Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ευεργετική η διακοπή


Το είχαμε πει, το βλέπαμε να έρχεται και δυστυχώς δικαιωνόμαστε . αυτή η ΑΕΚ είναι αδύνατο να πάρει θετικό αποτέλεσμα αν δεν είναι αισθητά ανώτερη του αντιπάλου της. Εάν δεν βάλει τον αντίπαλο από νωρίς στο καναβάτσο. Η διαφορά εμπειρίας είναι ο καθοριστικός παράγοντας που έχει στερήσει από την ομάδα μας 6 βαθμούς σε δυο αγώνες που αντικειμενικά δεν είχε πολλά πράγματα να χωρίσει κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Το γεγονός αυτό, είναι δύσκολο εμπόδιο που πρέπει όμως να υπερβούμε σιγά σιγά. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, ωστόσο οι επόμενες 15 ημέρες πρέπει να χρησιμοποιηθούν υπέρ μας ως προς ορισμένους άξονες. Την τελική πάσα, το γκολ, και τις στημένες φάσεις στις οποίες δεν παρουσιάζουμε καμία κομπίνα γεγονός απαράδεκτο. 

Σχεδόν 50 χρόνια έχουν περάσει από το 1963, χρονιά που ήταν η τελευταία κατά την οποία ηττηθήκαμε στους δύο πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος. Τότε μάλιστα είχαμε χάσει τις 3 πρώτες αγωνιστικές με τη διαφορά πως αντίπαλοι ήταν ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας και ο Ολυμπιακός εντός.

Παράλληλα με τις ποδοσφαιρικές δυσκολίες η μεταχείριση που τυγχάνει η ΑΕΚ από τη διαιτησία πρέπει να προβληματίσει. Χθες είχαμε μικροχειρουργική, με φανερά διαφορετική αντιμετώπιση ΑΕΚ και Ξάνθης μέχρι την πολύ αυστηρή αλλά δίκαιη αποβολή του Κουρέλλα.

Οι προσθήκες θεωρώ πως μπορούν να βοηθήσουν με τον Κατίδη να ξεχωρίζει. Ο Κορδέρο σταθερός και ο Κατσικοκέρης πρέπει να παίζει στην περιοχή και όχι all around όπως χθες μιας και η ταχύτητα είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» του επιθετικού. Να μου το θυμηθείτε, πάντως, πως θα ξαναφωνάξουμε το σύνθημα «Είναι τρελός ο καραφλός».

Οι δύο παίκτες που μου έχουν ήδη σπάσει τα νεύρα είναι πρωτίστως ο Γκερέιρο και δευτερευόντως ο Γιάγκο. Ο πρώτος είναι για τις παραλίες και τα βίντεο στο youtube ο δεύτερος απλώς δεν κάνει για τη θέση του αμυντικού χαφ. Είδα τον Ρότζερ που αυθαίρετα πήρε το περιβραχιόνιο να χάνει την μπάλα τσάμπα τουλάχιστον τέσσερις φορές, ενώ οι ανεπιτυχείς προσπάθειες εκλεπτυσμένης ντρίμπλας εξέθεσαν τον ίδιο και την ομάδα. Από την άλλη ο Γιάγκο, έχει άλυτο πρόβλημα στην τοποθέτηση του σώματός του σε σχέση με την μπάλα που τον προσπερνάει συνεχώς. Επιπρόσθετα, μηδενική αντίληψη του παιχνιδιού από τη θέση του μέσου και απίστευτη καθυστέρηση στην ανάπτυξη. Με απλά λόγια, ΔΕΝ πρέπει να ξαναπαίξει σε αυτήν τη θέση.

2 σχόλια:

απ'το 58 στη 18 είπε...

5-3-2-1
Το μονο συστημα που θαδινε τη λυση στην πενιχρη και αναμενομενη εικονα μας ειναι αυτο.3 στοπερς Μπουγαιδης,Κουτρουμπης,Γιαγκο,πλαγια Αρκουδας.Γιορντι Αλμπα,Κοφτης ο Κορδερο με Κατιδη,Φουντα,.Παυλης,Κουρελας μετα και δωδεκατος ο Κατσικο.Με Ντιμι βεβαια.Ετσι υπαρχει πιθανοτητα να μη φαμε γκολ και αυξανονται οι πιθανοτητες να βαλουμε καποτε.Οποτε παιζουν μικροι-μεγαλοι επιτρεπετεαι ο παραπανω παικτης..
Σσεδον οσα περιμεναμε τα βλεπουμε.Οχι εκπληξεις.Ενοχλει πολυ η απιστευτη αυστηροτητα,μονοπλευρη παντα στην εφαρμογη των κανονισμων και τον πειθαρχικο ελεγχο απο αυτο το νεο κυμα διαιτητων.Δεν χρειαζομαστε τη συμπαθεια προς τους νεαρους,αλλα οχι να αντιμετωπιζονται και σαν παληοπαιδα...Ενω η ξανθη τους ειχε δωσει τα ποδια στο χερι ατιμωρητα.Αυτο το Φλισκα θα τον ειχα βγαλει 4 φορες αν τον ελεγαν ΚΟΥΡΕΛΑ...Μαλιστα στις 2 με απευθειας κοκκινη,λαμβανοντας ως γνωμονα τη νοοτροπια ,το πνευμα που σφυριζε.Ενας καλος διαιτητης πρεπει να σφυριζει μοωοσημαντα,οχι ποτε οπερα ποτε δημοτικα!...ΑΥΤΟ ΕΚΩΕΥΡΙΖΕΙ,Εχουμε δει μαχες εκ του συσταδην και στην Ελλαδα και εξω οπου πεφτει η πρωτη κιτρινη στο 75' και ο παικτης σεβεται την αποφαση γιατι η διαιτησια ειχε ειρμο.Τελος παντων.η δικαιολογια δεν μου παει αφου το πραγμα ειναι αυτο που ξερουμε,αλλα ας τα λεμε κιολας.Πως κερδιζεις τον προβληματικο Αρη τωρα...Αν μπουκωσει κι αλλο η ομαδα θα εχει και αλλα προβληματα...Τραυματισμοι,καρτες.κοντρα διαιτητες,ελλειψεις εναλλακτικων μπορει να φερουν ασφυξια γρηγοροτερα αποο οσο φανταζομαστε.Και πιθανη παραιτηση προπονητη δεν θα βοηθησει περισσοτερο...Εικασιες...

απ'το 58 στη 18 είπε...

ΑΠΟΛΟΓΙΑ
Σε προγενεστερο σχολιο μου ξεπερασα και τον ευατο μου σε διπλα χτυπηματα γραμματων και τυπογραφικα παραδοξα.Τις περισσοτερες φορες που γραφω δεν εχω τετοια προθεση.Μου προκυπτει και τοτε βαριεμαι να φερω τα πρεσβυωπικα γυαλια η ξεχνω το πληκτρο ζουμ ιν...