Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Αύγουστος και Γ.Δ....


Έτοιμοι να αγωνιστούν στο βασικό σχήμα του αυριανού αγώνα είναι οι Κορδέρο και Κατσικοκέρης, ωστόσο μου δημιουργεί προβληματισμό για ποιο λόγο δεν ακούγεται ο Κατίδης. Ο Κατίδης ο οποίος με έχει προβληματίσει πριν καν τον δω να παίζει επειδή μιλάει τόσο πολύ. Έχει τοποθετηθεί επί παντός του επιστητού. Από το θέμα Γιαννιώτα με τον οποίο μιλάει συνεχώς. Από το νούμερο 8 στη φανέλα που το πήρε για τον Τόνι. Από τις τρομερές εγκαταστάσεις ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Ίσως φταίνε τα συνεχή «τιτιβίσματα» στο τουϊτερ που γίνονται θέμα και τον αδικώ, αλλά από τη στιγμή που έχει έρθει δεν έχω ακούσει τίποτα για την εμφάνισή του στην προπόνηση, παρά μόνον για δηλώσεις. Περιμένουμε…

Κρίμα για τον ΠΑΟΚ του Γιώργου Δώνη που αποκλείστηκε με το οριακό…3-0 από την Ραπίντ Βιέννης. Είναι ένα βήμα για τον «δε με χωράει η Ελλάδα» Γιώργο Δώνη, καθώς στη σύγκριση Ομόνοιας – Ραπίντ νομίζω οι Αυστριακοί κερδίζουν στα σημεία. Ήταν άτυχος ο Γ.Δ. και αν βγάλουμε από το αγωνιστικό καλεντάρι τον μήνα Αύγουστο τότε μπορούμε να τον δούμε με άλλο μάτι. Επίσης, «δεν ήρθε η καταστροφή» όπως μας είχε πει και τότε. Περαστικά…

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Κοιτάμε την Ξάνθη, θα έρθουν καλύτερες μέρες!


Καλημέρα αδέρφια,

Ξεκινώ από τα θετικά. Πρώτο θετικό για μένα χθες, πως η ΑΕΚ έχασε, δεν κέρδισε ο Αστέρας Τρίπολης. Εννοώ, για να μην με περάσετε για τρελό, πως δεν ήρθε στο γήπεδο να επιβάλλει το ρυθμό του και να επικρατήσει σχετικά εύκολα. Επί της ουσίας, δεν απείλησε ποτέ μέχρι τη φάση του 64ου λεπτού όπου η λανθασμένη εκτίμηση του «Ντίμι» μας έβαλε πίσω στο σκορ. Λάθη συμβαίνουν και θα συμβαίνουν πάντοτε, συνεπώς είναι ηλίθιο να επιρρίπτουμε έτσι τις ευθύνες. Δεύτερο θετικό, είναι πως ο κόσμος έχει καταλάβει ποιο ρόλο πρέπει να επιτελέσει κατά τη φετινή χρονιά, επιδεικνύοντας πρωτοφανή στήριξη στους μπέμπηδες του Βλάχου. Τρίτο θετικό, η εμφάνιση του Χρήστου Αρκούδα. Μιλάμε για έναν κανονικό παίκτη έναν δεξιό μπακ με πολύ ταλέντο που θεωρώ πως θα βοηθήσει. Τέταρτο θετικό, που παρατήρησα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα είναι πως όλοι οι παίκτες πραγματοποιούν καλές σέντρες προς την περιοχή δείγμα μια τεχνικής παιδείας που είναι ανεξάρτητη της ηλικίας. Από εκεί και πέρα και περνώντας στα αρνητικά υπάρχουν δύο πράγματα που με φοβίζουν έντονα. Η αδυναμία λόγω ηλικίας φαίνεται σε κάθε κόντρα με αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Ο Γροντής για παράδειγμα (#80), είναι εξαιρετικός τόσο τακτικά, όσο και τεχνικά. Δεν μπορεί να κάνει μισή τρίπλα απλώς και μόνο επειδή χάνει στη δύναμη. Όπως και ο Κουρέλλας. Το άλλο μεγάλο θέμα είναι πως η έλλειψη ενός ποδοσφαιριστή «κολώνα» δηλαδή κάποιου που θα αποτελεί «αποκούμπι» για τους συμπαίκτες του, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να φανερωθεί το ταλέντο των «μικρών». Ένας παίκτης τύπου Βάργκας, Δέλλα, Λυμπερόπουλου για παράδειγμα. Είναι αμαρτία να μπαίνει ο Γκερέιρο ως έμπειρος και να κάνει τόσα λάθη συνεχόμενα, ρίχνοντας το ηθικό των νεότερων συμπαικτών του. Ο Γιάγκο, που αγωνίστηκε ως αμυντικός χαφ αποκλειστικά και μόνο επειδή έχει επαγγελματικές παραστάσεις στην καριέρα του δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα μιας και απέδειξε πως δεν μπορεί να αγωνιστεί στην εν λόγω θέση. Πριν την γκέλα του Ντίμι, έχει φάει μια προσποίηση από τον βραδυκίνητο Σανκαρέ που αποτελεί πραγματικό κατόρθωμα…

Η ήττα από τον Αστέρα, δεν φέρνει την καταστροφή ωστόσο θα ήταν εξαιρετικό η ομάδα να είχε ξεκινήσει με νίκη τη χρονιά, ιδίως σε ένα παιχνίδι που ήταν δικό της. Θεωρώ, πως αυτό το έργο θα το δούμε πολλές φορές φέτος σε εντός έδρας παιχνίδια, δηλαδή να είμαστε καλύτεροι, αλλά να μην υπάρχει αποτύπωση στο σκορ. Κυριότερος λόγος αυτού, η έλλειψη εμπειρίας αλλά και διαχείρισης της ανωτερότητας στο παιχνίδι. Θα έρθει με τον καιρό, είμαι σίγουρος.

ΥΓ:  Το μεγαλύτερο βασανιστήριο στην κατάσταση που βιώνει η ΑΕΚ, δεν είναι ούτε το ρόστερ, ούτε ή έλλειψη Ευρώπης ούτε πως το πρωτάθλημα μοιάζει όνειρο θερινής νυκτός. Είναι η «συμπόνια» αντιπάλων και η συμπάθεια με την οποία βλέπει όλος ο κόσμος την ΑΕΚ. Αυτό είναι που σκοτώνει. Να χάνεις από τον Αστέρα Τρίπολης και να ακούς «κρίμα» είναι τραγικό. Μη μασάτε!

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Πάμε!


Εφτασε η μέρα που περιμένουμε κάθε χρόνο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Μια μέρα, που προσωπικά δεν περίμενα πως θα έρθει, καθώς ήμουν τρομερά απαισιόδοξος για την αδειοδότηση και τη συμμετοχή της ομάδας. Αξίζουν πολλά, πάρα πολλά μπράβο στον Αντρέα Δημητρέλλο για την όλη του παρουσία από τη στιγμή που ανέλαβε να τρέξει τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ. Συμμάζεψε τα σπασμένα του Αδαμίδη και του Θανόπουλου με έντονο «πολιτικό κόστος». Η ΑΕΚ δεν πήρε χάρη από κανέναν, δεν είχε ευνοϊκή μεταχείριση και καταθέτοντας τα χρήματα που απαιτήθηκαν συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα περίεργο, δύσκολο που είτε μας αρέσει είτε όχι στοχεύουμε στην παραμονή μας σε αυτό με τις υπάρχουσες τουλάχιστον συνθήκες. Δεν υπάρχει αισιοδοξία, υπάρχει όμως προσμονή για το άγνωστο. Σήμερα στο γήπεδο, δεν θα δεις κανέναν να φορά τη φανέλα του καλοκαιρινού αποκτήματος και να απορείς πως πρόλαβε να την προμηθευτεί! Σήμερα θα ελπίζουμε στον Γροντή, τον Κουρέλλα, τον Γιάγκο, τον Φούντα και στον Μιχάλη τον Παυλή. Και όπου μας βγάλει. Απλά… Καλή επιτυχία και εύχομαι να βρουν πολλοί τον δρόμο προς το Στάδιο!

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Μήπως αδίκως τα έχουμε βάλει με τον Σιαλμά;


Η φυγή του Σιαλμά από την ΑΕΚ με στενοχώρησε ιδιαίτερα. Κυρίως, λόγω του γεγονότος πως ο ποδοσφαιριστής ήταν ΑΕΚ και αν και δεν ήταν κάτι το σπουδαίο ως παίκτης έδινε πάντοτε το 100% των δυνατοτήτων του. Θεωρώ πως η φυγή του από το Δικέφαλο, είναι μεν προσωπική επιλογή ωστόσο κάτι δεν μου πάει σε όλη την ιστορία, μιας και μελετώντας λίγο καλύτερα το θέμα παρατηρώ πως όλα ξεκίνησαν εκ του μειόντος. Ξαφνικά γράφτηκε πως «ψάχνεται ο Σιαλμάς», ξαφνικά πως θέλει να φύγει ενώ δέχθηκε μια αναίτια –κατά την άποψή- μου επίθεση. Δεν ξέρω προσωπικά τον άνθρωπο, ωστόσο δεν είχε δώσει ποτέ στην ΑΕΚ δείγματα «κωλόπαιδου» όπως πχ ο –θέλω να παίξω μπροστά στον λαό μας στο Καραϊσκάκη- Κώστας Μανωλάς. Αναμφίβολα, πρόκειται για μια αντιεπαγγελματική κίνηση να μην παραστεί στην προπόνηση για δυο συνεχείς ημέρες, αλλά πρέπει να είμαστε κάπως καχύποπτοι αντιλαμβανόμενοι πως η Διοίκηση εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσε να αναλάβει ένα νέο φιάσκο.. Τι εικάζω πως συνέβη; Ο Μαύρος και ο Τσιάρτας θεωρούσαν κλεισμένο τον Κουτσιανικούλη που έκανε τελευταία στιγμή πίσω και πήγε στον ΟΦΗ. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τον Μέσι του Ηρακλείου, και όσο η πλάστιγγα έγερνε υπέρ της συμφωνίας, μετεφέρθη στο Σιαλμά η θέληση για απομάκρυνση από την ΑΕΚ. Εκείνος, άρχισε να ψάχνεται βρήκε μια πρόταση συμφέρουσα οικονομικά και τα βρήκε σε όλα με ομάδα προερχόμενη από το ποδοσφαιρικό νεκροταφείο του Αζερμπαϊτζάν. Όταν εντέλει χάλασε η μετεγγραφή του «Κούτσια», ξεκίνησε η ενορχηστρωμένη επίθεση κατά Σιαλμά (τα αρχεία υπάρχουν στο ΑΕΚ365 και πολλά είναι ανυπόγραφα) στον οποίο αναφέρθηκε πως δεν πρέπει επ’ ουδενί να αποχωρήσει μιας και δεν υπάρχει αντικαταστάτης. Ο παίκτης –άνθρωπος είναι- προσβεβλημένος –και δικαίως- από την στάση της διοίκησης τους έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια και τράβηξε για άλλες πολιτείες. Το ένστικτό μου τόσα χρόνια στην ΑΕΚ, αυτό μου λέει αλλά τονίζω πως η άποψη μου στηρίζεται σε αυτά που βλέπω. Όποιος διαφωνεί και θέλει να εκφράσει την άποψή του, θα χαρώ να απαντήσω!

Με κόσμο!


Περίμενα ένα δυναμικότερο comeback εκ μέρους μου στις αναρτήσεις, ωστόσο την πρώτη εβδομάδα επιστροφής μου από τις διακοπές, συνάντησα πάρα πολύ δουλειά που αποτελεί και τον λόγο που άργησα να γράψω. Η ιστορίες με Βιντιάδη και Κιθ Χάρις είναι αν μη τι άλλο όμορφες και ελπιδοφόρες ωστόσο δεν μπορούμε για άλλη μια φορά να παίξουμε το παιχνίδι των φημών, των προτάσεων και των οικονομικών ελέγχων. Ας περιμένουμε την πρόταση πρώτα ο Θεός και το ξανασυζητάμε.

Θετικότερη όλων των εξελίξεων , αυτή της προσέλευσης του κόσμου στον μεθαυριανό αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης που θα δείξει τόσο τον βαθμό ετοιμότητας του κόσμου, όσο και τον μέσο όρο προσέλευσης κατά την φετινή ιδιαίτερη σεζόν. Περιμένουμε εναγωνίως τα προσωρινά δελτία, μιας και σε διαφορετική περίπτωση δεν είμαστε σε θέση να συμπληρώσουμε ενδεκάδα. Μια ενδεκάδα που θα είναι άγνωστη στο κοινό και θα δώσει το πρώτο κρας τεστ σε επίπεδο Σουπερλίγκας.

Εντυπωσιακή η φετινή εμφάνιση της ΑΕΚ, κόντρα στις απαίσιες εμφανίσεις της τελευταίας τουλάχιστον 8ετίας. Νομίζω είχε να μου αρέσει φανέλα από τις ρίγες του 2002, αλλά για να μην είμαι υπερβολικός θα πω 8 χρόνια. Όπως όμως «τα ράσα δεν κάνουν τον Παπά», έτσι και «οι φανέλες δεν κάνουν την ομάδα». Γενικώς, είναι λίγο περίεργο να  μιλάμε για την ομάδα και ο μόνος παίκτης που αναγνωρίζουμε μεμιάς από τις φανέλες να είναι ο Παυλής. Δεν χρειάζεται να τα ξαναλέμε, αλλά θα πω απλώς ξανά πως απαιτούνται γερά στομάχια.