Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ο φορμαρισμένος παναθηναϊκός και ο επικίνδυνος Σπάθας...


Προσεγγίζουμε το μεγάλο αυριανό αθηναϊκό ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Με ανάμεικτα συναισθήματα και το καταστροφικό βράδυ της Πέμπτης στο μυαλό, παίζουμε απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, που καλείται να το αποδείξει και μέσα στην έδρα της απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο όπως εμείς. Η προετοιμασία μας για τον αγώνα δεν είναι η ενδεδειγμένη, καθώς πολλά βασικά μας στελέχη επί της ουσίας δεν προπονήθηκαν μέσα στην εβδομάδα για λόγους ξεκούρασης. Δεν ήμουν ποτέ υπέρμαχος τέτοιων στρατηγικών και ας ελπίσουμε ο Κωστέ να ήξερε τι έκανε. Ως γνωστών η παράδοση που έχουμε με αντίπαλο τον παο στην έδρα του, είναι αρνητική και αποτελεί την ομάδα που μας δυσκολεύει περισσότερο από κάθε άλλη, ειδικά εκτός έδρας. Ο παο είναι μια ομάδα που είτε βρίσκεται σε καλή κατάσταση είτε όχι, πάντα διατηρεί ένα επίπεδο στο παιχνίδι του και δεν επιτρέπει νίκες με μεγάλο σκορ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός, πώς για το θεσμό του πρωταθλήματος δεν έχουμε καταφέρει ποτέ να νικήσουμε με διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ, εκτός έδρας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε μεν κάνει μεγάλες νίκες στην έδρα τους, αλλά για το θεσμό του κυπέλλου. Το 1-3 του 2005 αποτελεί τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη μας, αλλά και το περσινό 0-2 με τα μεγάλα κέφια του Νικόλα. Ελπίζουμε και αύριο να μας βγάλει ασπροπρόσωπους ο Λύμπε απέναντι στην παλιά του ομάδα που ως παίκτης της ΑΕΚ, έχει φιλοδωρήσει με 7 γκολ. Η ενδεκάδα δεν αποτελεί γρίφο και το κρίσιμο ερώτημα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μανωλάς και Κάλα ή Δέλλας και Κάλα; Προτιμώ το πρώτο μιας και πρέπει να έχουμε γρήγορους παίκτες να αντιπαρατάξουμε στο ταχύτατο παιχνίδι του παο. Από την άλλη πλευρά, ο ντεφορμαρισμένος Τράϊ εμπνέει μια σιγουριά στο παιχνίδι του και ξέρεις πως μπορείς να τον εμπιστευτείς από πλευράς κατοχής της μπάλας. Θεωρώ δεδομένο πως δε θα έχουμε κατοχή στο παιχνίδι μας και μέσω αντεπιθέσεων εκφρασμένων από το Λεονάρντο θα τους χτυπήσουμε στα αδύνατα σημεία.
            Ο Αραμπατζής αποτελεί ένα στοίχημα για τον αυριανό αγώνα και πρέπει να μείνει ανεπηρέαστος από το πικάρισμα της κερκίδας, καθώς είναι δεδομένο πως σε κάθε γύρισμα προς αυτόν θα ακούγονται ειρωνικά επιφωνήματα από την παναθηναϊκή κερκίδα.
            Με τρομοκρατεί το γεγονός πως διαιτητής είναι ο Σπάθας. Θυμίζω τον αγώνα πλει οφ της περιόδου 08-09. παο-ΑΕΚ γηπεδούχος ο παο. Δύο αυστηρά πέναλτι υπέδειξε ο διαιτητής και μάλιστα σε διάστημα 7 λετπών. Πέραν αυτού, η διαιτησία του ήταν προκλητική καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και είχε ανακόψει αντεπίθεση στο 90’ σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, αν θυμάμαι καλά του Τζιμπούρ. Δεν του έχω καμία εμπιστοσύνη, το αναφέρω εκ των προτέρων και ξέρετε πως σε θέματα διαιτησίας ειδικά φέτος, δεν έχω σταθεί καθόλου. Θεωρώ, όμως, το Σπάθα διαιτητή συστήματος, ατάλαντο και ο μόνος λόγος που διαιτητεύει είναι πως έχει εισαχθεί στο σύστημα λόγω του πατέρα του. Καλός χρυσός ο παο φέτος, αλλά μην ξεχνάμε πως η προστασία από τους διαιτητές φέτος είναι σαφής. Σαφέστερη έγινε και στο ματς με την Ξάνθη, αλλά και στον παοκ, όπου το χέρι του Μπουμσονγκ δεν έγινε καν θέμα συζήτησης. Σε περίπτωση που ήταν ανάποδα οι φανέλες στην εν λόγω φάση, θεωρώ πως θα δινόταν πέναλτι και δε θα μιλούσε και κανένας. Ας μη γίνομαι υπερβολικός, όμως, και εύχομαι να γίνει ένα πεντακάθαρο παιχνίδι που θα μας βρει νικητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: