Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Νικήστε τους!


Καλημέρα και καλή Κυριακή να έχουμε,

Οι μάγκες του Χάντμπολ έδειξαν χθες το δρόμο στο κατάμεστο κλειστό του Βύρωνα. Όσοι βρεθήκαμε χθες εκεί περάσαμε ένα αξέχαστο Σαββατιάτικο απόγευμα με φωνή, πάθος και το ανεπανάληπτο δέσιμο που προσφέρει η ομάδα του Χάντμπολ με την ιδέα της ΑΕΚ. Συνιστώ σε όλους σας, ανεξαρτήτως ηλικίας, γνωρίζοντας πως το Χάντμπολ λογικά θα το θεωρείτε αντιεμπορικό και βαρετό άθλημα –όπως εγώ- να πάτε έστω και μια φορά να δείτε αυτά τα παιδιά. Είναι καθηλωτικό να βλέπεις όλους τους παίκτες να τραγουδούν με την κερκίδα κάθε ξεχασμένο σύνθημα και να το τραγουδούν μέσα από την ψυχή τους. Να φιλάνε τη φανέλα και να το νοιώθουν μέχρι την τελευταία κίνηση, να παίζουν για αυτήν, να τη ματώνουν και να δίνουν πάντα το 100%. Μπράβο στα παιδιά για την ανατροπή και για τα 20 γκολ που πέτυχαν στο δεύτερο ημίχρονο με κάθε δυνατό τρόπο εντυπωσιάζοντας το ενθουσιώδες κιτρινόμαυρο κοινό, σε ένα γήπεδο που είχε θερμοκρασία άνω των 40 βαθμών κυριολεκτικά. Με όλο το σεβασμό προς τους οπαδούς του Παοκ, χθες ακούστηκε ένα εμπνευσμένο σύνθημα το οποίο αξίζει να σας το πω καθώς μου φάνηκε εκπληκτική η σκέψη του στο δεύτερο στοίχο. Παοκ μπ…ε, Ιμιτασιόν Δικεφαλέ.! Πραγματικά εξαιρετικό!

            Στα ποδοσφαιρικά τώρα, με την απουσία του Σάββα Γκέντζογλου, θέλοντας και μη, ο Μανόλο Χιμένεθ θα αφήσει το σύστημα της Τετάρτης στην Ξάνθη, ελλείψει παικτών που μπορούν να το παίξουν. Έτσι θα γυρίσουμε στο 4-2-3-1 που έχει προβληματίσει ιδιαίτερα. Από πλευράς ΠΑΟΚ, ο Λαζάρ απεκλείσθη από την αποστολή του αγώνα, πράγμα που είναι πολύ θετικό καθώς μιλάμε για έναν πολύ καλό παίκτη. Η πιθανότερη σύνθεση του ΠΑΟΚ λογικά θα περιλαμβάνει τον Κρέσιτς στο τέρμα, δεξιά τον Ετό, αριστερά τον Λίνο και στο κέντρο της άμυνας τον παικταρά Κοντρέρας, με τον μετριότατο Μαλεζά. Αμυντικά χαφ, ο Φωτάκης με τον Γκαρσία και λίγο πιο μπροστά ο Βλάνταν Ίβιτς. Στην επίθεση, στα αριστερά ο –πιθανώς καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος- Βιερίνια, ο υπερεκτιμημένος Σαλπιγγίδης δεξιά ( που δυστυχώς έχει παράδοση στα ματς εναντίον μας) και ο ανερχόμενος και αξιόλογος Αθανασιάδης στην κορυφή. Στα δικά μας δε θα μπω στη διαδικασία να προβλέψω σύνθεση καθώς για άλλη μια φορά θα εκτεθώ από τον προπονητή. Το μόνο που διαβάζω από όλους και δεν μπορώ να πω πως μου αρέσει είναι η παρουσία Γεωργέα στο δεξί άκρο απέναντι στον Βιερίνια. Ας ελπίσουμε ο Νίκος να παίξει έξυπνα, όπως πέρσι και να μην προβληματίσει όπως φέτος, καθώς αν το δεξί μας μπακ σήμερα δεν κάνει αξιοπρεπή εμφάνιση θα έχουμε τεράστια προβλήματα.

53 φορές έχουν διεξαχθεί αγώνες μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας από καταβολής πρώτης Εθνικής Κατηγορίας. 20 φορές έχει νικήσει ο παοκ, 11 εμείς ενώ 22 φορές έχει βγει ισοπαλία που είναι και το κυρίαρχο σημείο. Είναι χαρακτηριστικό, πως η ΑΕΚ έχει την καλύτερη παράδοση από οποιονδήποτε αντίπαλο του παοκ στην τούμπα, σημειώνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα νίκες και θετικά αποτελέσματα. Αν έπαιζε ο Μπλάνκο σήμερα, θα ξέραμε ποιος θα τους το βάλει αλλά τώρα αναζητείται ο νέος δήμιος του Δικεφάλου του Βορρά.

Σαν Σήμερα

            Η 25η Σεπτεμβρίου είναι μια μέρα που έχουμε πολύ καλή παράδοση στους αγώνες που έχουμε δώσει και δεν έχουμε ηττηθεί ποτέ ούτε σε αγώνες Ελληνικού Πρωταθλήματος και Κυπέλλου, ούτε σε Ευρωπαϊκούς. Πρώτο παιχνίδι της εν λόγω ημερομηνίας είναι αυτό εναντίον της Καλαμαριάς το 1960, όπου και επικρατήσαμε με 3-0 εκτός έδρας χάρη σε  δύο γκολ του Νεστορίδη και ένα του Άμπου. Σαν σήμερα δώσαμε τον πρώτο ευρωπαϊκό εντός έδρας αγώνα της Ιστορίας μας, απέναντι στη Γαλλική Μονακό. Ο αγώνας διεξήχθη στη Νέα Φιλαδέλφεια κι έληξε 1-1 με γκολ από τον Θεοφανίδη στη ρεβάνς του 7-2 στο Μονακό. Το 1988 αντιμετωπίσαμε τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας και επικρατήσαμε με 1-0 χάρη σε γκολ του Οκόνσκι με απευθείας εκτέλεση φαουλ, σε μια χρονιά που κατακτήσαμε στο τέλος το πρωτάθλημα του αιώνα εναντίον του οσφπ. Το 1993 αναμετρηθήκαμε με τον ΠΑΟΚ στην τούμπα αποσπώντας λευκή ισοπαλία, ενώ το 1998 επικρατήσαμε του ΟΦΗ 0-1 με γκολ του Ντέμη, στο μόνο ματς ιστορικά, που η ΑΕΚ αγωνίστηκε ημέρα Παρασκευή. Το 2002 για το Champions League, ήταν η λευκή ισοπαλία με τη Ρόμα στη Φιλαδέλφεια, ενώ το 2005 δραπετεύσαμε με το διπλό από τη Λάρισα χάρη σε γκολ του Όλεγκ Βιενλίσνκι, του μοναδικού Ουκρανού πολίτη, που έπαθε πνευμονία Αυγουστιάτικα στην Αθήνα. Μόνο στην ΑΕΚ νομίζω, θα μπορούσε να τύχει τέτοιο περιστατικό.!

Καλή Κυριακή και Κάθε Επιτυχία να ευχηθούμε στην ομάδα μας! Θα τα ξαναπούμε μετά το ματς!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: