Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1

Καλημέρα σας,

Τα δεδομένα δυστυχώς άλλαξαν. Βρισκόμαστε πίσω από τον ΠΑΟΚ και μόλις έναν βαθμό πάνω από τον Παναθηναϊκο. Κατά τη γνώμη μου, με 4 βαθμούς στα 2 εναπομείναντα παιχνίδια θα κατακτήσουμε την πρώτη θέση. Ο ΠΑΟΚ, από τον οποίο εξαρτώμαστε πρέπει να κερδίσει τον Παναθηναϊκο στο ΟΑΚΑ για να βγει στο τσαμπιονς λιγκ. Κάτι τέτοιο έχει να γίνει από το Δεκέμβριο του 2001. Τότε ήταν η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ κέρδισε στον ΠΑΟ στην Αθήνα. Συνεπώς, έχουμε κάθε λόγο να ελπίζουμε πως δε θα γίνει ούτε τώρα. Στα δικά μας αυτό που κυρίως θέλουμε είναι να αποφύγουμε είναι την ήττα στο Βόλο. Σε περίπτωση νίκης δικής μας και ήττας του ΠΑΟΚ, θα παίξουμε με τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική για 2 αποτελέσματα. Τα κριτήρια ισοβαθμίας στα πλειοφ: Αρχικά μετρούν τα μεταξύ μας παιχνίδια και ύστερα η διαφορά τερμάτων σε αυτά. Λόγω της νίκης με 3-0 στην Αθήνα, είμαστε από πάνω.
Στα του χθεσινού αγώνος, πέραν της φρικτής διαιτησίας, η απόδοση μας κυμάνθηκε σε αρκετά χαμηλά επίπεδα. Πολλά λάθη, κάκιστη απόδοση από την αμυντική γραμμή, επιπολαιότητα στο κέντρο και λάθος επιλογές από τον πάγκο.
ΑΓΩΝΑΣ
Για τον Χιμενεθ, έχουμε πλέον καταλάβει ότι δεν είναι της άποψης «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει». Χτες παρέταξε την ομάδα με 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου. Οι 5 της άμυνας ήταν απαράλλαχτοι. ( Σαχα, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Γεωργέας). Στο κέντρο, ο Ντιοπ αγωνίστηκε στον άξονα ως κόφτης με τον Μάκο δεξί μέσο, το Λαγό αριστερό και τον Μίτσελ πίσω από Σκόκο και Μπλάνκο. Εξ αρχής, πιέζαμε μπροστά, αναγκάζοντας τους αμυντικούς των αντιπάλων να κάνουν δύο λάθη σε 10 λεπτά χωρίς όμως να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε κανένα από αυτά μιας και η επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια ήταν εμφανής. Στο 14ο λεπτό, κερδίσαμε ένα φαουλ στο ύψος του κέντρου και όλη η ομάδα προωθήθηκε περιμένοντας τη σέντρα. Αντ’αυτού , ο Καράμπελας πάσαρε γρήγορα στο Σκόκο, ο οποίος ανενόχλητος προχώρησε και εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ από 40 μέτρα που κόντραρε στον Κοντρέρας και κατέληξε στα δίχτυα του Χαλκιά, δίνοντας το προβάδισμα στην ΑΕΚ. Στη συνέχεια, βγήκαμε στην επίθεση με αξιώσεις όταν Μίτσελ και Ντιοπ έκρυψαν τη μπάλα, τροφοδοτώντας τον Μπλάνκο που βγήκε από πλάγια θέση μόνος του με το χαλκιά. Λαγός και Σκόκο ακολούθησαν τη φάση, αλλά ο Αργεντινός σούταρε βιαστικά και πολύ άσχημα πετώντας στα σκουπίδια μια πολύ καλή ευκαιρία. Στο 19’ ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά όταν ο Ετό συνδυάστηκε με το Σαλπιγγίδη παίζοντας το «ένα δύο», και ο τελικός αποδέκτης Αθανασιάδης έπιασε ένα κακό σουτ από το ύψος του πέναλτι, με τον Σάχα να αποκρούει. Στο 23 ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε δικαιολογημένα για πέναλτι του Μανωλά στο Λίνο, αλλά ο διαιτητής είπε «παίζετε». Στο 30 έγινε η φάση του ανύπαρκτου φαουλ από τον Ντιοπ με την παράβαση να εκτελείται στο ύψος της περιοχής. Κατά την άποψη μου, όταν το φαουλ γίνεται τόσο κοντά στο τέρμα το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κάνει ένα καλοστημένο τείχος, είναι να παραμείνει στη θέση του χωρίς άλματα ή τρεξίματα προς τη μπάλα. Είναι τόσο κοντά στο τέρμα, που χρειάζεται κάποιος εξαιρετικός τεχνίτης για να περάσει τη μπάλα πάνω από το τείχος και αυτή να καταλήξει στα δίχτυα. Εξαιρετικοί τεχνίτες στην Ελλάδα, υπάρχουν λίγοι και αναμφίβολα ο Γκαρσία δεν είναι ένας από αυτούς. Μανωλάς και Ντιοπ είχαν διαφορετική άποψη και πήδηξαν με τον Γκαρσία να εκτελεί συρτά βλέποντας τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Σάχα. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε και το ματς ξεκίνησε ξανά από την αρχή. Στο 36 μετά από απίστευτη επιπολαιότητα του Σάχα, που έκανε μια πάσα… στο Βιερίνια ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα αμφισβητούμενο πέναλτυ που εκτέλεσε εύστοχα ο Βιτόλο γράφοντας το 2-1 για τον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ έχασε 2 ευκαιρίες μέχρι το ημίχρονο καθώς οποιαδήποτε σέντρα στην περιοχή τους μύριζε γκολ.
   Στο δεύτερο 45λεπτο δεν υπήρξε ουσιαστικά αγώνας. Πότε οι καθυστερήσεις, πότε οι αψιμαχίες, πότε οι αλλαγές δεν άφησαν το ματς να έχει καμία ροή με τις αλλαγές του Χιμένεθ να είναι το λιγότερο ατυχείς. Στο 55’ πέρασε στον αγώνα ο ανεκδιήγητος Μπαχά που αποτελεί ίσως το χειρότερο επιθετικό που έχει περάσει από την ΑΕΚ τα τελευταία 20 –τουλάχιστον- χρόνια. Πέραν του γεγονότος ότι ο Μαροκινός έχει νοοτροπία παίκτη beach soccer, οι επαφές του με την μπάλα είναι μελαγχολικές. Όταν την ακουμπάει απλώς περιμένεις τους υπόλοιπους παίκτες να γυρίσουν πίσω, καθώς ήδη η ομάδα είναι σε λειτουργία άμυνας. Στο 62’ ο Λεονάρντο αντικατέστησε τον αρνητικό για ακόμα ένα παιχνίδι Μπλάνκο κι εκεί η σύνθεση έγινε ένας αχταρμάς. Στην επίθεση, ουδείς ήξερε που έπαιζε και τι έπρεπε να κάνει. Η ώρα περνούσε, αγώνας δεν παιζόταν και ήρθε και η αποβολή του Μάκου σε συνδυασμό με την είσοδο του Ρότζερ για να δέσει το γλυκό. Ο Σιδηρόπουλος, σφύριζε συνεχώς έδρα και κάθε επιθετική προσπάθεια σταματούσε με συνεχείς εφευρέσεις φαουλ από το διαιτητή. Το ματς τελείωσε με την αποβολή του Γκαρσία και ο ΠΑΟΚ πήρε τη νικη.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΙΚΤΩΝ
Σάχα: 6 Δε φταίει στο πρώτο γκολ, αλλά στο δεύτερο έστω κι αν δεν κάνει παράβαση έχει ουσιαστική συμβολή στη δημιουργία επικίνδυνης φάσης.
Γεωργέας: 6,5 Μέτρια εμφάνιση, ανέβασε την απόδοση του στα τελευταία λεπτά. Στα θετικά το γεγονός πως περιόρισε τον Βιερίνια
Καράμπελας: 6 Τίποτα το ιδιαίτερο, πέρασε απαρατήρητος
Δέλλας: 6,5. Δεν ήταν από τα καλύτερα του παιχνίδια, υπέπεσε σε αρκετά λάθη και φάνηκε εκνευρισμένος.
Μανωλάς: 5,5. Πάρα πολλά λάθη από το νεαρό αμυντικό.
Ντιοπ: 6,5 Δεν έκανε πολύ κακό ματς, αλλά οι απαιτήσεις για αυτόν είναι αυξημένες.
Μίτσελ: 6 Μέτρια εμφάνιση από τον Ισπανό.
Μάκος: 7 Ίσως ο καλύτερος της ΑΕΚ
Λαγός: 6,5 Μέτρια εμφάνιση
Σκόκο. 7 Προσπάθησε, έτρεξε, σκόραρε είχε καλές εκτελέσεις αλλά και κανένα επιθετικό στήριγμα
Μπλάνκο.5 Ακόμα μια κακή εμφάνιση από τον Αργεντινό
Μπαχά: 0. Φρικτός.
Λεονάρντο: Μπήκε σε μια δύσκολη στιγμή και δεν πρόλαβε να δείξει κάτι. Αν δεν τον έκοβε ο επόπτης μπορεί να είχε αφήσει το στίγμα του.
Ρότζερ: Τίποτα.

3 σχόλια:

AEK-LOCO είπε...

den isxei auto pou les gia ta kritiria, to prwto kritirio einai h katataksi stin kanoniki diarkeia tou prwtathlimatos. meta einai ta metaksi match sta play off

AEK-LOCO είπε...

baja asteios

enwsitis είπε...

όπως το έγραψα είναι οι ισοβαθμίες!