Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Στο σπίτι του κρεμασμένου...


Σε παραλήρημα γραφικότητας, εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Σούπερ Λίγδας χθες το απόγευμα στα γραφεία της οργάνωσης. Τα τρία κεφάλια του ποδοσφαίρου μας, Μαριδάκης, Μπέος και Σπανός εξαπέλυσαν επίθεση κατά της ομάδας μας με δηλώσεις που προκαλούν γέλιο μετά δακρύων. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Α’, Βαγγέλης Μαρινάκης, ανήμπορος ως γνωστών να εκφράσει την οποιαδήποτε πρόταση χωρίς να μπερδέψει τις λέξεις του, εκμεταλλευόμενος την απουσία του Σταύρου Αδαμίδη επιτέθηκε κατά αυτού, χαρακτηρίζοντάς τον επικίνδυνο, επικαλούμενος τη μη καταβολή του πριμ από τον ΟΠΑΠ. Ο Μαρινάκης, που είδε τόσο την κρατικοδίαιτη ομάδα του , όσο και τον εαυτό του να μην πληρώνουν τίποτα για τα αίσχη του «Καραισκάκη» πέρασε και στην αντεπίθεση. Ξαφνικά, ένιωσε το γόητρό του πληγωμένο για τον –υπερβολικό- χαρακτηρισμό «ομάδα της γειτονιάς» που χρησιμοποίησε η ΑΕΚ σε μια ανακοίνωση της. «Δεν επιτρέπεται να βγάζει ανακοίνωση και να αποκαλεί τον Ατρόμητο "ομάδα της γειτονιάς", είπε. Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο Γιώργος Σπανός, πρόεδρος του Ολυμπιακού στ’. Επιλέγοντας μνήμες, ανέτρεξε στο «δοξασμένο» παρελθόν του κι αφού ξεφύλλισε με ταχύτητα τα κεφάλαια των νικών επί του οσφπ για να μείνει στην κατηγορία, το «άνοιγμα της λεωφόρου Θηβών» για να περάσει ο οσφπ όποτε χρειαζόταν από το περιστέρι με τους τρείς βαθμούς, την ηρωική «αντίσταση» σε αγώνες επί του Παναθηναϊκού και την τριπλή συμφωνία 5 λεπτών Ατρομήτου, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ για Αναστασάκο, Μαρίνο, Μουν επέλεξε να ανοίξει τη σελίδα «Τελικός Κυπέλλου». Βγάζοντας επιμελώς την ουρίτσα του απέξω από τα επεισόδια ( λες και οι οπαδοί του ατρομήτου ήταν καθισμένοι στις καρέκλες τους και κοιτούσαν απορημένοι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων) έκανε την εξής απίστευτη δήλωση: «Ενώ είμαι θύμα, έγινα θύτης. Δεν γίνεται να τιμωρηθεί η ΑΕΚ με τρεις αγωνιστικές και εγώ με δύο και 100.000. Δεν μπορούν να αρνούνται να μου δώσουν τα λεφτά». Τι έπρεπε να γίνει δηλαδή κύριε Σπανέ; Ο Ατρόμητος να πάρει τα λεφτά μιας και δεν προξένησε επεισόδια; Σε άλλο αγώνα ήσαστε; Το λόγο βεβαίως, δε θα μπορούσε να μην πάρει και ο Αχιλλέας. «Σε βρήκαν και στα κάνουν», αποκρίθηκε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Β’. Η επίσημη ΑΕΚ απάντησε σήμερα, μέσω της  επίσημης ιστοσελίδας. «Το ποιος είναι επικίνδυνος για το ποδόσφαιρο το κατέγραψε φέτος η ιστορία. Και δυστυχώς κ. Μαρινάκη, η ιστορία δεν καταλαβαίνει ούτε από πιέσεις ούτε από απειλές».
  Όπως έχει ειπωθεί πολλάκις στο παρελθόν, τέτοιοι άνθρωποι θέλουν να βλέπουν την ΑΕΚ κομπάρσο στις ποδοσφαιρικές εξελίξεις. Δεν είναι τυχαίο ότι τα προηγούμενα χρόνια, δεν είχαμε κόντρα με κανέναν. Στη θέα, 40000 Ενωσιτών στο τελικό, η ΑΕΚ τρόμαξε τους αντιπάλους της υπενθυμίζοντας ποια μπορεί να είναι η δυναμική της. Αν οι 1000 αλιτήριοι δεν μας είχαν περιορίσει τη χαρά με τα συνεχή τους αίσχη την 30η Απριλίου θα ατενίζαμε το μέλλον με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία.
  Δυστυχώς, η ηγεσία της αθλητικής δικαιοσύνης επέλεξε να κάνει καλά τη δουλειά της μόνο απέναντι στην ΑΕΚ. Ας ευχηθούμε να μην σταματήσει εδώ όπως τόσες άλλες φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: