είναι πως με το να «κερδίζει» χρόνο ουσιαστικά χάνει και αυτό δε θα του βγει σε καλό, τόσο για αυτόν όσο κυρίως για την ομάδα μας.
Καλή βδομάδα.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Την Ξάνθη όλη... και τον ΠΑΟΚ τον...χαζοβιόλη...

Είμαι τόσο στενοχωρημένος, τόσο απελπισμένος και τόσο απαισιόδοξος για την κατάσταση στην ΑΕΚ που δεν είχα κουράγιο αυτές τις μέρες να εκφραστώ. Ωστόσο η συνέπεια και η χαρά όταν μοιράζομαι τις σκέψεις μου με τους ομοϊδεάτες μου με οδηγεί στο να ξαναγράψω. Η διαπόμπευση της ομάδας μας από όλα τα μέσα, η ενδελεχής δημοσιογραφική έρευνα και η κάκιστη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει με στενοχωρεί. Νότα αισιοδοξίας αποτέλεσε ο χιουμοριστικός αποκλεισμός του παο από τον πανιόνιο δύο ομάδες τις οποίες σιχαίνομαι όπως ξέρετε. Η καθεμιά για τους δικούς της λόγους. Προφανώς στη μεταξύ τους κόντρα τοποθετώ τον εαυτό μου στο πλευρό των Νεοσμυρνιωτών αλλά πολύ θα ήθελα να είναι οι επόμενοι αντίπαλοι μας σε περίπτωση που ξεπεράσουμε το δύσκολο εμπόδιο του παοκ. Του παοκ, που θέλει να πάρει εκδίκηση για τις κατά συρροή "κηδείες" που τους έχουμε κάνει τόσα χρόνια. Τι να πρωτοθυμηθείς; Την  γυριστή κεφαλιά του Τράι; Την τεσσάρα με τον Λύμπε, τον Μπλάνκο, τον Σωκράτη και τον Καλόν; Την 6άρα με τον Ντέμη και τον Σάντο; Την τεσσάρα με τον Τσάρτα και τον Ίβιτς, ή τον εξευτελισμό στο χάντμπολ με το μπαζερμπιτερ του Μπακαούκα;Διαλέξτε και πάρτε... Θα  μας περιμένουν με "ανοιχτές αγκάλες" αλλά δεν έχουν το ειδικό βάρος να διαχειριστούν την ΑΕΚΑΡΑ μας είτε παίξουμε με τον Λύμπε είτε με τον Τσίτα. Βλέπουν τον αυθεντικό Δικέφαλο και τρέμουν ολόκληροι. Το Σάββατο με Ξάνθη θα πρέπει να δώσουμε το 101% των δυνατοτήτων μας καθώς αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετική ομάδα που είναι μάλιστα ιδιαίτερα φορμαρισμένη. Χωρίς τον Σιαλμά, αλλά με τον  Λύμπε. Καλό μεσημέρι!

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Η άποψή μου για τις τελευταίες εξελίξεις

Παρατηρώντας και ξαναβλέποντας τη "Δίκη στον Σκαι" βγάζω ένα συμπέρασμα το οποίο πιθανώς να είναι αυθαίρετο, ωστόσο είναι η άποψη μου. Θεωρώ, λοιπόν, πως η τωρινή διοίκηση των δικηγόρων Αδαμίδη και Οικονομόπουλου δεν θέλει να δώσει την ΑΕΚ. Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος, ωστόσο κάπου μπάζει η ιστορία για τον Αδαμίδη. Διότι, η Πετί Σατό πχ, ο Ισάεφ και άλλοι τέτοιοι επενδυτές που εμφανίστηκαν τόσο καιρό αντιμετωπίστηκαν εκ της διοικήσεως με τιμές αρχηγού Κράτους. Με δείπνα σε πολυτελή εστιατόρια, με υποδοχή στο αεροδρόμιο και με καμία σκέψη αμφιβολίας περί φερεγγυότητάς τους. Ο Ξενιάδης, όμως, ξέχωρα από το αν θέλουμε ή δεν θέλουμε να τον εμπιστευτούμε, αν τον θεωρούμε απατεώνα ή ΑΕΚάρα έχει δηλώσει κάτι·Πως θα βάλει 10 εκατ ευρώ. Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε η διοίκηση να πετάει τη σκούφια της. Να φύγει καβάλα στ'αλογο και να πει βρήκαμε τα λεφτά και απαλλάσσουμε την ΑΕΚ απο τη θλιβερή παρουσία μας. Η αμφισβήτηση εκφρασμένη από τον νομικό μας εκπρόσωπο αν μη τι άλλο προβληματίζει. Οι χαρακτηρισμοί, το τόσο ψάξιμο, η δημόσια ξεφτίλα για τη σύλληψη και κυρίως το ύφος σιγουριάς που βγάζει ο Ξενιάδης με προβληματίζουν. Παράλληλα, βγαίνει ο Οικονομόπουλος σήμερα και καλεί σε συστράτευση τους ανενεργούς μετόχους να δανείσουν την ΑΕΚ. Σήμερα βρήκε να μιλήσει; Γιατί δεν το έκανε όταν πρωτοβγήκε η απόφαση για τον Μάκη και τη νίκη μας για τα ασφαλιστικά μέτρα εφόσον τα χρησιμοποιεί ως διαπραγματευτικό ατού;Πιθανότατα ο Ξενιάδης να εξελιχθεί σε φιάσκο εκατονταετίας εφάμιλλο με Βασιληα, Κοζώνη, Σκλαβενίτη, Πετί Σατό ή ό,τι άλλο θυμάστε. Αλλά, γιατί τέτοια κάψα εκ της διοικήσεως να χλευάσουν τον Ξενιάδη; Η συμπεριφορά της διοίκησης θεωρητικά είναι η ενδεδειγμένη καθώς δεν πουλάμε τοματίνια αλλά μια εταιρία.  Ομως οι διαφορές σε σχέση με τις άλλες φήμες είναι μεγάλη. Από αυτά που έχω αντιληφθεί τόσο καιρό, πρόταση για την ΑΕΚ δεν υπήρξε ποτέ. Ο Αδαμίδης διέρρεε τις φήμες, τις ανακύκλωνε, κέρδιζε χρόνο αλλά πρόταση δεν είδαμε ποτέ. Μας μόστραρε το Βλάχο ως νομικό εκπρόσωπο κάποιου υποτιθέμενου Άραβα και κέρδισε άλλες 45 ημέρες. Πήγε και ένα ταξιδάκι στο Ντουμπάι και έδεσε το γλυκό. Τι σχέση έχει αν δεν μίλησε με κανέναν;Ηταν στο Ντουμπάι με κελεμπίες. Όταν εμφανίστηκε ο Ξενιάδης, ο Βλάχος πήγε Χριστουγεννιάτικες διακοπές και τον ξανακούσαμε όταν ειπώθηκε πως ο  Ξενιάδης είναι ψεύτης...Διαφωνείτε;Τρεις ερμηνείες αυτής της θεωρίας υπάρχουν... Η μιλάμε για καρεκλοκένταυρους άνευ προηγουμένου που παίζουν με τα νεύρα μας, ή τα λεφτά του Ψωμιάδη είναι εξασφαλισμένα και ζητούν άλλες 10 μέρες περιμένοντας ένα πιο γνωστό όνομα της επιχειρηματικής Ελλάδας να επιχειρήσει να αναλάβει την ΑΕΚ. Εκτός αν επικρατήσει μια τρίτη θεωρία που αναφέρει πως θα παραμείνει η τωρινή διοίκηση "τρέχοντας" την ομάδα με τα 20 εκατομμύρια του Μάκη. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως η διοίκηση αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι ειλικρινής. Στο "ντιμπειτ" των εντυπώσεων θεωρώ πως ο Ξενιάδης βγήκε νικητής. Οσο για τη σύλληψη ήταν στημένο γεγονός ή τυχαία ενεργοποιήθηκε η αστυνομία; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Αρχίζει το δραμα...

Ξεφτίλας… συνέχεια χθες στο Θωμαϊδη και τη δίκη της Δευτέρας. Θέατρο του παραλόγου με Ξενιάδη και Οικονομόπουλο να ανταλλάσσουν κατηγορίες. Ο ένας έλεγε για μόργκαν στάνλει, ο άλλος για οικονομικές εκκρεμότητες. Στο δια ταύτα πρέπει να αναφερθεί για μια ακόμη φορά πως δεν υπάρχει μέλλον στην ΑΕΚ αν δεν μπουν άμεσα χρήματα. Ήδη με την υπάρχουσα κατάσταση η ΟΥΕΦΑ έδειξε πως είναι απίθανο να πάρουμε άδεια συμμετοχής για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, γεγονός που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα οικονομικά μας και υποθηκεύει το μέλλον μας. Ειλικρινά δεν ξέρω ποια μπορεί να είναι η λύση αυτή τη στιγμή. αυτό που πρέπει να κατανοηθεί από όλους μας είναι πως η παρουσία μας στην επόμενη Σουπερλιγκ δεν είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ. Όσο γρηγορότερα το αντιληφθούμε, τόσο ευκολότερα θα αντέξουμε το στραπάτσο. Κατά την άποψη μου, η ΑΕΚ ακόμα και το Μάρτιο είναι πιθανό να κηρύξει πτώχευση. Επί της ουσίας  τα χρήματα που χρειάζεται η ΑΕΚ για να βγάλει τη χρονιά είναι 8 εκ ευρώ. 5 μέχρι το Μάρτιο και άλλα 3 μέχρι τον Ιούνιο. Γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως ουδείς θα χαρίσει τα χρήματά του στην ομάδα –διότι περί χάρης πρόκειται- συνεπώς –και θλίβομαι βαθύτατα που το γράφω- μέλλον δεν υπάρχει. Τα τεχνάσματα Αδαμίδη με υποτιθέμενες προτάσεις για να κερδίσει χρόνο και καρέκλα καταρρέουν και τώρα οι αντιδράσεις θα είναι σοβαρές καθώς η κατάσταση διογκώθηκε παρά τις –αν μη τι άλλο- φιλότιμες προσπάθειες του Αδαμίδη να περικόψει τα έξοδα. Οι παίκτες είναι σε οριακό σημείο και ζουν άλλοι με έτοιμα και άλλοι με δανεικά. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν έχουν δρομολογηθεί πωλήσεις παικτών. Προφανέστατα και θα πουληθούν κάτω από τη χρηματιστηριακή τους αξία μιας και ο τελευταίος άνθρωπος που ασχολείται με ποδόσφαιρο γνωρίζει τα θηριώδη προβλήματά μας. Αλλά τι να κάνουμε; Αφού έτσι είναι η κατάσταση πρέπει να πουληθούν οι παίκτες. Ακόμα, σε όσους παίκτες συμφωνούν πρέπει να δοθεί η ελευθέρας τους με περιορισμό των οφειλών προς αυτούς. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να γίνει αλλά κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα γρήγορα. Πολύ γρήγορα. Α ρε ΑΕΚΑΡΑ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Γιατί ρε Δόξα?

Γκέλα μεγατόνων για τη Δόξα Δράμας χθες στο Καυτανζόγλειο στάδιο, που πλήρωσε την επιπολαιότητά της στην τελική προσπάθεια κυρίως με τον Αραβίδη. Οι "ερυθρόλευκοι" γλίτωσαν απ' του Χάρου τα δόντια και θεωρώ πως πρέπει να νοιώθουν ανακουφισμένοι από τον χρυσό βαθμό που απέσπασαν.
Αυτά βλέπω κι εκνευρίζομαι, φίλοι μου. Αντί να είμαστε σε απόσταση βολής από τους Πειραιώτες, είμαστε στο -5. Ωστόσο, η τεράστια διαφορά μεταξύ ΑΕΚ-ΟΣΦΠ έγκειται στο γεγονός πως σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης επέβαλλε πρόστιμο στους ποδοσφαιριστές του λόγω της γκέλας. Να δω πότε θα ξανακάνουν τώρα και πότε θα ξαναμπούν χαλαροί σε αγώνα τους. Η νοοτροπία και η λειτουργία της ομάδας μας κινείται σε ερασιτεχνικά επίπεδα μιας και οι παίκτες μας παίζουν απλώς για τη φανέλα και την τρέλα τους για ποδόσφαιρο. Στο θρύλο, παίζουν για τα λεφτά, συνεπώς οι στόχοι και οι γκέλες είναι σε πλήρη συνάρτηση με τις ποινές, μιας και άπαντες είναι τακτοποιημένοι οικονομικά.
Ο,τι κι αν μας έχουν πει για την ποιοτική διαφορά του οσφπ από τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος, τίποτα δεν έχει αποδειχθεί επί του  πρακτέου. Σε κανέναν αγώνα τους δεν έχουν τρομάξει με την παρουσία τους και σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνεται στο τερέν η κολοσσιαία διαφορά στα οικονομικά μεγέθη.
Ο ερχόμενος αγώνας με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, προηγείται του "τελικού" της Τούμπας τη μεθεπόμενη Τετάρτη. Πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτόν και να αντιληφθούμε πως η Ξάνθη είναι μια εκ των πιο φορμαρισμένων ομάδων του πρωταθλήματος.! Συγκέντρωση και η νίκη θα έρθει.

ΥΓ: Η γκέλα του οσφπ, είναι αφιερωμένη σε όλους τους προληπτικούς και ιδίως στον "απτο 58, στη 18" που ξέρω πως εκτίμησε το "εύκολα ή πανεύκολα" στο κείμενο της Κυριακής!


Καλή Εβδομάδα!

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Άνετα


Σχετικά άνετο το πέρασμα μας από τη Λιβαδειά με το Δημήτρη Σιαλμά να σπάει τη γκίνια του με δύο γκολ. Το πρώτο μπορεί να χαρακτηριστεί το γκολ της χρονιάς για την ΑΕΚ μέχρι στιγμής, καθώς ο Δημήτρης σκόραρε με προσωπική ενέργεια αποφεύγοντας 4 αμυντικούς πριν βάλει ένα φαλτσαριστό σουτ στο «Γ» της εστίας. Δυστυχώς, στάθηκε άτυχος καθώς απεβλήθη 6 λεπτά πριν τη λήξη μετά από υπερβολική αυστηρότητα του διαιτητή Παππά. Βρέθηκα χθες στη Λιβαδειά όπου είχα την ατυχία να παρακολουθήσω τον αγώνα μαζί με τους φιλάθλους του Λεβαδειακού, χωρίς να μπορέσω να  πανηγυρίσω την γκολάρα του Μήτσου. Τα εξευγενισμένα φτυσίδια των οπαδών δεν στάθηκαν ικανά να ανακόψουν το πέρασμα του Δικεφάλου, συνεπώς τέλος καλό όλα καλά.

Δεν μπορώ να πω πως είμαι αισιόδοξος για γκέλα των αντιπάλων μας στα σημερινά παιχνίδια και πιστεύω πως εύκολα ή πανεύκολα θα λυγίσουν τους αντιπάλους τους.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΑΕΚ ΘΥΜΗΣΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ


Αδέρφια, ζούμε δυστυχώς τις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας μας. Ένα σύννεφο ανυποληψίας, ανασφάλειας, αβεβαιότητας και φόβου ξεπροβάλλει πίσω από την ομάδα μας με άγνωστες μέχρι στιγμής συνέπειες. Η ομάδα που αγαπούμε από μικροί, σαν καράβι σε λυσσασμένη θάλασσα προσπαθεί να πιάσει στεριά και δυστυχώς απέχει πολλά μίλια από αυτή. Εμείς οι οπαδοί της, σα ναύτες του καραβιού νοιώθουμε να εξαντλούμαστε, να μην μπορούμε να κάνουμε κάτι περιμένοντας καρτερικά και φοβισμένα τη μοίρα μας. Είμαστε οι μόνοι που δε θα αφήσουμε αυτό το καράβι ποτέ μόνο του και θα το ακολουθήσουμε μέχρι το βυθό. Ο καπετάνιος του καραβιού, κατώτερος των περιστάσεων και αξιωματικοί δεν υπάρχουν να μας γεμίσουν με αισιοδοξία. Εκπέμπουμε Σήμα Κινδύνου, ωστόσο κανείς δε μας απαντά .Ο δικέφαλος, η προσφυγιά, το κίτρινο και το μαύρο, η Φιλαδέλφεια, η Ιδέα της ΑΕΚ. Έννοιες χιλιοειπωμένες αλλά πάντα σύγχρονες και ανατριχιαστικές. Όλα οδηγούν σε ένα σύνθημα που κρύβει την πιο μεγάλη αλήθεια.
ΑΕΚ ΘΥΜΗΣΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.  

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Αρχισαν τα όργανα


Η αναπάντεχη ισοπαλία στον αγώνα με τη Δόξα, δημιουργεί προβληματισμό στις τάξεις των παικτών και ύστερα από αυτήν δημιουργούν ή ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα. Μέσα σε ένα όργιο φημών, ακούγεται μέχρι και ότι ο Μπέλεκ ετοιμάζεται να αποχωρήσει. Δε γνωρίζω τι από όλα αυτά ευσταθεί, ωστόσο αν δεν υπάρχουν χρήματα αυτά θα συμβαίνουν.
            Μιλώντας με διάφορους ομοϊδεάτες μας τις τελευταίες μέρες, νοιώθω πως δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος στην ΑΕΚ. Επαναλαμβάνω για να γίνω ακόμα πιο σαφής, πως αν δεν βρεθούν χρήματα μέχρι τον Μάρτιο η ΑΕΚ κινδυνεύει με αποβολή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και εν συνεχεία απόρριψη του φακέλου αδειοδότησης για την Σούπερ Λίγκ. Η εκνευριστική στασιμότητα της διοίκησης με προβληματίζει, καθώς θεωρώ πως ούτε κι εκείνοι έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα του προβλήματος. Στις 15 Ιανουαρίου έχουμε την απόφαση για τα χρήματα του Ψωμιάδη που σε περίπτωση που είναι εις βάρος μας τότε τα προβλήματα θα γιγαντωθούν. Οι πωλήσεις παικτών πρέπει να μπουν σιγά σιγά στο μυαλό μας, αν και δυστυχώς δεν υπάρχουν παίκτες με μεγάλη αξία στο μετεγγραφικό χρηματιστήριο. Τα κριτήρια για την αποδοχή στη Σούπερ Λίγκα έχουν γίνει δυσκολότερα και σας λέω με κάθε ειλικρίνεια πως στην παρούσα φάση δεν έχουμε καμία τύχη. Οι εποχές που η ΕΕΑ σκεπτόταν με γνώμονα το μέγεθος της ομάδας (όπως για παράδειγμα το 2003) έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πέρσι ήταν ο Ηρακλής που υποβιβάστηκε και το μήνυμα στις τάξεις των διοικούντων προφανώς δεν ελήφθη. Φέτος θα είμαστε οι επόμενοι, αν δεν αλλάξει κάτι ΑΜΕΣΑ.
            Έχω συνηθίσει να γράφω αισιόδοξα για την ομάδα μας όλο αυτόν τον καιρό και επικεντρώνομαι συνήθως σε αγωνιστικά θέματα. Δυστυχώς όμως αρχίζουν τα όργανα και διακυβεύεται η βιωσιμότητα του ποδοσφαιρικού τμήματος του συλλόγου μας. Πρέπει να σταματήσουμε να σκεπτόμαστε συναισθηματικά και να ενημερωθούμε τάχιστα από τη διοίκηση για το ακριβές ποσό που χρειάζεται προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις μας. Δε βλέπω φως στο τούνελ και δεν βλέπω κάποιο «Μεσσία» που έστω και την ύστατη ώρα θα μας βγάλει από την αφερεγγυότητα.

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Στραπάτσο


Δυστυχώς η ομάδα μας δεν κατάφερε να κερδίσει το συνονθύλευμα του Μάκη Κατσαβάκη. Δεν έχουμε το ρόστερ που μπορεί να υποστηρίξει την υποτίμηση του αντιπάλου όπως –κακά τα ψέματα- κάναμε όλοι. Ομάδες που θα πέσουν σίγουρα στη δεύτερη εθνική όπως η Δόξα, κάνουν κάποια στιγμή ένα «μπαμ» το οποίο δυστυχώς έγινε εναντίον μας. Σε αυτό συνηγόρησαν πολλοί παράγοντες. Πρώτον, η επιπολαιότητα και η κακή εμφάνιση των παικτών μας χθες. Δεύτερον, η δυστοκία του Σιαλμά που για δεύτερο συνεχές παιχνίδι ήταν ο μοιραίος παίκτης της ομάδας χάνοντας σπάνιες ευκαιρίες για γκολ. Ειδικά η κεφαλιά εξ επαφής, είναι από τα γκολ που λέμε πως «δεν χάνονται». Τρίτον, η λανθασμένη αλλαγή του Μάκου, αλλά κυρίως η διατήρηση στο παιχνίδι του Ρίκκα, ο οποίος δυστυχώς αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Τέταρτον, ο εκνευριστικός τρόπος με τον οποίο με τον οποίο βγάζει το ψωμί του στο ποδόσφαιρο ο Μάκης Κατσαβάκης. Ο καθαρός χρόνος ποδοσφαίρου του δεύτερου ημιχρόνου δεν πρέπει να έχει ξεπεράσει τα 15 λεπτά. Ο Κατσαβάκης έχει αναγάγει σε επιστήμη τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, το θέατρο και την καταστροφή του αγώνα, ταλαιπωρώντας χρόνια τώρα τα μάτια των απανταχού φιλάθλων. Πέμπτον, ο ανεκδιήγητος διαιτητής που εκτός του ότι δεν αποβάλει –ως όφειλε- τον προκλητικό Αμπουμπακαρί διέκοπτε συνεχώς το ρυθμό του αγώνα. Τέλος, για τους λάτρες των προλήψεων, το σπικάζ του αγώνα από τον αιώνιο γρουσούζη της ΑΕΚ, Γιώργο Λυκουρόπουλο, παρουσία του οποίου συχνά γκελάρουμε.
            Είναι από τους αγώνες που απαγορεύεται να κάνεις γκέλα και εμείς το πράξαμε. Δε χρειάζονται υπερβολές για αυτό το στραβοπάτημα, απλώς συγκέντρωση και δουλειά για τον αγώνα του Σαββάτου στη Λιβαδειά. Καλή σας ημέρα.

Υγ: Μία, Μία καταρρέουν οι δηλώσεις του Ξενιάδη…

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Σφίγγει η θηλιά...


Βαδίζουμε ολοταχώς για φιάσκο στην υπόθεση Ξενιάδη μιας και από αυτά που ακούγονται, δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί έγκριση από την ΕΕΑ. Όσο και να με εκνευρίζει ο Αδαμίδης, θέλω να πιστεύω πως στην κατάσταση δεν εμπλέκεται ιδιαίτερα μιας και κρίνοντας από το ύφος των δηλώσεων του επίδοξου αγοραστή, φαινόταν εκκολαπτόμενος Τσάκας. Tο θέμα με τους «Άραβες» όπως επεσήμανα έχει ήδη ξεχαστεί, το ταξίδι του Αδαμίδη στο Ντουμπάι ήταν –υποτίθεται- για να πληροφορήσει κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι θα πληροφορήσουν κάποιους άλλους ούτως ώστε να τους ενημερώσουν τι εστί ΑΕΚ. Κουραφέξαλα δηλαδή και η κατάσταση είναι ξανά οριακή. Δεν έπαψε βεβαίως να είναι, αλλά έστω.  Όσοι πιστεύετε/ουμε  πως δε θα υπάρξει καμιά αλλαγή σε σχέση με την περασμένη –για παράδειγμα- χρονιά, δυστυχώς γελιόμαστε. Και αυτό, διότι η αδειοδότηση της επόμενης σεζόν δεν θα υπογραφεί «ελαφρά τη καρδία» από τους παίκτες που επί της ουσίας πρέπει να υπογράψουν πως τους έχουν καταβληθεί εμπρόθεσμα οι μισθοδοσίες. Αλλά και να υπογραφεί, η ΟΥΕΦΑ παραμονεύει καθώς μας έχει «στη μπούκα» μετά τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις του «Φαϊνάνσιαλ Φερ Πλέι» από τις προηγούμενες διοικήσεις. Δε μου αρέσει να γίνομαι μάντης κακών, ωστόσο το ποτάμι δε γυρίζει πίσω αυτή τη φορά. Είτε βρίσκουμε κάποιον και σωζόμαστε, είτε «βαράμε κανόνι» και ψαχνόμαστε.
            Κρίνοντας από αυτά που βλέπω, σε συνδυασμό με την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα δεν βλέπω άλλη λύση από την παραμονή της τωρινής διοίκησης «στο τιμόνι» και τη δικαστική νίκη στην υπόθεση Μάκη Ψωμιάδη. Δεν ξέρω πότε μπορούμε να πάρουμε τα χρήματα που ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ δικαιούμαστε, ωστόσο μόνο έτσι μπορούμε να διασωθούμε από την επικείμενη καταστροφή. Τα –τουλάχιστον- 20 εκ ευρώ που διεκδικούμε, είναι ένα ικανό ποσό για να κλείσει τις τρύπες της ομάδας και να κάνει την ΠΑΕ σχετικά ελκυστική για κάποιον ΞΕΝΟ επενδυτή σε συνδυασμό με την ανέγερση γηπέδου. Το γεγονός πως δεν έχουμε γήπεδο, μπορεί να ιδωθεί από δύο σκοπιές. Η απαισιόδοξη πτυχή προβάλλει  ως αυτή που λέει πως η ομάδα πέραν του ρόστερ δεν διαθέτει κανένα περιουσιακό στοιχείο. Η αισιόδοξη, πως λόγω της προοπτικής νέου γηπέδου, μπορεί να προσελκύσει πιθανώς μια επενδυτική/κατασκευαστική εταιρεία. Διαλέγετε και παίρνετε. Τίποτα όμως από αυτά, δεν μπορεί να συζητηθεί εάν δεν βρεθεί ζεστό χρήμα μέχρι το Μάρτη το αργότερο. Κουράγιο.
            Μέσα σε όλες αυτές τις δυσκολίες, αντιμετωπίζουμε σήμερα τη Δόξα Δράμας στο ΟΑΚΑ, σε έναν αγώνα που παραλίγο να μην κατορθώσουμε να εκδώσουμε εισιτήρια λόγω αδυναμίας καταβολής των 50 χιλ ευρώ που απαιτούνται για τη θεώρηση των εισιτηρίων. Ας ευχηθούμε νίκη απέναντι στη χειρότερη –μέχρι στιγμής- ομάδα του πρωταθλήματος. Καλημέρα.

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Καλή χρονιά ΑΕΚΑΡΑ!

Καλή Χρονιά σε Όλους σας, με υγεία πάνω από όλα. Για την ΑΕΚάρα μας, εύχομαι επιτυχίες και η νέα Χρονιά να μας βρει στο καλύτερο δυνατό σημείο.Να μας βρει πρωταθλητές στο Χάντμπολ και στο Γυναικείο Βόλει. Να δούμε το μπάσκετ πάλι στην Α1. Και όσο για το ποδόσφαιρο, ό,τι καλύτερο ας έρθει... Η υπόθεση Ξενιάδη ξετυλίγεται σιγά σιγά και περιμένουμε εντός της εβδομάδας  τις καθοριστικές εξελίξεις. Με τις φήμες να οργιάζουν πως πρόκειται για μπροστινό του Ψωμιάδη, ο Ξενιάδης αποτελεί μια αμφιλεγόμενη επιχειρηματική προσωπικότητα, με το ποδοσφαιρικό βιογραφικό του αν μη τι άλλο να προβληματίζει. Η φωτογραφία με το θηριώδες γυαλί, το σταυρωτό σακάκι και το αεροπλανικό φόντο προκαλεί γέλιο και είναι ο ορισμός του "Έλληνα ποδοσφαιρικού παράγοντα". Για να δούμε...Μεθαύριο εναντίον της Δόξας παίζουμε τον πρώτο αγώνα της νέας χρονιάς και ελπίζω να παρουσιαστούμε ακόμα πιο βελτιωμένη σε σχέση με το εξαιρετικό τελείωμα του 2011. Καλημέρα!