Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Και γιατί να έρθουν στον Ολυμπιακό;



 
Πληρώνει τις διαχρονικές κινήσεις του στο χώρο του ποδοσφαίρου ο Ολυμπιακός. Γελοιοποιούμενος σε όλη την Ευρώπη με την απομάκρυνση του Ζαρντίμ που έχει ξαφνιάσει ολόκληρη την Ήπειρο, ο σύλλογος του Πειραιά υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο το ήδη υποβαθμισμένο ελληνικό πρωτάθλημα. Πληρώνει τις πρακτικές του που εμμέσως απομάκρυναν οποιαδήποτε υγιή προσπάθεια καταβλήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Πως; Με την απομάκρυνση του Τοροσίδη πχ που δηλώνοντας επαναλαμβανόμενα κωλύματα για να υπογράψει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, ή την απίστευτη δυσκολία που παρουσιάζεται με την ανανέωση του Ράφικ Τζιμπούρ.

Δεν λέει σε κανέναν τίποτα να έρθει στον Ολυμπιακό διότι οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής με φιλοδοξίες αρνείται να παίξει σε μια ομάδα της οποίας ο προπονητής απομακρύνεται έχοντας χαώδη βαθμολογική διαφορά. Ξέρει ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής, πως πολύ απλά θα γίνεται χειρότερος αγωνιζόμενος σε μια ομάδα που παίζει ως επί το πλείστον προπονητικά διπλά.

Έρχεται ο ΠΑΣ Γιάννενα στο «Καραϊσκάκης» αποτελώντας μια από τις πιο σοβαρές ομάδες του πρωταθλήματος. κατεβαίνει να παίξει παιχνίδι, χωρίς τον βασικό του τερματοφύλακα και χωρίς τον καλύτερο του παίκτη. Τρώει ένα γκολ με φρικτή απόκρουση του αναπληρωματικού γκολκίπερ που παραπέμπει σε αγώνα ευτραφών μεσηλίκων σε 5χ5 της Αγίας Παρασκευής. Παρ’όλα αυτά, γίνεται πέναλτι στην ομάδα των Ιωαννίνων που δεν δίνεται… 

Μα ποιος ποδοσφαιριστής που έχει φτύσει αίμα σε μικρή ηλικία για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα θα συμμετάσχει σε αυτή τη φαρσοκωμωδία; Ουδείς, εκτός αν λέγεται Μανωλάς και βρέθηκε στην πρώτη εθνική και την ΑΕΚ πλαγίως, με ένα βαρύ όνομα που του εξασφάλισε πίστωση χρόνου για να αποδείξει την αξία του.

Στην ομάδα μας τώρα, η προετοιμασία για τον αγώνα με τον ΟΦΗ μας αναγκάζει για άλλη μια φορά να είμαστε στις επάλξεις. Η τριάδα αγώνων που ακολουθεί είναι όλη η χρονιά και το γεγονός πως η φράση «μια κατηγορία» θα επαναλαμβάνεται συνεχώς κουράζει όλους μας. Δυστυχώς, όμως, είναι η αλήθεια. ΟΦΗ, Πανιώνιος και Κέρκυρα είναι μεταξύ των ομάδων που θα παλέψουμε για να παραμείνουμε στην κατηγορία. Κι αν η Κέρκυρα μοιάζει εν μέρει καταδικασμένη, οι άλλες δυο ομάδες είναι σε ισχυρότερη θέση από τη δική μας. Η συγκυριακή πορεία του Πανιωνίου στον πρώτο γύρο τον φέρνει σε μια καλύτερη θέση, ωστόσο όσο πιο απότομη είναι η ανοδική πορεία για μια ομάδα που δεν μπορεί να την διαχειριστεί, τόσο ισχυρή θα είναι και η ανώμαλη προσγείωση που δεδομένα θα έρθει. Και μόνο που συζητείται η απομάκρυνση Ελευθερόπουλου από την πλατεία, καταδεικνύει τον πανικό της ομάδας και τις υψηλές απαιτήσεις που ζητήθηκαν από παιδιά των ακαδημιών.

Ο ΟΦΗ είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση, ωστόσο είναι στο χέρι μας η νίκη στον αγώνα του Σαββάτου, παρά τις πολλές απουσίες. Ελπίζουμε σε άλλο ένα σοου του Πετρό!

Καλημέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: