Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΑΕΚ που ξαναγουστάρουμε και η ντροπή των πάγκων



Είχα πάρα πολύ καιρό να φύγω πραγματικά στενοχωρημένος από το γήπεδο. Είναι εν μέρει θετικό το ότι η ΑΕΚ μας βγάζει επιτέλους συναισθήματα. Δεν είναι αυτό το απρόσωπο πράγμα των τελευταίων ετών με τους ισπανολατίνους περαστικούς παικτάκους της σειράς που εκνεύριζαν με την αδιαφορία τους. βλέπεις παίκτες που πραγματικά παλεύουν δίνουν ό,τι έχουν και πονάνε στην απώλεια ή την ήττα.

Η επιπολαιότητα της ηλικίας, σε συνδυασμό με την νευρικότητα στη διαχείριση του αποτελέσματος οδήγησε τελικά στην ισοπαλία απέναντι σε μια φρικτή ομάδα όπως είναι ο Άρης που κατέβηκε για το 0-0 χωρίς να αναζητήσει τίποτα άλλο. Η θλιβερή καρικατούρα προπονητή που ακούει στο όνομα Μάκης Κατσαβάκης είναι μια από τις αιτίες της τραγικής ποιότητας του ελληνικού πρωταθλήματος. Το γεγονός πως τέτοιοι τύποι αμείβονται για να προπονούν ομάδες τα λέει όλα. Με σημαία τις καθυστερήσεις, το θέατρο τα νεύρα ο άνθρωπος αυτός συστηματικά φτιάχνει απαίσιες ομάδες που διαλύουν την οποιαδήποτε πιθανότητα θεάματος. Δεν έχω δει ποτέ ομάδα να μην μπορεί για 65 λεπτά να αλλάξει πάνω από 2 μπαλιές(κυριολεκτικά), να μην κάνει καμιά προσπάθεια στο παιχνίδι της και η μόνη ευδιάκριτη εντολή του προπονητή να είναι η καθυστέρηση στο αουτ του τερματοφύλακα. Τελοσπάντων, αρκετά ασχολήθηκα με την ποδοσφαιρική αθλιότητα του εν λόγω ατόμου που πρέπει να μην ξαναπροπονήσει ομάδα προς γνώση και συμμόρφωση της νέας γενιάς προπονητών.

Στα δικά μας, με έκανε έξαλλο ένας και μόνο παίκτης σήμερα. Ο Γιώργος Κατίδης ή αλλιώς GK8. Ο αρχηγός της εθνικής νέων, με ύφος χιλίων καρδιναλίων που δεν αρμόζει σε παίκτες που φορούν την ιστορική φανέλα της ομάδας προσπάθησε να κάνει τις δικές του ηλιθιότητες για να αποδείξει στον Άρη πως είναι παικταράς. Δεν με ενδιαφέρει η μικροπολιτική της αντιπαθέστατης ομάδας της Θεσσαλονίκης και το τι έγινε για να έρθει ο Κατίδης στην ΑΕΚ. Ντρίμπλες, ανεπιτυχείς επιδείξεις ποδοσφαιρικής κλάσης και βλακώδεις ενέργειες του πιτσιρικά οδήγησαν στην ισοφάριση. Λάθη γίνονται και συγχωρούνται στο πλαίσιο ενός αγώνα και το θέμα μου δεν είναι η παραπάνω τρίπλα, αλλά ο τρόπος συμπεριφοράς μέσα στο παιχνίδι. Τα μυαλά στο κεφάλι, το ταλέντο περισσεύει και όλα θα γίνουν. Ελπίζω να παραδειγματιστεί από το τι έκανε σήμερα και ελπίζω να το κατάλαβε και ο Βλάχος. Όχι ο Βαλεντίνος που ήταν εξαιρετικός αλλά ο Βαγγέλης.

Καλημέρα και Καλή εβδομάδα σε όλους!

2 σχόλια:

απ'το 58 στη 18 είπε...

BODY AND SOUL
Ψυχη τε και σωματι δηλαδη.Αφησα το αγγλικο γιατι υπαρχει ενα κλασικο τζαζ κομματι που ξανακουσα παλι με Τονι Μπενεττ και τη φοβερη απωλεια Amy Winehouse και μαρεσε.Αυτη ηταν η εικονα της ομαδας που ειδα εγω χθες στο γηπεδο.
Ειναι κι η εικονα που θα ξαναδουμε πολλες φορες φετος .ΥΠΟ τον ορο να μην ειναι πολλες οι απογοητευσεις εντος κι εκτος γηπεδου .Στατιστικα με τη πορεια που κανουμε ,χωρις αν ,θα κινδυνευσουμε. Αρα οι αναμετρησεις του ΟΑΚΑ με τη τριτη και τεταρτη κατηγορια ομαδων δηλαδη των πεσμενων και των σωμενων που ειναι 8-9 τουλαχιστον,θα ειναι πολλεςκαι κρισιμεςΘα απαιτηθει καποτε τυχη,δεν ειναι απιθανο.πρεπει τις αρχες του β᾽Γυρου να εχουμε πανω απο 18 για να εχουμε τη δυνατοτητα να φτασουμε τους 30 που μαλλον ειναι ασφαλης συγκομιδη.Μη μπουμε σε συζητηση με μοιρολατρεια και πως φτασαμε να λεμε να σωθουμε γιατι θα χασουμε και το αντικειμενο και το υποκειμενο και θα μας μεινει το κατηγορουμενο..
Οι ορατες δυνατοτητες προεγραφαν αυτη τη πορεια,μη πουμε παλι τη μια και την αλλη ατυχια..Στη πλειοψηφια των αγωνων , οσων συνθεσεων ΑΕΚ εχω δει, που σαφως ειναι τριψηφιος αριθμος ,γινεται ενα -1-χονδρο αμυντικο λαθος αλα Ντιμι,αλα Μπουγαιδη,αλα Κατιδη.Στα περισσοτερα υπηρχε η ''τεχνογνωσια'' της διορθωσης η της ανακαμψης η της αναστροφης λογω της ποιοτητος των τοτε παικτων.Το φετινο δεν ειναι ατυχια,εστω μονο..Στο εφηβικο λαθος του ανωριμου Κατιδη με το διογκωμενο ''Εγω'' υπαρχει και μισο γηπεδο 3 κακοτοποθετημενων αμυντικων χωρις ταχυτητα.Αυτη την ευκαιρια εφτιαξε ο Αρης μονο.Δεν χρειαζεταινα επαναλαβω το ποσο ανεπαρκης ομαδα ειναι .Ομως ειναι κοντα στη δυναμικοτητα μας,πανω κατω αυτο θα παμε να παιξουμε στου Χαριλαου κι αλλου κι αλλου.
Θα καταθετουν το σωμα και τη ψυχη αυτα τα παιδια ,οπως χθες γιατι δεν ειδα ελλειψη αυταπαρνησης ουτε εγκαταλειψη,αντιθετα το φιναλε τα αδικει.Πρεπει καπου να ανταμειφθουν με μια αναποδη και των ''αλλων''..Λογικα θα πεφτουν κορμια στην εδρα μας οποοὒ και θα βασιστει το παιγνιδι επιβιωσης ,οποτε αν δεν κρυωσει ο κοσμος θα υπαρχει ενδιαφερον αλλου ειδους αν δεν γινουν συνηθεια οι στραβες.Φυσικα και δεν ειναι ευχαριστο το θεαμα αλλα αλλαξαν οι αναλογιες.Ατμοσφαιρα επαρχιακων ντερμπυ γιατι τα κατὀνομα...
Εχω να βαθμολογησω καποια θετικα.Ειναι λιγο πιο ατιθασος απο το ταλεντο του ο Φουντας κι ελαφρως ατομιστης,αυτο αρεσει στους ωριμοτερους παικτες γιατι ετσι αποκτας προσωπικοτητα ,αυτος βιαζεται..(Παρεπιμπτοντως ειδοποιουμαι οτι τωρα παιζει η νοβα το λετζεντ στορυ του Ντεμη ξανα λογω γενεθλιων.Τι Φουντας τωρα..)Ο Γιαγκο εχει τη θεση σαν καλουπι ,δεν ξερω μου φαινεται οτι δεν εχει την'' υπερσιγουρια'' του Μαυρουδη κι αυτο χρειαζεται περισσοτερο..Αν δεσει καποιο σερι με τον Κουτρουμπη που στα τρια επισημα θεωρω οτι ειναι ο παικτης μας με τις λιγωτερες ανεπαρκειες θα ειναι καλα.Αναγνωση φασης,τοποθετησεις,κρυο αιμα,ψαρωμα του αντιπαλου με θαρραλεες πρωτοβουλιες προδιδουν το αγροτικο στο Ελ Πασο και το Φαρ Ουεστ της Β 'Εθνικης που κανεις νεος μας δεν εχει πλην Αρκουδα!Ασε που πρεπει ναχε δει πολυ ΔΕΛΛΑ...(οπως λεμε μικρος κρυφακουγα πολυ κλασικη)Ο Κοντοες δεν θελει πολυ να αυτοκληθει κουμαντο αυτης της παρεας.Ειναι παντου,σκιστηκε χθες χωρις λοβιτουρες εμπαινε εκει που δεν ηταν υποχρεωμενος ,βγηκε μπροστα,σε μια κουρσα παρα λιγο να κανει καταθεση οπισθιων μηριαιων οταν κατερρευσε απο υπερπροσπαθεια,και εκανε και τρας τοκ με αντιπαλους για να καταλαβαινουν οτι παιζουν με την ΑΕΚ και ταχωνε και στο διατητη..Τον αποθεωσα.Ταδε κανεις αυτα..Ειναι αυτο που στην Αγγλια λενε σκιπερ!Ο Κορδερο θα με ανησυχησει αν συνεχισει στο αναμενομενο στυλ. Ο Βλαχος θελει ευκαιριες που δεν θαναι και πολλες..Κατσικο χρειαζεται οταν η περιοχη βομβαρδιζεται απο πασες,τρυπες,μελε.Αλλιως θα περιφερεται φιλοτιμως.Ο Κατιδης δεν περιλαμβανεται στα θετικα,υπαρχουν οι επιφυλαξεις που ρεπουν στη βεβαιοτητα για το mala educacion του.Απρεπης και με ελλειψη σεβασμου στη παλια του ομαδα (Δεν υπαρχουν συναισθηματα δηλωσε.ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ..)

απ'το 58 στη 18 είπε...

BODY LANGUAGE
Για να τελειωνω με το body,να πω κατἀρχην οτι μἐνοχλει η παραπανω εκφραση -κλισε πλεον επιπεδου μεσημεριανων εκπομπων με αυτο το θλιβερο συνοθυλευμα αμορφωτων αγοροκοριτσων που εριζουν για τη δραστηριοτητα ανυπαρκτων σελεμπριτις.Κυκλοφορει και σαν τιτλος βιβλιου απο αυτα τα τα αμερικανικα μπεστ σελερς που πωλουνται στους σταθμους(η ζωη ειναι τεχνη,ειμαστε ο,τι τρωμε κλπ)Υπαρχει και ως κακο τραγουδι των Κουην...
Ομως παρα ταυτα πρεπει να σχολιαζουμε ο,τι βλεπουμε και επειδη πρεπει να ειμαστε ετοιμοι για ολα να πω τι ειδα στα μπουθ..Υπηρχε γκρο πλαν στη νοβα:
Ο Ενδιαφερομενος Αγοραστης ειναι συμπαθεστατος, χαμογελαστος νεος και ευπρεπης.᾽''Κανει'' Σιτυ κολετζ,νυχτερινο σικ Λονδινο,τιμιες δουλειες.Μοιαζει σαν να λεει''Θελω σαν τρελος να παρω την ΑΕΚΑΡΑ μπαμπα'' και εγω λεω οτι σιγουρα δεν κανει για προεδροςΣτο ελληνικο πρωταθλημα.Θελει ανθρωπους,ισως τους εχει κιολας,μακαρι...Το αλλο προσωπο ,ομως ο Κηθ,ειναι σαν μη λεει ακομα οχι, η εχει δει πολλα.Η εκφραση του εδειχνε επιφυλαξαρα μεχρι και ''που να μπλεκουμε τωρα᾽''Μου το ενισχυσε η δηλωση ΘΩΜΑ:Θελετε,ελατε.Ολιγολογη πλην ουσιωδης και προκλητικη,ενδειξη και καποιας εντυπωσης που απεκομισε ισως...Το ολο ομως σκηνικο δεν εδινε υποψια φτηνου προξενιου,παροτι η εξεδρα ειχε βαλει τα καλα της για να καλοπιασει το γαμπρο.Η μεθοδευση κινησεων τους ειναι και σοβαρη και δεν δινει δικαιωματα απαξιωτικου η αλλου σχολιου ,αυτο παρηγορει...