Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

TO ΑΕΚ-247 Θυμάται...

 ΑΕΛ-ΑΕΚ 0-1
Υπάρχουν αγώνες σε μια σαιζόν που πρέπει να δείξεις το που στοχεύεις. Αν θα κάνεις τη διαφορά, αν θα υπερβείς τον εαυτό σου, αν θα δηλώσεις «παρών». Τέτοιος ήταν ο αγώνας με τη Λάρισα το Δεκέμβριο του 1988. Η ΑΕΚ προηγείται στο βαθμολογικό πίνακα και πρέπει να πάρει τη νίκη απέναντι στην ομάδα που της στέρησε το προηγούμενο πρωτάθλημα κλείνοντας την Εθνική Οδό, στη γνωστή ιστορία ντόπινγκ που στιγμάτισε το πρωτάθλημα των «βυσσινί». Ο κιτρινόμαυρος κόσμος έχει ξεσηκωθεί για τον εν λόγω αγώνα και έχει ετοιμάσει πραγματική εκστρατεία. Πάνω από 5000 ενωσίτες βρίσκονται στο πλευρό της ΑΕΚ για τον κρισιμότατο αγώνα του Αλκαζάρ. Ο Οκόνσκι είναι ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ εκείνη τη χρονιά και είναι αμφίβολος για τον αγώνα με την επίσημη εκδοχή να αναφέρει χτύπημα στο χέρι. Η ανεπίσημη έλεγε πως κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είχε υποπέσει σε παραβάσεις του εσωτερικού κανονισμού, συνοδευόμενες από άφθονο αλκοόλ και ατελείωτα πακέτα μάλμπορο. Ωστόσο, ήταν τέτοια η ποιότητα του παίκτη, που δεν επέτρεπε στον προπονητή να τον αφήσει στο πάγκο. Η χρονιά 88-89 χαρακτηρίστηκε από τρεις μεγαλειώδεις εκτός έδρας νίκες. Αυτή επί του ΠΑΟ, της Λάρισας και του ΟΣΦΠ. Ο Οκόνσκι ήταν πρωταγωνιστής και στις τρεις σκοράροντας στις δύο πρώτες και παίζοντας το γιγαντιαίο «ένα δύο» με τον Καραγιοζόπουλο στο γνωστό ματς με το γαύρο.

Ο αγώνας ξεκίνησε και η ΑΕΚ βρισκόταν υπό ασφυκτική πίεση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Οικονομόπουλος βρισκόταν σε εξαιρετική βραδιά σταματώντας κάθε επιθετική προσπάθεια της ΑΕΛ. Η στιγμή όμως του αγώνα είναι η μοναδική αντεπίθεση της ΑΕΚ με τον Οκόνσκι να κάνει μια ανεπανάληπτη κούρσα από το κέντρο, παραβιάζοντας την εστία της Λάρισας. Δείτε στο βίντεο την αντίδραση του κόσμου που είναι πραγματικά μοναδική. Δυστυχώς, δεν υπάρχει εξ ολοκλήρου το σπαρταριστό στιγμιότυπο με τον Οκόνσκι, κατάκοπο, να απωθεί τους συμπαίκτες του στους πανηγυρισμούς, –τσιγαρο-βήχοντας και κρατώντας την καρδιά του που ήταν έτοιμη να εκραγεί από το πρωτοφανές σπριντ, αποδεικνύοντας έμπρακτα το γεγονός πως υπερίσχυε η ανεπίσημη της επίσημης εκδοχής! Καλημέρα!


1 σχόλιο:

Απ'το 58 στη 18 είπε...

Βλεποντας ετεροχρονισμενα τo aντιο toυ Ismael στη νοβα και την ανασκοπηση των γκολ του,νομιζω οτι αξιζει στο καλο αυτο παιδι παντοτινη αγαπη κι ευγνωμοσυνη για τη σταση του και τη προσφορα του.Χαλαλι του τα απιθανα πετροευρω που του προεκυψαν κι επελεξε και ευχομαστε αυτη η ζαρια καρριερας στο θεωρουμενο ποδοσφαιρικο κοιμητηριο των ΗΑΕ ,να ειναι οχι σκαλοπατι επιστροφης του στο λικνο του απλα,αλλα ανγκαιοτητα.Να εχει γινει δηλαδη η ομαδα μας ξανα μαγνητης και κινητρο για παιχταρες και να πρωταγωνιστει.Θα χωραει κι ο Μπλανκο.Το αξιζει...