Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση...


Φίλοι μου,
Καλή σας ημέρα. Μετά από συνειδητή πενταήμερη αποχή, επανέρχομαι. Για άλλη μια φορά τους τελευταίους μήνες, δεν μπορώ να γράψω. Παρατηρώ αυτή την πρωτοφανή ξεφτίλα για την ομάδα μας και ειλικρινά στενοχωριέμαι. Δεν μπορούσα να φανταστώ, ούτε γω, πως θα ήμαστε ανίκανοι να βρουμε το ποσό των 150 χιλ. ευρώ για να εκδώσουμε εισιτήρια. Είναι απίστευτο πραγματικά, από όποια σκοπιά κι αν το παρατηρήσουμε. Μετά την νέα κίνηση του Πέτρου Παππά που είτε τον συμπαθούμε είτε όχι, έχει αποδείξει με τον πιο έμπρακτο τρόπο πως αγαπά αυτή την ομάδα αναμένουμε και τη βοήθεια από τους υπόλοιπους.
Όντας έμπειρος στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι προσωρινές διοικήσεις της τελευταίας τριετίας για την ΑΕΚ, δεν εκπλήσσομαι παρατηρώντας πως διέρρευσε το σενάριο ΑΦΜ-τέταρτη-δεύτερη εθνική. Η διάψευση είναι προφανέστατα για τα μάτια του κόσμου και το σενάριο έστω και πρώιμο είναι σίγουρα στο μυαλό κάποιων εκ των ιθυνόντων. Ελπίζω να μη γίνει ποτέ πραγματικότητα, αλλά θα ήμουν το λιγότερο αφελής αν απέρριπτα αυτή την πιθανότητα-προοπτική. Προοπτική, η οποία όχι μόνο δε με βρίσκει σύμφωνο, αλλά είναι ικανή να μου κόψει μια για πάντα την ενασχόληση με την –υποτιθέμενη- ΑΕΚ. Πείτε με γραφικό, παλαιομοδίτη, οπισθοδρομικό, ή ό,τι θέλετε αλλά δε θα δεχθώ με τίποτα το να αμαυρωθεί το όνομα της ομάδας μας. Εάν ήμουν οπαδός του ιστορικού Ηρακλή Θεσσαλονίκης που υποβιβάστηκε, θα είχα ήδη σταματήσει να ασχολούμαι με την ομάδα ΑΕΠ Ηρακλής που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τρίτη εθνική. Η άποψή μου είναι εκφρασμένη από την εποχή που ακούστηκε αυτό το σενάριο και για την ομάδα μπάσκετ και τη συγχώνευση με την ΑΕΚ Αργους. Απλά πράγματα.
Η αδειοδότηση της ΟΥΕΦΑ βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί, με Δημητρέλο και Κασνακίδη να ταξιδεύουν στα κεντρικά της Αρχής προσπαθώντας να πείσουν για την φερεγγυότητα της ομάδας μας. Δεν μπορώ, όσο και να θέλω, να είμαι αισιόδοξος. Δεν μπορώ πραγματικά. Η –εξω-αγωνιστική μας συντριβή θα είναι ανείπωτη σε περίπτωση αδυναμίας μας να αγωνιστούμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κάτι που θα αποτελέσει και την αρχή του τέλους καθώς τα έσοδα θα είναι πενιχρά.
Το μόνο πράγμα που αφήνει μια νότα αισιοδοξίας στην ομάδα μας είναι η δικαστική διαμάχη με τον Μάκη Ψωμιάδη. Δεν ξέρω πότε θα είμαστε σε θέση να εκταμιεύσουμε αυτά τα χρήματα, αλλά σίγουρα είναι η μόνη μας πιθανότητα να εισρεύσει κάποιο κεφάλαιο στην ΠΑΕ, όσο δεν εμφανίζεται κάποιος επενδυτής. Ζούμε τις πιο δύσκολες και απαιτητικές στιγμές της ιστορίας μας ως ποδοσφαιρική ομάδα κι ελπίζω να βρεθεί σύντομα μια λύση. Όσο πιο σύντομα γίνεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: