Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Μπράβο σας!




Καλημέρα σας,
 Ο Νίκος Κωστένογλου κέρδισε στη σκακιέρα των πάγκων χθες παρατάσσοντας μια ομάδα πολύ μελετημένη, οργανωμένη, με προσήλωση σε συγκεκριμένο στόχο, σχέδιο και κυρίως απίστευτο πάθος. Ο Ολυμπιακός απείλησε επί της ουσίας 1 φορά σε  ολόκληρο το 90λετπο καθώς οι παίκτες μας, παίζοντας έξυπνα, παρόπλισαν τα ατού τους με αποτέλεσμα οι δεδομένες αρετές των ερυθρόλευκων να μην εμφανιστούν  στο γήπεδο. Αυτό είναι κάτι που πιστώνεται ο προπονητής μας, αποδεικνύοντας πως άξιζε η ενδελεχής ανάλυση του αντιπάλου. Στα δικά μας, η ενδεκάδα μέχρι την επιθετική γραμμή ήταν πολύ καλή κατά την άποψή μου, με φοβερή πειθαρχία στις  θέσεις. Ο Λαγός και ο Λύμπε αποτελούσαν παραφωνία και ο χθεσινός ΑΤΥΧΟΣ Γκούντιονσεν ήταν τρομερός στο Ά μέρος. Συμφωνώ απόλυτα με τον κόυτς, πως αν δεν έφευγε θα έβαζε ή θα συμμετείχε στο γκολ της νίκης. Ο Λεονάρντο απέδειξε πως γίνεται σιγά σιγά μεγάλος παίκτης και πραγματοποίησε την αναμενόμενη μεγάλη εμφάνιση σε ντέρμπι. Ο Βάργκας ήταν φανταστικός με πολύ δουλειά, εμπειρία, ταλέντο, ποδοσφαιρική παιδεία και γενικότερα ο καλύτερος παίκτης μας. Ο Μάκος σε ρηχά νερά. Θλιβερό να είναι αμυντικό χαφ και να δέχεται δύο κίτρινες για διαμαρτυρία. Ο Μανωλάς, αν και αγωνιζόταν από το 6ο λεπτό με κάρτα, ήταν συγκλονιστικός και έκοψε με κάθε πιθανό τρόπο τον Τζεμπούρ. Του πιστώνεται βέβαια η τρίπλα του Μιραλάς στο γκολ, αλλά πιστεύω πως δεν θα είχε γίνει καν φάση εκεί αν ο Κώστας είχε την ευχέρεια να κάνει σκληρό μαρκάρισμα. Δυστυχώς είχε κάρτα και αναγκαστικά πήγε νωχελικά στον παίκτη του οσφπ. Ο Κάλα ήταν ευχάριστη έκπληξη με καθοριστική συμβολή στον αγώνα, καθότι η επιμονή του έφερε ουσιαστικά τη φάση της γκολάρας του Λέο, ενώ έξυπνα πήρε τη δεύτερη κάρτα του Μοδέστο στη φάση του 87’. Γεωργέας και Καράμπελας ήταν μέτριοι αλλά δεν κινδυνεύσαμε καθόλου, με τον Αραμπατζή να παραμένει θεατής και να μην ευθύνεται στο γκολ.
            Με εντυπωσίασε το πάθος που έβγαλε η ομάδα και η αυταπάρνηση που έδειξαν άπαντες στον αγώνα, βάζοντας τα πόδια τους στη φωτιά. Ο Γκούντι «κάηκε» δυστυχώς από την επιμονή του σε μια φάση καρμπόν με αυτή του Κωστή πριν 14 χρόνια. Ο χθεσινός αγώνας ήταν μεγάλη ευκαιρία για νίκη, καθώς ενώ η ισοπαλία μοιάζει να είναι δίκαιο αποτέλεσμα, αν έπρεπε κάποιος δικαιούται να μιλήσει για επικράτηση,  είμαστε εμείς.     
            Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να αναφέρεις ένα αληθινό περιστατικό, το οποίο και να εμπλουτίζεις με χυδαία ψέματα. Σας παραθέτω ένα απόσπασμα από την ιστοσελίδα «sport-fm.gr», που ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ανυπόγραφο. «Συν τοις άλλοις, δεν έλειψαν κάποια μεμονωμένα περιστατικά αντεγκλήσεων μεταξύ οπαδών της ομάδας στην κερκίδα, δείγμα του διχασμού που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας.» Προφανώς αναφέρονται στη φάση του 75’ όπου κάποιοι ανεγκέφαλοι άρχισαν χωρίς κανένα λόγο να πετούν φωτοβολίδες εντός του αγωνιστικού χώρου. Όλο το γήπεδο άρχισε να φωνάζει το κλασσικό « Πόσο μ…ες είσαστε». Την πλήρωσε η διπλανή θύρα που παραλίγο να της επιτεθεί ο συρφετός των χουλιγκάνων. Αυτή η ενέργεια κατά τον προπαγανδιστή συντάκτη του κειμένου, υποδηλώνει διχασμό στις τάξεις των οπαδών μας. Θλιβερή προσέγγιση, πόσο μάλλον από κάποιο επαγγελματία δημοσιογράφο, ή αλλιώς επαγγελματία οπαδό του οσφπ.
            Συνεχίζουμε δυνατά ως ΑΕΚ και όλα πάνε βάση προγράμματος πρωταθλητισμού τις πρώτες 5 αγωνιστικές. 3 νίκες, 1 ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και 1 ισοπαλία με τον Ολυμπιακό. 10 βαθμοί. Να υπενθυμίσω πως στην αντίστοιχη περσινή χρονιά την Πέμπτη αγωνιστική είχαμε δύο νίκες με Πανσερραικό και Ξάνθη, μια ισοπαλία με Αστέρα και δύο ήττες από Κέρκυρα και Βόλο. Σαφής, αναμφίβολα η βελτίωση. Ωστόσο η δομή του φετινού πρωταθλήματος δεν μας επιτρέπει να ηρεμήσουμε καθώς την Κυριακή παίζουμε στο «Γεντί Κουλέ» με τον ΟΦΗ, μετά με Άρη στο ΟΑΚΑ και ύστερα με ΠΑΟ εκτός έδρας. Εκεί ηρεμούμε κάπως με μια σειρά σχετικά εύκολων αγώνων. Αν από τα επόμενα τρία παιχνίδια πάρουμε 6 βαθμούς η ομάδα με νίκες στα μικρά ματς θα είναι στον πρώτο γύρο σε απόσταση βολής από την κορυφή αν δεν είναι σε αυτήν. Συγκέντρωση χρειάζεται και όπως έχω αναλύσει στο κείμενο μου τον Άυγουστο,  με τίτλο « Τι χρειάζεται για να επιστρέψουμε στο θρόνο μας» το πρωτάθλημα δεν είναι όσο δύσκολο φανταζόμαστε… Καλή Κυριακή σε όλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια: