Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΝΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!


Καλημέρα ΑΕΚάρες όπου και να βρίσκεστε,

Σήμερα ξύπνησα φανερά αγχωμένος για τον απογευματινό αγώνα απέναντι στην ομάδα του παοκ. Η ιστορία μας έχει αποδείξει με δεκάδες εμφατικούς τρόπους ότι με την ΑΕΚ ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα. Η ατμόσφαιρα που θα αντιμετωπίσει σήμερα η ομάδα μας, δε θα έχει καμία σχέση με την υποδοχή Αρχηγού Κράτους που επεφύλαξαν τα παοκια στους βάζελους. Ξέρουν ότι σήμερα παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, συνεπώς θα κάνουν ότι είναι δυνατόν εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου για να πάρουν τη νίκη. Ο Σιδηρόπουλος που σφυρίζει, μου φαίνεται ένας αρκετά καλός διαιτητής και φέτος διαιτήτευσε τόσο τη νίκη μας επί του παο, όσο και αυτή επί του οσφπ. Ας ευχηθούμε να έχει μια καλή απόδοση στον αγώνα εξασφαλίζοντας το 50-50 και για τις δύο ομάδες.
   Μετά το πείραμα του Χάβου την περασμένη Κυριακή, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θα επιστρέψει στο γνωστό 4-2-3-1 με σημαντικότερη διαφορά τη συμμετοχή του καλύτερου του παίκτη, του Βιερίνια. Ο Πορτογάλος, αποτελεί ένα μόνιμο πονοκέφαλο και ελπίζω πως ο Χιμένεθ έχει σκαρφιστεί κάτι για να περιορίσει τη δράση του. Διαβάζω σε όλα τα σαιτ, και με τρόμο διαπιστώνω ότι ο Μπαχά θα είναι βασικός. Ειλικρινά, δε ξέρω που οδηγεί αυτή η ιστορία. Αρχικά, ο Μαροκινός δεν έχει πραγματοποιήσει  κανένα καλό ματς, με τη γενική του φετινή συνεισφορά να περικλείεται στο –πανεύκολο- γκολ του τελικού. Εφόσον δε δεσμεύεται –ευτυχώς- με κάποιο μακροχρόνιο συμβόλαιο, δεν μπορώ να αντιληφθώ το λόγο που αγωνίζεται ανελλιπώς στη βασική ενδεκάδα. Μακάρι να με διαψεύσει σήμερα, ή ακόμα καλύτερα μακάρι να διαψευστούν οι προβλέψεις που λένε πως θα είναι βασικός. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν αναμένονται εκπλήξεις καθώς σε σχέση με την ενδεκάδα της Κυριακής μόνο ο Καφές θα είναι αναμφίβολα απών. Τη θέση του διεκδικούν επί ίσοις όροις, Λεονάρντο και Γκερέϊρο. Κατά τη γνώμη μου, ο πρώτος πρέπει να ξεκινήσει τον αγώνα καθώς οι εμφανίσεις του τον τελευταίο καιρό είναι εξαιρετικές. Προπονητές, βέβαια, δεν είμαστε συνεπώς πάντα ο τελευταίος λόγος ανήκει στον Χιμένεθ.
  Με τη σεζόν να πλησιάζει στο τέλος της, τα πρώτα ονόματα έχουν κάνει την εμφάνιση τους ως υποψήφιοι στόχοι της ΑΕΚ. Φέτος στις μετεγγραφές πρέπει να δράσουμε μεθοδευμένα, αποφεύγοντας λάθη του παρελθόντος. Με τις παρούσες συνθήκες η ΑΕΚ φυσιολογικά θα κινηθεί για τουλάχιστον δύο επιθετικούς, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση που κινηθούμε λάθος στις προσθήκες του καλοκαιριού τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή λόγω της φύσης των επιθετικών που κρίνονται αποκλειστικά από την παραγωγικότητά τους.
   Ξεφύγαμε, όμως. Σήμερα έχουμε έναν αγώνα σημαντικότατο, σε μια έδρα που όπως είπα και χθες έχουμε τον τρόπο να παίρνουμε αυτό που θέλουμε τα τελευταία χρόνια. Το παρελθόν δεν παίζει ποδόσφαιρο, οπότε σήμερα πρέπει να –ξανα-δείξουμε πως είμαστε καλύτεροι από εκείνους, γκρεμίζοντας οριστικά τα όνειρα τους για τα προκριματικά του Τσαμπιονς Λιγκ. Θέλουμε τους παίκτες μας δυνατούς, συγκεντρωμένους στο στόχο κι εμείς με θετική ενέργεια από το σπίτι ή το γραφείο να «βοηθήσουμε» την ΑΕΚαρα. Καλή σας μέρα, θα τα ξαναπούμε μετά τον αγώνα!
ΝΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!