Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Δικεφαλέ, τρελαινομαί!


Καλημέρα Χαρούμενα Αδέρφια,
Επειτα από πάρα, μα πάρα πολύ καιρό ξυπνήσαμε χαρούμενοι τη Δευτέρα. Αιτία, η χθεσινή υπέροχη νίκη επί του Παναθηναϊκού, με εμφατικό, ξεκάθαρο και ηχηρό τρόπο. Πραγματικά, μια ομάδα υπήρξε χθες στο γήπεδο και είναι από τους αγώνες που βλέπεις από το πρώτο λεπτό πως θα κερδίσεις. Οι παίκτες μας τρώγανε σίδερα και όλα θύμιζαν ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ από τα παλιά. Για μένα, που είμαι και λίγο γραφικός, το σημάδι δόθηκε και από την στολή της ΑΕΚ. Επιτέλους επανήλθε το μαύρο σορτσάκι και η φρικτή μόδα της ολοκίτρινης εμφάνισης πήγε περίπτατο. Ο Μάκος συγκλονιστικός, ο Βάργκας απλώς παικταράς, ο Λύμπε συγκινητικός, ο Γεωργέας Βράχος. Ο Καφές αρχηγός, ο Μανωλάς σοβαρός και ο Κοντοές ψυχωμένος. Ο Λεονάρνο αφηνιασμένος και ο Σιαλμάς τρελαμένος. Ο Ντίμι σταθερός και ο Καράμπελας πολύ καλός. Ο κόσμος,  «παρών» παρά τις γελοιότητες πριν αρχίσει το παιχνίδι. Εν ολίγοις, τους ΠΑΤΗΣΑΜΕ. Οσοι πήγαμε χθες στο Στάδιο, θέλαμε να φωνάξουμε με την ψυχή μας για την ΑΕΚ χωρίς να σκεφτούμε τίποτε άλλο. Το υπέροχο φαουλ του Λεονάρντο μας έδωσε τη δυνατότητα να πανηγυρίσουμε όπως παλιά. Το τελείωμα του Κλωναρίδη μας εκτόξευσε και μετά από τόσο καιρό δημιουργήθηκε αυτή η άμορφη μάζα κατά τη διάρκεια των ανεπανάληπτων πανηγυρισμών, η ιαχή του «ΓΚΟΛ» που μας κάνει να λατρεύουμε το γήπεδο σαν  μικρά παιδάκια. Ηταν όλα φανταστικά, ειδικά κατά τη διάρκεια του θρυλικού συνθήματος των επιτυχιών που ακούει στο «ΑΕΚ ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ, ΑΕΚ ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ». Του παραδοσιακότερου και πιο ωραίου συνθήματος.
Μας τρέλανε η ΑΕΚΑΡΑ και έδωσε την απάντησή της στους γελοίους γαύρους που ανέφεραν δεξιά και αριστερά πως η ΑΕΚ θα το δώσει για να δυσκολέψει το έργο του ΟΣΦΠ στο πρωτάθλημα. Παίξαμε για την Ιστορία μας και μερικές φορές αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά. Στο γήπεδο, η πανστρατιά έπαιξε καθοριστικό ρόλο και είμαι σίγουρος, απόλυτα, πως παλιές Φιλαδελφιώτικες παρέες ενώθηκαν χθες κάτω από την τεράστια αγκαλιά του Δικεφάλου, ειδικά αν κρίνω από τη δική μου!
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο παο δεν μπήκε ποτέ στην αναμέτρηση εκτός από το τέταρτο ανάμεσα στο 1-0 και το 2-0. Υπάρχει παράβαση στη φάση του Χριστοδουλόπουλου, για να τα λέμε όλα, αλλά η αλήθεια είναι πως αγωνιστικά θα ήταν άδικο να ισοφαριστούμε. Αυτή η φράση δεν μου αρέσει καθώς η διαιτησία πρέπει να είναι ακριβοδίκαιη πάντοτε και να περνά απαρατήρητη. Τι να κάνουμε, όμως, συγγνώμη  στους βάζελους… Το τελείωμα του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ, από τον Βίκτωρα ήταν μαγικό, έτσι όπως πρέπει να τελειώνει τη φάση ένας επιθετικός. Μας τρέλανε!
Καλή ΑΕΚοβδομάδα σε ολους!

2 σχόλια:

απ'το 58 στη 18 είπε...

ΚΡΕΙΤΟΝ ΛΑΛΕΙ
Δεν προκειται για ποντιακα,ουτε τσακονικα αλλα για βαρια Ελληνικα,Αρχαια.Ειναι ρηση μαλλον του Θαλη του Μιλησιου και σημαινει "να μιλας οταν πρεπει".Υποχρεωτικα θα πω ,εξερχομενος απο μια περιοδο που σιωπουσα ,κλωθωντας βαμβακι σαν τον μεγαλο Μυστη Μαχατμα Γκαντι(ιεροσυλη αναλογια) και αδυνατωντας να βοηθησω τις σκεψεις που οδηγουν σε σωτηρια και αισιοδοξα συμπερασματα.Μη ξεχναμε οτι το Ινδικο εθνος παλευε να βγει απο την αποικιακη'Αγκαλια"της Μεγ,Βρετανιας εχοντας το βραχνα τριων ισχυρων θρησκειων και αμετρητων φυλετικων και φατριακων ζητηματων...Περιπου σαν και μας..
Η αποστροφη μου ειδικα μετα τη φυγη μου απο το κλειστο της Γλυφαδας ,πριν αρχισει το βολευ ,ηταν ακομα μεγαλυτερη.Δεν αξιζουμε τετοιους οπαδους..Καλυτερα να μη μπω σε λεπτομερειες ενα μηνα μετα.Εκτος ενος περιστατικου:Ενω η ουρα συνθλιβεται στην μοναδικη εισοδο που ανοιξαν οι εχοντες διαταγες καθυβριζομενοι αστυνομοι και ο εκνευρισμος με στοιχεια πανικου εχει κορυφωθει ,καταφθασνει πανσοφος "καθοδηγητης"απο του ηδη μεσα οπαδους και αφου αναγνωρισθηκε απο καποιους σαν ο ταδε,λεει το αμιμητο στο πληθος:"να ξερετε οσοι ειστε δω ειτε εχετε εισιτηριο ειτε οχι θα μπειτε μεσα"Ακολουθησε οτι ακολουθησε,..Εφυγα οτΑν μπηκα και ειδα πιθανη αιματοχυσια..

Επειδη ο οικοδεσποτης,και αλλομονο αν δεν ηταν ετσι εχει πολλακις συλληφθει να διαβαζει τη σκεψη μου, λογω και της βαθυτατης "πνευματικης "σχεσης μας.ειδε το καταμαυρο σορτσακι και γυρισαν τα ματια του στα περασμενα ,θελω να επιβεβαιωσω οτι κι εγω με την εισοδο της ομαδας ,αυτη ηταν η πρωτη σκεψη.Ουτε συνθεσεις ουτε φορμα,ουτε θεση ...Υπηρχε το σκηνικο της νικης ,μεσα στο καπνο και τον υμνο που ολοι ειπαμε.Η διαθεση των παικτων απο τον ηλεκτρισμο της εξεδρας και απο τη ψυχολογια της προετοιμασιας του αγωνα εδινε το στιγμα της αποφασιστικοτητας και της σιγουριας.ΑΜΑ ΣΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΟΥ,Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ.
Φαινεται οτι το χρειαζονται οι παικτες αλλα αυτες τις εποχες εινα δυσκολο να εμπνευσεις το συναισθημα της υπεροχης ακομα και στον ιδιο σου τον εαυτο.Μπραβο για τη προσηλωση στη νικη την οποια θεωρω τη πιο πειστικη και λιγωτερο αγχωτικη απο ολες τις φετινες.Κοντρα σε μια ομαδα που δεν πιστευει στο εαυτο της αν δεν πεισθει οτι θα εχει και την"εξωθεν" βοηθεια εκ των προτερων...Ο παο οσο εβλεπε οτι δεν υπηρχε ολυμπιακο πνευμα απο το διαιτητη ειχε τη σιγουρια δεκαεξαχρονης στο πρωτο ραντεβου με εικοσαρη..Δεν συμμεριζομαι ουτε για χαρη του φαιρ πλει τα περι οφσαιντ στον αερα και εξω απο τη μικρη περιοχη.Ανακαλυφηκε τηλεοπτικα απο καποιους ιματζ μεικερς του παναθηναικου ρεπορταζ και παιζει σαν μοιρολοι στα ραδιοφωνα απο χθες...Ο δε κλαυθμος --καταγγελια-εξομολογηση του εχοντα παντως ενδιαφεροντα λογο Λαζαρου ειναι λιγο αληθινος αλλα πολυ υπερβολικος.Αληθινος γιατι κρατηματα εκατερωθεν εγιναν χθες σε ολα τα μελε και γινονται σε ολα τα ματς αλλα αξιολογουνται αναλογως(οπως και μαρκαρισματα που περασαν ντουκου ειδικα στον Καφε) και υπερβολικος γιατι το,ποσοστο πραγματικης εμπλοκης του χθεσινου παο σε φασεις γκολ ηταν ανυπαρκτο ως αμελητεο...Δεν μπορω να απαριθμησω ποσα ντερμπυ εχουμε χασει κανοντας τετοιες φασεις η μη κανοντας τιποτα και διαμαρτυρομενοι για αυτα τα λιγα που καναν οι αλλοι...Δυστυχως το μομεντουμ ειναι του Μαρινακη που το κυνηγαει κιολας και για μενα τεραστια αδικια ηταν οι κλειστες πορτες στο παο-παοκ 0-2,οσο η ΤΟΥΜΠΑ κατ'εξοχην δινει δικαιωματα μονιμα και τιμωρειται μονο για τα ματια...

απ'το 58 στη 18 είπε...

Εξαιρω την εμφανιση καποιων παικτων που μονιμα ψεγω οπως ο Κ.Μανωλας που ηταν αριστος και στο φερσιμο ,που υστερει.ο Μακος που ενηληκιωνεται ποδοσφαιρικα,ο Κοντοες που αποκαλυπτει διορατικοτητα σε θεση που απαιτει μυαλο,ο Κολομβιανος που δεν εχει κανει την υπερβαση ακομα,ο ΜΠΙΓΚ-ΝΤΙΜΙ που εχει το προφιλ να σε πεισει και τοκανε επιτελους .ολοι ειχαν θετικο προσημο τηρουμενων των συνθηκων του αγωνα.Ενω δεν το θεωρω ιδιαιτερα ευκολο και πιθανο ,ευχομαι ναχουν το κεφι για αλλες χαρες.η κιτρινη φανελα με το μαυρο σορτς ειναι βαρια. Το ξερουν ,το ξαναθυμηθηκαμε ολοι μας χθες κι αυτο δεν σβηνει ποτε .

ΥΓ:Για τη βλακεια καποιας φραξιας,ελπιζω και πιστευω οχι εκπορευομενης απο την ορ.21 να αναρτησει αυτο το το κουτο και διχαστικο πανω κατα του Ντεμη,της ΑΕΚ και της συναινεσης που απαιτειται εχω να πω ευχαριστω γιατι εβγαλε ενα γρηγορο εξιτ-πολ της αεκτσηδικης ψυχοσυνθεσης που αντεδρασε αμεσα και σωστα.Χαρακτηριστικο οτι και η πλευρα της ορ.21 συμμετειχε στην εξομαλυνση...ενθαρρυντικο,μπραβο...