Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Φυσιολογικά πράγματα



Διαφήμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν ο αγώνας  ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 0-4. Όχι, δεν ειρωνεύομαι. Εκτός κι αν το ελληνικό ποδόσφαιρο σας έχει συνηθίσει κάτι διαφορετικό τα 16 τελευταία χρόνια. Η ΑΕΚ, αυτή η ΑΕΚ αδικήθηκε και πάλι από τη διαιτησία κόντρα σε έναν Ολυμπιακό που είναι καλύτερος όπως μαρτυρά η βαθμολογική συγκομιδή των σημερινών αντιπάλων. Κάτι που όμως δεν απέδειξε ποτέ εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, μέχρι τη στιγμή της τραβηγμένης αποβολής του Γιάγκο, μιας και το πέναλτι είναι δεδομένα αυστηρό. Από τη στιγμή βεβαίως που δίνεται, η αποβολή είναι δικαιολογημένη.

Το θέατρο σκιών στο ΟΑΚΑ, με σκηνοθέτη αυτή τη φορά τον Σιδηρόπουλο, συνεπικουρούμενο από τον ήρωα επόπτη γραμμών. Σήμερα δεν είδαμε ποδόσφαιρο στο ΟΑΚΑ. Σήμερα είδαμε, λίγο ποδόσφαιρο, λίγο βόλεϊ από τον Χολέμπας, λίγο τζούντο από τον Παπάζογλου, συνεχή προκλητικά σφυρίγματα και πραγματικά τον λόγο για τον οποίο ουδείς ασχολείται με την φαρσοκωμοδία που αυτοαποκαλείται Σούπερλιγκ.

Σήμερα είναι από τις μέρες που αισθάνομαι περήφανος που υποστηρίζω την ΑΕΚ, την ομάδα που ποτέ δεν έχει προβεί σε τέτοιες ξεδιάντροπες ετσιθελικές νίκες και διαμορφώσεις αποτελεσμάτων. Που δεν έχει κλέψει ποτέ τόσο απροκάλυπτα κάποιον αντίπαλό της. Είναι ντροπή, ένα πρωτάθλημα με παντελή έλλειψη ανταγωνισμού να χάνει το ενδιαφέρον του ξανά και ξανά και ακόμη χειρότερα επειδή ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να χάνει πουθενά. Με κάθε κόστος. Και μέσα σ’όλα να έχεις την θλιβερή προσωπικότητα Τζαμέλ Αμπτούν να προκαλεί στο 0-3. Και τους παίκτες του Ολυμπιακού να ζητούν πέναλτι στο 0-4 με σηκωμένα τα χέρια. Να χαίρεστε τις 300 χιλιάδες ευρώ που θα πάρετε από τον πρόεδρο κ. Μαρινάκη.

1 σχόλιο:

απ'το 58 στη 18 είπε...

ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ
Επιστρεφοντας απο ενα ντερμπυ μεσα στην εδρα μας απο μια σχεδον αναμενομενη συντριβη ημουν σχεδον χαρουμενος.Δεν υπηρχε η εκπληξη-θυμος της ηττας που εχει προσημειωθει στο προπονητικο τεφτερι η μπλοκ απο τον Ιουλιο,ουτε καν της κακομεταχειρισης απο την ανοητη η σκοπιμη αδικια του Σιδηροπουλου που αρχισε να μας δινει τα προφανη φαουλ μετα το 80'.Ειχα βρεθει ,παρα τις χιλιοειπωμενες αιτιασεις μου σε ενα περιβαλλον ομαδικης κατανυκτικης αυτοχειριας οπου κανενας δεν ηρθε για να ευχαριστηθει ,κανενας δεν απαιτησε τιποτε υπερβατικο(εξαιρειται παντα η διαιτητικη παρεμβαση).κανενας δεν περιμενε ευχαριστη εκπληξη και ομως εμεναν ολοι μεχρι το τελος εκει για να δηλωσουν οτι ειμαστε η ΑΕΚ.!Μπορει και ναταν κι η καλυτερη φετινη στιγμη ως την επομενη αυτη η υπενθυμιση του κοσμου προς τη φανελα.Δεν γνωριζω αν ειμαι ο μοναδικος που εισεπραξα αυτο το πληρες συναισθημα που φυσικα δεν ειναι ευκολο να σου βγει αν δεν εχεις περασει απο μια αλληλουχια στιγμων και σκεψεων που αγγιζουν καποτε και το παραλογο..Αυτη την εντυπωση ομως μου εδωσαν και οι νεωτεροι και δυναμικωτεροι Αεκτσηδες που ειχα τη χαρα να δω μετα το ματς σε δειπνο εργασιας...
Η πεποιθηση που ειχα σε σχεση με την εμφανιση της ομαδας δεν εχει αλλαξει ,μπορω να πω οτι επιβεβαιωνει τις καλοκαιρινες εκτιμησεις ,αλλα αυτο που βλεπω ειναι η εμμονη των οπαδων οχι στο σχεδον αδυνατο της παραμονης στην Α' αλλα στην επιβιωση αυτης της ομαδας με Ονομασια Προελευσης.Μια απο τις συγκλονιστικοτερες αθλητικες στιγμες που βιωσα τελευταια ηταν στο ημιχρονο του Σελτικ-Μπαρτσα απο την ευτυχως χωρις σχολιαστη ΝΕΤ.Ειχαμε αυτο το μοναδικο ηχο απο το λινκ γηπεδου που μονο οι Βρετανοι μπορουν και με το που ληγει το α μερος δεν πεφτει διαφημιση αλλα ω του θαυματος ενα ουρανομηκες, σπαρακτικο ,βροντερο, ανατριχιαστικο .ατελειωτο ,you never walk alone απο ενα καταμεστο PARKHEAD που ραγιζε και το πιο σκληρο μεταλο αλλα συγχρονως ενωνε τις καρδιες των ποδοσφαιροφιλων η καλυτερα των οπαδων ολου του κοσμου.Τα κοντινα πλανα στους αυθορμητους τραγουδιστες με τα δακρυσμενα ματια ,μεταξυ τους ο μεγας ΡΟΝΤ ΣΤΙΟΥΑΡΤ,εβγαζαν τον σουρρεαλισμο της οπαδικης πιστης για την οποια συχνα μιλαμε και ταυτοχρονα ευχαριστουσαν τους τιμιους απεργους της ερτ για την μεγαλη ιδεα της αποχης τους.Η "πνευματικη "ριζα της Σελτικ ανηκει στους καθολικους εξ Ιρλανδιας Σκωτσεζους και υποστηριζεται απο τους αυτονομιστες Σκωτιας και Ιρλανδιας με οτι αυτο συνεπαγεται...(ακομα και ΙΡΑ..)Ιδρυθηκε απο Μαριανο καθολικο ιερεα και εχει τεραστια φαν κλαμπ στη Β,Ιρλανδια.Ειναι ενδιαφερουσα η ιστορια και φυσικα η καλυτερη πρωτη υλη για ενα φοβερο συλλογο.
Ειναι και η ΑΕΚ περιουσια ,εχει αυτη την ιστορικη πανοπλια,εχει το πιο δυνατο οπλο που ειναι η παρουσια του κοσμου της και αλλοιμονο αν δεν πιστεψουν και να επενδυσουν σ΄αυτην αυτοι που τωρα δισταζουν η φοβουνται..Που θα βρουν τετοια ευκαιρια?