Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΑΕΚ- ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ (22:05, ΟΑΚΑ)


Μοιάζει αστείο αυτές τις κρίσιμες για τον τόπο ώρες, να γράφω για ποδόσφαιρο. Ωστόσο, όσοι θα μπείτε σήμερα στο μπλογκ είμαι σίγουρος πως το κάνετε για να διαβάσετε κάτι για την ΑΕΚ. Σέβομαι αυτό το γεγονός και επειδή δεν είμαι πολιτικός συντάκτης θα επιμείνω να γράψω για την ομάδα.
            Ευρωπαϊκός αγώνας σήμερα για την ομάδα, ίσως ο τελευταίος σημαντικός της χρονιάς. Ο βασικός κορμός της ομάδας απουσιάζει, καθώς ο Νίκος Κωστένογλου αποφάσισε να ξεκουράσει τους Λυμπερόπουλο, Βάργκας, Καφέ, Καράμπελα, Δέλλα ενώ ο Κάλα αισθάνθηκε ενοχλήσεις και έμεινε εκτός αποστολής. Πιθανότατα ο Χέλγκασον θα κάνει το ντεμπούτο του στη βασική ενδεκάδα, δίπλα στον Κώστα Μανωλά και στα άκρα της άμυνας θα είναι οι Λαγός και Γεωργέας και στο τέρμα ο Αραμπατζής. Στο κέντρο Μάκος και Γκέντσογλου, ενώ λίγο πιο μπροστά ο Χοσέ Κάρλος. Μπέρνς δεξί εξτρέμ, Σιαλμάς αριστερό και Μπέλεκ στην κορυφή της επίθεσης συμπληρώνουν το 4-3-3.
            Η Λοκομοτίβ Μόσχας επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 13 χρόνια. Στον αγώνα που είχε γίνει στη Φιλαδέλφεια το 1998, δεν αναδείχθηκε νικητής και το 0-0 ήταν το τελικό σκορ, πριν τον καταραμένο 2-1 της Μόσχας που μας στέρησε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων.
            Η βαθμολογία αυτή τη στιγμή δε μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε πρόκριση, παρόλα αυτά, μαθηματικές ελπίδες υπάρχουν. Η Αντερλεχτ έχει το απόλυτο με 9 βαθμούς και ακολουθεί η Λοκομοτίβ με 6. Στουρμ Γκρατς 3 και ΑΕΚ 0. Με νίκη πάμε στους 3 βαθμούς και υποθετικά η Άντερλεχτ πάει στους 12, νικώντας τη Στουρμ στο Βέλγιο. Την επόμενη αγωνιστική θέλουμε τη βαθμολογία ως εξής. Άντερλεχτ 12, Λοκομοτιβ 6, Στουρμ-ΑΕΚ 3. Νικάμε την Άντερλεχτ στην Αθήνα και πιστεύουμε το «αδύνατο» πως η Στούρμ θα κλέψει ένα πόντο στη Μόσχα από τη Λοκομοτίβ, διαμορφώνοντας τη βαθμολογία: Αντερλεχτ 12, Λοκομοτιβ 7, ΑΕΚ 6, Στουρμ 4. Ελπίζουμε στη νίκη ή ισοπαλία της Αντερλεχτ με τη Λοκομοτίβ και στη δική μας νίκη στην Αυστρία. Όπως καταλαβαίνετε η πρόκριση προσεγγίζει το σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Ο μόνος τρόπος για να έχουμε περισσότερες ελπίδες και να μην ποντάρουμε στην κάκιστη Στουρμ, είναι να κερδίσουμε σήμερα με διαφορά τριών γκολ, καθώς ακόμα και στην περίπτωση που κερδίσουμε με δύο, ισοφαρίζοντας το σκορ του αγώνα της Ρωσίας, θα αποκλειστούμε λόγω διαφοράς τερμάτων. Συνεπώς, παίζουμε απλώς για την υστεροφημία της ΑΕΚ στην Ευρώπη.
Καλή σας ημέρα, και κάθε επιτυχία στην ΑΕΚ σήμερα το βράδυ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: