Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Την Ξάνθη όλη... και τον ΠΑΟΚ τον...χαζοβιόλη...

Είμαι τόσο στενοχωρημένος, τόσο απελπισμένος και τόσο απαισιόδοξος για την κατάσταση στην ΑΕΚ που δεν είχα κουράγιο αυτές τις μέρες να εκφραστώ. Ωστόσο η συνέπεια και η χαρά όταν μοιράζομαι τις σκέψεις μου με τους ομοϊδεάτες μου με οδηγεί στο να ξαναγράψω. Η διαπόμπευση της ομάδας μας από όλα τα μέσα, η ενδελεχής δημοσιογραφική έρευνα και η κάκιστη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει με στενοχωρεί. Νότα αισιοδοξίας αποτέλεσε ο χιουμοριστικός αποκλεισμός του παο από τον πανιόνιο δύο ομάδες τις οποίες σιχαίνομαι όπως ξέρετε. Η καθεμιά για τους δικούς της λόγους. Προφανώς στη μεταξύ τους κόντρα τοποθετώ τον εαυτό μου στο πλευρό των Νεοσμυρνιωτών αλλά πολύ θα ήθελα να είναι οι επόμενοι αντίπαλοι μας σε περίπτωση που ξεπεράσουμε το δύσκολο εμπόδιο του παοκ. Του παοκ, που θέλει να πάρει εκδίκηση για τις κατά συρροή "κηδείες" που τους έχουμε κάνει τόσα χρόνια. Τι να πρωτοθυμηθείς; Την  γυριστή κεφαλιά του Τράι; Την τεσσάρα με τον Λύμπε, τον Μπλάνκο, τον Σωκράτη και τον Καλόν; Την 6άρα με τον Ντέμη και τον Σάντο; Την τεσσάρα με τον Τσάρτα και τον Ίβιτς, ή τον εξευτελισμό στο χάντμπολ με το μπαζερμπιτερ του Μπακαούκα;Διαλέξτε και πάρτε... Θα  μας περιμένουν με "ανοιχτές αγκάλες" αλλά δεν έχουν το ειδικό βάρος να διαχειριστούν την ΑΕΚΑΡΑ μας είτε παίξουμε με τον Λύμπε είτε με τον Τσίτα. Βλέπουν τον αυθεντικό Δικέφαλο και τρέμουν ολόκληροι. Το Σάββατο με Ξάνθη θα πρέπει να δώσουμε το 101% των δυνατοτήτων μας καθώς αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετική ομάδα που είναι μάλιστα ιδιαίτερα φορμαρισμένη. Χωρίς τον Σιαλμά, αλλά με τον  Λύμπε. Καλό μεσημέρι!

1 σχόλιο:

απ'το 58 στη 18 είπε...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ..
Λυπαμαι που στο με τα χρονια αποστειρουμενο θεμα της καταγωγης και "ιδεολογιας" των αθλητικων σωματειων εχουμε την ατυχια να ερχομαστε σε ανοιχτη συγκρουση (οχι εμεις ειδικα αλλα μεριδα οπαδων και διοικησεις) με δυο ομαδες που αντλουν δυναμη απο την ιδια δεξαμενη οπαδων.Τους γονους των προσφυγων απο την Μικρα Ασια ,τον Ποντο ,τη Πολη,τα παραλια,τη Καππαδοκια δηλαδη ενα λαο με
κοινη ψυχη,πνευμα και ιστορια.Το εθνοτικο ,θρησκευτικο και φυλετικο θεμα καλο θαταν να μη δηλητηριαζαν μερικους στενομυαλους και καλυτερα αυτη η διαλεκτικη να απουσιαζει απο τα σπορ,ειναι ομως παρουσα κι εδω και εξω.Δεν θα επικεντρωθω εκει τωρα,ειναι μεγα θεμα.
Αυτο που μενει και μου αρεσει ειναι οτι πισω απο τον ηλιθιο οπαδισμο που απωθει υπαρχει ενας πυρηνας ,ενα αιτιο ,ενα αιτιατο που μπορει ναναι ενα σπιτι ,ενας πατερας,μια ιστορια,ενας αταφος νεκρος..Αυτα ενωνουν ,δεν χωριζουν..
Γιαυτο λυπαμαι που ομαδες σαν αυτες που οι ιδρυτες τους και οπαδοι τους ηταν κομματι αυτων που μεγαλωσαν την πατριδα μας,πουχαν παππου σε μερη αυτονομα μεσα στη Τουρκοκρατια,οπως λεει ο μεγαλος Σαββοπουλος,βρισκουν αιτιες αναμετρησεων.
Περισσοτερο ο Πανιωνιος .που θα μπορουσα και να υποστηριζω λογω ιδιαιτερης καταγωγης μου(Ατταλεια) ,εχει μια κεντρικη οπαδικη σταση κοντρα στην ομαδα μας που στενοχωρει κι εκνευριζει.Εχοντας γνωση για διαφορους λογους αυτης της νοοτροπιας πρεπει να πουμε οτι αναλογη αντιληψη συμπλεγματικη εχουν και προς παο,οσφπ.
ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΟΜΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ,ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΙΑ.Καλυτερα να μη πουμε πιο πολλα αναλυοντας επιχειρηματα κοινωνικα,ιστορικα,χρωματικα γιατι χανεται η ουσια.Πιαστηκα απο μια σκεψη του προσφιλους μου οικοδεσποτη και ισως παρασυρθηκα σε μια αναπτυξη συναισθηματων που καλως η κακως υπαρχουν στον Αεκτση και αλλοιμονο αν δεν υπαρχουν στον παοκτση και πανιωνιο.Αν δεν υπαρχουν ας γινουν επειγοντως ΑΕΚ...(ξεφυγα και το φοβομουν)