Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Το ΑΕΚ- 247 Θυμάται... ( Μέρος 1ο)


Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα,

Συγγνώμη για την καθυστέρηση στην ανανέωση αλλά βρισκόμουν εκτός Αθηνών και δεν είχα πρόσβαση στο Ίντερνετ. Αρχικά να ευχηθώ περαστικά στον μεγάλο Κώστα Νεστορίδη που χειρουργείται σήμερα και έχει όλο τον κόσμο της ΑΕΚ στο πλευρό του. Ο Γκούντιονσεν προπονήθηκε για πρώτη φορά με την ομάδα στη Σλοβενία και είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που κάθισα να δω βίντεο από προπόνηση παίκτη. Άξιζε! Η επαφή που έχει με την μπάλα αυτός ο άνθρωπος είναι πέρα από κάθε Ελληνική φαντασία. Δεν το έχουμε ξαναδεί από εποχής Ριβάλντο. Δείτε το και θα καταλάβετε τι σας λέω. Τεράστια μετεγγραφή και είμαι βέβαιος πως θα μας βγει.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Η ΑΕΚ του 1998.
Η ομάδα του 1998 δεν κατέκτησε κάποιο τίτλο αλλά σημειώσε ένα τρομερό επίτευγμα για τα δεδομένα του Ελληνικού πρωταθλήματος, επικρατώντας και στα τέσσερα ντέρμπι της χρονιάς εναντίων των απαταιώνιων αντιπάλων. Προπονητής της τότε ομάδας ο ιδιαίτερα αγαπητός Ντουμίτρου Ντουμιτρίου ( Ντούντου). Ο πρώτος εκ των απαταιωνίων που αντιμετώπισε η ΑΕΚ ήταν ο οσφπ στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΑΕΚ 0-1 (ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ)
Μια από τις πιο μεγάλες νίκες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου σημειώθηκε εναντίον της ομάδας του Πειραιά την εν λόγω χρονιά, εμπλουτισμένη από τη μεγαλειώδη δήλωση του ήρωα της αναμέτρησης Ηλία Ατματσίδη και της πρωτοφανούς υποστήριξης του κόσμου της ΑΕΚ προς την ομάδα. Ο αγώνας διεξήχθη Δευτέρα αυθαιρέτως για δύο επίσημους σκανδαλώδεις λόγους. Αρχικά για να ξεκουραστεί ο Ολυμπιακός από αγώνα τσαμπιονς λίγκ που έδωσε την τότε περασμένη Τετάρτη (!) και εν συνεχεία για να περιοριστεί η παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ στις εξέδρες που χουντικά είχε αποφασιστεί να μην προμηθευτεί εισιτήρια. Αφού οι πειραιώτες ξεκουράστηκαν, οργανώθηκε μια μεγαλειώδης πορεία ενωσιτών που αψήφησαν μεθοδεύσεις και απαγορεύσεις και με πορεία από τη Νέα Φιλαδέλφεια κατέφθασαν στο ΟΑΚΑ χωρίς εισιτήρια. Ο συνολικός αριθμός των ΑΕΚτσήδων ήταν 12 χιλιάδες. Προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια ο οσφπ αναγκάστηκε να παραχωρήσει το πέταλο στους ενωσίτες που βάφτηκε κίτρινο και για άλλη μια φορά η μάχη της εξέδρας κρίθηκε από τα αποδυτήρια. Στα του αγώνα ο οσφπ ήταν πολύ καλύτερος από εμάς, αλλά για πολύ κακή του τύχη έπεσε πάνω στον Ηλία Ατματσίδη που κατέβασε ρολά. Έσωσε την ομάδα από βέβαιες παραβιάσεις πολλάκις και η ομάδα περίμενε καρτερικά την πρώτη της φάση για να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Η ενδεκάδα που ξεκίνησε απαρτιζόταν από τους εξής: Ατματσίδη, Μαχαιρίδη, Κασάπη, Ντόμπος, Κωστένογλου, Σαβέφσκι, Κωστή, Κατσαβό, Καλλιτζάκη και Μπατίστα. Στο 54’ πραγματοποιήθηκε αλλαγή με το Ντέμη να αντικαθιστά τον Κωστή. Έξι λεπτά αργότερα ο τραυματίας Ντέμης δικαίωσε τον προπονητή του. Μετά από μια μαγική ντρίμπλα του Σαβέφσκι και εξαιρετική κάθετη πάσα ο Ντέμης τσίμπησε τη μπάλα ανάμεσα σε Κούλη Καραταϊδη και Νίκο Νταμπίζα και με πλασέ νίκησε τον Τοχούρογλου, δίνοντας το προβάδισμα στην ΑΕΚ. Τα πανηγύρια ξέφρενα και ο Νικολαϊδης έκανε για πρώτη φορά τα αποκαλυπτήρια του τατουάζ με το δικέφαλο κοιτώντας απορημένος και εκείνος τον κόσμο που τελικά ήρθε στο γήπεδο. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με νέες μεγάλες αποκρούσεις από πλευράς Αματσίδη που στη λήξη του αγώνα ρωτήθηκε από του δημοσιογράφους για το «πως αισθάνεται ο ήρωας της σημερινής αναμέτρησης». Εκείνος απάντησε το γνωστό « Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ήρωες. Ήρωες είναι ο Κολοκοτρώνης και ο Παπαφλέσσας που πολεμούσαν για την πατρίδα». Γεια σας. Σύνθεση ΟΣΦΠ: Τοχούρογλου, Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδης, Νταμπίζας, Γιαννακόπουλος, Αλεξανδρής, Ίβιτς, Τζόρτζεβιτς, Πασσαλής.



ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 2-1 (ΣΑΒΕΦΣΚΙ, ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ)
 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος και η ΑΕΚ είναι ένα εξπρές που δε σταματά πουθενά. Έτοιμη να κάνει την 6η συνεχή της νίκη απέναντι στον παο του Βασίλη Δανιήλ. Ατματσίδης, Κωστένογλου, Ντόμπος, Καλλιντζάκης, Βλάχος, Γκρέταρσον, Σαβέφσκι, Κοπιτσής, Νικολαϊδης, Μαρτσέλο, Κασάπης ξεκίνησαν τον αγώνα με πρωτοφανή πρωτοβουλία για ντέρμπι. Συνεχείς φάσεις, ασφυκτικό πρέσινγκ και αφοπλισμός του παο καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το γκόλ επετεύχθη στο 42’ με δεξί σουτ του Σαβέφσκι έπειτα από καταφανέστατη παράβαση αμυντικού του παο που δεν δόθηκε. Στο δεύτερο ημίχρονο ο παο ισοφάρισε με πέναλτι του Γεωργιάδη προσωρινά πριν σημειώσει ο Ντέμης το γκολ της ζωής του απέναντι στον Βάντσικ με σουτ στο «Γ».Σύνθεση παο: Βάντσικ, Αποστολάκης, Μιλόσεβιτς, Κολιτσιδάκης, Βαζέχα, Γεωργιάδης, Μίκλαντ, Λαγωνικάκης, Στράντλι, Καπουράνης, Κωνσταντινίδης. Το δεύτερο μέρος αύριο!


Δεν υπάρχουν σχόλια: