Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η υπομονή τελειώνει...

Μπέος
Μπέο, Μαριδάκη η υπομονή κάποια στιγμή εξαντλείται. Οι γελοίες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου μας, ξαναχτύπησαν. Αυτό δε που είναι απίστευτο, είναι το γεγονός πως ο Μπέος νοιώθει και δυστυχώς είναι υπεράνω νόμων. Αντί αυτό το απολειφάδι της κοινωνίας να καταδικαστεί ως εκβιαστής, ως υποκινητής επεισοδίων, ως άνθρωπος που στήνει αγώνες ή οτιδήποτε άλλο μπορούν να του προσάψουν βγαίνει σα να μην τρέχει τίποτα και προκαλεί τους πάντες και κυρίως την ΑΕΚ. Ειρωνεύτηκε την κίνηση του Αδαμίδη να καλέσει όλους του θεσμικούς φορείς στο γήπεδο, καθώς και δύο εισαγγελείς. Για ποιο λόγο; Έχει κάτι να κρύψει; Φοβάται; Προφανώς. Διότι αν γίνουν πράξη αυτά που ζήτησε ο πρόεδρος της ΑΕΚ, τότε δε θα είναι άνετος να σουλατσάρει ανάμεσα στα αποδυτήρια παικτών και διαιτητών αισχρολογώντας ακατάπαυστα και προκαλώντας με τη στάση του την ομάδα μας.
ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ
Την Κυριακή προετοιμάζομαι για τα χειρότερα. Οι εποχές της σύγχρονης παράγκας δεν επιτάσσουν οφθαλμοφανείς αδικίες κατά της στοχοποιημένης ομάδας. Αντίθετα, η διαιτησία αγγίζει χειρουργική ακρίβεια και σφυρίγματα με το «βαμβάκι». Να πω εκ των προτέρων ότι Ντιοπ, Σκόκο, Δέλλας βρίσκονται στο όριο των καρτών, συνεπώς δε θα μου κάνει καμιά έκπληξη να «κιτρινιστούν» με υπερβολική αυστηρότητα του Κωνσταντινέα, ούτως ώστε να μην παίξουν στον εν δυνάμει τελικό με τον παο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ευρωπαϊκή συμμετοχή του Μπέου. Γιατί προφανώς ο Αχιλλέας, θυμάται πως πλούτισε προ 10ετιας στον αγώνα του Νέου Πανιωνίου με τη Δυναμό Τιφλίδας που αποτελεί τη μεγαλύτερη στιγμή της παραγοντικής του καριέρας.
ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Με φοβίζει ιδιαίτερα το γεγονός να μείνουμε πίσω στο σκορ στον αγώνα με το Βόλο. Όπως και στην τούμπα, στην απευκταία περίπτωση που βρεθεί να προηγείται ο Ολυμπιακός θα πρέπει να φτύσουμε αίμα, όχι απλώς για να ισοφαρίσουμε αλλά για να συμμετάσχουμε στο παιχνίδι. Οι μπάλες που θα πέφτουν μέσα, οι καθυστερήσεις με το πρόσχημα τραυματισμού και οι αλλαγές του Κατσαβάκη θα συνθέτουν ένα απίστευτο χάος στο οποίο θα προσπαθούμε μετά κόπων και βασάνων να αντεπεξέλθουμε. Το θέμα λοιπόν είναι, να μπούμε δυνατά από το 1ο λεπτό, όπως κάναμε στους προηγούμενους τέσσερις αγώνες.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Δυστυχώς, με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο Καφές δεν υπολογίζεται την Κυριακή. Σε συνδυασμό με την σκανδαλώδη απουσία του Μάκου, τα προβλήματα στη μεσαία γραμμή πολλαπλασιάζονται. Η θέση που ξεμένει στο κέντρο είναι ένα θέμα για τον Χιμένεθ, που πρέπει να βρει το σωστό παίκτη να τοποθετήσει δίπλα σε Ντιόπ και Μίτσελ.
Σάχα
Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ είχε τρεις σχετικά καλές εμφανίσεις μέχρι την τούμπα, αλλά εκεί έκανε ένα λάθος που δημιούργησε την φάση του ανύπαρκτου πέναλτι. Όπως και σε όλες τις ομάδες, έτσι και στη δική μας ο τερματοφύλακας αποτελεί βαρόμετρο. Πρέπει και αυτός να βάλει το λιθαράκι του για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.
Μαριδάκης
Θα κλείσω το κείμενο με τον Βαγγέλα, που θυμήθηκε μετά από 8 και πλέον μήνες πως πέραν από πρόεδρος της πιο βρώμικης ομάδας παγκοσμίως, είναι και της ΣούπερΛίγδας. Η θέση που πήρε για τον ορισμό του κάκου ισορροπεί μεταξύ γέλιου και δακρύων. Παρενεβλήθη στον ορισμό του Κερκυραίου, φοβούμενος τις αναταράξεις που μπορεί να προκληθούν με τα χρήματα της ουεφα για το τσάμπιονς λίγκ. Θέλει πάση θυσία να περάσει πρώτος ο ΠΑΟΚ, καθώς και τον εμπιστεύτηκε με την ψήφο του, και δεν έχει καμία προοπτική πρόκρισης στο Τσαμπιονς Λιγκ, πράγμα που σημαίνει ότι ο ΟΣΦΠ θα πάρει το χρηματικό πακέτο της ΤΕΑΜ εξ ολοκλήρου.