Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Επιστρατευση!


Έχει ο καιρός γυρίσματα. Ο χθεσινός αποκλεισμός του οσφπ θύμισε πάρα πολύ αυτό που βιώσαμε εμείς το 2006 με την ήττα ΣΟΚ της Μίλαν από τη Λίλ. Να πω πως στενοχωρήθηκα για χθες; Θα είναι ψέμα…
Πραγματικά δε μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με την ανακοίνωση της ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ που επί της ουσίας αναφέρει πόσο ενοχλεί τους αντιπάλους μας να βλέπουν την ΑΕΚ συσπειρωμένη, μια γροθιά παίκτες και κόσμο και κυρίως στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος έστω και με αγώνες περισσότερους. Το θέμα είναι φίλοι μου, πως εάν επικρατήσουμε το Σάββατο απέναντι στον ΠΑΣ ο παο και ο οσφπ την Κυριακή θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια όντες στο -5 και -4 αντίστοιχα. Θα κάτσουμε να περιμένουμε τη στραβή τους και ό,τι γίνει.
Λύσσαξε ο Δημάτος στο γκολ να μας πει πως η ΑΕΚ δε θα παραμείνει στην πρώτη θέση. Ξύδι Αντρέα, Ξυδάκι! Κουράστηκα με τους υποτιθέμενους ΑΕΚτζηδες που αντί να απολαύσουν τη στιγμή και τη γενική ευφορία, βγάζουν την πίκρα τους προσπαθώντας να επιστρατεύσουν τη μιζέρια τους. Όπως έχω πει από το καλοκαίρι μην ασχολείστε με το τι κάνουν ή δεν κάνουν οι αντίπαλοί μας. Μπορούμε να κερδίσουμε το Σάββατο; Μπορούμε; Θα το καταφέρουμε; Ουδείς γνωρίζει, όλοι το ευχόμαστε. Παιχνίδι με το παιχνίδι, πόντο με τον πόντο. Το έγραφα μετά την ήττα από τον ΠΑΟ στις 7 Νοεμβρίου πως πρέπει να πάρουμε τις νίκες και πως δεν έχει τελειώσει ΤΙΠΟΤΑ. Δε ξέρω πόσοι από σας με πιστέψατε, αλλά δείτε τώρα τα αποτελέσματα ένα μήνα μετά. Έγραφα πόσο πρέπει να δουλέψει ο «Κωστέ» στην τότε διακοπή και ΔΟΥΛΕΨΕ. Το έβγαλε στο γήπεδο. Στην περίπτωση που η ΑΕΚ είναι τέσσερις βαθμούς από την κορυφή στο τέλος του πρώτου γύρου θα έχετε πρόβλημα; Δε νομίζω. Αν και πιστέψτε με, πως αν εμείς πάρουμε τους βαθμούς δε θα είμαστε τέσσερις πόντους πίσω. Για τον μεν Ολυμπιακό, ακόμα και στην περίπτωση που επικρατήσει στο παιχνίδι που χρωστάει είμαστε σε απόσταση βολής ΗΔΗ. Όσο για τον ΠΑΟ, την Κυριακή θα φανεί αν έχει το μέταλλο να διαχειριστεί την παταγώδη αποτυχία του στο ΜΟΝΟ ουσιαστικά παιχνίδι που βρέθηκε πίσω στο σκορ. Γενικότερα για τον παο, δε θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο timing για τη γκέλα. Πανιονιο δεν μπορείς να εμπιστευτείς, ωστόσο καίγονται για τους βαθμούς την Κυριακή και θα χτυπήσουν με όλες τις δυνάμεις τους το παιχνίδι. Η απάτη με το φοβερό σύστημα του Φερέιρα, τους Ζέκα, Σιμάο, Σαριέγκι και όλα τα υπόλοιπα πήγαν περίπατο εν μια νυκτί. Έξαλλος ο Πορτογάλος, πειραματίζεται με τακτικές και βάζει Καντέ στη σύνθεση και προβληματίζεται με τον Σιμάο. Τόσο πολύ εμπιστεύεται την ομάδα του; Από αυτά που διάβασα, επέλεξε για τον Λέτο να εκτίσει την ποινή του στον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Δε θα σου βγει σε καλό Ζεσουάλδο, και θυμηθείτε το. Γενικότερα η ανοχή που τυγχάνει ο Λέτο από τους διαιτητές με έχει εκνευρίσει. Οι συνεχείς διαμαρτυρίες, το ύφος, τα νεύρα και οι αισχρολογίες είναι σύνηθες φαινόμενο για τον Αργεντινό που όμως δεν έχει αποβληθεί ακόμα.

Ο τερματοφύλακας Μανόν της Άρσεναλ, είναι ό,τι πιο αστείο έχω δει κάτω από τα δοκάρια σε αγώνα Τσάμπιονς Λίγκ. Δε χρειάζεται κάτι παραπάνω. Στη θέση του, θα έστελνα αίτηση στο βιβλίο γκινες, ζητώντας να μάθω αν υπάρχει άλλη φάση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, που ο τερματοφύλακας να προβαίνει σε τόσα αλλεπάλληλα λάθη σε μια φάση, όπως στο γκολ του Φουστέρ. Και σα να μην έφτανε αυτό, ΒΡΙΖΕΙ (!) και τους αμυντικούς του.! Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…

Συγκέντρωση, Συγκέντρωση, Συγκέντρωση. Αυτές τις τρεις λέξεις χρειαζόμαστε για τη Σαββατιάτικη νίκη απέναντι στον ανανεωμένο ΠΑΣ. Ως λαός, θα κάνουμε το χρέος μας. Η επιστράτευση έχει «τοιχοκολληθεί»… Δε θέλουμε Λιποτάκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: