Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Το ΑΕΚ- 247 Θυμάται...


Αποτελεί μια από τις μεγάλες μας νίκες εναντίον του ολυμπιακού για το θεσμό του κυπέλλου. Είναι ένας αγώνας ο οποίος με την έκβαση που πήρε, θα έπρεπε να είχε μείνει στην ιστορία. Ωστόσο, η επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια, σε συνδυασμό με το γεγονός πως δεν ξεφτιλίζουμε τον ολυμπιακό όταν τον βρούμε νεκρό, απλώς κατέταξε τον αγώνα ως μια μεγάλη νίκη με 3-0. Είναι η ρεβάνς του 1-1 του Ολυμπιακού σταδίου, στον αγώνα που ο Βασίλης Λάκης με ένα σόλο 60 μέτρων έχει πετύχει ένα από τα ωραιότερα γκολ του με την ΑΕΚ..
 Στη Φιλαδέλφεια ο αγώνας πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να καταταγεί στην κατηγορία «ΑΕΚ-ΟΣΦΠ, Δεκαετία ‘90». Γκολ από το Ντέμη, κάρτα στον Ανατολάκη, τρέμουλο Ελευθερόπουλου, δοκάρι, πολλές φάσεις, ένταση και το μόνο που έλειπε ήταν η παρουσία Μπάγεβιτς στον πάγκο του ολυμπιακού. Με προπονητή τον μακαρίτη Γιάννη Παθιακάκη η ΑΕΚ έχει μείνει μακριά από το πρωτάθλημα εξ αρχής, σε μια σαιζόν που ξεκινήσαμε με πολλές βλέψεις. Η ομάδα δεν ήταν τόσο κακή, αλλά η συγκεκριμένη σαιζόν χαρακτηρίστηκε από την παρουσία πολλών Σέρβων παικτών λόγω Τουμπάκοβιτς ( Τσίριτς, Μπιέκοβιτς, Πέτριτς, Ματιάσεβιτς) και βεβαίως τον άδικο αποκλεισμό από τη Σουηδική ΑΙΚ Στοκχόλμης με τις μεγαλειώδης χαμένες ευκαιρίες και τα 4 δοκάρια να μας στερούν την πρόκριση στου ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό, η χρονιά πήρε άσχημη τροπή και ως συνήθως εκείνη την εποχή, βρήκαμε αποκούμπι στο Κύπελλο. 
Τα ματς του πρωταθλήματος της συγκεκριμένης χρονιάς εναντίον των «ερυθρόλευκων» αποτέλεσαν θρυλικές παραστάσεις της «παράγκας». Στον 1ο αγώνα για το πρωτάθλημα στη Φιλαδέλφεια έχουν γίνει τα όργια του Δημητρόπουλου στο κεκλεισμένων των θυρών ντέρμπι, που στιγματίστηκε από την απόφαση Ντέμη, Άτμα, Κασάπη για αποχώρηση από την ΕθνιΚΚή αλλά και τους ιστορικούς πλέον πυροβολισμούς στο μέμπερς κλάμπ κάτω από τη «18». Ο μπράβος του Μητρόπουλου, οπλοφορεί και προκαλεί τους παρευρισκόμενους στη γνωστή πλεον ιστορία του ξυλοδαρμού του, αλλά και της απώλειας της περούκας του. Στο δεύτερο γύρο έχουμε χάσει 3-0 στο ΟΑΚΑ με διαιτητή τον Αγγελάκη και καταλογισμένα 2 πέναλτι εις βάρος μας. Το δεύτερο είναι σωστό, το πρώτο από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Επανερχόμαστε όμως στο κύπελλο όπου χάρη σε γκολ του Νικολαϊδη, του Κοπιτσή και του Πέτκοφ έχουμε επικρατήσει 3-0. Στον εν λόγω αγώνα λόγω του πρόσφατου σεισμού είναι κλειστές οι θύρες 1 έως 8 και σε περιγραφή Κώστα Σπυρόπουλου διαλύουμε τον διορισμένο πρωταθλητή, προσθέτοντας  άλλη μια χρυσή σελίδα στο ιστορικό βιβλίο της ομάδας μας. Καλή απόλαυση.   


aek-osfp 3-0

members club, πυροβολισμοί στον αγώνα του Δημητρόπουλου (ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 0-2)

Δεν υπάρχουν σχόλια: