Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Κρίμα!


Καλησπέρα,

Πιθανώς στο προηγούμενο κείμενο να ήμουν κάπως υπερβολικός στη φρασεολογία μου η οποία προήλθε αδιαμφισβήτητα από την ένταση της στιγμής, καθώς και τα νωπά συναισθήματα του αγώνα. Ωστόσο, επειδή τα γραπτά μένουν, δεν πρόκειται να προβώ σε καμία αλλαγή του κειμένου.  Σήμερα η ΑΕΚ του Χιμένεθ, απέδωσε το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχω δει τα τελευταία 4-5 χρόνια από την ομάδα μας. Ήμαστε εξαιρετικοί σε όλους τους τομείς, με απόλυτη ισορροπία, συγκέντρωση, πάθος και θέληση. Το γεγονός πως οπισθοχωρήσαμε στα τελευταία 15 λεπτά οφείλεται κατά κύριο λόγο σε εντολή του προπονητή και κατά δεύτερο στη φύση των ποδοσφαιριστών που βλέποντας πως παρά το γεγονός ότι απέδιδαν σχεδόν τέλεια δεν σκόραραν. Εκεί που θα ήθελα να εστιάσω, όμως, είναι στο ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί να είναι μια ομάδα που παίζει για την ισοπαλία απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου. Πριν με πείτε ρομαντικό, μη ρεαλιστικό, ή γραφικό να τονίσω ότι στην ΑΕΚ έχουμε μάθει να κρατάμε κάποια πράγματα και να έχουμε μια συνέχεια στη νοοτροπία μας. Δεν είμαστε όπου φυσάει ο άνεμος, πότε άσπρο πότε μαύρο. Είμαστε η ΑΕΚ και είμαστε πάντα εκεί για αυτήν. Θα καταλάβαινα, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, μια αντίδραση του προπονητή περί οπισθοχώρησης στο αντίστοιχο μάτς με το Βόλο του πρώτου γύρου των πλειοφ. Εκεί αποδώσαμε μέτρια, συνεπώς θέλαμε να κρατήσουμε με νύχια και με δόντια τη νίκη. Αλλά σήμερα; Στο καλύτερο σου παιχνίδι να ζητάς από τους παίκτες ουσιαστικά να αναιρέσουν τους εαυτούς τους; Να τους βλέπεις να κάνουν αυτό που ζητάς και να τους πεις «άμυνα, μας κάνει και η ισοπαλία»; Ε, αυτό δεν το κατανοώ επ’ ουδενί.
Χιμένεθ
 Ο Ισπανός ήρθε στην ομάδα μας με δόξες και τιμές από τη Σεβίλλη και αμέσως μπήκε στην καρδιά όλων. Αδιαμφισβήτητα. Κάπου οι δηλώσεις του, από κει που μας άρεσαν, άρχισαν να κουράζουν καθώς πρώτον ήταν συνεχείς και πανομοιότυπες, και δεύτερον δεν συνδυάζονταν με αποτελέσματα. Αν υποτεθεί πως ο Χιμένεθ θα τελείωνε σήμερα από την ΑΕΚ, αυτό που θα θυμόμαστε είναι το Κύπελλο που κατέκτησε, κάποιες νίκες σε ντέρμπι, αλλά και τις συντριβές από Ολυμπιακό  και Ολυμπιακό Β’. Με τη νωπή ματιά των γεγονότων το κύπελλο αποτέλεσε τη λύτρωση 9ετίας για την ΑΕΚ. Ιστορικά όμως, το Κύπελλο ήταν η δεδομένη παρηγοριά σε μια κακή χρονιά στο πρωτάθλημα. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Με τον καιρό και ενώ τον Οκτώβρη ο Χιμένεθ υπέγραψε μέχρι τον Ιούνιο του 2012 ακούγονταν συχνά πυκνά ενδεχόμενα περί φυγής του Ανδαλουσιανού. Αυτά ποτέ δεν διαψεύδονταν κατηγορηματικά, αντιθέτως εμπλουτίζονταν από τον ίδιο με δηλώσεις περί προοπτικής, οικονομικής κατάστασης κτλ. Δε ξέρω αν ο Αδαμίδης του είχε τάξει λαγούς με πετραχήλια προκειμένου να τον πείσει να υπογράψει, αλλά αν ο Ισπανός θεωρούσε ότι αθέτησε τη συμφωνία τους όφειλε να παραιτηθεί άμεσα. Αλλιώς, θα έπρεπε να κάνει απερίσπαστος τη δουλειά του και να ασχολείται αποκλειστικά με τα τεκταινόμενα γύρω από την ΑΕΚ. Μπορεί να μην είμαστε κάποια ποδοσφαιρική διεθνής υπερδύναμη, αλλά σίγουρα μας αξίζει να έχουμε ανθρώπους πλήρως αφοσιωμένους σε εμάς. Για το αν ο Χιμένεθ ήταν ένας από αυτούς σας καλώ να απαντήσετε.
ΑΓΩΝΑΣ
Για τα πρώτα 75 λεπτά του αγώνα πραγματικά δεν μπορώ να βρω κάτι- πέραν του Μπαχά- που να μη μου αρέσει. Η ομάδα ήταν τρομερή και κατά διαστήματα θύμιζε ομάδα πρωταθλητισμού περασμένων δοξασμένων ετών. Για να αντιληφθεί κάποιος τη μεγαλειότητα της εμφάνισης πρέπει να αναφερθεί ότι ακόμα και ο Έντερ ήταν εξαιρετικός. Πραγματικά, ήταν η πιο πειστική ΑΕΚ που έχω δει εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Λόγω του προχωρημένου της ώρας, θα επανέλθω το πρωί με την ατομική κριτική των παικτών μας. Καληνύχτα ή Καλημέρα για όσους διαβάσουν το πρωί.

2 σχόλια:

AEK-LOCO είπε...

O kathe proponitis exei ta meionektimata tou, o Jimenez profanws kanei kalh douleia stis proponhseis (ton teleutaio kairo) kai exei desei thn omada h opoia apodidei olo kai kalytera. San xaraktiras kai nootropia omws einai poly ligos. Kai ola auta ta karagiozilikia pou sinexws mas leei, kai vevaia h nootropia opou shedon se ola ta shetika diskola match pou paizoume prospathei na mas pisei oti eimaste outsider, epidi profanws den borei o idios na diaxiristei tin piesh mesa stin omada tou. To xtesino htan kseftyla den xoraei amfivolia, na fygei shmera. Prin to match tis tetartis

AEK-LOCO είπε...

http://www.onsports.gr/Opinion/S-Kazantzogloy/item/66405-Apotychimeneth