Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά


Κωλόπαιδο ή νέο στημένο επεισόδιο για να διευκολυνθεί η φυγή του Μανωλά; Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αλλά και μόνο το γεγονός πως σε αυτή την πανηγυρική εβδομάδα εν μέσω της πρωτοφανούς συσπείρωσης του κόσμου αναγκάζομαι να αναφερθώ στο Κωστάκη εκνευρίζομαι. Αν το επεισόδιο διαδραματίστηκε όπως παρουσιάζεται, τότε ο Μανωλάς πρέπει να τεθεί εκτός ομάδας το Σάββατο τουλάχιστον και βλέπουμε. Θα πρότεινα πρόστιμο, όμως πρόστιμο σε απλήρωτους παίκτες δεν γίνεται να οριστεί. Κακώς ο Κωστένογλου δεν επιλήφθηκε ο ίδιος της κατάστασης. Πολύ έξυπνο βέβαια εκ μέρους του που δεν αντέδρασε εν βρασμώ ψυχής αλλά το θέμα πρέπει  να λυθεί σήμερα από τον κουτς.
Είναι θλιβερό να βλέπεις έναν παίκτη που έχει το ταλέντο όπως ο Μανωλάς αλλά όχι τον χαρακτήρα να το υποστηρίξει. Τα κρούσματα για εμάς τους μόνιμους θαμώνες στο ΟΑΚΑ είχαν κάνει την εμφάνιση τους. Με βρίσιμο σε συμπαίκτες του κατά τη διάρκεια δικών του λαθών. Αλλά είναι τέτοιος βλάκας ο Μανωλάς που εκτονώνει τα νεύρα του στον… Κλωναρίδη. Στους αρχηγούς είναι σούζα. Κάποιος πρέπει να του βάλει μυαλό, θα πείτε. Διαφωνώ. Μόνο ο ίδιος, αν καταλάβει πως έτσι δε θα κάνει τίποτα και ποτέ θα στρώσει. Αλλιώς θα μείνει για πάντα ένα ταλέντο που δεν μάθαμε ποτέ τι μπορούσε να κάνει.
Το γεγονός πως η ισορροπία της ομάδας είναι πάνω από όλα λογικά θέτει τον κωστάκη εκτός αποστολής-λογικά- για τον αγώνα του Σαββάτου. Με τις απουσίες, πιθανότατα θα αγωνιστεί ο Μπουγαϊδης πράγμα που σημαίνει πως η ομάδα αποδυναμώνεται. Αυτό πιστώνεται στον Μανωλά και στη φρικτή του συμπεριφορά στη χθεσινή προπόνηση.

1 σχόλιο:

απ'το 58 στη 18 είπε...

Το μαρτυριο μιας ορφανης
Τα τελευταια χρονια κατα συμπτωση πριν τις γιορτες το πνευμα των Χριστουγεννων απουσιαζει απο το στρτοπεδο της ομαδας μας.Παντα οι γιορτες προβληματιζουν και στενοχωρουν τους μονους ,τους στερημενους απο φροντιδα κι αγαπη,τους αποκλεισμενους κοινωνικα,τους φτωχους,τους δυστυχισμενους.Τωρα τελευταια ισως κι αυτους που μπορουν να παρουν η να εκβιασουν με τη καλη εννοια μεταγραφη.Σκοκο,Τζεμπουρ,Κ.Μανωλας αισθανονται πολυ ευαισθητοι το Δεκεμβρη.Εχουν "προεορτιο μελαγχολια",συνδρομο που απανταται στα ατομα με ευαλωτο και μεγαλο εγω και τα οδηγει σε εκρηξεις.
Την αποψη μου για την παιδεια του μικρου Μανωλα την εχω αφησει να εννοηθει σε προγενεστερη αναφορα και δεν θαθελα να τη συσχετισω με το συγκρουσιακο DNA των επωνυμων Μνωλαδων καθως το στατιστικο μου δειγμα δεν περιεχει τον αγνωστο σε μενα τραγουδιστη νησιωτικων και συγγενη των αλλων δυο.Επι τροχαδην θα δικαιολογησω την απουσια ποδοσφαιρικου "αγροτικου" στην αγονη γραμμη πλην του συντομου περασματος απο την μη ποδοσφαιρικη μητρα του Θρασυβουλου,ομαδας χωρις παρελθον και μελλον ,τη θητευση υπο προστασιαν κοντα σε ημετερους προπονητες,Κοκο και ΝΤ.ΜΠ. και τη σχετικα ευκολη ανελιξη του παρα την ανισορροπια ταλεντου και σοβαροτητας.Ποδοσφαιρικα ειναι καλυτερος απο τον συνομηλικο καποτε θειο του που εξελιχθηκε σε ιερο τερας για το ποδοσφαιρο.Ειναι σχεδον σιγουρο οτι ο μικρος δεν θαχει με τις συνθηκες που επικρατουν τις ευκαιριες να αναδειχθει σε αναλογη μορφη αλλα δεν πρεπει και να εκβιαζει την εξελιξη του.Δεν θελω να περνα απο το μυαλο οτι οι λανθασμενες αυθορμητες συμπεριφορες προερχονται απο εσφαλμενη εκμεταλευση του βαρεος επιθετου του η σε υπερεκτιμηση της αποστασης απο τις ηγετικες ομαδες στα αποδυτηρια...Αν ειναι κι αυτο τα πραγματα ειναι χειροτερα..
Πρεπει να καταλαβουμε η να ξαναθυμηθουμε οτι η μεγαλη ομαδα εχει στεγανα ,οχι για να μη διαρρεουν παιδικα περιστατικα οπως αυτο του πεναλτυ ,αλλα για να μη διαννοειται κανεις οτι μπορουν να γινουν .Ειναι θεμα οργανωσης ,καταλληλου σταφ στα αποδυτηρια και προπονητη.Οταν λειπει η ικανοποιηση απο τον μη αμειβομενο και αβεβαιο για το μελλον αθλητη δινονται ευκολα λαβες για επεισοδια "παιδικης χαρας"ακομα κι αν η πειθαρχια θωρακιζεται με το φιλοτιμο και ιστορικες αναφορες.Αυτον τον προβληματισμο που εβαλα στο προηγουμενο σχολιο περι ευθραυστης ανακωχης και κρυμμενου εκρηκτικου μηχανισμου ΑΝ ΔΕΝ,οι παροικουντες τα Σπατα το νιωθουν δεκαπλα κι οσο περναν οι μερες πιο πολυ.
Δυστυχως στα αθληματα οπως και στη ζωη εξω ,παιζουν ρολο οι παραμετροι,ας μην αγνοουμε λοιπον τις μη αγωνιστικες τετοιες γιατι αυτες διαμορφωνουν τις οποιες αγωνιστικες στατιστικες θελουμε καλως η κακως να ερμηνευουμε..
Το μελλον δυστυχως δεν εξαρταται απο αυτους τους παικτες ουτε απο τον κοσμο ,αν και επικροτω το συγκινητικο λογοπαιγνιο του σπορτ24 οτι ο επενδυτης ειναι αεκ και ειναι ο λαος της,χρειαζονται επειγοντως γονεις ας ειναι και θετοι ,ας εινα και σε 45 μερες,οχι αργοτερα...