Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Χάσαμε δίκαια, κοιτάξτε μπροστά, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!


Καλή σας εβδομάδα. Πρώτον, συγχαρητήρια στο Σπάθα που με εξέθεσε με την παρουσία του σήμερα και μάλιστα θα μπορούσε να αποβάλλει και τον οξύθυμο Κάλα στη φάση του 3ου γκολ. Μικροφάσεις που του ξέφυγαν δε με αφορούν καθώς όλοι έχουν δικαίωμα στο λάθος και για τις όποιες λάθος υποδείξεις οι ευθύνες βαραίνουν τον δεύτερο βοηθό. Δεύτερον, οι αστείες δηλώσεις περί νίκης 7-0 που ξεστομίστηκαν από τον εκκολαπτόμενο παραγοντίσκο Βλάση Τσάκα δεν επιδέχονται απάντησης.
            Είχα γράψει πως ο παίκτης στόχος για την ΑΕΚ πρέπει να είναι ο Κατσουράνης. Δυστυχώς και ενώ ήταν σαφής η οδηγία του Κωστένογλου στο Μάκο για επιτήρηση του Πατρινού μέσου, ο Μάκος τα θαλάσσωσε. Πέραν του γεγονότος πως ο Κατσουράνης συμμετείχε και στα τρία γκολ με όλες τις ιδιότητες, ο Γρηγόρης ήταν η αιτία της ήττας κατά την άποψή μου και οι δηλώσεις περί τρύπιας άμυνας γίνονται από άτομα που δυστυχώς δεν έχουν ιδέα περί του ποδοσφαίρου. Δεν νοείται να υπάρχει τέτοια τρύπα στο κέντρο και ο Κατσουράνης με την άνεση του να ζυγίζει την κάθετη για τον Λέτο. Δέχομαι πως ο Μανωλάς όφειλε να έχει καλύτερη τοποθέτηση και να μην του φύγει η φάση, ωστόσο δεν γίνεται να αφήνεις ΟΛΟΜΟΝΑΧΟ τον Κατσουράνη, που ξέρεις πως την κάθετη την έχει. Στη φάση του δεύτερου γκολ, έρχεται η δυστυχής επιβεβαίωση μου όταν έλεγα πως ο Κατσουράνης ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ να παίρνει την πρώτη μπαλιά από την άμυνα. Έκανε μια πενηντάμετρη πάσα και τρύπησε την άμυνά μας που βρέθηκε 2 εναντίον 2 με Κουίνσι και Λέτο. Στο τρίτο ανενόχλητος παρατηρεί τη φάση και σκοράρει. Οταν η ομάδα μας έχει αυτή την παιδιάστικη νοοτροπία, αυτά θα είναι και τα αποτελέσματα. Όσο γρηγορότερα καταλάβει ο Κωστένογλου πως δεν έχει τους παίκτες για να τα εξηγεί άπαξ και να τα εφαρμόζουν στο τερέν, τόσο το καλύτερο για όλους μας. Καταλογίζω ευθύνες στον προπονητή από την άποψη πως δεν δούλεψε με τον ίδιο ζήλο όπως για το ματς με τον Ολυμπιακό. Προφανώς μεσολάβησε η αγγαρεία της Πέμπτης, αλλά δεν γίνεται να δίνεις ρεπό στους βασικούς πριν από το ντέρμπι. Ας έρθουν να δουν βίνετο, να μπουν στο κλίμα. Λύμπε και Καφές δε χρειάζονται βίντεο για να ξέρουν πως θα παίξουν αλλά η νοοτροπία πρέπει να είναι καλύτερη.
            Όλα θα ήταν διαφορετικά και το ξέρουμε αν ο Λύμπε είχε σκοράρει στο 10ο λεπτό. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο και ως τίτλο για το ματς βάζω στο ίδιο καζάνι τις φρικτές αμυντικές λειτουργίες των ομάδων, αλλά η διαφορά δυναμικότητας στην επιθετική λειτουργία ήταν εμφανής. Ο Λύμπε όσο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ παίκτης και αν είναι δε μπορεί λόγω ηλικίας να έχει συνέχεια στην απόδοσή του. Ομοίως και ο Καφές ή ο Δέλλας.
            Οι δύο εβδομάδες που ακολουθούν είναι οι κρισιμότερες κατά την άποψή μου για τη φετινή σαιζόν. Πρέπει ο Νίκος να περάσει τη φιλοσοφία του, να δουλέψει, να μάθει την ομάδα, τους παίκτες, τους προπονητές του, ΟΛΟΥΣ. Υπάρχει σερί βατών αγώνων μέχρι το τέλος του 2011 και δικαιολογίες για απώλειες δεν υπάρχουν. Οι 6 βαθμοί ίσως και 9 που μας χωρίζουν από την κορυφή είναι πολλοί αλλά τα μικρά ματς επιβάλλεται να τα πάρουμε και να ξανακάνουμε ταμείο το Δεκέμβριο. Μην κοιτάτε τους άλλους, μη συγκρίνετε, μην ασχολείστε. Κερδίστε Αστέρα, Παναιτωλικό, Κέρκυρα, ΠΑΣ, Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας. 18 βαθμούς. 6 ματς. Ασχοληθείτε σοβαρά με αυτούς τους αγώνες. Νικήστε. Απλά και όμορφα. Αν ήμουν προπονητής της ΑΕΚ αυτό θα έλεγα. Καλή σας ημέρα και Καλή Εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: