Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ψυχραιμία








  

Ο αγώνας για την ΑΕΚ, χάθηκε την Τετάρτη. Χάθηκε όταν η συμπεριφορά ορισμένων παικτών προς τον προπονητή ξέφυγε και η ομάδα αναλώθηκε σε μια σειρά κόντρας, μουρμούρας, γκρίνιας και στον αποσυντονισμό και την έλλειψη αξιοκρατίας ως προς τον καταρτισμό της ομάδας.

Δε νοείται σε μια επαγγελματική ομάδα ένας ανθυπομάνατζερ τύπου Θεόφιλου Καρασσαβίδη να έρχεται στα Σπάτα αξιώνοντας παράλογες απαιτήσεις των παικτών του και αντί να του κόβεις τα φτερά να ΔΕΣΜΕΥΕΣΑΙ (!) ως πρόεδρος της ομάδας πως θα μεταφέρεις τα παράπονα στον προπονητή. Από πού κι ως που;

Ο Κατίδης κατάφερε να γίνει βασικός χθες, χωρίς να αποδείξει πως πρέπει να είναι. Κι αυτό, γιατί παραπονέθηκε πως στοχοποιείται ύστερα από τις ήττες. Ο προπονητής, δικαίως μίλησε για την κακή του αγωνιστική συμπεριφορά στον αγώνα με τον Πλατανιά, αλλά ως γνωστόν όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.

Η ομάδα επί της ουσίας δεν προπονήθηκε όλη την εβδομάδα και ο Κατίδης του οποίου η συνεισφορά μέχρι στιγμής στην ΑΕΚ περιορίζεται στα τουίτς, τις δηλώσεις και το ύφος φάνηκε στο ανεπανάληπτο τετ α τετ που έχασε. Γιατί; Γιατί δεν σκέφτεται να βελτιωθεί καθόλου θεωρώντας πως είναι ήδη ο κορυφαίος των κορυφαίων. Που το στηρίζει; Στο ότι ξεχώριζε σε μικρή ηλικία από τους συνομηλίκους του. Σε ελεύθερη μετάφραση; Μπούρδες

Η ΑΕΚ έμπλεξε, όχι επειδή είναι κοντά στις ομάδες που παλεύουν να μείνουν στην κατηγορία, αλλά γιατί παίζει το παιχνίδι στο γήπεδο. Η Ξάνθη ηττάται από την Βέροια πριν μια βδομάδα και κερδίζει 1-4 τον Λεβαδειακό που έχει γίνει ρυθμιστής της κατάστασης όντας καβάλα στ’ άλογο στις υψηλές θέσεις. Η Κέρκυρα του Καλογιάννη ξαφνικά κάνει νίκες.
2 ομάδες είναι εκτός αυτών των αγώνων. Ο Άρης και η ΑΕΚ. Συνεπώς τα πάντα είναι πιθανά.

Η κάτι παραπάνω από βέβαια ήττα από τον Ολυμπιακό, θα μας φέρει αντιμέτωπους με την Βέροια την επόμενη αγωνιστική σε ένα ματς τελικό για την επιβίωση της ομάδας. Η ψυχολογία θα είναι ακόμα πιο πεσμένη από τώρα, ο κόσμος πιθανώς λίγος και η ατμόσφαιρα θα μυρίζει μπαρούτι.

Θέλει υπομονή, ηρεμία και σκέψη για τις επόμενες 2 καθοριστικές αγωνιστικές.