Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Mε το μαλλί, με το μαλλί!



Φεύγοντας για λίγο από την τραγική κατάσταση της ΑΕΚ, θα ήθελα να αναφερθώ στα όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό που χθες με έκανε να γελάσω με την ψυχή μου, ξεχνώντας πρόσκαιρα τα προβλήματα της ομάδας μας. Δεν με έκανε να γελάσω η ομάδα, αλλά ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με τον κωμικοτραγικό πανηγυρισμό του με τα… μαλλιά. Στο πρώτο του γκολ, ζητά από τους συμπαίκτες του να μην τον ενοχλήσουν και το μόνο που κάνει είναι να φτιάχνει το μαλλί του πίσω από το αυτί. Στο δεύτερο, όμως, δίνει πραγματικό ρεσιτάλ μιας και αφού πανηγυρίζει έξαλλα την γκολάρα που σκοράρει ξεστομίζει την απίστευτη ατάκα «έτσι σας γ..ω, με το μαλλί, με το μαλλί». Σε ποιους απευθύνεται αν δεν το κάνει στους οπαδούς της ίδιας του της ομάδας δεν μπορώ να ξέρω, ωστόσο σίγουρα η σκηνή είναι ξεκαρδιστική.

Στο σοβαρό της υπόθεσης, πρέπει να τονιστεί ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που την κακή αγωνιστική παρουσία πληρώνει ένας παίκτης ο οποίος μάλιστα δεν αγωνιζόταν. Αναφέρομαι βεβαίως στον Κατσουράνη που εν μια νυκτί αποχώρησε από τον ΠΑΟ έπειτα από απόφαση της διοίκησης. Εκείνη, έκρινε πως το πρόβλημα ήταν αυτός και όχι ο Φερέιρα και το απίστευτο είναι πως δικαιώνεται καθώς το λεγόμενο «ηλεκτροσόκ» έγινε. Ισοπαλία με την Τότεναμ και νίκη με ανατροπή στην Ξάνθη. Ο Κατσουράνης δεν είχε δώσει ποτέ τέτοια δικαιώματα στην ΑΕΚ, αλλά η παρουσία του στην Εθνική και τον Παναθηναϊκό μάλλον αποδεικνύουν το γεγονός πως είναι μεγάλος κλικαδόρος και κυρίως γκρινιάρης προς τους συμπαίκτες του. Περιμένω να δω την συνέχεια στο τριφύλλι και θα εκπλαγώ αν συνεχίσει να βελτιώνεται με τον ίδιο προπονητή!

Στα δικά μας, ο  Κονσεισάο ως λύση μοιάζει η μόνη αλλά θα έλεγα το ίδιο για τον οποιονδήποτε ερχόταν αυτή τη στιγμή στον πάγκο, μιας και έχουμε συμπληρώσει 10 μέρες χωρίς τεχνικό ηγέτη.  Τα διήμερα και σε κάποιους τετραήμερα ρεπό με προβληματίζουν πριν τον μεγάλο αγώνα με τον ΠΑΟΚ που ειλικρινά με φοβίζει.

Καλημέρα και καλή Εβδομάδα!

4 σχόλια:

απ'το 58 στη 18 είπε...

REGRETS I HAD A FEW...
Ενω δεν μ'εκπροσωπει η χρηση ξενων λεξεων πεφτω συχνα στο πειρασμο να τις χρησιμοποιω οταν κρινω οτι η αποδοση καποιας σκεψης εξυπηρετειτεαι καλυτερα και ζητω τη κατανοηση αν καπου υπερβαλλω .Ο καθεις αλλως τε ειναι υπευθυνος του τροπου με τιν οποιο εκφραζεται.(Κατα μια υπευθυνη πληροφορηση η αορατη πλειοψηφια του πολυπληθους αναγνωστικου μας κοινου-και διακριτικα σιωπηλου-εχει πολυ υψηλη και καταξιωμενη αντιληψη της Αγγλικης).
Μεσα στο κουβαρι με τις αλλεπαλληλες πικρες που πλεκει το κομπο της αγχονης για την ομαδα μας,προσθετω και τυψειςΠερα απο την ψυχικη αδυναμια μου να συμμετεχω ως παρουσια στα καθοδικα προς τη κολαση,τελευταια χρονια.συνελαβα τον εαυτο μου να μειοδοτει...Πως?Δεχθηκα τηλεφωνημα το Σαββατο απο τον πρωτο μου ξαδελφο ,δημοσιογραφο με αξιοπρεπη και σοβαρη πορεια σε πολιτικες εφημεριδες πολλα χρονια .Με ρωτησε τι λεω να κανω το απογευμα γιατι σκεφτοταν να παει ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στο γηπεδο τον 7χρονο γιο του,που εχει ξεκινησει με τρελα μπαλα στα 5χ5 του Π.Φαληρου και τον εχει κανει Αεκτση παρα τον πολεμο πληροφορησης που δεχεται στο σχολειο και αλλου..Του απαγορευσα να το κανει γιατι στην προφανη η πιθανη περιπτωση μη νικης θα ετρεχε να μαζεψει τα αμαζευτα και μετα θα επρεπε να διανυσει πολλαπλασιο δρομο ""επιστροφης" στη χρηστη νομιμοτητα.Θα σου γινει πιο γρηγορα ολυμπιακος του ειπα ,μη πικρανεις το παιδι...Καλυτερα σε μια καψουλα ημιαγνοιας και αποστασιοποιημενης απαξιωσης του ελληνικου χωρου με τις γνωστες παραβολες των διαχρονικων αναμνησεων και των συγχρονων μεγαλων ομαδων της Αγγλιας η της Ισπανιας παρα στο"τριπακι"υου θρυλου και των επαναλαμβονομενων αφρικανικων θριαμβων...Συμφωνησε,τι να κανουμε...
Ειχα κλεισει τη πορτα της ΑΕΚ(προσωρινα?) σ'ενα παιδακι κι ειχα τυψεις...ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΟΜΩΣ στο πατερα του το 1971 οταν αυτος 6χρονος πιτσιρικας ,ζωντας και σε αλλη πολη ειχε αφομοιωσει τον αθλο του Γουεμπλευ που ομολογουμενως υποστηριχθηκε απο ολους τους Ελληνες ανεξαρτητως χρωματος.Πηγα λοιπον και βρηκα το παιδι παναθηναικο.Σε μια σειρα διαδικασιων που δεν με τιμουν καθολου ,συνεπικουρουμενος απο τον μικρο μου αδελφο,μετηλθα ακραιες τακτικες ψυχολογικου ανορθοδοξου πολεμου,απο το δεν θα ξαναπαιξεις μαζι μας subbuteo, τον ""μηδενισμο ""της πρασινης επιτυχιας.το μουτζουρωμα φωτογραφιων,καψιμο χαρτακιων,συμβολικο σχισιμο της τεραστας κλασικης αφισας με τον Πουσκας και τους παικτες του σε τριγωνικο πανοραμικο πλανο κλπ.Αποτελεσμα το παδι που αργοτερα με ρωτησε τι να κανει,μετα απο ενα σπαραχτικο κλαμα μπρουμυτα στο κρεβατακι του,που ακομα μου στοιχειωνει τη ψυχη.εγινε αρρωστος Αεκτσης .Και οχι μονο ,εκανε και τον κατα ενα χρονο μικροτερο κολλητο του ,απο κατακοκκινο σπιτι να ξεφυγει απο πατερα κι αδελφο και να γινει πιο αρρωστος.ωστε να τον παρακινει κι αυτος να πανε γηπεδο τωρα ...Δεν υπερηφανευθηκα ποτε ουτε ειχα και την δυναμη να εξομολογηθω το γκαιμπελικο παιδικο παρελθον μου αλλα πραγματικα κλεινοντας το τηλεφωνο αισθανθηκα ικανοποιηση για τη δυναμη της αγαπης για αυτη την ομαδα που" κοιμαται" και "περιμενει στα σκοτεινα"...Ενα κομματι των τυψεων για την ανοικεια και βαρβαρη συμπεριφορα μου ειχαν παει στη παντα.Καλα ειχα κανει τοτε ..
Σημερα πηρα ενα SMS απο τον αγαπητο μου φιλο Νικο,διαπρεπη λογιο,Ποντιακης καταγωγης Μακεδονα.Αν ηξερα να μεταφερω το συγκινητικο και αλληγορικο του λογο οπου προσπαθει να παρηγορησει τον 12χρονο Αεκτση γιο του για το "επιγειο "μαρτυριο της ομαδας μας θα αξιζε πολυ για να δουμε τη ποιοτητα των Αεκτσηδων που αντιστεκονται,των Αεκτσηδων που επιμενουν...(παρεφρασα νομιζω δικαιως το στιχο του μεγαλου Διονυση Σ.)
Ετσι λοιπον το δανειο της επικεφαλλιδας απο τον υμνο my way δεν θα μπορουσε παρα να αποδωσει ακριβως τον ταραγμενο ψυχισμο ενος ανθρωπου .που ομολογει συχνα οτι θελει να βλεπει τα πραγματα απο μακρια και σπανια τα καταφερνει..

enwsitis είπε...

μεγαλειώδες πραγματικά το σχόλιο, νομίζω το κορυφαίο που έχει γραφτεί. Πάλι με χρόνια με καιρούς...

απ'το 58 στη 18 είπε...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ
Οχι απαραιτητα της δικης μου αλλα της κοινης λογικης που λεει οτι πεφτουμε..Δυστυχως ειχα το προνομιο να υποβιβασω με βαση την αισθηση της πραγματικοτητα την ομαδα απο τον Ιουνιο -Ιουλιο.Μετα το παιχνιδι με ΑΡΗ μιλησα για τους 30 ποντους-σωτηρια που οπως αποδεικνυει στατιστικα ο φιλοξενος και αγαπητος μπλογκερ ειναι απαραιτητοι.Εχει ομως κανεις την δυνατοτητα να βαλει κατω που θα παρει βαθμους αυτη η ομαδα?(οχι βαθμο)Σκεπτομαι οτι δεν ειναι απιθανο να τερματισει με αρνητικη επιδοση εβερ ,εννοειται τελευταια.Δεν μπορει να ενισχυθει σοβαρα,παρα με ενα παικτη,δεν θα μπορει να βοηθηθει απο τον οποιο προπονητη με τοσο νοσηρο κι ασημαντο ροστερ,δεν εχει δρομολογηθει το Α ΚΑΙ Ω που λεγεται ιδιοκτησιακο.υπαρχουν εμποδια λογω και της εμφανισης κατι υποτιθεμενων νεων δυναμεων του ελληνικου ποδοσφαιρου που 'φαινεται" να εκπορευονται και να προστατευονται δημιουργωντας ενα μπαραζ ¨νεων ",διαβαζε σωσμενων και ανω,που ετιμαζει ενα ποδοσφαιρικο μελλον με αρετους σε καποιους ,δορυφορους και αναλωσιμους μονομαχους..Αποφευγω τα σεναρια συνομωσιας αλλα μαλλον ερμηνευω καπως την εικονα που εισπραττω.
ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΥΓΓΗΣ ΑΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΤΕΓΚΤΑ
Βλεπω να μην "αδικουνται "κατι ποδοσφαιρικα παραδοξα που αρχιζουν συμπτωματικα απο Π ,να γινεται λογος για ομορφιες,να τιμωρειται η υποσταση των ηδη δυστυχισμενων και μαλιστα σκληρα,τι αλλο να πω..Κοντα στη φτωχεια,τη γκρινια και την αδυναμια ευκολα κολλαει η αδικια ,η ατυχια ,η συμπτωση,ειναι βολικοτερο.Ειδαμε μετα το λιβανωτο για τις περηφανες αποτυχιες των ευρωκυπελων απο τα ΜΜ ,ΣΧΕΔΟΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ,εκτος καποιων ανεξαρτητων αιρετικων φωνων,το περιπατο στη Ξανθη,οπου μας εσπασαν τα ποδια,και τα σφυριγματα στο Καραισκακη με τον Αστερα που μας νικησε παιζοντας πανω ,κατω το ιδιο και χθες αξιζε νικη..
Δεν αντεχω να επαναλαβανομαι λεγοντας οτι απο τα σχεδον 50 χρονια συνθεσεων ΑΕΚ που θυμαμαι ποτε δεν υπηρξε κατι πιο απογοητευτικο.ΑΚΟΜΑ και στη Φιλαδελφεια γεματη να παιζαμε αυτοι δεν μπορουν,Δεν φταινε αυταο φυσικα..
ΥΓ:1.Μεγαλη καθυστερηση με την επιλογη κι ελευση τεχνικου,στο παθητικο του ΑΔ παροτι κατανοουμε..
2.Τα παραπονα για υβριστικη συμπεριφορα προς τους Κερκυραιους απο νεαρους δικους μας(Αν ειναι βασιμα ) ΚΑΤΙ μου λενε που το εχω επισημανει .Οταν παιζεις στην ΑΕΚ ,ΚΑΤΙ σε κανει να ξεχωριζεις...ΚΑΤΙ ,ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΚΑΤΙ.
Δεν κρυβω οτι ειχα κι αλλα να πω,κουραστηκα καπως κι απορω με την διαθεση μου,,

απ'το 58 στη 18 είπε...

ΟΣΑ ΠΡΟΛΑΒΑ
Υπαρχουν παλι δολοφονικα πληκτρολογηματα οπως τοτα μεγαλειωδη ετΙμαζει στο δευτερο και τιν στο πρωτο σχολιο,το αρετους αντι αρεστους και αλλα ισως ομως κλαιω στη σκεψη οτι για καθε Αεκτση που πεθαινει γεννιουνται 10 ολυμπιακοι..Ηταν η οδηγια για την εξαπλωση του ισλαμ απο τον Προφητη...
Αντεχεται?
paw gia podilato.