Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Το λάθος του Κωστένογλου και οι αστειότητες περί "ντεμοτεχνείων"


Η χθεσινή στάση του Κωστένογλου που είπε πως «Δε θέλω να αναφερθώ στο ντέρμπι» είναι το λιγότερο λανθασμένη. Πρόκειται περί ανεύθυνης στάσης, διότι όσο μια λαθεμένη νοοτροπία μένει ως έχει, τόσο δύναται να διαιωνιστεί με χειρότερα ακόμα και από τα σημερινά αποτελέσματα. Ο ρόλος του προπονητή δεν είναι να κρατάει μούτρα στους παίκτες του, είναι να νουθετεί, να προσέξει τα λάθη και στο επόμενο παιχνίδι είτε είναι ντέρμπι ή όχι, να κάνει τα πάντα προκειμένου να αποφευχθούν.
Σενάρια δίνουν και παίρνουν για την διάδοχη διοικητική κατάσταση. Από τις δικές μου πηγές, το ενδιαφέρον του «Έλληνα μεγιστάνα» είναι υπαρκτό και η διάψευση του Αδαμίδη δεν έχει σχέση με το θέμα, καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος δεν εμπλέκεται στην κατάσταση. Τις επαφές μαζί του τις έχει κάνει ο Μάκης Κασνακίδης και μελετάται το αν είναι εφικτή η όχι η είσοδός του στην ΑΕΚ. Εάν μπει, θα είναι σίγουρα μέσα στη Διοικητική άλλα είναι άγνωστο αν θα είναι στη μετοχική σύνθεση. Μελετάται η είσοδός του στους Σαπόρτερς και ο τρόπος με τον οποίο θα διοχετευτεί το κεφάλαιο. Ας περιμένουμε, όμως, τις εξελίξεις.
            Η διαρκής προσπάθεια κάποιων να απαξιώσουν την προσπάθεια του 2004 συνεχίζεται αμείωτα. Η λέξεις «ντεμοτεχνείο», «παρέακι του 2004» και άλλα τέτοια γραφικά με κάνουν ειλικρινά να γελάω με αυτούς που τα γράφουν. Ήταν οι ίδιοι που έγραφαν για τα «λεφτά που έφαγε ο κοντός» και όταν ήρθε η στιγμή του διαχειριστικού ελέγχου, κρύφτηκαν στις τρύπες τους. Αερολογίες, ασταθείς κατηγορίες και φήμες τους επιστρέφονται ως ανακριβείς. Κοροϊδεύουν μια προσπάθεια στην οποία συσπειρώθηκε πιο πολύ από ποτέ ο κόσμος της ομάδας και δεν μπορούν να αντιληφθούν και να παραδεχθούν πως ο κοντός ήταν εκείνος που έφερνε 20000 κόσμο ακατέβατο σε όλα τα ματς. Προτιμούσαν τις προηγούμενες διοικήσεις προφανώς, την απαξίωση της ομάδας και το μέσο όρο των 5000 εισιτηριων. Ήθελαν τεχνοκρατική διοίκηση, δεν τους άρεσε πως ό,τι λεφτά έμπαιναν στα ταμεία, πήγαιναν κατευθείαν για αγορές παικτών, δεν τους άρεσε η ΑΕΚ του Ριβάλντο, του Τσάμπιονς Λιγκ, η ΑΕΚ των 35 χιλιάδων θεατών Κυριακή μεσημέρι με Εργοτέλη, δεν τους άρεσε πως όλος ο κόσμος γύρναγε πλάτη στο γήπεδο, χοροπηδώντας «Κίτρινη Κίτρινη Κίτρινη ΘΕΑ», δεν τους άρεσε πως ο Ντέμης δεν ήθελε επεισόδια, δεν τους άρεσε τίποτα γενικά και επικαλούνται ακόμα τη θλιβερή –μη- πρόταση του Μελισσανίδη το 2008, παρουσιάζοντας μια αλήθεια εντελώς διαφορετική από την πραγματική. Από εμένα σε αυτό το μπλόγκ, έχετε διαβάσει πως ποτέ δεν πρέπει να ταυτιζόμαστε με πρόσωπα και έχω τοποθετηθεί ενδελεχώς στο ΕΓΚΛΗΜΑ της μη ψήφισης του Μελισσανίδη στις εκλογές  της Ερασιτεχνικής του 2005. Ωστόσο, τα αναμφίβολα λάθη που ΠΡΟΦΑΝΩΣ και έκανε ο Ντέμης, ήταν λάθη με αρχικό στόχο το καλό της ομάδας και όχι το καλό της τσέπης του. Όσοι δεν το παραδέχονται είναι εμπαθείς, το ξέρουν και αυτοί και το ξέρουμε κι εμείς που δυστυχώς τους διαβάζουμε.

1 σχόλιο:

απ'το 58 στη 18 είπε...

Μη εχοντας καμμια ενημερωση για το περιοχεμενο και τις πηγες των σχολιων που αφορουν την εμπλοκη του Ντεμη στην διασωση και αναδιπλωση της ομαδας το 2004 εχω να πω τα εξης(και οχι λογω της μικρης αλλα ολοψυχης συμμετοχης μου και του περιβαλλοντος μου στη προσπαθεια):
Κανεις και ειδικως οι μη παροικουντες την Ιεριυσαλημ δεν μπορουν να απαξιωνουν τη προθεση το συναισθημα και το θαρρος αυτου του φοβερα αδικημενου ,ποδοσφαιρικα κι απο τον ιδιο του τον εαυτο,παικταρα που εβαλε τη καρδια μπροστα και συσπειρωσε ενα πικραμενο κι απογοητευμενο κοσμο που του δωσε τα κλειδια της ΑΕΚ ανταποδιδοντας τις χαρες και την υπερηφανεια που του χαριζε.Κομισε αγνωστες αξιες στη ποδοσφαιρικη πιατσα της εποχης και κτυπησε μετωπικα το "κακο".Καποιους απο ο,τι φαινεται δεν τους κανακεψε και του το κρατουν.
Εκανε πολλα λαθη που δεν θα τα αναφερω γιατι ο Αεκτσης ξερει "πως ειναι και τι ειναι"(δεν ειναι δικη μου εκφραση...)
Συντασσομαι λοιπον ΑΠΟΛΥΤΑ με το περιεχομενο του παραπανω σχολιου και θελω οσους ειναι ΑΕΚ κοντα,χωρανε ολοι.
ΥΓ:Οι δηλωσεις του Ν,Κ ειναι ντεφορμε.πρεπει ναχει φαει φρικη κατα το λεγομενο.
Η αντιδραση των παικτων ηταν πολυ ενθαρρυντικη εστω και μετα το 3-0 και απαξιωθηκε ως και ειρωνευθηκε απο τα μεσα και ειδικα απο τη νοβα την οποια και διεκοψα (προσωρινα για να τους κανω να μου τηλεφωνησουν για επανασυνδεση και να τους τα πω).Εξακολουθω βεβαια να μην ειμαι υπερηφανος με ο,τι συμβαινει( ακομα και μια χαρα απο το ποδοσφαιπο σε κανει να ξεχαστεις απο το ζοφερο πολιτικο παρον..)clo