Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΑΕΚ θυμήσου, μια ζωή μαζί σου



 «Ψέματα, ψέματα, πες μου πως είναι ψέμα…»
Είναι συγκλονιστικό, είναι απίστευτο, είναι δραματικό, είναι τρομερό, είναι όμως και η θλιβερή πραγματικότητα. Η ΑΕΚ εκτός πρώτης εθνικής για πρώτη φορά στην ιστορία της, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά.
Για τους αγνούς φιλάθλους της ομάδας, όπως είμαι εγώ αλλά και εσείς οι αναγνώστες το συναίσθημα είναι πρωτόγνωρο. Νοιώθουμε ένα σφίξιμο στο στομάχι και αυτά τα πρωινά ξυπνήματα Δευτέρας και Τρίτης, ήταν τόσο κενά που με έκαναν να νοιώθω πολύ περίεργα. Σαν κάτι να έλειπε, σαν ένα ζωτικής σημασίας σημείο του σώματός μου να μη λειτουργεί.
Δεν θα σπαταλήσω ούτε λέξη για τα ανθρωπόμορφα ζώα που εισέβαλαν στο γήπεδο εκπληρώνοντας το σχέδιό τους για καταστροφή της ΑΕΚ και τον περιορισμό διεκδίκησης της παραμονής εντός των αγωνιστικών χώρων.
Να σας πω όμως κάτι;
Θα προτιμούσατε η ομάδα μας να έχει παραμείνει στην κατηγορία στήνοντας κώλο στον Πειραιά όπως ο Άρης; Θα θέλατε να είχαμε παίκτες δανεικούς από ΟΣΦΠ και να έρχεται η Τρίτη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος χωρίς 8 βασικούς παίκτες του και να τους κερδίσουμε 5-1; Θα θέλατε να είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί μας επεισόδια, να μην τιμωρούμαστε από το διαιτητή και να έμπαιναν στο Χαριλάου οπαδοί και να «έριχναν» τον Άρη λόγω απόφασης καριερίστα Τριτσώνη;
Έγω όχι.
Η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ και φοράει κιτρινόμαυρα. Οι παίκτες είναι αυτοί και δεν φταίνε σε κάτι. Δεν μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό, η ομάδα χτίστηκε λάθος το καλοκαίρι και λόγω της φύσης της πανικοβλήθηκε στην πρωτάκουστη μάχη της παραμονής, όπου ο Άρης ως γνώστης την έβγαλε καθαρή.
Ανασύνταξη το μυστικό. Είτε αυτή έρθει χωρίς την αφαίρεση βαθμών, είτε έρθει με τον υποβιβασμό μας.
ΑΕΚ δεν είναι οι παίκτες, δεν είναι οι μαστουρωμένοι που μπήκαν μέσα στο γήπεδο για να σπάσουν στο ξύλο όποιον έβλεπαν. ΑΕΚ είναι όσα ζήσαμε, και όσα ΘΑ ζήσουμε στο μέλλον.
Ψηλά το κεφάλι, για την πιο περήφανη ομάδα του ελληνικού αθλητισμού.
Τα κροκοδείλια δάκρια Παναθηναϊκών και ιδίως Ολυμπιακών, αν και συγκινητικά τους τα επιστρέφω. Ιδίως των Ολυμπιακών και το τονίζω. Η μαγκιά, δεν είναι να χτυπάς φιλικά τον άλλον στην πλάτη όταν είναι ένα με το έδαφος. Είναι να αναγνωρίζεις την ανωτερότητα του όταν είναι στο ύψος σου, χωρίς να πανηγυρίζεις το πρωτάθλημα που με κάθε κόστος και κάθε δόλιο μέσο κέρδισες εναντίον του. Γιατί δεν θυμάμαι κανέναν γαύρο να αναγνωρίζει το πρωτάθλημά μας του 2008 που δικαιωματικά μας ανήκει και θα είχε γράψει αλλιώς την ιστορία τη δική μας, αλλά και αυτών. Αυτά.
ΑΕΚ θυμήσου, μια ζωή μαζί σου

3 σχόλια:

απ'το 58 στη 18 είπε...

...ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ.
Αργοπεθαινοντας απο ψυχραιμια περιπου σαραντα μερες, σε ενα επιλογο του φετινου δραματικου αεκτσηδικου βιου που σκηνοθετει απονα η κακια μοιρα μας αλλα και σε μια εκβαση απολυτα προβλεπομενη για το αναστημα που δειξαμε,εχουμε το δικαιωμα να μη κλαιμε.Κλαψαμε ολο τον χρονο οταν ανακαλυπταμε αλλοι νωριτερα ,αλλοι αργοτερα την επαρατη ασθενεια αυτης της αγαπης που λεγεται ΑΕΚ.Δεν νομιζω οτι η φωνη αυτου του μπλογκ εστω στο βαθμο που ακουγεται,εδειξε ολο το χρονο ελλειψη προσαρμογης στην πραγματικοτητα ωστε να καταβαλλεται εξ απηνης απο την απιθανη-πιθανη εξελιξη της Κυριακης με τους Θρακες.
ΑΝ ειναι αναγκη να ειπωθει κατι ,ναι η ομαδα ηταν ανυπαρκτη στο γηπεδο,ναι ο πικραμενος κοσμος παρεστη σε μια μεγαλοπρεπη πανστρατια προσφορας ,κατι σαν τελετουργικη αυτοχειρια-θυσια ,ναι δεν μπορει να αποκλεισθει οτι το ντου εχει πολλες αναγνωσεις...Δεν ξερω αν πρεπει να ασχοληθουμε με το παρασκηνιο που ειναι σιγουρο οτι θα πλουτιζει μερα-μερα ειτε με παραπληροφορηση ειτε με υποθεσεις που αλληλοαναιρουνται:Καθοδος στη τριτη η τεταρτη κατηγορια,νεο ΑΦΜ,η ταραχη απο τη πτωση του ασσου στο κουμαρι της Ινδονησιας η της Μαλαισιας,με το αναπτερωμενο διπλο να πονταρεται τρελα (με παραλληλη ειδοποιηση απο τον σχιστοματη με το πουρο μεσω δορυφορου να ειδοποιει τις τυφλα υπακουες κουκουλοφορες ταξιαρχιες του ,να εισβαλλουν στο οακα...),καθοδο εξωγηινων(στην κυριολεξια..)με πουλμαν στην Αθηνα με σκοπο την προβοκατσια,και αλλα.Το τελευταιο σεναριο ανεπτυξε ο παλαιος παραγων του πγσσ ,κ.Ερμειδης,πρωην σκληροτραχηλο μπακ και νυν εμπειρος εμπορος κρεατων(κατι ξερει απ'αυτα).
Πραγματικα δεν κραταω τιποτα,δεν αγγιζει τιποτα το κομματι της ψυχης που φυλασσεται η τιμη της ομαδας.Αυτο ας μη το αγγιξει κανεις.Δεν εχω δει δει γρηγοροτερη εκκενωση γηπεδου απο αυτη της Κυριακης .Τον κοσμο δεν τον εβγαλε το αυτογκολ ,τον εδιωξε η αμεση επιδρομη αυτης της ατυπης ¨επιτροπης σωτηριας¨απο κουκουλοφορους που μαζευοντουσαν σιγα-σιγα μετα το 72' υπο τις αποδοκιμασιες ολου του γηπεδου και υπο τα αγρυπνα βλεμματα και τα ακινητα κορμια των σεκιουριτυ που πρεπει να εχουν ποζαρει απειρες φορες στη Σχολη Καλων Τεχνων.Αστυνομικη προστασια δεν υπηρχε παρα μετα το κακο..Η ωριμοτητα και η σχεδον πανομοιοτυπη συμπεριφορα μιας τοσο μεγαλης μαζας ανθρωπων που βρισκοταν σε καθεστως σοκ ,ηταν συγκλονιστικη.ΕΦΥΓΕ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΤΗ ΠΛΑΤΗ.Αφησε μονους τους ασεβουντες ,κρατωντας στο μυαλο τους μονο το αθλιο ποδοσφαιρικο θεαμα που προσφεραν οι ομαδες.Παροτι πολλες φορες δεν αποφευγω 'εν τω οιστρω,μελοδραματικες αντιστοιχισεις γεγονοτων ,δεν δεχθηκα καλα τις επικεφαλλιδες τυπου "εαλω η Πολις" ,η κερκοπορτα",η Πολη επεσε απο μεσα "κλπ που φιλοξενησαν φιλια και ουδετερα φυλλα..Μου φανηκαν πολυ προκατ και εξω απο την ιδιοσυγκρασια του Αεκτση.Η ΑΕΚ θα πεσει οταν θα παψει να εχει οπαδους και αυτο δεν το βλεπω.Ας μη ξοδευουν συναισθημα οι συμπαθουντες..Η ΑΕΚ επεσε κατηγορια μονη της,ολομοναχη.Απο τα λαθη της,απο την κακη ομαδα που ειχε ,απο την ανυπαρξια διοικησεων,απο τις ψευτικες επιχειρησεις σωτηριας αυτων που "απειλουσαν"ολο το χρονο οτι μπορει να θυμωσουν και θα μπουν με τοσα μυρια.Και μην τολμησει κανεις να τη σηκωσει.Αυτο το παραγοντικο στερεωμα των ομαδων με 500 και αν οπαδους(ο αρης εχει μονο περισσοτερους) υπο την σκεπη του λαοπροβλητου ηγετη της σουπερλιγκας,μεγαλουργουσε για πολλες αγωνιστικες φτιαχνοντας το ¨πιο συγκλονιστικο φιναλε" στη ζωνη του υποβιβασμου,με την ομαδα μας να παιζει το ρολο κλωτσοσκουφι.Πεθαναμε στις δικες μας Θερμοπυλες ,χορτασμενοι απο συμπαθεια,υποσχεσεις και προδοσιες.Ομως δεν θαβαζα στη θεση του Εφιαλτη αυτο τον συρφετο των βλακων η στημενων που κατεστρεψαν και τις καποιες ελπιδες παραμονης στην Κατηγορια..Και γιατι δεν τους εχω για τοσο εξυπνους και γιατι το κακο δεν εγινε την Κυριακη,μονο..Γινοτανε απο πολλους και για πολλα χρονια. Οι λοιμωξεις κολλουν στους νοσουντες και τους ασθενεις οργανισμους...

απ'το 58 στη 18 είπε...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ
Ας μας αφησουν να κατεβουμε στη δικη μας κολαση.Θα ανεβουμε οταν μπορουμε οπως κι αλλοι.Δεν μας σκοτωσαν.Πολεμησαμε χωρις συμμαχιες.Κακως η καλως...Αν ανακαλυψαν καποια γλοιωδη ενεργουμενα, που λυμαινονται τα χρηματα απο τη νοβα η τον οπαπ ,οτι δεν γινεται πρωταθλημα χωρις την ΑΕΚ,ας προσεχαν.ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΤΑΙ.
Ειναι ντροπη δικη τους και οχι δικη μας ο,τι παει να γινει απο δω και μπρος...

απ'το 58 στη 18 είπε...

ΠΟΙΑ ΑΕΚ,ΠΟΙΟΙ ΑΕΚΤΣΗΔΕΣ?
Οι μερες που διανυουμε που για το μελλον της ομαδας μας ειναι κρισιμες εχουν φερει στο τραπεζι ενα σωρο ερωτηματα-προβληματισμους σε σχεση με την υποσταση αυτης της οντοτητας που αντιπροσωπευει το ονομα ΑΕΚ.Ισως αν οι καταστασεις δεν παρεπεμπαν στο δραμα του υποβιβασμου να μην αναπτυσσοταν ενθεν κακειθεν αυτη η διαλεκτικη,αυτη η διαδοχη σκεψεων που γενναται απο τα σκληρα μηνυματα της πραγματικοτητας.
Η ΑΕΚ ,συλλογος με βαθια διεισδυση στο χαρακτηρα,τη συνειδηση,τα πατριωτικα αισθηματα,τα οικογενειακα και συναισθηματικα βιωματα ενος μεγαλου κομματιου Ελληνων, σε μεγαλο βαθμο εχοντων αμεση η εμμεση σχεση με το χαμενο μεγαλειο της Μικρασιας,καλειται μεσα απο ενα φασμα διεργασιων να αλλαξει το δρομο της.Το ερωτημα γιατι αντεχει αυτο το συναισθημα σε μενα προσωπικα δεν χρειαζεται να απαντηθει ,βασει της ηλικιας και της εμπλοκης με τη πορεια της ομαδας 50 και χρονια.Πως θα διατηρηθει ομως ασβηστη αυτη η φλογα ,πως θα μαθει η γενια που ερχεται τι αντιπροσωπευει για καποιους παπουδες η πατερες αυτη η ταυτοτητα ?Δεν εχω καμμια αμφιβολια ,και ομολογω οτι αλλη εξελιξη θα με ξενισει,οτι η ομαδα πεφτει.Εχω στο βαθμο που μπορω καλυψει το θεμα με τις αιτιες ,τα λαθη και τα πατσισματα που μας εβγαλαν εκτος.Τωρα μιλωντας για την ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ , θα χρειαστει μια ομαδα ανθρωπων να αποφασισει ποια ειναι η στρατηγικη που ταιριαζει με τις συγκυριες,την Ιστορια μας αλλα και τις οικονομοτεχνικες παραμετρους που καθιστουν ενα επαγγελματικο κλαμπ βιωσιμο στο επιπεδο που αξιζει στην υψηλη και πολυπληθη πελατεια του-οπαδους.Η ασυνεχεια και η ανεπαρκεια διοικησεων ,συνηθως με χαρακτηρα διαχειριστη αλλα με κακη διαχειριση εφερε μια απογυμνωση στο παραγοντικο σωμα της ΑΕΚ.Ο παραλληλος μαρασμος της Ερασιτεχνικης παρα την σχεδον αυτοκεφαλη δραστηριοτητα κι επιτυχιες σε καποα αθληματα (γυν.βολευ,χαντμπολ)ηταν καιριο πληγμα οταν μαλιστα λειπει η κοινη εστια, η βαση που λεγεται γηπεδο,αθλητικο κεντρο.Πραγματικα ειναι απορια μου ποια ειναι η συνοχη αυτων των σκορπιων τμηματων που ανεκαθεν ειχαν κοινο πεδιο αναφορας διοικητικα,οργανικα,συναισθηματικα και αρκετους κοινους χωρους δραστηριοτητων παντα γυρω απο την ιστορικη εδρα...
Ζητειται αυτη τη στιγμη περα απο το ελεος της αθλητικης δικαιοσυνης(χωρις κεφαλαια),ενας Μωυσης που θα παρει στη πλατη αυτη την Κιβωτο με τη ψυχη των Αεκτσηδων ,να την οδηγησει καποτε στη Γη της Επαγγελιας...Αυτο που υπαρχει τωρα ειναι κενο.Κανεις.Ηβ' Εθνικη θα ειναι ενας χαμενος χρονος χωρις οφελη που θα μας οδηγησει στην Γ'.Χωρις φοντα και με καποια διοικηση αναγκης θα σπαταληθει η παραμονη σε επαγγελματικη κατηγορια που δεν ευνοει την οικονομικη ανακουφιση απο τα χρεη.Φθασαμε στη σκληρη επιλογη .ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ?Ο κ.Δημητρελλος?Το απιθανο Δ,Σ?Οι μετοχοι η οι παληοι προεδροι που θα εχουν απολυτη ζημια απο μηδενισμο χρεων της ΑΕΚ αφου οπως λεγεται ο νομος τα μεταφερει σε φυσικα προσωπα,ΔΗΛ.ΑΥΤΟΥΣ?Θα επιδιωχθει η αγορα ΑΦΜ απο ομαδα τυπου Αστερα Μαγουλας,εγειροντας πιθανοτατα διχαστικα ηθικα ζητηματα και διλληματα στις ταξεις των οπαδων ?Περα απο τη λογικη της καθαρσης που θα φερει υπο καλες προυποθεσεις η τριανταμηνη παραμονη στη Γ¨,ανακαλυπτουμε πως δεν υφισταται επι της ουσιας αυτος που θα δωσει το λυτρωτικο δηλητηριο στην ομαδα που αγαπησαμε σαν μεγαλη,σαν πρωταγωνιστρια ,το μονο ισως δηλητηριο που μπορει να την αναστησει...Μενει λοιπον ενας ορφανος κοσμος που ισως του λαχει η μακροχρονια παραμονη σε μικρη κατηγορια(,αλλοιμονο αν ειναι η Β΄)και εγκλωβισμος σε ακομα χειροτερα σεναρια.
ΠΩΣ?ΠΟΙΟΙ?ΠΟΤΕ?