Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Μπράβο ο Μπέλεκ...


Καλημέρα σας! Χθες βίωσα το άλλο πρόσωπο των αναγνωστών που με γνωρίζουν προσωπικά, καθώς τα τηλεφωνήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, προκειμένου να βάλουν και αυτοί το λιθαράκι τους στην κοροϊδία. Ήταν σίγουρα πολύ ευχάριστη, στα πλαίσια της ΚΟΡΥΦΗΣ της βαθμολογίας που θα διατηρήσουμε ως το βράδυ.

Ο αγώνας:
Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι με μικρή ένταση, πειραματική ενδεκάδα και ο Παναιτωλικός το εκμεταλλεύτηκε πιέζοντας στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης με όπλο την έδρα, την ταχύτητα και την δύναμη στο παιχνίδι. Απείλησε με κάποιες καλές σέντρες του Κουτρομάνου (που ήταν καλός), αλλά και του Καμαρά και κάπου εκεί ξεκίνησε η ΑΕΚ να μπαίνει στο παιχνίδι, παράλληλα με την κατακόρυφη άνοδο των Γεωργέα και Μάκου που ύψωσαν ένα αόρατο τείχος στο κέντρο. Δημιουργικά η ΑΕΚ από το γκολ του Μπέλεκ και μετά λύθηκε και μετά από πολύ καιρό, έβγαλε αυτοματισμούς στο παιχνίδι της. Διαρκής κίνηση από όλους και γενικώς κρατούσε με χαρακτηριστική ευκολία τη μπάλα. Δεν απείλησε σε κανένα σημείο του υπολειπόμενου πρώτου ημιχρόνου και ως σημαντικότερη φάση μπορεί να θεωρηθεί το ακυρωθέν γκολ του παναιτωλικού. Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο Κωστένογλου που διέγνωσε ταχύτατα το γεγονός πως ο Καράμπελας ήταν μόνος του αριστερά χωρίς καμιά αμυντική βοήθεια από τον Λεονάρντο που είχε χάσει εντελώς τη θέση του. Έτσι στο 60’, αντικατέστησε τον –μέτριο χθες- Λέο βάζοντας τον Σιαλμά επαναφέροντας τις αμυντικές ισορροπίες στον αγώνα. Στη συνέχεια έβγαλε το Μάκο που θεωρώ πως έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι βάζοντας τον Κάλα που βοήθησε αρκετά. Ο Κλωναρίδης που αντικατέστησε τον τραυματία Λύμπε ήταν πρωταγωνιστής στη φάση του δεύτερου γκολ και το πλασέ που έκανε ήταν εξαιρετικό.

Γενικότερα η ομάδα πήρε ένα πολύ μεγάλο διπλό, σε μια έδρα που θεωρώ πως δε θα περάσουν εύκολα ούτε ο Πάο ούτε ο όσφπ. Έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε 5 σερί νίκες, απλώς νικώντας Κέρκυρα και ΠΑΣ στην έδρα μας. Θα το καταφέρουμε;

* Ο Νίκος Γεωργέας αγωνίστηκε χθες στη θέση του αμυντικού χαφ. Αυτό έχει ξανασυμβεί άλλη μια φορά στα χρόνια που παίζει στην ΑΕΚ. Ο αγώνας είναι ιστορικός, καθότι ο τελευταίος στη Νέα Φιλαδέλφεια εναντίον του άρη. Επικρατήσαμε 4-0 και ο Μπάγεβιτς παρέταξε την ομάδα με σύστημα 3-5-2. Ο Γεωργέας ξεκίνησε δεξί στόπερ δίπλα σε Καψή και Κασάπη. Όταν στο 68’ αντικαταστάθηκε ο Λάκης από τον Κωστένογλου, ο Γεωργέας αγωνίστηκε για 20 λεπτά στο κέντρο ως αμυντικός χαφ, αποδίδοντας –και τότε μάλιστα- εξαιρετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: