Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

AEK-ΠΑΟ

Καλημέρα σας,

Σήμερα αντιμετωπίζουμε τον Παναθηαναϊκό κάτω από συνθήκες πρωτόγνωρες. Πέραν της δεδομένης δυσκολίας του αγώνα αυτού καθ’ αυτού, υπάρχει η παράμετρος του «κεκλεισμένων των θυρών» αλλά και του αέρα της ένστασης που θα υπάρχει αναμφίβολα πάνω από το ΟΑΚΑ. Εντέλει, η ένσταση κατατέθηκε και οι οπαδοί μας από αυτά που καταλαβαίνω είναι ικανοποιημένοι από την έκβαση της ιστορίας. Συνεπώς, αν πάρουμε ως σοβαρή πιθανότητα τη νίκη μας στα χαρτιά επί του Βόλου, σήμερα πάμε για δύο αποτελέσματα που θα μας φέρουν στα προκριματικά του Τσαμπιονς Λιγκ. Οι απουσίες του σημερινού αγώνα είναι πάρα πολλές, με κυριότερη αυτή του Δέλλα που όποτε δεν αγωνίζεται το νοιώθουμε στο πετσί μας. Ο Μίτσελ είναι τιμωρημένος, ο Γεωργέας τραυματίας και ο Μανωλάς μπήκε την τελευταία στιγμή στην αποστολή. Ο Αργυρίου πιθανότατα θα καλύψει το κενό του «Φουλη» και ο Ματέος αυτό του Τραϊ. Ο Παο έρχεται με ψυχολογία μετά τη νίκη επί του παοκ, γνωρίζοντας πως με νίκη θα είναι αυτός που θα πάρει το εισιτήριο του τσαμπιονς λιγκ. Ας ευχηθούμε στην ομάδα μας να παίξει καλά και να πάρει τη νίκη απέναντι στο βάζελο.
Προϊστορία
Από καταβολής πρώτης εθνικής κατηγορίας, ο παο είναι η ομάδα που έχουμε τη χειρότερη προϊστορία με εμάς γηπεδούχους. Σε 51 αναμετρήσεις, η ΑΕΚ έχει επικρατήσει 20 φορές, ο Παναθηναϊκός 18 ενώ 13 αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή. Η μεγαλύτερη μας νίκη εντός έδρας, ήταν με 4-1 την περίοδο 82-83 και χατ τρικ του Θωμά Μαύρου. Η μεγαλύτερη ήττα μας, αυτή του 06-07 με το ίδιο σκορ. Αρχισκόρερ εναντίον του Παο, ο Νίκος Λυμπερόπουλος με 6 τέρματα και ακολουθεί ο Ντέμης Νικολαϊδης με πέντε, όσα και οι Θωμάς Μαύρος και Κώστας Νικολαϊδης.
Ματς
Ο αγώνας που θα μείνει χαραγμένος στο μυαλό μου είναι αυτός της περιόδου 05-06. Εκεί υποδεχθήκαμε τον παο στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Μετά από ένα καταιγιστικό πρώτο ημίχρονο με πολλές χαμένες ευκαιρίες από την ΑΕΚ ο γκαλίνοβιτς κράτησε την εστία του ανέπαφη. Στο δεύτερο, ο παναθηναϊκός απέδωσε εξαιρετικά και έχανε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 70 μάλιστα, έβαλε γκολ με το γκέκα που λανθασμένα ακυρώθηκε. Ενώ ο αγώνας έδειχνε να μένει στο μηδέν, στο 85ο λεπτό ο –φονιάς- Νίκος Λυμπερόπουλος άνοιξε το σκορ μετά από σέντρα του Γεωργέα, πανηγυρίζοντας έξαλλα για πρώτη φορά, εναντίον της προηγούμενης ομάδας του. Στο 87 μετά από μια περιπετειώδη φάση στην περιοχή τους, ο τσάνκο με ένα σουτ από 45 μέτρα παραβίασε την εστία του ΠΑΟ σκοράροντας το γκολ της χρονιάς. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Βασίλης Λάκης στο 91 σκορπώντας ντελίριο ενθουσιασμού στην κιτρινόμαυρη εξέδρα.
*Για το θέμα μπλάνκο θα τοποθετηθώ μετά το σημερινό αγώνα.

1 σχόλιο:

απ'το 58 στη 18 είπε...

θα ηθελα να καταχωρισω σαν αναμνηση μεγαλης και ιστορικης νικης τιτλου για το 77-78 αν θυμαμαι καλα το γκολ-προσευχη του Γιαννη ΜΟΥΣΟΥΡΗ στο τερμα προς Αγ.Τριαδα,μετα απο πλαγιοκοπηση του στα αριστερα του τερματος του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.Ο αγωνας ηταν χωρις αυριο για την υπερομαδα που μαστορεψε ο ΦΑΝΤΡΟΝΚ και συνεχιζε ο μαγος ΤΣΙΚ γιατι νικωντας κυριαρχουσε επι του πανισχυρου πρασινου κατεστημενου της εποχης δινοντας ενα τιμιο χαστουκι ποδοσφαιρικης δικαοσυνης .Χαρακτηριστικο μαλιστα της αδημονιας για τη νικη-καθαρση,της πιστης για αυτη αλλα και του επιπεδου των ανθρωπων που εμπαιναν στο γηπεδο ηταν ενα πανω που ειχε ετοιμασει ενας φιλαθλος γυρω στα 50 που εγραφε La fin des vaselines.Το ειχαν ολες οι αθλητικες φωτογραφια στα επινικια του 2-0.[το δευτερο ο θωμας η ο Νικολουδης?]