Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ισμαέλ Μπλάνκο #18


Την προηγούμενη εβδομάδα μας αποχαιρέτησε ένας πολύ μεγάλος γκολτζής που χάρισε μοναδικές στιγμές χαράς σε όλη την κιτρινόμαυρη οικογένεια. Οι δηλώσεις που έκανε ήταν αν μη τι άλλο συγκινητικές ως προς  την ομάδα μας και το λαό της. Ωστόσο θεωρώ, -προσωπική μου άποψη- πως αν έβρισκε τα λεφτά που ζητούσε από τον Παναθηναϊκό ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Ελλάδα θα πήγαινε. Σε κάθε περίπτωση τον ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφερε στην ΑΕΚ.
Μετεγγραφή
Ήρθε στην ΑΕΚ τον Αύγουστο του 2007 με παρουσία πρωταγωνιστική στο πρωτάθλημα της Β’ Αργεντινής σκοράροντας 30 φορές σε 36 συμμετοχές. Η πρώτη οπτική επαφή με το πρόσωπο του παρέπεμπε αναμφίβολα σε παίκτη που θες να έχεις στην ομάδα σου. Μακρυμάλλης, ροκ τύπος, Αργεντίνος. Τι άλλο θες για ένα παίκτη της επιθετικής γραμμής; Ωστόσο αν και ήρθε μυστικά και γρήγορα στην Ελλάδα η ανακοίνωση της μετεγγραφής αργούσε να γίνει. Πολλοί μιλούσαν για κατεστραμμένα πόδια, κομμένους χιαστούς και αγύμναστο παίκτη, αλλά ο Ντέμης Νικολαϊδης επέμενε στην απόκτηση του χαρακτηρίζοντας τον λαχείο. Η εποχή που συζητείτο η μετεγγραφή, ήταν ανάμεσα στους δύο αγώνες με την Σεβίλλη όπου είχε φανεί η τρομερή έλλειψη κλασσικού σέντερ φορ που θα πλαισίωνε τους Ριβάλντο και Λυμπερόπουλο. Έτσι με την επιμονή του Ντέμη ο παίκτης ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα και ελλείψει άλλων επιθετικών, ο Αργεντινός ντεμπουτάρισε με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. 9 λεπτά ήταν αρκετά για να μας δείξει τι σημαίνει με ένα σουτ στο δοκάρι από το ύψος της περιοχής. Η ώρα περνούσε, γκολ δεν έμπαινε και ξαφνικά ο Ίσμα ακολουθώντας ένα χαμένο τετ α τετ του Ρίμπο παραβιάζει για πρώτη φορά την εστία των αντιπάλων με ένα σουτ προ κενής εστίας από αρκετά δύσκολη θέση, ανοίγοντας τα χέρια με τον κλασσικό πανηγυρισμό του. Ποιος να περίμενε πως τέσσερα χρόνια μετά θα μας είχε κάνει να πανηγυρίσουμε 72 (!) φορές και να φωνάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι το χιλιοειπωμένο  «Ισμαέλ Μπλάνκο Οε Οε Οε».
Αριθμοί
Σαιζόν                                       Συμμετοχές                                Γκολ
2007-2008
43
21
2008-2009
44
23
2009-2010
43
13
2010-2011
32
15

Οι καλοί πελάτες
Ο Μπλάνκο στην περίοδο που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, είχε σχέσεις λατρείας με τα αντίπαλα δίχτυα αλλά περαιτέρω σχέσεις είχε αναπτύξει με αυτά των ολυμπιακού και παοκ. Τα δίχτυα του γαύρου φιλοδώρησε πέντε φορές, ενώ αυτά του παοκ έξι. Με τον παο σκόραρε μόνο μία φορά και αυτή με πέναλτι. Σε κάθε του σαιζόν στην ΑΕΚ, ήταν πρώτος σκόρερ ενώ τις πρώτες δύο χρονιές αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ ολόκληρου του πρωταθλήματος.




Δεν υπάρχουν σχόλια: