Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Τούρκοι ιδιοκτήτες στην ΑΕΚ; Έχετε πρόβλημα ή όχι;


Χωρούν συναισθηματισμοί στο ποδόσφαιρο; Η ΑΕΚ πεθαίνει οικονομικά και είναι αναμφίβολο πως αν δεν βρεθεί κάποιος να καλύψει τις οικονομικές ανάγκες της ομάδας απειλούμαστε με αφανισμό. Τις δύο τελευταίες ημέρες φημολογείται έντονα πως μια διεθνής εταιρία που εδρεύει στην Τουρκία ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον Αδαμίδη, που πιθανόν να διαρρέει την εν λόγω φήμη προκειμένου να κερδίσει χρόνο. Ωστόσο, εμείς τι κάνουμε; Είναι λόγος συζήτησης το γεγονός πως η εταιρία είναι Τουρκικών συμφερόντων;
Όποιος έχει αφιερώσει κάποια λεπτά της ζωής του να διαβάσει την Ιστορία μας, ξέρει πολύ καλά τι πρεσβεύει η ομάδα μας. Τις χαμένες πατρίδες, το διωγμό, τις ελληνικές κοινότητες που ζούσαν στην Κωνσταντινούπολη, την Προσφυγιά…Δε θα υπήρχε ΑΕΚ αν δεν υπήρχαν οι διωγμοί, δε θα υπήρχε ΑΕΚ αν τα αδέρφια Ιωνά, ο Ιερεμιάδης, ο Ταγάρης, ο Καροτσιέρης, ο Ελεόπουλος και όλοι οι άλλοι ζούσαν ακόμα στην Πόλη. Τα πρώτα χρόνια, ως γνωστόν, δεν επιτρεπόταν σε κανέναν αθλητή να είναι μέλος στην ομάδα, εφόσον δεν είχε καταγωγή από την Πόλη. Αυτό άλλαξε μετά από πρωτοβουλία ενός εκ των ιδρυτών και πιο συγκεκριμένα του Παντελή Καραγιάννη που άλλαξε το καταστατικό στο σημείο που αναφέρεται στην  καταγωγή των αθλητών.
Ένας παίκτης που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον κόσμο ήταν Τούρκος, λεγόταν Ιμπραήμ Κουτλουάι και αγωνίστηκε για ένα χρόνο με το Δικέφαλο Αετό στο στήθος. Είναι ο μόνος, με εξαίρεση ίσως τον «Λεφτέρ», σε αυτά τα 88 σχεδόν χρόνια που υπάρχει ΑΕΚ.
Εσείς ως φίλαθλοι της ΑΕΚ τι θέλετε;Απαντήστε μέσω σχολίων, αλλά και στην ψηφοφορία στο δεξί μέρος της σελίδας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: