Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ντέμη, Νοτιά, Μελισσανίδη τα φύλλα πορείας έχουν τοιχοκολληθεί! Θα τα αγνοήσετε;

Δυστυχώς η ομάδα μας δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Εργοτέλη το Σάββατο αν και βρέθηκε να προηγείται στο σκορ χάρη στο γκολ του Λυμπερόπουλου. Δεν παραπονιέμαι καθόλου, ωστόσο σε πιάνει έστω και ασυναίσθητα το αίσθημα του εκνευρισμού σκεπτόμενος πως αν είχες κερδίσει στην Κρήτη και είχες μια 50-50 διαιτησία με την Ξάνθη τώρα θα ήσουν μόλις στο -2 από τον Οσφπ για τον οποίο πραγματικά έχουν πέσει οι μάσκες περί βάθους στο ρόστερ, περί 25 ισάξιων παικτών, περί Μπαρτσελόνα της Ελλάδος, περί 10 επιπέδων διαφορά του οσφπ και όλα αυτά τα τρελά που ακούγαμε επειδή ήταν σε φόρμα ο… Μανιάτης. Δυστυχώς είτε μας αρέσει, είτε όχι δεν μπορούμε να κρίνουμε υπό αγωνιστικό πρίσμα την τωρινή ΑΕΚ, αντιθέτως την κοιτούμε μόνο από την άποψη του να υφίσταται ως ύπαρξη. Κινητικότητα εκ της διοικήσεως δεν υπάρχει και το μόνο γεγονός που βρίσκεται στην κιτρινόμαυρη επικαιρότητα αυτή τη στιγμή, είναι το φιλόδοξο «Θεμέλιο 21» του Μιχάλη Τροχανά που αν μη τι άλλο προχώρησε σε μια έξυπνη ιδέα «επιστρατεύοντας» τη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ και θέτοντας τους πάντες προ των ευθυνών τους. Άποψή μου είναι πως το σχέδιο είναι ουτοπικό, ωστόσο δεν μου αρέσει να απορρίπτω εκ προοιμίου προτάσεις που αποσκοπούν στην βελτίωση των υπαρχουσών συνθηκών στην ΑΕΚ. Ο αριθμός 50 χιλιάδες ΑΕΚτζήδες μου φαντάζει ουτοπικός. Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως θα βρεθούν τόσοι πολλοί που να είναι διατεθειμένοι να δώσουν 3000 τμηματικά σε 4-5 χρόνια. Όταν επί Ντέμη είχαμε την πρωτοφανή συσπείρωση με μια τηρουμένων των αναλογιών ανταγωνιστική ομάδα καταφέραμε να πουλήσουμε 25000 χιλιάδες διαρκείας σε 1 μόνο χρόνο αλλά το ποσό που απαιτήθηκε ήταν σαφώς μικρότερο σε σχέση με σήμερα. Επιπρόσθετα, αρνητικό κίνητρο στο να μαζευτεί τόσος κόσμος είναι πως η ομάδα μας δεν έχει γήπεδο, γεγονός που προσθέτει ακόμα περισσότερη αμφιβολία στον όποιο ενδιαφερόμενο. Τέλος, άλλη η οικονομική κατάσταση και κυρίως νοοτροπία του Έλληνα/ΑΕΚΤΖΗ το 2007 και άλλη –δυστυχώς- σήμερα το 2012. αισιοδοξώ παρόλα αυτά, πως αν εμφανιστούν και οι 20 που ζήτησε ο Τροχανάς πιθανώς να βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα.

Ένας ένας φαίνεται να μας χαιρετούν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας σε μια καθυστερημένη ενέργεια της διοίκησης να μαζέψει τα ασσυμάζευτα. Όσο λειτουργείς υπό το βάρος της οικονομικής πίεσης τόσο θα συνεχίζονται οι μπακαλίστικες μετεγγραφές και οι άτακτες φυγές χωρίς να ωφελείται η ομάδα μας. Τέτοιες κινήσεις και αποδεσμεύσεις έπρεπε να είχαν μελετηθεί καλύτερα από τη διοίκηση αλλά και μόνο το γεγονός πως κάποιοι παίκτες σταματούν να αξιώνουν τα δεδουλευμένα τους είναι θετικό για την ομάδα μας. Αυτή την ενέργεια δεν την πιστώνεται η διοίκηση όμως, αλλά μεμονωμένοι παίκτες όπως ο Γκέντσογλου και πιθανώς –όπως φαίνεται- ο Μάκος. Ο Μάκος, ένας παίκτης που φαινόταν πως θα είναι ο επόμενος αρχηγός της ΑΕΚ αναγκάζεται να αποχωρήσει υπό το βάρος των χρημάτων που δεν έχει να του διαθέσει η ΑΕΚ. Ένας παίκτης Έλληνας, με όρεξη για δουλειά, τρανταχτή βελτίωση που κάποιοι προσπάθησαν να μας πείσουν τον τελευταίο μήνα πως είναι ντεφορμέ προκειμένου να πάρουμε κάπως πιο ήπια τη φυγή του. Όχι πως θα φορέσουμε και  πλερέζες επειδή αποχωρεί ο Γρηγόρης αλλά μη μας κοροϊδεύουν κιόλας!

Ο Ανέστης Αργυρίου δήλωσε πως παιδικό του όνειρο είναι να φορέσει τη φανέλα με το Δικέφαλο και τώρα θα παραμείνει παρά τα προβλήματα. Μου έγινε συμπαθής και μόνο από αυτή τη δήλωση. Πριν βιαστείτε να κακολογήσετε τον παίκτη που είναι σχετικά περιορισμένης αγωνιστικής αξίας, να πω πως θα ήταν πολύ εύκολο για αυτόν να πάει σε μια ομάδα τύπου Εργοτέλη ή Παναιτωλικού που τα χρήματα του θα τα έπαιρνε κάθε πρώτη του μηνός. Ωστόσο μένει κι επιμένει.
Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την πρόταση Τροχανά που μέχρι στιγμής –λόγω της μη παρουσίας Νοτιά, Ντέμη, Μελισσανίδη, Χατζηιωάννου- θυμίζει κιτρινόμαυρο καφέ Κυριακής στα Σπάτα. Ας ελπίσουμε να μη λιποτακτήσει κανένας.!

Καλή Εβδομάδα!    

Δεν υπάρχουν σχόλια: