Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Σταμάτα τη γκρίνια!


Φτάνει πια. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να μπω στη διαδικασία να κριτικάρω ένα φιλικό αγώνα όταν μάλιστα σε αυτόν δεν αγωνίστηκε σχεδόν κανένας βασικός παίκτης. Ωστόσο η είδηση βγαίνει από αλλού. Ο Χιμένεθ αποφάσισε ξανά να βγει να μιλήσει για το ρόστερ επιρρίπτοντας ευθύνες για μετεγγραφές που ζήτησε και δεν έγιναν. Προφανώς ο άνθρωπος νομίζει ότι προπονεί τη Ρεαλ Μαδρίτης και η επιθυμία του είναι διαταγή. Δεν είναι έτσι και το ξέρει.
            Τις φήμες που λένε πως πρόκειται περί μεγάλου τσιγκούνη υποθέτω τις έχετε ακούσει. Σε περίπτωση που δεν το ξέρετε σας το λέω εγώ. Αλλά και οι φήμες να μην ισχύουν δε μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση σε αυτό που κάνει. Γκρινιάζει συνεχώς για το ροστερ που πράγματι δεν είναι αυτό που θέλει, αλλά αν ήταν ένας άνθρωπος που σεβόταν ελάχιστα τον εαυτό του θα είχε ήδη παραιτηθεί. Παραταύτα, προτιμά να στρογγυλοκάτσει στο πλουσιοπάροχο συμβόλαιό του –που είναι και δυσανάλογο της νοοτροπίας της ομάδας αυτή την εποχή- και να γκρινίαζει εκ του ασφαλούς. Προπονητικά αυτά που μας έχει δείξει δεν είναι και κάτι το εξαιρετικό. Πέρσι παρέλαβε μια ομάδα που δεν ήταν δική του κατέκτησε το κύπελλο και μαγκιά του αλλά στο στοίχημα των πλει οφ απέτυχε παταγωδώς. Με ένα τελειωμένο παο, ένα κουρασμένο παοκ και το βόλο βγήκε τρίτος στους τέσσερις.
            Οι εμμονές που έχει ο προπονητής είναι τρομερές. Τρανταχτά παραδείγματα η περσινή επιμονή στον Μπαχά, ο παραγκωνισμός του Λεονάρντο και οι ανορθόδοξες διατάξεις που βλέπαμε συνεχώς. Έτσι ξεκίνησε και φέτος κρατώντας έξω τους γρήγορους παίκτες του δυσκολεύοντας αφάνταστα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα εναντίον μιας μπυραρίας από την Τιφλίδα. Δε θα μπω περισσότερο στο θέμα γιατί προπονητής δεν είμαι, οπότε η κριτική μου σε τέτοια θέματα μάλλον δεν σας ενδιαφέρει.
            Εκεί που θέλω να σταθώ όμως είναι, ότι πέρσι ανά μια εβδομάδα είχαμε φήμες που ανακυκλώνονταν συνεχώς με φημολογούμενα ενδιαφέροντα όλων των ομάδων της Πριμέρα Ντιβισιόν προς τον προπονητή μας. Οι επαφές δεν διαψεύδονταν ποτέ από τον ίδιο και οι φήμες έδιναν και έπαιρναν. Αλμερία, Οσασούνα, Χετάφε είναι μερικές από αυτές που θυμάμαι να βολιδοσκοπούν τις προθέσεις του Χιμένεθ.
            Συμπερασματικά, προτείνω στον Χιμένεθ να συγκεντρωθεί στη δουλειά του, να κοιτάξει πως θα διαχειρειστεί το ρόστερ που έχει, να κόψει τις συνεχείς δηλώσεις και αν δε θέλει να μείνει η πόρτα είναι ξεκλείδωτη.  
           

Δεν υπάρχουν σχόλια: