Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Για την κορυφή!


Η ιστορία επαναλαμβάνεται… ο Γκέντζογλου ζητάει τα λεφτά του και η ΑΕΚ του λέει φύγε. Δυστυχώς καταντήσαμε να βλέπουμε τον Γκούντιονσεν να έχει πάρει 400 χιλιάδες ευρώ και τον Μάκο, το Καράμπελα, τον Λαγό, τον Γκέντσογλου και δεν ξέρω και ποιον άλλον να μην έχουν πάρει ευρώ τσακιστό. Αναρωτιέμαι αν ο Αδαμίδης έχει πάρει μέρος των «1000 ευρώ» μηνιαίως, όπως δήλωσε πως αμείβεται στην εκπομπή του συνδρομητικού καναλιού.
Μέσα σ΄ όλα έχουμε και τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, όπου λυπάμαι βαθύτατα που το λέω, αλλά είμαι απαισιόδοξος. Τρέμω πως θα κάνουμε τα ίδια λάθη, θα μπούμε με την ίδια νωχελική λογική και θα φάμε πάλι 3 γκολ χωρίς να καταλάβουμε πως. Ο Παναιτωλικός έχει μια πολύ δυνατή ομάδα και μια ακόμη δυνατότερη έδρα, πλήρως άγνωστη για όλους τους παίκτες μας, με εξαίρεση ίσως τον Σιαλμά. Έχει τον Χαριστέα στην επίθεση, έναν παίκτη για τον οποίο έχω μεγάλο σεβασμό, κυρίως για το ήθος του, τον επαγγελματισμό του, αλλά και για τις ικανότητες του. Είναι πάντοτε παίκτης του προπονητή, και είναι «Γερμανός» που μιλάει Ελληνικά. Πειθαρχημένος, με παραστάσεις και πέραν πάσης αμφιβολίας, μέγας γκολτζής. Ας προσεχθεί! Ο Θεοδωρίδης, αρχηγός της ομάδας, είναι παίκτης που θεωρήθηκε κατά το παρελθόν ελπιδοφόρος, κυρίως την περίοδο που αγωνίστηκε σε άρη και πάοκ. Δεν έκανε κάποια μεγάλη καριέρα, αλλά όντας στον Παναιτωλικό τη δεδομένη χρονική συγκυρία, θέλει να αποδείξει πως είναι ακόμα εδώ. Και είναι, μιας και ο Φ.Σάντος τον κάλεσε στην Εθνική ομάδα. Ας προσεχθεί και αυτός. Αδύναμο σημείο και πλεονέκτημά μας σήμερα, το δεξί άκρο τους που καλύπτεται από τον Κουτρομάνο, έναν παίκτη που αγωνίστηκε και στην ΑΕΚ προ τριετίας. Κατ΄ εμέ εξαιρετικά περιορισμένων δυνατοτήτων, ιδίως για μεγάλα ματς. Προλαβαίνω όσους από εσάς, σκεφτήκατε τον αγώνα «πλειοφ» με παο, όπου είχαμε κατέβει με τον «Κούτρο» και δηλώνω πως κάθε κακός παίκτης έχει και ένα ματς που θυμάται. Ο Λέο μπορεί να κάνει πάρτι από την αριστερή πλευρά, ειδικά αν ο Κουτρομάνος «φάει» την πρώτη τρίπλα του αγώνα και απωλέσει το μομέντουμ των σχετικά καλών εμφανίσεών του.
Η εμμονή στον παίκτη Στηβ Μπέλεκ με εκνευρίζει, αλλά θεωρώ πως γίνεται για οικονομικούς λόγους μιας και ως γνωστόν υπάρχει ρήτρα συμμετοχών στη βασική ενδεκάδα. Με Κάλα και Μανωλά, Γεωργέα και Καράμπελα, Βάργκας και Μάκο, Λέο και Μπέλεκ και Κάρλος και Λύμπε πάμε για το διπλό και ό,τι γίνει. Έστω και προσωρινά, έστω και για ένα Σάββατο, έστω και με τρεις αγώνες περισσότερους, θα απολαύσουμε μια Σαββατιάτικη έξοδο στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 4 χρόνια. Αξίζει να παίξετε για τη νίκη και να την πάρετε μάγκες…
Καλημέρα.

1 σχόλιο:

απ'το 58 στη 18 είπε...

SATURDAY NIGHT FEVER
Ειναι γεγονος οτι το να καθεσαι Σαββατο μεσα υστερα απο μια ακομα βδομαδα που μονο ξυλο δεν εφαγες δεν ειναι ο,τι ονειρευεσαι γυρνωντας σπιτι,οταν μαλιστα δουλευεις εξη μερες .Μια ιωσουλα με χαμηλο εκνευριστικο πυρετο και πονολαιμο επιστεγαζει ειδυλλιακα τη μερα που ολος ο δυτικος πολιτισμος θεωρει καταφυγιο ξενοιασιας.
Προλαβαινοντας καποιους που φοβηθηκαν οτι θα ξενερωσουν διαβαζοντας ενδοσκοπηση λεω:Φαντασου να χαναμε κιολας...
Ο απιστευτος λιβανωτος στον Παναιτωλικο απο τον οικοδεσποτη του μπλογκ με αποκορυφωμα το εγκωμιο (!)του παικτη Χαριστεα ,για τον οποιο γνωριζω τις αποψεις του,επιασε τοπο..Εγινε το τελειο βουντου κατι για το οποιο τον συγχαιρω δημοσια,παροτι αυτες οι εκδηλωσεις αναγνωρισης πρεπει κανονικα να αποσιωπουνται(εχω εκφρασει αποδεικτικα το λογο σε παλαιοτερο σχολιο-αποπειρα μελετης των παρα φυσιν φαινομενων).
Η αθλια εμφανιση του Θεοδωριδη και η ρεντα του Τεννε στις 3 αλλαγες αγγιζουν το κωμικο.
Ωραια γηπεδικη ατμοσφαιρα,ζεστο γηπεδακι με φτιαγμενο κοσμο χωρις τραμπουκοφατσες και αλητειες που" τιμουν" κατι συνοικιακες μισοαδειες εδρες της Αθηνας αλλα και τις μεγαλες της συμπρωτευουσας(οχι οτι παμε και μεις πισω ποτε-ποτε..)Κατι συνθηματα στα τελειωματα ηταν μαλλον των νευρων.Εχοντας δει 70-80 μερικα ματς στο ξερο του Αγρινιου ακομα με Τσαμη 18-29 χρονων και τον μετεπειτα πρες αττασε του οσφπ Μιχο επισης,εχω μια συμπαθεια προς τη πολη και την ομαδα της.Λασπομαχιες Β και γ Εθνικης με ματς 100 λεπτων,γκολ στο 101,συμπλοκες μεσα στο γηπεδο ,βαναυσοτητες σε πεσμενους παικτες,ανατροπες σκορ,εκπληκτικα μεσημερια ...
Ακομα κι αυτα ειχαν αυθορμητισμο τοτε,αθωοτητα..
Βλεπουμε πλεον μια ομαδα που σαν ιδεα παιχνιδιου μας ειναι αγνωστη.Προσαρμοσμενη στη λογικη της επιβιωσης εχει στηθει, ειναι γεγονος με πολλες απωλειες και με ιταλικη νοοτροπια.Ειναι η πρωτη λεξη που ερχεται στο μυαλο.Εχουμε δει στην Ιταλια τετοιες ομαδες συνηθως προπονητων με παρομοια ποδοσφαιρικη πορεια με το ΝΙΚ.ΚΩΣΤ. και παρομοιο μετριο υλικο συν μια δυο σημαιες να κανουν αυτη την επιλογη παΙξιματος:Αποσταγμα εμπειριας παρα την ελλειψη θητειας στην αγονη γραμμη των χαμηλων κατηγοριων και των"επικινδυνων" ομαδων. Ο αλλενατορε του οφη εχει αυτα τα στοιχεια εντονα,ο δικος μας υιοθετει τακτικη με ο,τι βλεπει γυρω του.Αναμονη,κοντρολ του ρυθμου,πασινγκ γκειμ το πολυ 10 φορες στα 90΄,no mistakes κι οπου βγει..Ε βγηκε,θα ξαναβγει,θα στραβωσει στα δυσκολα και αγιος ο Θεος...Αν ειναι αυτο το στυλ ,ο χαρακτηρας που ψαχναμε ο.κ δεν πειραζει.Θα υπαρχει ομως διαρκεια?Βαζω μονο καλο βαθμο στη διαθεση των παικτων και τη προετοιμασια-ψηστηρι του κοουτς.Δεν υπαρχουν και τα καλυτερα εργασιακα δεδομενα...Το αλλοτε μελος της ομαδας Γκεντσογλου αντεδρασε και αυτομολησε.Ισως και να του χαλασε η βουρτσα..
Επειδη μαλλον επιασε το πονσταν θα συνεχισω κανοντας σαδομαζοχιστικο ζαπινγκ μπας και καθησει η σωστη ταινια.Προτιμω μυστηριο χωρις βια,Ψυχρο πολεμο η νεωτερο Γουντι Αλλεν σε επαναληψη.Ειμαι πολυ large.