Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Άργησε αλλά ήρθε η πρώτη νίκη



Το βάρος της πρώτης νίκης, ευτυχώς έφυγε από τις πλάτες των ποδοσφαιριστών έπειτα από 8 αγώνες. Ελπίζω αυτό το αρνητικό ρεκόρ ανεπιτυχών αποτελεσμάτων να μην σπάσει ποτέ μιας και το βάρος τόσων μηνών ήταν ασήκωτο.

Η ΑΕΚ του Λίνεν επικράτησε χθες του Πλατανιά, σε ένα ματς καρμπόν με αυτά κόντρα στον Άρη, την Κέρκυρα και τον Αστέρα Τρίπολης. Όπως τώρα έχουμε 5 βαθμούς, θα μπορούσαμε να έχουμε 12, θα μπορούσαμε να έχουμε και 2. Πολύ κοντινά παιχνίδια που κρίνονται στις λεπτομέρειες. Στην μέση το καρπούζι και τα κουκιά επιτέλους σε εμάς. Η αλήθεια, όμως, είναι πως η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου παρέπεμπε σε επαγγελματική ομάδα ίσως για πρώτη φορά την φετινή χρονιά. Ο Γκερέιρο έκανε σίγουρα τη διαφορά, ενώ διακρίθηκε ιδιαίτερα ο Κορδέρο που ήταν πανταχού παρών, καθώς και ο Βλάχος με τον Κοντοέ. Ήταν δύσκολη η κατάσταση τόσο καιρό.
Στα θετικά, το γκολ του Ταξιάρχη Φούντα που έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας μας χάρη στο γκολ που πέτυχε στο 66’.

Κοιτάμε τα επερχόμενα ντέρμπι με Παναθηναϊκό εκτός και Ολυμπιακό εντός. Είναι δυο αγώνες που δεν περιμένω πολλά και θα είμαι ευχαριστημένος από αξιοπρεπείς εμφανίσεις. Βλέποντας την χθεσινή εμφάνιση του Ρότζερ προβληματίζεσαι και σκέφτεσαι:  αν αυτός ο ποδοσφαιριστής διέθετε τον ελάχιστο τσαμπουκά  θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά; Αν διέθετε ψήγματα εκνευρισμού, αξιοπρέπειας και πάθους; Σίγουρα θα ήταν καλύτερος. Είμαι βέβαιος. Αν ήμουν στην θέση του Λίνεν δεν θα τον ξεκίναγα με τον Παναθηναϊκό. Όπως και τον Κατίδη που πολύ χάρηκα που κερδίσαμε χωρίς να παίξει δευτερόλεπτο, μήπως και αντιληφθεί πως δεν είναι ένα κράμα Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά ένας πολύ ταλαντούχος Έλληνας ποδοσφαιριστής ΧΩΡΙΣ παραστάσεις σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά με εξαιρετικές εμφανίσεις σε διεθνή παιχνίδια νέων. Πρέπει να (απο)δείξει πως αξίζει να παίζει στην πρώτη εθνική, ειδάλλως κινδυνεύει να μείνει στην κατηγορία των χαμένων ταλέντων από τα τόσα που πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Κανείς παίκτης δεν καπάρωσε θέση βασικού από τα 19 του, απλώς και μόνο επειδή είναι αρχηγός στην Εθνική νέων, ακόμα και στην φετινή πειραματική ΑΕΚ. Δηλαδή έλεος.

Μου άρεσε πολύ η κίνηση Λίνεν να πάει στον κόσμο, όχι για την όποια ΑΕΚοφροσύνη, αλλά για την δήλωση του. Εξηγώντας την παρουσία του στο πέταλο, ανέφερε πως «Πήγα στον κόσμο, διότι το ποδόσφαιρο για αυτόν διεξάγεται. Χωρίς κόσμο, εμείς δεν έχουμε λόγο ύπαρξης». Μεγάλη αλήθεια που θα πρέπει να ενστερνιστούν πολλοί ποδοσφαιριστές, ιδίως στην Ελλάδα.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Παρεξήγηση!

Ζητώ συγγνώμη για την παραπληροφόρηση....

Δεν έχουν καταργηθεί τα σχόλια στο Facebook του αεκ365. Απλώς εγώ δεν έχω αυτή τη δυνατότητα λόγω χθεσινών σχολίων μου, μέσω των οποίων καταφέρθηκα κατά της ιστοσελίδας..


Συμπληρωματικό κείμενο στο "Μήπως μας κοροϊδεύουν"

Όπως θα έχετε παρατηρήσει το ΑΕΚ365 για λόγους "προστασίας της ΑΕΚ" έχει απενεργοποιήσει τα σχόλια στο site. Μέχρι χθες, υπήρχε η δυνατότητα σχολίων στο facebook, η οποία όμως καταργήθηκε σήμερα!

Διαβάστε στο sport-fm.gr, τις αποκαλύψεις του Κιντή, τις Offshore του Αδαμίδη, τις 500 χιλιάδες ευρώ που έμειναν αδήλωτες

Όλο το κείμενο από το sport-fm.gr

    πό τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο ο Γιώργος Κιντής πείθεται, μέσα από την επικοινωνία τους σχετικά με μια ιδέα που είχε για την «επιβίωση» της ΠΑΕ ΑΕΚ, μια λύση α λα 44, ότι ο Αδαμίδης δεν θέλει να «διώξει» από πάνω του τις μετοχές και τις ευθύνες της ΠΑΕ ΑΕΚ. Στις 13 Αυγούστου, κι αφού προηγουμένως έχει ζητήσει, δίχως να λάβει, τις σχετικές απαντήσεις από τον Αδαμίδη, ο Κιντής στέλνει το mail προς όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Empire, αυτό που διαβάσατε χθες, για να ζητήσει γενική συνέλευση των μετόχων για εξηγήσεις και απόδοση ευθυνών.

Από τα μέσα του Αυγούστου και για δύο μήνες, μέχρι περίπου τα μέσα του Οκτωβρίου, ο Κιντής επιχείρησε, όπως θα διαπιστώσετε από την ανάγνωση της αλληλογραφίας του με όλους τους μηνυόμενους, να πάρει απαντήσεις και να αποφύγει, όπως τόνιζε, την προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Μέχρι τη στιγμή που ο Παππάς παραδέχτηκε, στις 5 Οκτωβρίου, ότι «βλέπω και εγώ την αδυναμία να σου δοθούν απαντήσεις από τους κατά καιρούς κρατούντες και τους κατά καιρούς λογιστές και εκπλήσσομαι όπως και εσύ. Δυστυχώς όμως ούτε τον χρόνο έχω να ασχοληθώ». Μια απάντηση που εξόργισε τον Κιντή, αφού συνοδευόταν από τη «θα χαλάσεις το deal με τον Βιντιάδη» επισήμανση. Ο Κιντής εξάντλησε την υπομονή του, διαπίστωσε ότι περιμένει αδίκως να λάβει τεκμηριωμένες απαντήσεις και αποφάσισε να φτάσει στην προχθεσινή του πράξη, την υποβολή της μήνυσης.

«Πού είναι τα λεφτά;»

Στις 20/8 ο Κιντής ρωτάει τον Αδαμίδη να του εξηγήσει τι σημαίνει η ακόλουθη παρατήρηση του ορκωτού λογιστή στον τελευταίο ισολογισμό της ΠΑΕ ΑΕΚ: «Κατά παρέκκλιση του άρθρου 42β παρ. 7 του κωδ. Ν. 2190/1920, τα κονδύλια του κυκλοφορούντος ενεργητικού Δ. II.1 "Πελάτες" και Γ.II.1 "Προμηθευτές" εμφανίζονται μειωμένα κατά €4.994.106,81, καθώς συμψηφίστηκε εξωλογιστικά από την εταιρεία ισόποση απαίτηση και υποχρέωση προς τον ίδιο αντισυμβαλλόμενο». Ο Κιντής ρωτά τον Αδαμίδη: «Σε τι αφορούσαν οι κατά τα ανωτέρω απαίτηση και υποχρέωση; Ποιος είναι ο αντισυμβαλλόμενος αυτός, που ήταν και προμηθευτής αλλά και πελάτης, και μάλιστα αυτού του ύψους; Ποιοι λόγοι επέβαλαν τη διενέργεια του ανωτέρω συμψηφισμού, παρά το άρθρο 42β παρ. 7 του κωδ. Ν. 2190/1920, κατά το οποίο «απαγορεύεται οποιοσδήποτε συμψηφισμός μεταξύ κονδυλίων των λογαριασμών ενεργητικού και παθητικού ή των λογαριασμών εσόδων και εξόδων και η εμφάνιση μόνο της μεταξύ τους διαφοράς». Συνδέεται το ζήτημα αυτό με τη μη δημοσίευση του ισολογισμού της Empire 1924, κι αν ναι, πώς; Προέβη ποτέ ή ΠΑΕ ΑΕΚ ή η Empire 1924 σε ευρείας κλίμακας καταστροφή αποθεμάτων; Τηρήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες; Αν όχι, γιατί; Συνδέεται κατά κάποιο τρόπο η καταστροφή αποθεμάτων, εφόσον βεβαίως συνέβη, με την ανωτέρω παρατήρηση του ορκωτού;». Και καταλήγει: «Επειδή τον ισολογισμό υπογράφεις εσύ, θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν αφιέρωνες λίγο χρόνο προκειμένου να με διαφωτίσεις ως προς τα ανωτέρω».

Την επόμενη ημέρα του διευκρινίζει, με νέο e-mail, ότι «το ζητούμενο είναι το τι μπορεί να γίνει για τη σωτηρία της ΑΕΚ». Την ίδια ημέρα στέλνει τις ίδιες ερωτήσεις προς Κοσμάτο και Πουλάκο. Ο Πουλάκος απάντησε ότι αυτή η ισόποση απαίτηση και υποχρέωση αφορά την Puma Hellas S.A. και ότι δεν έγινε ανταλλαγή επιταγών, επειδή η ΠΑΕ δεν χρησιμοποιούσε μπλοκ επιταγών. Την ίδια ημέρα ο Κιντής επανέρχεται και ρωτά τον Πουλάκο: «Η σχέση με την Puma ήταν απ' όσο ξέρω μέσω της Empire. Η Empire είχε κάποια αποθέματα, λόγου χάρη 5 εκατ., και ισόποση υποχρέωση σε προμηθευτή Puma. Πώς αυτά μεταφέρθηκαν στον ισολογισμό της ΠΑΕ κι η Puma έγινε πελάτης της ΠΑΕ, ενώ δεν ήταν της Empire; Τα αποθέματα της Empire πουλήθηκαν στην ΠΑΕ;». Πουλάκος και Κιντής συνέχισαν την ανταλλαγή e-mail, δίχως να παίρνει πειστική και τεκμηριωμένη εξήγηση ο Κιντής.

Στις 22/8 ο Κιντής απευθύνει τα ίδια ερωτήματα στον Γιώργο Κωνσταντινίδη, που υπογράφει τον ισολογισμό. Ο Κωνσταντινίδης δηλώνει άγνοια και απαντά ότι το θέμα της Puma χειρίζονταν αποκλειστικά οι Αδαμίδης, Καψής. Ο Κιντής στέλνει όλα αυτά στον Παππά, ενώ περιμένει τις απαντήσεις του Αδαμίδη, που δεν τις λαμβάνει.

Η άγνωστη offshore

Ο Κιντής αρχίζει να ψάχνει την ιστορία της Hyfold, μιας εταιρείας που έγινε κάτοχος μετοχών της ΠΑΕ καταβάλλοντας 500 χιλιάδες ευρώ, δίχως να πάρει άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Εταιρεία της οποίας κάτοχος φέρεται να είναι ο Αδαμίδης. Ο τελευταίος του στέλνει ένα e-mail για να δηλώσει τη μεγάλη ενόχλησή του, επειδή έχει αντιληφθεί ότι ο Κιντής τον «ψάχνει» ακόμη και οικονομικά.

Στις 21/8 ο Κιντής επισημαίνει στον Παππά ότι δεν λαμβάνει απαντήσεις στα ερωτήματα από τον Αδαμίδη. Δύο ημέρες μετά ο Παππάς του στέλνει e-mail για να δηλώσει άγνοια και να ζητήσει ενημέρωση. Του αναφέρει ότι κατά την αντίληψή του το πρόβλημα άρχισε να δημιουργείται από την εποχή Νικολαΐδη, αλλά ο Κιντής του απαντά τεκμηριωμένα ότι αυτός ο ισχυρισμός είναι ανακριβής. Ο Κιντής αναφέρει συγκεκριμένα στον Παππά: «Δεν ξέρω αν κάποιος κλέβει. Ξέρω όμως ότι εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με μία εγγραφή ύψους €4.994.106,81 στον ισολογισμό της ΠΑΕ ΑΕΚ με ημερομηνία 30/6/2011—ερωτηματικά τα οποία δεν κατάφεραν να απαντήσουν ως τώρα δύο οικονομικοί διευθυντές κι ένας διευθύνων σύμβουλος». Ο Κιντής παραθέτει στον Παππά όλα τα στοιχεία της έρευνάς του, και καταλήγει: «Πέτρο, ελπίζω να συμφωνείς μαζί μου ότι οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά πρέπει να δοθούν το συντομότερο—η (ΠΑΕ) ΑΕΚ δεν έχει πολύ χρόνο ζωής. Το οφείλουμε στην ΑΕΚ, η επιβίωση της οποίας μπορεί και να εξαρτάται απ' αυτό, στα πολλά χρήματα και χρόνο που έδωσες στην ΑΕΚ και στα λίγα (αλλά για μένα πολλά) χρήματα και πολύ κόπο που έδωσα εγώ. Στην προσπάθεια αυτή θα ήθελα τη συμπαράστασή σου - προφανώς όχι οικονομική. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα προχωρήσω».

Παππάς: «Απίστευτο...»

Ο Παππάς απαντά σε όλα αυτά στις 24/8: «"Ο.Κ.", κατάλαβα τι εννοείς, θα σου τηλεφώνησω αργότερα σήμερα. Το ερώτημά σου είναι απλό, η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει πληρώσει 3.75 εκατ. ευρώ μετρητά στην Empire και θα πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει τους λόγους. Μου φαίνεται λίγο απίστευτο όλο αυτό και θα πρέπει να υπάρχει μια λογική εξήγηση, αλλιώς κανείς μπορεί να σκεφθεί τα χειρότερα...».

Στις 4/9 ο Πουλάκος στέλνει ένα e-mail στον Κιντή με αποκαλύψεις για την εποχή των Θανόπουλου - Δημαράκη στην Empire: «κατά τα έτη 2008 και 2009 απωλέσθησαν (εκλάπησαν κατ' εμέ) εμπορεύματα» και «εκείνο που έχει πέσει στην αντίληψή μου είναι ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ Εmpire (με υπογραφή Θανόπουλου) και έτερου συμβαλλόμενου (ΜΙΧΑΗΛ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ) για την ενοικίαση-παραχώρηση χώρου επί τηs οδού ΣΜΥΡΝΗΣ 3, με όρουs τουλάχιστον περίεργουs (για να το πω κομψά), όπου σύντομα υπάρχει δικαστήριο με διεκδικούμενη, από μέρουs του, αποζημίωση ένεκα του συμφωνητικού!». Την επόμενη ημέρα ο Κιντής απαντά στον Πουλάκο και του αναφέρει: «Αντιλαμβάνεσαι βέβαια ότι αυτά που αναφέρεις (κλοπές, "περίεργα" συμφωνητικά) αποτελούν αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων για τις οποίες οφείλετε ως διοικητικό συμβούλιο να κινηθείτε δικαστικά. Θα έλεγα μάλιστα ότι οφείλατε να το έχετε ήδη πράξει. Ενας λόγος παραπάνω λοιπόν να συγκαλέσετε το συντομότερο δυνατόν διοικητικό συμβούλιο. Γνώμη μου θα ήταν μάλιστα να θέσεις το Δ.Σ. ενώπιον των ευθυνών του ως προς τα θέματα οικονομικής διαχείρισης - δεν είναι σωστό να έχεις εσύ όλη την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης, όταν το συμβούλιο δεν σου παρέχει τα απαραίτητα εφόδια για να κάνεις τη δουλειά σου».

«Θα κινηθώ δικαστικά»

Στις 4/9 ο Κιντής ξαναστέλνει e-mail στον Παππά, για να τον ενημερώσει για όλα αυτά, να υπογραμμίσει ότι όλα τα βασικά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, να επιμείνει στην άμεση σύγκληση του Δ.Σ. της Empire για να δοθούν εξηγήσεις, να αναρωτηθεί για ποιο λόγο δεν απαντά ο Αδαμίδης. Και αναφέρει ρητά σε αυτό το e-mail: «Αντιλαμβάνεσαι ότι, εάν αυτό δεν συμβεί, δεν θα έχω άλλη επιλογή από το να κινηθώ δικαστικά. Αφενός, υπάρχουν πλέον όχι μόνο αποχρώσες ενδείξεις περί τελέσεως αξιοποίνων πράξεων, αλλά και περί τούτου ισχυρισμοί του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας. Αφετέρου, τυχόν αδράνεια των μελών του Δ.Σ. εν όψει των ανωτέρω θα πληροί κατά τη γνώμη μου την υποκειμενική και αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος της απιστίας (390 ΠΚ). Εκ τρίτου, υπάρχουν τα δικαιώματα των μετόχων μειοψηφίας κατά τον ν. 2190/20: το 5% μπορεί με αίτηση στο μονομελές πρωτοδικείο να ζητήσει οικονομικό έλεγχο της εταιρείας από ορκωτό ελεγκτή που θα διορίσει το δικαστήριο, ενώ 10% μπορεί να ζητήσει την παράσταση πολιτικής αγωγής σε μήνυση και την άσκηση εταιρικής αγωγής κατά μελών του Δ.Σ. Μια ματιά στο μετοχολόγιο της Empire θα σε πείσει ότι δεν είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν τα ποσοστά αυτά—θα γίνουμε όμως (και πάλι) τσίρκο στις εφημερίδες. Ειλικρινά, μου φαίνεται αδιανόητο για ένα τόσο προφανές και απλό πράγμα να πρέπει να φτάσουμε στα δικαστήρια. Από τo Σαββατοκύριακο και μετά όμως, αυτή θα είναι η μόνη μου επιλογή».

«Δεν θέλουν να μας πουν για τα λεφτά!»

Στις 11 Σεπτεμβρίου ο Παππάς προτείνει στον Κιντή να κάνει μια συνάντηση με τον λογιστή του, τον Αδαμίδη και τον Πουλάκο, για να πάρει τις απαντήσεις. Ο Κιντής απαντά («Πέτρο, θεωρείς, να υποθέσω, ότι o λόγος που o διευθύνων σύμβουλος κι o οικονομικός διευθυντής της εταιρείας δεν θυμούνται περί τίνος πρόκειται μια εγγραφή 5 εκατομμυρίων ευρώ, είναι γιατί δεν έχουν συζητήσει το θέμα επαρκώς μαζί μου;»). Στις 15 Σεπτεμβρίου ο Κιντής γράφει στον Παππά, για να του επαναλάβει ότι από τη στιγμή που δεν παίρνει πειστικές απαντήσεις, είναι αποφασισμένος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Του αναφέρει μεταξύ άλλων: «η απάντηση στο ερώτημα, αν είναι η Empire ο αντισυμβαλλόμενος των 5 εκατ. και ποια η αιτία της συναλλαγής, δεν προαπαιτεί καμία συζήτηση, ούτε στοιχεία από την ΠΑΕ. Δεν μπορεί ο Σταύρος (Αδαμίδης) κι ο Βασίλης (Πουλάκος) να μη γνωρίζουν. Η μόνη άλλη εξήγηση που βρίσκω είναι ότι δεν θέλουν να μας πουν. Προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι δεν μπορούν να αποφύγουν την απάντηση. Οπως είδες, δεν άλλαξαν στάση - οπότε τα πράγματα οδηγήθηκαν εκεί που οδηγήθηκαν. Οταν καλούν κάποιον οι αρχές, το «να το συζητήσουμε» και το «δεν θυμάμαι» δεν παίζει. Ο Σταύρος κι ο Βασίλης θα πρέπει άρα να δώσουν αυτή την απάντηση - αν όχι σε μένα, στον οποίο εξάλλου τυπικά δεν έχουν υποχρέωση, στις αρχές».

«ΕΙστε υπεύθυνοι»

Ο Κιντής εξηγεί στον Παππά ότι τον θεωρεί συνυπεύθυνο: «Εν κατακλείδι, Πέτρο, νομίζω ότι τις ευθύνες, και νομικά και ηθικά τις έχετε. Πιστεύω, μάλιστα, από ηθικής τουλάχιστον απόψεως, όχι αδίκως: δικές σας επιλογές ήταν και ο Νίκος και ο Σταύρος και ο Ντούσαν. Κανείς τους δεν είδε φως και μπήκε. Τους επιλέξατε και τους στηρίξατε οικονομικά και ηθικά, επι μακρόν όπως είχατε κάθε δικαίωμα. Οφείλατε όμως και να τους ελέγχετε. Αδίκως ή δικαίως, όμως, μικρή σημασία έχει: με βάση το νόμο, κατά τη γνώμη μου τις έχετε».

«Το πάρτι τελείωσε»

Την ίδια ημέρα, με νέο e-mail, ο Κιντής προτείνει στον Παππά να επιδιώξουν τον ορισμό νέας διοίκησης στην Empire για να κάνουν οικονομικό και λογιστικό έλεγχο. Στις 16 Σεπτεμβρίου ο Κιντής στέλνει ένα «βαρύ» e-mail στον Αδαμίδη, με τίτλο «το πάρτι τελείωσε», γεμάτο υποννούμενα σχετικά με την τύχη του Αδαμίδη για όσα έχουν συμβεί επί των ημερών του στην ΠΑΕ ΑΕΚ και την Empire.

Στις 19/9 ο Κιντής «ενοχλεί» ξανά με e-mail τον Παππά, για να τον ρωτήσει «αν θα κάνεις ή όχι κάτι για όλα αυτά». Στις 24/9 ο Κιντής στέλνει e-mail στον Ντέμη Νικολαΐδη, για να πάρει απαντήσεις σχετικά με την Puma. Ο Νικολαΐδης του απάντησε τηλεφωνικά, αρκετά πειστικά στα περισσότερα ερωτήματα που του είχε υποβάλει. Ο Κιντής έκρινε ότι δεν υπήρχε ουσιαστική σύνδεση της εποχής Νικολαΐδη με τα «προβλήματα» που εντόπισε στην Empire.

Ακολούθησε μια σειρά από e-mails ανάμεσα στον Κιντή και τον λογιστή του Πέτρου Παππά, τον Δημήτρη Χιώτη, ο οποίος ερεύνησε την υπόθεση για λογαριασμό του εφοπλιστή. Ανάμεσα σε άλλα, ο Χιώτης έγραψε στον Κιντή ότι «Δεν βγαίνει άκρη με την καρτέλα και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα (σύμφωνα και με τους υπαλλήλους του λογιστηρίου), έχουν γίνει πάρα πολλές κινήσεις από και προς την ΠΑΕ και δεν βγαίνει άκρη».

Στις 26 Σεπτεμβρίου ο Κιντής έστειλε στον Χιώτη, με κοινοποίηση προς τον Παππά, το ακόλουθο e-mail: «Ωραία... Αρα δεν ξέρουμε πόσα λεφτά έχει δώσει η ΠΑΕ στην Empire; Δηλαδή δεν ξέρουν και καλά πόσο χρήμα της ΠΑΕ έχει πάει σε μία εταιρεία που δεν έχει διοίκηση και δεν δημοσιεύει ισολογισμό; Κι αν έχουν πάει πέντε εκατομμύρια τι γίνεται; Σκέψου να έλεγες στον Πέτρο, δεν ξέρω πόσα λεφτά έχει βάλει η Ocean bulk στη Starbulk, δε βγαίνει άκρη, α, και δεν μπορώ να σου πω και τι έγιναν τα λεφτά της Starbulk γιατί δεν δημοσιεύει ισολογισμό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν βγαίνει άκρη. Ή μάλλον μπορώ, αλλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορεί να βγει. Κάπως πήγαν τα λεφτά από την ΠΑΕ στην Empire: με επιταγή, με έμβασμα ή με μετρητά. Αν η ΠΑΕ δεν τα παρακολουθεί αυτά, έχουμε σημαντικότερα προβλήματα, γιατί φαντάζομαι δεν τα παρακολουθεί γενικά - ή μόνο στην περίπτωση της Empire έτυχε; Δημήτρη, για να κλείσει ο ισολογισμός της ΠΑΕ 30/6/2011 κάποιο νούμερο έβαλαν στην απαίτηση από Empire - είτε το νούμερο αυτό είναι σωστό, είτε λάθος. Εκεί, καλώς ή κακώς έβγαλαν άκρη, εκτός αν έβαλαν ό,τι τους κατέβηκε στο κεφάλι και πρέπει να μας το πουν (όπως και το ποια είναι η αντίστοιχη χρεοπίστωση). Το ερώτημα είναι ποιο ήταν το ποσό 30/6/2011 και πως έχει εξελιχθεί τώρα. Αν αυτό το ποσό ήταν λάθος (κι άρα ο ισολογισμός της ΠΑΕ είναι λάθος) πρέπει να μας το πουν και να το πουν στον κόσμο της ΑΕΚ: "Δεν ξέρουμε πόσα λεφτά της ΠΑΕ βάλαμε στην Empire, κι όσα βάλαμε στην Empire δε σας λέμε τι έγιναν". ΠΡΕΠΕΙ να βγει άκρη, Δημήτρη. Αν δε βγει απο μας, θα βγει από το ΣΔΟΕ και τον εισαγγελέα, να είναι σίγουροι».

Στις 2 Οκτωβρίου, κι αφού έχει προηγηθεί μια μεγάλη αλληλογραφία μεταξύ του Κιντή και του λογιστή του Παππά, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον σημερινό οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ Παναγιώτη Βαλασόπουλο, δίχως να πάρει καθαρές και τεκμηριωμένες απαντήσεις, ο Κιντής γράφει στον Παππά: «Είναι προφανές, μετά και τις συζητήσεις του Δημήτρη (και μια δική μου) με τον Βαλασόπουλο ότι απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουμε, δεν πρόκειται να μας δοθούν - εκουσίως, τουλάχιστον. Το ερώτημα είναι τι κάνουμε σ' αυτή την περίπτωση - if anything. Εγώ, καλώς ή κακώς, αποφάσισα ότι αυτό το πράγμα δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι. Αυτό μεταφράζεται στα εξής: 1. Κατάθεση μήνυσης. 2. Διορισμός προσωρινής διοίκησης ή/και διαχειριστικός έλεγχος Empire. 3. Καταγγελία στο ΣΔΟΕ, αν δεν καταφέρω το 2» και καταλήγει: «Οποια κι αν είναι η απόφασή σου, ακόμη κι αν είναι να τραβήξεις μια γραμμή και να ξεχάσεις τα όσα συνέβησαν, δεν μπορώ παρά να το αποδεχθώ. Απλώς πες μου αν θες, για να ξέρω αν έχω συμμάχους ή αν είμαι μόνος μου».

Στις 5 Οκτωβρίου ο Παππάς απαντά στον Κιντή ως εξής: «Γύρισα σήμερα για το Σ/Κ (με jetlag) και φεύγω ξανά τη Δευτέρα, βλέπω και εγώ την αδυναμία να σου δοθούν απαντήσεις από τους κατά καιρούς κρατούντες και τους κατά καιρούς λογιστές και εκπλήσσομαι όπως και εσύ. Δυστυχώς όμως ούτε τον χρόνο έχω να ασχοληθώ, ούτε άλλα χρήματα θέλω να ξοδέψω, ούτε να τα βάλω με όλους έχω διάθεση. Δύναμη στα αθλητικά ΜΜΕ δεν έχω και καμία όρεξη να ξεκινήσω νέο γύρο πολέμων, οι άλλοι (όποιοι είναι αυτοί) έχουν περισσότερο χρόνο και γνωριμίες από εμένα για να ασχοληθούν και να επηρεάσουν καταστάσεις. Εάν εσύ έχεις τη διάθεση να το κάνεις τότε προχώρησέ το. Είμαι σίγουρος χωρίς να χρειαστεί τηλεφώνημα ότι ο Γκίκας δεν θα θέλει να ανακατευθεί. Για τον Νοτιά δεν ξέρω, ίσως θα ήταν καλύτερα να του μιλήσεις, διότι έχει και έννομο συμφέρον σε αυτή την ιστορία. Ισως βέβαια εάν ξεκινήσεις αυτό το θέμα τώρα, να κάνεις κακό στην υπόθεση Βιντιάδη, που είναι και η μοναδική οικονομική ελπίδα που έχει η ΑΕΚ σήμερα και θα πρέπει να περιμένεις την τελική της εξέλιξη. Αυτό κρίνε το μόνος σου. Πριν από τρία χρόνια, εάν θυμάσαι καλά, ο Νάσος σε κατηγόρησε ότι η Morgan Stanley δεν μας έδωσε το δεύτερο δάνειο λόγω των δικών σου ενεργειών και αυτό οδήγησε στην αρχή των αποχωρήσεων (πρώτος, μετά τον Ντέμη, βέβαια, ο Τάκης).

Αυτό το e-mail εξόργισε τον Κιντή, ο οποίος απέστειλε στις 7 Οκτωβρίου ένα οργισμένο e-mail στον Παππά, για να του χρεώσει την ευθύνη για όλα όσα έχουν συμβεί στην ΠΑΕ ΑΕΚ στη διάρκεια των τελευταίων 4,5 ετών. Ο Παππάς θεώρησε, όπως απάντησε, υβριστικό, προσβλητικό, έως και απειλητικό το μήνυμα του Κιντή. Η επικοινωνία τους διεκόπη στις 8 Οκτωβρίου. Ο Κιντής έδωσε περίπου 15 ημέρες επιπλέον προθεσμία, μέχρι την περασμένη Δευτέρα, που κατέθεσε τη μήνυση.

Η εφημερίδα «Goal» δημοσιεύει ακόμη ένα e-mail του Κιντή προς τον Παππά, στο οποίο φαίνεται πως έχει επέλθει οριστική ρήξη μεταξύ των δύο ανδρών:

«Πέτρο κρατιέμαι μέρες να μη στο πω χοντρά, αλλά θα σκάσω. Στο κάτω-κάτω, αν σας τα είχα πει χοντρά πριν λίγα χρόνια, μπορεί να είχατε γλυτώσει καμιά εικοσαριά εκατομμύρια (αυτό αφορά εσάς βέβαια) κι η ΑΕΚ να ήταν σήμερα σε καλύτερη μοίρα. Καταλαβαίνεις ότι αυτά που λες είναι κουταμάρες; Διάβασε πάλι τι λες:

«Δυστυχώς όμως ούτε τον χρόνο έχω να ασχοληθώ, ούτε άλλα χρήματα θέλω να ξοδέψω, ούτε να τα βάλω με όλους έχω διάθεση. Δύναμη στα αθλητικά ΜΜΕ δεν έχω και καμιά όρεξη να ξεκινήσω νέο γύρο πολέμων»Τι θεωρείς ότι θα γίνει λοιπόν αν σκάσει αύριο μια κατάχρηση 5 εκ. ευρώ σε μια εταιρεία στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας είσαι; Λες ο κόσμος κι οι εφημερίδες να μην τα βάλουν μαζί σου; Λες να λυπηθούν τον άπειρο από διοικητικά συμβούλια κι εταιρείες εφοπλιστή που δεν μπορούσε να ελέγξει τη διοίκηση της Empire; Ελπίζεις ίσως ότι δε θα προσέξουν ότι έχεις και εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία; Θα πειστούν λες ότι ο Καπετανάκης που είναι επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο είδε φως και μπήκε, ή θα σκεφτούν ότι είναι ο δικηγόρος σου που τον έβαλες στη θέση αυτή για να ελέγχει;

Λες τα ΜΜΕ (ξέρεις, υποθέτω, ότι υπάρχουν και άλλα ΜΜΕ εκτός από τις δύο Ώρες, όπως πολιτικές εφημερίδες, κανάλια κ.λπ.) να μην τα βάλουν μαζί σου όταν βγει ότι η ΠΑΕ επί των ημερών σου χρησιμοποίησε, τάχα, πέντε εκατομμύρια αθλητικό υλικό; Θα πουν λες, έλα μωρέ, ο Πετράκης δεν είχε σχέση με τη διοίκηση της ΠΑΕ, την τρέλα του μεγαλείου είχε κι έψηνε κάθε τρεις και λίγο τον Ακάλεστο να του παίρνει συνέντευξη ως μεγάλου τιμονιέρη της ΑΕΚ; Λες ότι ένα θέμα για πλαστά κι εικονικά τιμολόγια αυτού του ύψους στην ΑΕΚ να περάσει στο ντούκου; Θα πιστέψει λες κανείς ότι ο λογιστής σου κατά τύχη πέρασε από την ΠΑΕ ή ότι το έψαξε το θέμα και δε βρήκε τίποτε; Λες ο κόσμος να πιστέψει ότι είσαι τόσο κότα που δεν τολμάς να τα βάλεις ούτε με τον μέχρι χθες υπάλληλό σου ή ότι ήσουν κι εσύ στο κόλπο; Τόσο απίθανο το θεωρείς κάποιος που δε σε ξέρει να σκεφτεί το δεύτερο;

Κι όταν σκάσει όλο αυτό Πέτρο, το ΣΔΟΕ τι λες να κάνει, υπό την πίεση μάλιστα της δημοσιότητας; Λες να πει το ΣΔΟΕ, έλα μωρέ, ο Πέτρος δεν έχει χρόνο και διάθεση να ασχοληθεί, να μην τον τυλίξουμε κι αυτόν σε μια κόλλα χαρτί μαζί με τους άλλους για πέντε ψωροεκατομμύρια; Τι πιστεύεις ακριβώς ότι θα συμβεί λοιπόν και δε θα χρειαστεί να ξοδέψεις άλλα χρήματα: ότι το ΣΔΟΕ δε θα στείλει το φάκελο στον εισαγγελέα, ότι θα υπερασπιστείς χωρίς δικηγόρο τον εαυτό σου ή ότι ο δικηγόρος δε θα σε χρεώσει;

Υποθέτω ότι δε θα ρώτησες ποινικολόγο για το θέμα—προφανώς για να μην ξοδέψεις άλλα χρήματα, κι όχι γιατί φοβάσαι ν' ακούσεις την απάντηση. Ρώτησα λοιπόν εγώ κι η απάντηση ήταν ότι φυλακή (μάλλον) δε θα πας αλλά θα τρέχεις δυο-τρία χρόνια και μακράν το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να κάτσεις στο σκαμνί—με βούλευμα από κάτι τέτοιο δύσκολα απαλλάσσεσαι. Προφανώς το να κάθεσαι στο εδώλιο, που είναι ακόμη ζεστό από το βαποράκι που καθόταν πριν λίγο και να αναρωτιέσαι αν αυτός που θα σε δικάσει είναι στα καλά του κι αν θα κοιμηθείς το βράδυ σπίτι σου δεν είναι κάτι που σε φοβίζει—απλώς η εμπειρία αυτή will make interesting dinner conversation Πέτρο, έτσι δεν είναι;

Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμη: λες τα λαμόγια που ταΐστηκαν στην ΑΕΚ όλ' αυτά τα χρόνια με τα λεφτά σας, όταν έρθει η δύσκολη αυτή ώρα για σένα, να σε σεβαστούν για την προσφορά σου; Λες να ρίξουν το φταίξιμο στον «υπαλληλάκο-εντολοδόχο» (παρότι κολλητός τους) κι όχι στους «εφοπλιστές-μεγαλοκαρχαρίες»; Ή λες να σε εκβιάζουν με τα πρωτοσέλιδά τους ενόψει της ανάκρισης και της δίκης, μπας κι αρπάξουν κανένα τελευταίο κόκαλο τις δύσκολες αυτές μέρες; Αυτό λες να κάνει καλό ή κακό στην υπόθεσή σου; Κι αν τους πετάξεις το κόκαλο, λες να τηρήσουν τη συμφωνία και να σταματήσουν τα πρωτοσέλιδα, ή να συνεχίσουν μέχρι τη δίκη, ώστε να ρουφάνε μέχρι την τελευταία στιγμή; Τα ανδρείκελα και τα λαμόγια που θα είναι πιθανότατα τότε στη διοίκηση της ΑΕΚ, αυτά τι λες να κάνουν; Να πουν, έλα μωρέ, ο Πέτρος δε φταίει επί της ουσίας, ας τον αφήσουμε στην ησυχία του; Ή λες να πουν, τώρα που βρήκαμε το μαλάκα με τα φράγκα, ας τον ξεπουπουλιάσουμε με αγωγές και μηνύσεις;

Και μια και το' φερε η κουβέντα: ο «υπαλληλάκος-εντολοδόχος» λες να αναλάβει λεβέντικα όλη την ευθύνη (όπως εξάλλου έχει κάνει πάντα ως τώρα) ή να προσπαθήσει να ρίξει το μπαλάκι σ' εσάς που διοικούσατε από το παρασκήνιο; Λες να έχει τίποτε χαρτιά στα χέρια του που να το αποδεικνύουν αυτό; Ή μήπως θα προτιμήσει να πάει αυτός μέσα, θυσιαζόμενος για χάρη σας; Πως τον κόβεις; Ρωτάω γιατί στο να ψυχολογείς ανθρώπους είσαι μανούλα.

Νομίζω Πέτρο ότι είναι ώρα να κατέβεις από το ροζ συννεφάκι. Μάλλον να το θέσω αλλιώς: από το συννεφάκι θα κατέβεις. Θες δε θες.

Πολύ τσαντισμένα, Γιώργος

Υ.Γ. Για να μην παρεξηγούμαστε: η μήνυση τελείωσε, κι ο δικηγόρος την καταθέτει αύριο πρωί. Οπότε κράτα τα λεφτά σου (για να το θέσω ευγενικά).

Υ.Γ.2 Δεν ντρέπεσαι να με απειλείς με το δάνειο της Morgan Stanley; Απειλές, Πετράκη, αλλού. Ξέχασες όμως ότι εκτός από το δάνειο της Morgan Stanley και το deal του Βιντιάδη, έχω χαλάσει και το deal του Κοζώνη—συγγνώμη ξέχασα, και το deal για το προπονητικό. Παλιότερα επίσης ο Γρανίτσας με κατηγορούσε ότι χάλασα το deal για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Οπότε είμαι σεσημασμένος εχθρός της ΑΕΚ, ένα deal χαλασμένο πάνω, ένα κάτω μικρή σημασία έχει. Για το δάνειο της Morgan Stanley πάντως, μπορώ να σου στείλω τη σχετική αλληλογραφία που είχα τότε με όλους εσάς. Θυμάσαι ότι ο δικός σας άνθρωπος (Νίκος Θανόπουλος) στις 9/1/2009 σας έλεγε ότι το άνοιγμα της χρήσης εκείνης θα είναι 9 εκ. κι όταν σας ρώτησα τι ποσό σκοπεύετε βάλετε για να καλυφθεί αυτό, ο μόνος που απάντησε ήταν ο Αθηνής για το ποσοστό του κι όλοι οι υπόλοιποι γκούχου-γκούχου; Έχεις το email του Νάσου και το email της παραίτησής μου ή να σου τα στείλω; Ο Νάσος έλεγε για το δάνειο μάλλον όχι, ίσως, μπορεί κάποια στιγμή—κι εσείς λέγατε δε βάζουμε λεφτά, βγάλε άκρη χωρίς δάνειο, χωρίς περικοπές και κάνοντας τις μεταγραφές του Ντούσαν. Να τα δώσουμε στη δημοσιότητα αυτά να κρίνει ο κόσμος ποιος φταίει για την κατάντια της ΑΕΚ; Γιατί πραγματικά είναι άδικο να τα χρεωθεί ο Σταυράκης όλα. Τι λες Πέτρο, τα δίνουμε μαζί στη δημοσιότητα, να μάθει ο κόσμος την αλήθεια ; Εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτε, ούτε εσύ υποθέτω. Συμφωνείς;»

Ο κ. Παππάς απαντά:

«Γιωργάκη, απαξιώ τελείως ν' απαντήσω στο υβριστικό και άκρως προσβλητικό σου μήνυμα, στο οποίο βλέπω ότι περιέχονται και άφθονες απειλές προς εμένα. Έχω κάνει cc και τον δικηγόρο μου. Η οποία περαιτέρω επικοινωνία θα γίνεται αποκλειστικά μέσω αυτού».

Για να κλείσει η συνομιλία με την απάντηση Κιντή:

«Γεια σου ρε Πέτρο είσαι πολύ μάγκας, σε παραδέχομαι. Στο Σταύρο που δε σου λέει τι έγιναν τα λεφτά σου (που κατά τύχη είναι και της ΑΕΚ) κλάνεις μέντες να βάλεις δικηγόρο. Σε μένα όμως που σου τη λέω, με τη μία...»

Μήπως μας κοροϊδεύουν;



Δεν μιλάω τόσο καιρό και δεν το έκανα διότι δεν είχα καταλάβει επακριβώς ποιος είναι ο στόχος της περίφημης ιστοσελίδας του αεκ365. Σήμερα, μετά την μήνυση Γιώργου Κιντή πείσθηκα. Παίζουν ξεκάθαρα το παιχνίδι των μετόχων, του Αδαμίδη, του Θανόπουλου και γενικότερα είναι επί της ουσίας εκπρόσωποι Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΚ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είχα δώσει ένα δείγμα στην υπόθεση Σιαλμά που το έγραφα με επιφύλαξη, ωστόσο είμαι βέβαιος πως τα συμφέροντα που εξυπηρετεί η εν λόγω ιστοσελίδα δεν αποσκοπούν στις ειδήσεις για την ΑΕΚ, αλλά κυρίως στην συγκάλυψη θεμάτων που δεν συμφέρουν την ΠΑΕ. Ξεκάθαρα πράγματα, στα οποία δεν χωρά καμία αμφιβολία. Αποσπασματικές δηλώσεις και κείμενα που δεν αναφέρουν τίποτα απολύτως, συνθέτουν το περιεχόμενο της σελίδας και ο χλευασμός για τον Κιντή με πείθει.

Συμπαθείτε ή όχι τον Γιώργο Κιντή, δυο πράγματα δεν τίθενται σε αμφιβολία. Πρώτον η αγνή αγάπη του για την ΑΕΚ και δεύτερον, πως ο Κιντής δεν είπε ποτέ ψέματα στον κόσμο. Αυτός, ήταν, που έφυγε το 2005 όταν διαπίστωσε πως το γενικότερο κλίμα ευφορίας προετοιμαζόταν για αγωνιστική αντεπίθεση παρεκκλίνοντας από το πλάνο εξυγίανσης, αυτός ήταν που επέστρεψε για λίγο πριν του φέρουν τον Μπάγεβιτς παρακάμπτοντάς τον και παραδώσει τα ηνία στον Θανόπουλο. Τον άνθρωπο που χρέωσε την ΑΕΚ με δυσβάσταχτα συμβόλαια, έπαιξε με αυτήν στην υπόθεση του Μπόμπ Κοζώνη και ίσως καρπώθηκε και οικονομικά από την συμμετοχή του στην ΠΑΕ. 12 χιλιάδες ευρώ ήταν ο μηνιαίος μισθός του Κυρίου «τι λέτε ρε» που υπογράμμισε την ανυποληψία της ΑΕΚ, παραδίδοντας την σκυτάλη στον Αδαμίδη. Ο Αδαμίδης, όντας προετοιμασμένος και ίσως εξυπνότερος, κέρδισε αρχικά τον κόσμο (μεταξύ αυτών και εμένα για να τα λέμε όλα) με πλασματική ειλικρίνεια ωστόσο πιθανώς να υποθήκευσε ακόμη περισσότερο το μέλλον της ομάδας μας. Η Μπόμπα στην ΑΕΚ, δεν έσκασε σε αυτόν, ωστόσο το φυτίλι έχει κάψει περισσότερο από κάθε άλλον επί των ημερών του. Ηταν τότε, που η ΑΕΚ δεν είχε μαντήλι να κλάψει και είχε την ευχέρεια να δώσει έναντι πόσων άραγε χρημάτων τον Τζιμπούρ στον Ολυμπιακό; Σίγουρα η ομάδα δεν πήρε τίποτα. Κέρδισε μήπως ο Αδαμίδης κάτι από αυτή την συμφωνία; Διότι, αν μη τι άλλο είναι ύποπτο να μην βάζεις έναν όρο τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι να μην πάει ο παίκτης σε ελληνική ομάδα. Η μήπως όχι; Ήταν τότε που το 365 έλεγε πως «στην διοίκηση είναι τόσο βέβαιοι για τον προβληματικό χαρακτήρα του Τζιμπούρ που δεν έχουν πρόβλημα να πάει οπουδήποτε»… Μήπως κάποιοι καρπώθηκαν χρήματα από αυτό και μάλιστα κάτω από το τραπέζι; Διότι δεν γίνεται μόλις έχεις εξοφλήσει τον παίκτη, εκείνος να φεύγει για τον Ολυμπιακό, όταν μάλιστα προ ενός μήνα έχεις δηλώσει πως ανανέωσε με την ομάδα… τα ίδια και με τον Μανωλά, ή μήπως όχι;

Αυτές οι εικονικές συμφωνίες που απλά «λόγω τυπικών θεμάτων όπως έλεγε το 365» δεν υπογράφτηκαν ποτέ υπήρχαν, ή ήταν δημιούργημα ενός συστήματος να κατευνάσει τον κόσμο στην ομάδας προκειμένου απλά να βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων; Πολλοί πρέπει να απαντήσουν σε αυτά, πολλοί πρέπει να μιλήσουν για τις κλεψιές εις βάρος της ομάδας, πολλά πρέπει να ερευνηθούν με στοιχεία και ονόματα. Ο Κιντής, με το πρόσχημα της Εmpire, θέλει να τους βγάλει στην φόρα. Και αν μπορεί κάποιος να το καταφέρει, πιστέψτε με είναι αυτός. Ο Κιντής είναι κυριολεκτικά ένας από εμάς που βρέθηκε λόγω της αρρώστιας του με το δικέφαλο σε διοικητικά σχήματα. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο, προσοχή σε ό,τι διαβάζουμε…

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

Δεν έχω πολύ χρόνο να γράψω αυτή τη στιγμή, ωστόσο σας παρακαλώ μείνετε συντονισμένοι, μέχρι τις 8 το βράδυ θα τοποθετηθώ επί της μήνυσης Γιώργου Κιντή και τον περίεργων παιχνιδιών του ΑΕΚ365.

Ευχαριστώ,

Ενωσίτης 

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ύποπτα παιχνίδια



Ξεκίνησα χθες να γράφω, ωστόσο λίγο η κούραση του Σαββάτου, λίγο η αϋπνία, λίγο η κακή διάθεση με έκαναν να το παρατήσω. Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε πιο ομάδα από κάθε άλλη φορά την φετινή χρονιά, παίζοντας με την καλύτερη ομάδα που είχε αντιμετωπίσει. Δεν μπορώ να πω πως κάποιος υστέρησε φανερά, το γκολ είναι πολύ καλό και η δήλωση του Γιάγκο πρέπει να προβληματίσει. Διότι όπως είπε, «μια φάση, ένα γκολ». Όμως, αυτή η καταραμένη φάση γίνεται πάντα από τον παίκτη του Γιάγκο. Είτε λέγεται Αθανασιάδης, είτε Αγκάνθο, είτε Βενέτης(Κέρκυρα). Δεν θα χρησιμοποιήσω με τίποτα τον υποθετικό σύνδεσμο «αν», προκειμένου να δικαιολογήσω κάτι, ωστόσο η παρουσία του Λυμπερόπουλου σε αυτή την ομάδα θα της είχε δώσει τουλάχιστον 7 βαθμούς στα μέχρι τώρα παιχνίδια. Φτάνει η μπάλα στο κέντρο και δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να δώσει μια απλή μπαλιά ξεκλειδώνοντας την άμυνα.

Όταν προ διετίας η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ είχε πέσει στην Α2, είχαν οργιάσει οι φήμες για προκαθορισμένα παιχνίδια από τον Ηλυσιακό. Ένας Ηλυσιακός που είχε κάνει 9 νίκες στο πρωτάθλημα, τις 5 στις τελευταίες 6 αγωνιστικές. Βλέποντας τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής, προβληματίζομαι. Ιδίως με τον Πανιώνιο που με την ευκολία που παίρνει διπλά στα Γιάννενα, χάνει 3-0 στο 19’ από τον Λεβαδειακό, χάνει από την Κέρκυρα του Άκη Μάτζιου εντός έδρας. Ελπίζω αυτό το θέατρο να μην συνεχιστεί μπροστά στα μάτια μας και με την ΑΕΚ απλώς να παρατηρεί.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Με πολλές αλλαγές για το ΜΠΑΜ



Κάτι που συζητάμε πολύ καιρό σε ενδοοικογενειακά πηγαδάκια, πραγματοποιεί σήμερα ο Λίνεν αν οι πληροφορίες της ενδεκάδας ευσταθούν. Κρατώντας απαράλλακτη την άμυνα στην οποία τα κουκιά είναι ούτως ή άλλως μετρημένα, πραγματοποιεί πάρα πολλές αλλαγές από την μέση και μπροστά σκεπτόμενος πως πρέπει να κρατήσουμε το μηδέν και ό,τι γίνει. Είναι λυπηρό, ναι, δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία της ομάδας, αλλά παιδιά όσο γρηγορότερα καταλάβουμε την ποιότητα της ομάδας και προσαρμοστούμε σε αυτήν, τόσο αυξάνουμε τις πιθανότητές μας να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικότεροι και πρωτίστως να προλάβουμε το τρένο της παραμονής. Δίπλα στον Κορδέρο, θα ντεμπουτάρει ο Φέτσης. Να θυμίσω σε αυτό το σημείο πως ο Φέτσης είχε έρθει πέρσι στην ΑΕΚ επί Χιμένεθ και είχε παραχωρηθεί δανεικός στον ΠΑΟΚ Γλυφάδας. Προέρχεται από τα τσικό του Παναθηναϊκού και θυμάμαι πως τον περιέγραφαν ως ένα «8αρι» τεχνίτη με καλό σουτ και αρκετά δυνατό. Ο Βλάχος τον δοκίμαζε ως αριστερό μπακ ελλείψει εναλλακτικών βεβαίως και ο Φέτσης έχει μια ευκαιρία που πολλοί συνομήλικοι του θα έδιναν τα πάντα για να την έχουν. Πρέπει να την αδράξει, να καταλάβει πως τα χρόνια προσπάθειας στην Παιανία εδώ ανταμείβονται. Άδραξε την ευκαιρία με τσαμπουκά και θα τα καταφέρεις. Στις άλλες θέσεις, δεξιά θα είναι ο Βαλεντίνος Βλάχος που ως μπακ είχε συναρπάσει με τον Άρη και αριστερά ο Παναγιώτης Λαγός. Κατίδης και Φούντας θα είναι στον άξονα. Αν θέλετε την δική μου άποψη διαφωνώ σε δυο πρόσωπα, αν και καταλαβαίνω την προσέγγιση του Λίνεν. Θα ήθελα δηλαδή αντί του Αρκούδα τον Βλάχο και τον Παυλή δεξί χαφ προκειμένου να υπάρχει έστω ένας πλήρως επιθετικογενής ποδοσφαιριστής. Παράλληλα, διαφωνώ με την χρησιμοποίηση Κοντοέ ως αριστερού μπακ μιας και δεν θεωρώ ότι ο Αρκούδας θα είναι κατά πολύ χειρότερος από εκεί. Ο Κοντοές έχει ανεβάσματα και μπορεί να προσφέρει καλύτερα ως δεξιός. Στο δια ταύτα, μ’ αρέσει η σύνθεση πολύ και είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε για κάποιο ανεξήγητο λόγο.

Μίλησα με προσωπικό φίλο, bookmaker στο επάγγελμα και του ζήτησα την άποψή του για τον αγώνα. Η ΑΕΚ δίνει 7 απόδοση στις περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες, όπερ σημαίνει πως αν βάλεις 10 ευρώ κερδίζεις 70. Τον ρωτάω αν αξίζει το στοίχημα. Μου απαντάει, αναφέροντας πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι ακόμη έτοιμος να πορευτεί σε ένα ντέρμπι με τέτοια απαίτηση για νίκη και τέτοια καλλιεργημένη ευκολία στο αποτέλεσμα. Δεν έχει άδικο, αλλά και εμείς ρε γαμώτο δεν έχουμε πείσει πως μπορούμε να κάνουμε το «μπαμ».
Καλή επιτυχία, τι να πω, τα λέμε αύριο!