Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Τσιφτετέλι Τουρκικό... όπα νι να ναϊ...



Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά.
Σαν σήμερα, ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Μάρτη του ’08 συντρίψαμε το χάρτινο ψευτοοικοδόμημα του διορισμένου κρατικού πρωταθλητή. Του πρωταθλητή των δικαστηρίων, τον πρωταθλητή του Γκαγκάτση, του Κόκκαλη, του Θωμά Μητρόπουλου και τον ηγέτη του παρασκηνιακού ποδοσφαίρου… Σε ένα αυθεντικό κιτρινόμαυρο πάρτι, με 45 χιλιάδες καλεσμένους μετατρέψαμε το ντέρμπι μίσους, σε μια πρωτοφανή έκρηξη χαράς. Πολλοί χαρακτήρισαν τη στιγμή μια δικαίωση για όλους τους ΑΕΚτζήδες. Άλλοι την χαρακτήρισαν τη μεγάλη ευκαιρία για ένα πρωτοφανή διασυρμό του δαφνοστεφανωμένου εφήβου, που πήγε χαμένη λόγω του πάθους του Ριβάλντο να σκοράρει. Όπως και να την είδαμε, όμως, αυτό το απόγευμα ήταν το κάτι άλλο και θα το θυμόμαστε για πάντα με τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις...

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Υπομονή...


Καλησπέρα σας,
Αρκετοί αναγνώστες με «κατηγορούν» για την προφανέστατη αραίωση των αναρτήσεών μου τον τελευταίο καιρό. Ο λόγος είναι σαφής και ξεκάθαρος. Κουράζω –κυρίως- και κουράζομαι να γράφω συνεχώς τα ίδια. Οι τελευταίες μου αναρτήσεις είναι σχεδόν όμοιες, με κοινό παρονομαστή την καταστροφολογία συνεπώς άλλη μια δεν έχει νόημα να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες.
Ο Παναθηναϊκός όπως γνωρίζετε και έχετε αντιληφθεί από τα κείμενά όλο αυτόν τον καιρό, μου είναι ιδιαιτέρως αντιπαθής, ωστόσο θλίβομαι για την οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Για άλλους λόγους από τους δικούς μας, βρίσκεται στο ίδιο οριακό σημείο και βάση των σημερινών εξελίξεων και της μη υπογραφής για διακανονισμό από τους παίκτες η τιμωρία και η αγωνιστική συρρίκνωση μοιάζει αναπόφευκτη. Εύχομαι πραγματικά να βρει το δρόμο του και να ασχοληθεί και κάποιος μαζί του, έστω και την τελευταία στιγμή.
Στα δικά μας δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει με την εφορία και το ποσό που πρέπει να δοθεί. Αθροιστικά , μόνο τον τελευταίο μήνα, η ΠΑΕ έχει πληρώσει κοντά στο 1 εκ ευρώ για οφειλές προς το Δημόσιο αλλά η καταβολή χρημάτων για το ’44 καθυστερεί το σαουδαραβικό δάνειο. Θα ήταν προσβολή προς τους συμπατριώτες μας να γκρινιάζουμε για το Δημόσιο αυτή τη στιγμή, συνεπώς σε περίπτωση που δεν είμαστε ταμειακώς εντάξει πρέπει να υποστούμε τις συνέπειες των πράξεών μας.  Πολύ απλά.
Δεν κατηγορώ κανέναν (βλ. Βάργκας) για την μη υπογραφή του διακανονισμού. Ωστόσο, πρόκειται περί μνημειώδους ηλιθιότητας αυτή τη στιγμή να μην υπογράφεις, καθώς για πρώτη φορά μοιάζει να βρίσκεται μια πραγματική λύση στο προσκήνιο. Δέχομαι την κούραση, την αντίδραση, αλλά κάπου πρέπει να πρυτανεύσει και η ρημάδα η κοινή λογική χωρίς τα νεύρα που απολύτως σωστά υπάρχουν στον Κολομβιανό. Δηλαδή, αν παρακολουθεί όπως λέει τις εξελίξεις πρέπει να υπογράψει και για το δικό του καλό, βλέποντας μάλιστα πως στις αρχές τις εβδομάδας πληρώθηκε μέρος των οφειλομένων. Αλλά τι να πω, δεν τον ξέρω προσωπικά τον άνθρωπο, πιθανώς να τον αδικώ…

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Κάποτε θα γινόταν...


Και του χρόνου! Πρωταθλητής για 14η φορά τα τελευταία 16 χρόνια ανακηρύχτηκε ο ΟΣΦΠ κατακτώντας –όντως- πανάξια το 39ο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Κάποτε θα γινόταν. Θα ερχόταν η σαιζόν στην οποία οι πειραιώτες θα είχαν όντως ένα ρόστερ που να δικαιολογεί το +10 από τον δεύτερο και ένα μη αγχώδες πρωτάθλημα. Σε κείμενό μου στις 22 Αυγούστου, είχα γράψει για την κατηγοριοποίηση του φετινού πρωταθλήματος, στην οποία ο Ολυμπιακός ήταν μια κλάση πάνω από όλους. Έστω και καθυστερημένα δικαιολόγησε την ποιοτική του διαφορά εν σχέση με τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος κατακτώντας το χωρίς την βοήθεια της διαιτησίας, δικαστηρίων, ή άλλων τεχνικών που πιθανώς να εφεύρισκε αν κάτι πήγαινε στραβά. Ωστόσο θα ερχόταν κάποτε η μέρα που ο ΟΣΦΠ θα είχε την πολύ μεγάλη ομάδα όπως τώρα. Όταν από το 1997 και μετά έχει χρειαστεί να δώσει μόνο 3 φορές προκριματικά για το Τσάμπιονς Λίγκ εκ των οποίων οι 2 με την Ανόρθωση( στη μια αποκλείστηκε) τα χρήματα θα φαινόντουσαν και εντός αγωνιστικού χώρου. Αν λάβουμε υπόψη μας την υπάρχουσα κατάσταση, τότε πραγματικά δεν βλέπω άλλη ομάδα να παίρνει πρωτάθλημα στα επόμενα 10 χρόνια. Με τίποτα. Δύο είναι οι βασικοί λόγοι. Αρχικά το γεγονός πως ο ΟΣΦΠ έχει μια διοίκηση που δρα σε συνεννόηση με τον προπονητή και οι αποφάσεις λαμβάνονται από κοινού, με τα λεφτά του Τσάμπιονς Λίγκ.  Δεύτερον, πως είναι η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που διαθέτει υπερσύγχρονο γήπεδο και είναι σε θέσει να υποστηρίξει επενδύσεις από άλλες εταιρίες στην ομάδα. Αν ψάχνετε και για τρίτο λόγο απλώς δείτε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ οι μόνες ομάδες που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να χτυπήσουν τον τίτλο. Τα οικονομικά προβλήματα μας λυγίζουν και μας αποδυναμώνουν και το σενάριο της απαγόρευσης των μετεγγραφών δεν είναι μακρινό. Το πλάνο του 2004 που δεν εφαρμόστηκε ποτέ ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί αλλά εξαναγκαστικά. Με παίκτες μικρούς σε ηλικία, Έλληνες και μακροπρόθεσμο πλάνο τριετίας-πενταετίας που ίσως να μας βγει. Ίσως και όχι.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Πρωταθλήτριες!


Στην παρατεταμένη περίοδο παρακμής που βιώνει η ΑΕΚ στο ποδοσφαιρικό και μπασκετικό γίγνεσθαι, ο τίτλος του πρωταθλήματος στο γυναικείο βόλλει προσέφερε έστω και λίγο μια χαρά στον Λαό μας. Τα κορίτσια της ΑΕΚ, επικρατώντας του Παναθηναϊκού στο Μετς, κατέκτησαν τον τίτλο και μένει να δούμε πρώτον αν θα μπορέσουν να το κατακτήσουν ΑΗΤΗΤΤΕΣ, και δεύτερον αν θα συνδυαστεί με το Κύπελλο χαρίζοντας στην ΑΕΚ το ντάμπλ. Πολλά μπράβο πραγματικά, το είχαμε ανάγκη…
Οσον αφορά το θέατρο του παραλόγου που ζούμε στο ποδόσφαιρο, δεν έχει νόημα να λερώσω το κείμενο πέφτοντας σε θεωρίες συνωμοσίας καλοστημένες από τη νυν διοίκηση. Με τον ένα, ή τον άλλο τρόπο κοντοζυγώνει η ώρα της κρίσεως για όλους. Κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα έμεινε, συνεπώς «το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο».  Οι φήμες οργιάζουν για επενδυτές ωστόσο δεν μπορώ να πιστέψω τίποτα αν δεν δω το ρευστό. Απλά πράγματα…
Ο φίλος-αδερφός Α.Κ., είχε μείνει έκπληκτος προ μηνός με την απόδοση του τερματοφύλακα του ΟΦΗ Βεζυρίδη που διανύει το 39ο έτος της ηλικίας του. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά, πώς είναι αδύνατο αυτός ο παίκτης να έχει τέτοια απόδοση όντας σε αυτά τα κιλά και σε αυτή την ηλικία. Δικαιώνεται εκ των υστέρων, καθώς ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ στον αγώνα μας με τους Κρητικούς. Α, σήμερα λόγω αυτού δε θα αγωνιστεί στον ημιτελικό κυπέλλου απέναντι στον ΟΣΦΠ.
Καλημέρα.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Σκέψεις μετά την χθεσινή αισχρότητα του ΟΑΚΑ...


Ως εξωτερικός παρατηρητής, ελέω επιστήθιου βαζελόφιλου, βρέθηκα χθες στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσω το ντέρμπι «καθρέπτης» της Σούπερλιγκ ανάμεσα σε παναθηναϊκό και ολυμπιακό. Εχω να παρατηρήσω και να επιδοκιμάσω την αθρόα προσέλευση των πράσινων φιλάθλων που γέμισαν το ΟΑΚΑ και στη συντριπτική πλειονότητά κινήθηκαν σε φίλαθλα πλαίσια. Δυστυχώς, όπως και στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις των περασμένων μηνών μια χούφτα ανθρώπων (ούτε 400 άτομα χθες) αμαύρωσαν για ακόμη μια φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο, εκφράζοντας τη βεντέτα τους με την αστυνομία εντός αγωνιστικού χώρου. Ομολογώ πως τα επεισόδια χθες στο ΟΑΚΑ, ήταν πρωτοφανή ακόμη και για τα ελληνικά δεδομένα και αρκεί να αναφέρω πως δεν συγκρίνονται καν με τον περσινό τελικό Κυπέλλου. Μάχες σώμα με σώμα, καρέκλες, φωτοβολίδες, κράνη, λοστοί, κιγκλιδώματα ανά χείρας, βόμβες μολότοφ, εστίες φωτιάς, συνέθεσαν ένα ιρακινό περιβάλλον χθες στο Μαρούσι. Σκέφθηκα, τι θα μπορούσε να είχε γίνει προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια κρούσματα. Πολύ φοβάμαι πως τίποτα, για δύο λόγους. Πρώτον, οι άνθρωποι που προκάλεσαν τα επεισόδια έμοιαζαν να είναι τόσο μεθοδικοί, που είχαν καταστρώσει ένα πλάνο επίθεσης προς την αστυνομία αλάνθαστο. Δεύτερον, το ΟΑΚΑ είναι τόσο μεγάλο, που από τη στιγμή που θα ξεσπάσει η «κρίση» γίνεται έρμαιο στις ορέξεις του ανώνυμου ταραξία, μιας και δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξεις τον κάθε άνθρωπο σε έναν τέτοιο χώρο. Από τέτοια περιστατικά, απομακρύνεται από τον αθλητισμό ο υγιής φίλαθλος. Εκνευρίστηκα απεριόριστα με το εξώφυλλο της εφημερίδας (;) «πράσινη» που δείχνει ένα παιδάκι να κλαίει και γράφει «συγγνώμη». Εκ των υστέρων δεν γίνεται να ζητάς συγγνώμη όταν έχεις μιλήσει με τέτοιο τρόπο κατά του Ολυμπιακού. Οι εφημερίδες και ιδίως οι αθλητικές έχουν πολύ μεγαλύτερη δυναμική από αυτή που αναγράφεται στις πωλήσεις. Την πράσινη δεν την διαβάζει 5  χιλιάδες κόσμος όπως αναγράφεται στις πωλήσεις. Πρόσβαση στο εξώφυλλο της Πράσινης( που επί της ουσίας είναι όλο το ζουμί), έχουν τουλάχιστον 4 εκατομμύρια άνθρωποι βλέποντάς την κρεμασμένη στα περίπτερα της Αθήνας. Αρκετοί είναι εκείνοι που κοντοστέκονται για να διαβάζουν την πρώτη σελίδα. Όταν αναφέρεις συνεχώς για σάπιο κατεστημένο, για «ξεσκίστε τους», για «φάπες» για για γίνεσαι κι εσύ κομμάτι του προβλήματος, συνεπώς η  « συγγνώμη» είναι περιττή.

Κάποιοι ανέφεραν πως το παο-οσφπ είναι ο καθρέπτης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Προσθέτω, εδώ, πως πολύ συχνά το ποδόσφαιρο είναι ο καθρέπτης της ελληνικής κοινωνίας. Όπως ο ανώνυμος χουλιγκάνος προβαίνει σε αισχρότητες και δεν συλλαμβάνεται, έτσι και ο ανώνυμος οφειλέτης του δημοσίου διασκεδάζει σε νυχτερινά κέντρα με τα λεφτά μας. Ο υπάλληλος του ΙΚΑ κάνει τα μπανάκια του στην πισίνα και κλέβει λεφτά από αυτόν που για μια ζωή τα καταθέτει στο ίδρυμα. Ερωτώ: από το χθεσινό ματς και τους 50 χιλιάδες ανθρώπους, πιθανώς οι 20 χιλιάδες να μην ξαναπατήσουν σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Στην Ελλάδα όμως, όσο κυριαρχεί ακόμη η ανομία είναι πιθανό τα 4 εκατομμύρια νομοταγών και τίμιων πολιτών να φύγουν και να μην ξανάρθουν. Έχει έρθει η ώρα, η σιωπηρή πλειονότητα πολιτών και κατ’επέκταση φιλάθλων να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Θα ήταν εξαιρετικό, την επόμενη φορά που θα γίνουν τέτοια επεισόδια να έφευγαν από το γήπεδο ΟΛΟΙ όσοι διαφωνούν με τα επεισόδια. Δηλαδή οι 49600 Παναθηναϊκοί χθες, ή οι 39500 ΑΕΚτζήδες πέρσι από το κύπελλο κ.ο.κ.. Στο ποδόσφαιρο, που είναι και δευτερευούσης σημασίας τηρουμένων των αναλογιών η μορφή αντίδρασης είναι πολύ πιο εύκολη από την κοινωνική, ωστόσο το μήνυμα μπορεί να διατυπωθεί πολύ πιο ξεκάθαρα.
Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα!

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ατυχία για το Θρύλο

Κρίμα...Δε μας ήθελε... Ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελλ. ποδοσφαίρου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Ολυμπιακός, αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λίγκ. Δεν πειράζει, όμως, γιατί ουσιαστικά και στις ψυχές μας είναι η ομάδα που το έχει κατακτήσει. Αυτό προσπαθούσαν να μας πουν τόσο καιρό. Οτι ο ΟΣΦΠ είναι με τέσσερα πόδια στον τελικό και προηγείται και 1-0 στο σκορ. Ξύδι.
Αδέρφια, μιλάμε για κηδεία από τις λίγες στο Καραϊσκάκη με γκέλες τερματοφύλακα απίστευτες και μια θλιβερή προσπάθεια του σπικερ Τσώχου να βαφτίσει φαουλ το πρώτο γκολ, παραλείποντας την ανεπανάληπτη γκάφα του Μαγυάρου κίπερ, που είναι ένα κράμα Λεβ Γιασίν και Τζιανλουίτζι Μπουφόν σύμφωνα με το Γαύρο. Τα δύο δοκάρια της "πειραιώτικης ατυχίας" είναι μια σέντρα σουτ του Μιραλάς και μια κεφαλιά του Τόρο που πηγαίνει μεν προς το τέρμα το οποίο όμως καλύπτεται από Ουκρανό αμυντικό.
Θέλω να σταθώ και σε κάτι άλλο, όμως, να αναφερθώ στη διαφορά προσέγγισης των ηττών του Ολυμπιακού από τον αθλητικό Τύπο σε σχέση με τη δική μας. Ξεκινώ από το γεγονός, πως αν δεν υπήρχε η τερματοφυλακάρα Κάρολ ο ΟΣΦΠ θα είχε πιθανότατα αποκλειστεί από τον προηγούμενο γύρο. Η παρουσίαση "Χάθηκε ιστορική ευκαιρία για το Θρύλο" θα αντιστοιχούσε σε μια παρουσίαση για την ΑΕΚ με κάτι του στύλ "Κατώτερη των περιστάσεων η Ενωση", ή "Δείγμα μικρής ομάδας". Δέχομαι πως το αναγνωστικό κοινό των αθλητικών εφημερίδων είναι ως επί το πλείστον Ολυμπιακοί. Ωστόσο, μην κρύβετε κάτω από τον αντικειμενικό μανδύα το "χάιδεμα" του "υπέροχου κόσμου του ΟΣΦΠ". Είναι κωμικό. Δηλαδή πόσο κατώτερος των περιστάσεων μπορείς να είσαι όταν προηγείσαι στη συνολική διαφορά των τερμάτων με 2-0 από το 15, παίζεις στην έδρα σου και χάνεις την πρόκριση στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τους Ουκρανούς να χάνουν πέναλτι στο 78' και μάλιστα με τέτοιο τρόπο; Ξεμπρόστιασμα...

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Καραγκιοζιλίκια άνευ προηγουμένου...

Το ντροπιαστικό διήμερο που διανύουμε με έχει προβληματίσει όσο τίποτα αυτό τον καιρό. Η "άρπα-κόλλα" σκέψη δεν οδηγεί πουθενά. Μέσα στον πανικό τους, οι τωρινοί διοικητικοί ιθύνοντες σκέφτονται κάτι κάτω στα Σπάτα, συμφωνεί κι ένας από τους παρατρεχάμενους και το ανακοινώνουν πομπωδώς στον κόσμο. Το ρεζιλίκι, η προχειρότητα και η άγνοια κινδύνου ξεχειλίζει στο κιτρινόμαυρο ποτήρι. Ο Δημητρέλος, ό,τι σκεφτεί το λέει. Ένα πράγμα δεν μπορείς να του καταλογίσεις: Πως είναι ανειλικρινής. Τι να κάνει κι αυτός; Του δώσανε το πηδάλιο του Τιτανικού 2 Μίλια πριν φτάσει στο παγόβουνο με την ταχύτητα στη μέγιστη τιμή της. Αναστροφή δεν γίνεται, συνεπώς προσπαθούμε να αποφύγουμε το παγόβουνο ή έστω να μας χτυπήσει λίγο. Ο Μπόβαλης, ο Βαλασσόπουλος, ο Οικονομόπουλος και όλοι οι άλλοι ηδονίζονται κι αυτοί που μια δήλωση τους κάνει το γύρο της Ελλάδας μιας και αποτελούν νόμιμους αξιωματούχους της χιλιοταλαιπωρημένης ΠΑΕ μας. Ονόματα που ήταν στην αφάνεια, απλώς παριστάνουν τους αρρωστημένους με την ΑΕΚ. Ξαφνικά, πάντα.
Η πρόταση για καταβολή χρημάτων από μετόχους με "ρήτρα εμπιστευτικότητας" είναι πιο κωμική και από μια μεγαλειώδη τούμπα του Μάρκου Σεφερλή στην σκηνή του Δελφιναρίου. Τι σημαίνουν αυτά; Τι μπούρδες λέτε; Το βαρέλι είναι δυστυχώς χωρίς πάτο...
Οσο για τον έρανο είναι μια πρόταση εν μέρει θετική, ωστόσο τι να ζητήσεις από τον ανώνυμο οπαδό.; Να πληρώσει τα σπασμένα των εφοπλιστών που δεν θέλουν να βάλουν τίποτα; Είναι σα να ζητάς από τον απλό Έλληνα πολίτη να εξοφλίσει το Γαμοδάνειο του Τσοχατζόπουλου στο Παρίσι και την διαμονή του στο Φορ Σίζονς. Ας αποφασίσουν οι ΜΕΤΟΧΟΙ αν θα βοηθήσουν ή οχι. Αν είναι να καταστραφούμε, ας καταστραφούμε αξιοπρεπώς. Οχι με εκκλήσεις του ... από την τωρινή διοίκηση και συζητήσεις που παραπέμπουν σε πάνελ αδερφάρων Μεσημεριανής εκπομπής για το πως φόρεσε το στριγκ της η Κλέλια Ρένεση. Αντε σοβαρευτείτε και πληρώστε φεύγοντας.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΚΟΥΡΑΓΙΟ


Τρίτη και 13 ήταν χθες, Μαύρη Τρίτη, όπως θέλετε πείτε την, αλλά μιλάμε για την πιο δύσκολη κατάσταση όλων των εποχών στην ΑΕΚ, μέχρι την επόμενη (μέρα-ώρα)βέβαια. Η ΑΕΚ επί της ουσίας κινδυνεύει με διάλυση επειδή δεν μπορεί να εξασφαλίσει το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ. Για αυτά τα χρήματα μιλάμε. Είναι ξεφτίλα. Για άλλη μια φορά, χορτάσαμε από λόγια, δεσμεύσεις, δάνεια, υπομονές και καταληκτικές ημερομηνίες. Για άλλη μια φορά ορίσαμε αρμοδιότητες, απονείμαμε τίτλους και αξιώματα αλλά το χρώμα του ευρώ δεν φάνηκε. Απορώ αν υπάρχει κάποιος που θα δώσει το απαραίτητο ρευστό για την ΑΕΚ ούτως ώστε απλά να σώσουμε την παρτίδα για φέτος. Τα λόγια είναι πολύ φτωχά να περιγράψουν την πρωτοφανή κατάσταση που ζει η ομάδα μας και ουδείς –δυστυχώς- δείχνει να συγκινείται. Φτάσαμε στο σημείο να ζητούμε λεφτά από το Νάσο Θανόπουλο, τον Παντελή Αθηνή και τον Μιχάλη Τροχάνα. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο νομίζω. Δεν είμαστε απλά στο «και πέντε», είμαστε στο «παρά πέντε» της επόμενης ώρας. Περιμένουμε το τέλος. Η ΑΕΚ είναι αυτή τη στιγμή σαν ένα παραγκόσπιτο στην παραλία που βλέπει το τσουνάμι να έρχεται με φόρα. Δραματική κατάσταση, αδέρφια ΕΝΩΣΙΤΕΣ. Κουράγιο σε ΟΛΟΥΣ.

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Δικεφαλέ, τρελαινομαί!


Καλημέρα Χαρούμενα Αδέρφια,
Επειτα από πάρα, μα πάρα πολύ καιρό ξυπνήσαμε χαρούμενοι τη Δευτέρα. Αιτία, η χθεσινή υπέροχη νίκη επί του Παναθηναϊκού, με εμφατικό, ξεκάθαρο και ηχηρό τρόπο. Πραγματικά, μια ομάδα υπήρξε χθες στο γήπεδο και είναι από τους αγώνες που βλέπεις από το πρώτο λεπτό πως θα κερδίσεις. Οι παίκτες μας τρώγανε σίδερα και όλα θύμιζαν ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ από τα παλιά. Για μένα, που είμαι και λίγο γραφικός, το σημάδι δόθηκε και από την στολή της ΑΕΚ. Επιτέλους επανήλθε το μαύρο σορτσάκι και η φρικτή μόδα της ολοκίτρινης εμφάνισης πήγε περίπτατο. Ο Μάκος συγκλονιστικός, ο Βάργκας απλώς παικταράς, ο Λύμπε συγκινητικός, ο Γεωργέας Βράχος. Ο Καφές αρχηγός, ο Μανωλάς σοβαρός και ο Κοντοές ψυχωμένος. Ο Λεονάρνο αφηνιασμένος και ο Σιαλμάς τρελαμένος. Ο Ντίμι σταθερός και ο Καράμπελας πολύ καλός. Ο κόσμος,  «παρών» παρά τις γελοιότητες πριν αρχίσει το παιχνίδι. Εν ολίγοις, τους ΠΑΤΗΣΑΜΕ. Οσοι πήγαμε χθες στο Στάδιο, θέλαμε να φωνάξουμε με την ψυχή μας για την ΑΕΚ χωρίς να σκεφτούμε τίποτε άλλο. Το υπέροχο φαουλ του Λεονάρντο μας έδωσε τη δυνατότητα να πανηγυρίσουμε όπως παλιά. Το τελείωμα του Κλωναρίδη μας εκτόξευσε και μετά από τόσο καιρό δημιουργήθηκε αυτή η άμορφη μάζα κατά τη διάρκεια των ανεπανάληπτων πανηγυρισμών, η ιαχή του «ΓΚΟΛ» που μας κάνει να λατρεύουμε το γήπεδο σαν  μικρά παιδάκια. Ηταν όλα φανταστικά, ειδικά κατά τη διάρκεια του θρυλικού συνθήματος των επιτυχιών που ακούει στο «ΑΕΚ ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ, ΑΕΚ ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ». Του παραδοσιακότερου και πιο ωραίου συνθήματος.
Μας τρέλανε η ΑΕΚΑΡΑ και έδωσε την απάντησή της στους γελοίους γαύρους που ανέφεραν δεξιά και αριστερά πως η ΑΕΚ θα το δώσει για να δυσκολέψει το έργο του ΟΣΦΠ στο πρωτάθλημα. Παίξαμε για την Ιστορία μας και μερικές φορές αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά. Στο γήπεδο, η πανστρατιά έπαιξε καθοριστικό ρόλο και είμαι σίγουρος, απόλυτα, πως παλιές Φιλαδελφιώτικες παρέες ενώθηκαν χθες κάτω από την τεράστια αγκαλιά του Δικεφάλου, ειδικά αν κρίνω από τη δική μου!
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο παο δεν μπήκε ποτέ στην αναμέτρηση εκτός από το τέταρτο ανάμεσα στο 1-0 και το 2-0. Υπάρχει παράβαση στη φάση του Χριστοδουλόπουλου, για να τα λέμε όλα, αλλά η αλήθεια είναι πως αγωνιστικά θα ήταν άδικο να ισοφαριστούμε. Αυτή η φράση δεν μου αρέσει καθώς η διαιτησία πρέπει να είναι ακριβοδίκαιη πάντοτε και να περνά απαρατήρητη. Τι να κάνουμε, όμως, συγγνώμη  στους βάζελους… Το τελείωμα του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ, από τον Βίκτωρα ήταν μαγικό, έτσι όπως πρέπει να τελειώνει τη φάση ένας επιθετικός. Μας τρέλανε!
Καλή ΑΕΚοβδομάδα σε ολους!