Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Καλή Χρονιά να έχουμε!


Πάνε χρόνια από την τελευταία φορά που φωνάξαμε το θεϊκό και σφόδρα ΑΕΚτζηδικο σύνθημα «Πήγαμε για μπάνιο, περάσαμε καλά και ήρθαμε να πάρουμε Πρωτάθλημα Ξανά». Δυστυχώς, οι ευχές μου πριν τις διακοπές, δεν φαίνεται να έχουν πιάσει και πολύ τόπο, μιας και το πρόβλημα παραμένει, με την επιβίωση της ΠΑΕ να είναι αμφίβολη μέχρι νεωτέρας. Τα σενάρια για Βιντιάδη είναι όμορφο να τα ακούς, αλλά όπως έγραψε πολύ σωστά ο Μάριος Τριβιζάς στο 365 μοιάζει με παραίσθηση, δηλαδή «πολύ καλό για να είναι αληθινό». Το περσινό φιάσκο με τα κεκλεισμένων των θυρών, μοιάζει να είναι βέβαιο για την Σαββατιάτικη πρεμιέρα με τον «ευρωπαίο» Αστέρα Τρίπολης γεγονός που ανεβάζει ακόμη περισσότερο το δείκτη δυσκολίας της αναμέτρησης.
Καλά τα μικρά παιδιά, καλό το περισσευούμενο ταλέντο, κάλλιστο το ελληνικό ρόστερ, όμως η κατάσταση απαιτεί γερά στομάχια. Πολύ πιο γερά από τις ήδη πανδύσκολες περασμένες χρονιές που εύχομαι να μην φαντάζουν όνειρο σε σχέση με τη φετινή παρουσία της ομάδας.

Το σημαντικότερο πράγμα στο ποδόσφαιρο, είναι κατά τη γνώμη μου οι απαιτήσεις. Ποιες απαιτήσεις έχει ο μέσος οπαδός, τι προσμένει από τη φετινή ΑΕΚ και κυρίως με τι θα ήταν ευχαριστημένος. Θεωρώ πως η 6η θέση πριν την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος είναι αξιοπρεπής. «Σφίγγουμε χέρι»! Αν μη τι άλλο, και αν εξαιρέσουμε τον βέβαιο πρωταθλητή Ολυμπιακό θα διεξαχθεί ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα με μηδαμινές διαφορές μεγάλων και μικρών ομάδων. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός είναι δεδομένα 3-4 βήματα μπροστά από τους υπόλοιπους, ωστόσο είναι και άλλα τόσα πίσω από τον ΟΣΦΠ.

Η ΑΕΚ φέτος θα θυμίζει ΑΕΚ μόνο στα χρώματα. Κι αυτό, φανερώνεται από την προσπάθεια να παρουσιαστεί ο παγκοσμίως άγνωστος αλλά κατά τα άλλα συμπαθής Φουρτάδο ως ο γκολτζής φορ που θα κάνει τη διαφορά. Μην έχουμε φρούδες ελπίδες, μιλάμε για έναν 29χρονο ποδοσφαιριστή που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Παναχαϊκή. Μακάρι να διαψευστώ αλλά δεν είναι ώρα να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Ποδοσφαιρικές αποκαλύψεις, να αναμένουμε πολλές! Τόσες, ώστε να θεωρούμε πως από του χρόνου θα έχουμε μια ανταγωνιστικότερη ομάδα από τη φετινή με ποδοσφαιριστές μικρούς μεν ηλικιακά, αλλά μεγάλους βάση παραστάσεων και συνθηκών…

Καλή Χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: