Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Οχι άσχημα για πρώτο ματς...


Ευχάριστη έκπληξη η απόδοση της ομάδας στο φιλικό με την Πρέστον (ομάδα τρίτης κατηγορίας Αγγλίας) παρά την άδικη βάση της εικόνας του αγώνα ήττα με 1-0 στο 89’. Διακρίθηκαν Τσίτας, Αρκούδας, Μπουγαϊδης, ο μακρυμάλλης Νικολιάς ενώ θετικοί ήταν ο υπό δοκιμή Γιάγκο, ο Καλογέρης, ο Βαλεντίνος Βλάχος αλλά και ο Σταματής έδειξε κάποια θετικά στοιχεία. Αρνητική εντύπωση προκάλεσε ο αρχηγός (!) Παναγιώτης Λαγός και ο Γκερέιρο. Ο δεύτερος βελτιώθηκε κάπως στο 15λεπτο που αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος αλλά σίγουρα περίμενα περισσότερα ειδικά αν συγκριθεί με τους νέους συμπαίκτες του. Η ομάδα δίνει αύριο πολύ δύσκολο φιλικό με την Μπλάκμπερν και η σημερινή εμφάνιση πρέπει να αποτελέσει οδηγό.

Ο φόβος στον οποίο αναφερόταν ο Βαγγέλης Βλάχος πριν ταξιδέψει η ομάδα για την Αγγλία αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, καθώς οι ποδοσφαιριστές μας δεν μπορούσαν για τα πρώτα 20 λεπτά να κρατήσουν την κατοχή της μπάλας πάνω από 5 δευτερόλεπτα. Όταν κατάλαβαν πως δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από τους αντιπάλους τους, ανέβηκαν αισθητά και αδιαμφισβήτητα τους άξιζε ένα γκολ, αν όχι η νίκη. Το δοκάρι του Τσίτα ήταν η καλύτερη στιγμή περίπου στο 70’, ενώ απειλήσαμε και με κάποια μακρινά σουτ.

Με αυτά που άκουγα, περίμενα να δω κάτι πολύ χειρότερο. Αν μη τι άλλο τα παιδιά, αν και με ελάχιστες παραστάσεις έδειξαν θετικά στοιχεία. Ας ελπίσουμε να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση στο μέλλον!

1 σχόλιο:

απ'το 58 στη 18 είπε...

ΑΓΓΛΙΚΗ ΠΟΠ
Ειναι το μουσικο ειδος που στην ευρυτητα του εχει χωρεσει αριστουργηματα που θα μεινουν στην ιστορια οπως το Μισελ των ΜΠΗΤΛΣ ως το viva bobby joe καποιου ανυπαρκτου, εκτοτε τυπου.Με αυτη τη λογικη του φερ πλει ολοι εχουν δικαιωμα στην επιτυχια.Ειναι ευκολο να δινεις ελπιδα και αλλομονο αν ηταν κακο.
Εχοντας δει 2 και κατι αγωνες της αγγλικης εμπειριας και επειδη εδω και πολυ καιρο δεν χρειαζομαι μεταφραστη για αυτο που βλεπω,ειδικα στη μπαλα,συμμεριζομαι τις δηλωσεις Βλαχου .Οτι δηλαδη ειναι τραγικη η κατασταση και δεν περιμενε την πραγματικοτητα τοσο απογοητευτικη.Παρα τη νικη επι της Β'ΡΕΞΑΜ ,η Α επαιξε τη Κοβεντρυ χθες βραδυ,η εικονα που μου δοθηκε ειναι οτι εχουμε πεσει κατηγορια και δεν το ξερουμε.Σαφως απο υλικο και πρεστιζ δεν υπαρχει σχεδον τιποτα αλλα και επι της ουσιας βλεπω οτι αυτα τα παιδια θα γινονται μεζες απο τα ψυχωμενα Γιαννενα,τον Αστερα,τη Ξανθη,τον Αρη του Κατσαβακη...Απο τους χειροτερους μαλιστα.οι Λαγος,Γκερειρο που μονο με καλους συμπαικτες μπορουν να αναδειξουν τα λιγα προσοντα τους(περπατημα με τη μπαλα,συρτη πλαγια πασα,ψυχραιμια σε βαθμο αναισθησιας).
Φαινεται πως η ελπιδα εχει κι αυτη χαθει αφου τοσα χρονια οι Αεκτσηδες παρακαλαγαν το Θεο να στειλει ενα κυνηγο,ξερετε για ποιον,κι Αυτος εστειλε (Α)ρκουδα...
Υπαρχουν καποα σαιτς που μιλουν για σφυγμο,ελπιδα,φρεσκαδα και αλλα που μονο αφελεις πειθουν.Ο παικτης Μαντζιος που προταθηκε συνεχιζει τη τυχοδιωκτικη καρριερα του στο παμπλουτο Αζερμπαιτζαν που αφου τουδωσε τοσα,πρεπει να δουμε πολλα ακομα.Ολοι φοβουνται να ερθουν στο πειραμα Θωμα,που αγαπαμε σαν ποδοσφαιρικο ειδωλο αλλα που παρα τη προσφατη προεδροποιηση του δεν εχει την(οικονομικη)δυναμη να κανει κουμαντο προς τη σωστη κατευθυνση.Με ξενιζει η μη συνυπαρξη με Ντεμη σε συνδυασμο με πληροφορια που εχω οτι το νεωτερο Ν11 εκανε χωρο στο παληο γιατι κατι τον απεθαρρυνε ενω η γενικη εντυπωση ηταν οτι θα βοηθουσε και με καποιο ποσο που μαζευε.Ισως επανελθει επι το ουσιαστικοτερον...
ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ
Δεν αφορα αμεσα την ΑΕΚ,αλλα το βιβλιο που προτεινει ο αγαπητος οικοδεσποτης που παντα με χαροποιει με τις προσεγγισεις του.(Μου επιτρεπεται το πατρικο υφος λογω της στενης σχεσης)Χαρηκα που τον ενδιαφερει το ειδος του κοινωνικου -ιστορικου νουαρ που γραφει ο, με γυναικειο ψευδωνυμο,Γιασμινα Χαντρα.Θα προτεινω στο εφαμιλλο υφος τον Ιζω με τη τριλογια της Μασσαλιας,και τον Αττια που ειναι κι ο αγαπημενος μου με τη δικη του τριλογια και κυριως το πρωτο το Μαυρο Αλγερι.Μαγευτικη πλοκη με τη νεωτερη ιστορια και για μας που θεωρουμε εαυτους καπως γαλλοτραφεις ,γοητευτικη ατμοσφαιρα και ποταμι αναφορων στις δεκαετιες 60 70 και λιγο πριν(το 58..).Το αστειο ειναι οτι το Μεριδιο καπου τοχω χασει,ισως τοχω ξεχασει στο εξοχικο και αυτο μου θυμισε να το ψαξω.Δεν δανειζω ποτε βιβλια,μονο χαριζω με ευχαριστηση.
ΠΟΝΟΙ
Καλυτερα να διοχετευσουμε με καλη διαθεση την ενεργεια μας σε πραγματα που μας δινουν χαρα οπως το διαβασμα,τα σπορ(συμμετεχοντας ενεργητικα) και τις διακοπες που μας χρειαζονται παρα να οικτιρουμε τη φιλοτιμη ομαδα μας που προσπαθει.Ισως και να τους αδικησα λιγο πιο πανω.Ομως ποσους πονους μπορουμε να αντεξουμε?