Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ



Αύριο η ΑΕΚαρα δίνει έναν κρισιμότατο αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η Ένωση, διανύει πιθανότατα την καλύτερη της περίοδο μέσα στη χρονιά. Αύριο στην τούμπα, ανεβαίνουμε με πάθος για τη νίκη που θα μας φέρει με το 1 πόδι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λήγκ. Στις γνωστές απουσίες των Γιάχιτς, Λυμπερόπουλου, ήρθαν να προστεθούν σήμερα αυτές των Γκέντσογλου και Καφέ. Κι αν για τον πρώτο η απώλεια περνά απαρατήρητη μιας και δεν έχει αγωνιστεί για πάρα πολύ καιρό, ο Καφές είναι μια πολύτιμη μονάδα του Χιμένεθ, που στα τελευταία ματς παρουσιαζόταν ανεβασμένος. Πρόβλεψη για ενδεκάδα είναι δύσκολο να γίνει καθώς ο Ισπανός κοουτς μας συνηθίζει σε πολλές εκπλήξεις.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
   Η ομάδα μας έχει αντιμετωπίσει στην τούμπα τον παοκ 52 φορές από καταβολής πρώτης εθνικής κατηγορίας. Ο παοκ έχει 19 νίκες, 22 αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι ενώ νικητές έχουμε φύγει 11 φορές. Αν και ο παοκ έχει μια ευνοϊκή προϊστορία απέναντι μας, έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε τα 4 από τα 7 τελευταία παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις. Αναμφίβολα, η πιο εμφατική νίκη ήταν αυτή με 0-4 την περίοδο 2007-2008 με σκόρερ τους Παπασταθόπουλο, Μπλάνκο, Λυμπερόπουλο και Καλόν.Με μια πιο προσεκτική ματιά στους τελευταίους αγώνες, παρατηρούμε ότι όλες οι νίκες της ΑΕΚ ήταν ματς ζωής ή θανάτου είτε για το θεσμό του πρωταθλήματος, είτε του κυπέλλου, είτε των πλειοφ. Μοναδική εξαίρεση ο περσινός αγώνας, στον οποίο η ΑΕΚ «έπαιζε» το τελευταίο της χαρτί για το τσαμπιονς ληγκ όπου ηττήθηκε με 1-0, χάνοντας μάλιστα και πέναλτυ με τον Σκόκο. Ο Ντέμης Νικολαϊδης είναι ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ απέναντι στον Παοκ, καθώς έχει παραβιάσει την εστία του 7 φορές. Ο Μπλάνκο είχε επίσης χτίσει μια παράδοση κόντρα στο Δικέφαλο του Βορρά, καθώς σκόραρε σε 5 συνεχόμενα παιχνίδια απειλώντας τον Ντέμη. Η τούμπα δε φέρνει στο μυαλό μόνο τις ευχάριστες αναμνήσεις του κοντινού παρελθόντος καθώς στο συγκεκριμένο γήπεδο έχουμε γνωρίσει και κάποιες οδυνηρές ήττες όπως το 5-0 του 1982, αλλά και το 6-1 για το κύπελλο το 1980.
   Σημαντικό στοιχείο στην αυριανή κόντρα είναι οι άνθρωποι που έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους και στις δύο ομάδες. Χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις αυτές των Μπάγεβιτς, Σάντος που διετέλεσαν προπονητές επί μακρών και στις δύο ομάδες. Όσο για τους παίκτες η πιο χαρακτηριστική είναι αυτή του Ζαγοράκη που αγαπήθηκε πολύ και σε μας, αλλά και αυτές των Οκκά, Μπορμπόκη, Ατματσίδη, Μαλαδένη, Καφέ, Λάκη, Βλάνταν Ίβιτς και Τσιρίλο. Μελαγχολικό πέρασμα, έκανε και από την ομάδα μας ο Ιφεάνι Ουντέζε που παρέπεμπε περισσότερο σε αθλητή του… τραπεζιού, μιας και τα παραπανίσια κιλά του δεν τον εγκατέλειψαν ποτέ. Ο Οκκάς αποτελεί το μοναδικό παίκτη που έχει σκοράρει για λογαριασμό και των δύο ομάδων, στο 3-4 του 2003, αλλά και στο 3-1 του 2004. 

1 σχόλιο:

AEK-LOCO είπε...

makari na bgw lathos alla efoson pire to prwtathlima h genk sto velgio, tzaba ginetai olh h diadikasia twn play off mou fenetai...