Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Δεν έχει μόνο ο Αδαμίδης ευθύνες....

Διαβάζω κάθε δημοσίευση των κατά γενική ομολογία δημοσιογράφων της ΑΕΚ. Αρναούτογλου, Τσακίρη, Μιαούλη και Ξενάκη.  Δεν αμφισβητώ την ΑΕΚοφροσύνη κανενός εκ των τεσσάρων, ωστόσο τις περισσότερες φορές διαφωνώ με Μιαούλη και Αρναούτογλου και συμφωνώ στην πλειονότητα των περιπτώσεων με τον Τσακίρη. Όσο για τον Ξενάκη, όταν τον διαβάζω πραγματικά ταυτίζομαι 100% με τις απόψεις του που είναι πάντα σωστές και τεκμηριωμένες τα τελευταία 2 χρόνια τουλάχιστον.

Είμαι πολύ περίεργος να διαπιστώσω τι θα γίνει πλέον με την ΑΕΚ του Αδαμίδη και πως αυτή θα καταφέρει να επιβιώσει -αν τελικά αυτό συμβεί-. Σύμφωνα με πληροφορίες μου, η Μόργκαν Στάνλει δεν έχει το δικαίωμα να μπλοκάρει ενδεχόμενη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ. Τα χρήματά της είναι σε θέση να τα διεκδικήσει από φυσικά πρόσωπα μετόχων της ΠΑΕ και όχι της εταιρείας αυτής καθ'αυτής. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως ο Ξενιάδης μάλλον ψεύδεται για αυτά που είπε δικαιώνοντας την στάση του Παππά πχ. Παρόλα αυτά, αυτό που μου προξενεί αλγεινή εντύπωση είναι η επιλογή του Παππά να εμφανίζεται ως Μεγαλομέτοχος όποτε το θεωρήσει σκόπιμο. Είμαι από αυτούς που θεωρούν πως ο Παππάς έχει βοηθήσει την ΑΕΚ όσο λίγοι. Χρήματα έχει βάλει πολλά. Πάντα εμφανιζόταν στο ¨και πέντε" και έβγαζε το φίδι από την τρύπα. Συμφωνώ πως έχει κάνει κάποιες δηλώσεις ιδιαιτέρως ατυχείς, "είμαι βλάκας", "λάθος μου η ΑΕΚ" κα. Σίγουρα αν το ποσό των περίπου 20 εκ ευρώ που έχει χορηγήσει στην ΑΕΚ είχε διατεθεί διαφορετικά θα μπορούσαμε να είμαστε σε μια καλύτερη κατάσταση. Ό,τι γράφει δεν ξεγράφει όμως. Έτσι ήρθαν τα πράγματα, συνεπώς οι παρελθοντικές αναφορές δεν βοηθούν σε τίποτα.

Τώρα τι κάνουμε; Περιμένουμε το θάνατό μας, προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες και αναμένουμε το θαύμα ή κινούμε γη και ουρανό ψάχοντας λύσεις που  θα μας βοηθήσουν να απεμπλακούμε από τον στενό κλοιό των χρεών που μας ταλανίζουν; Ο Αδαμίδης κατ' εμέ κοιτάει αμέτοχος τις εξελίξεις, αντιλαμβανόμενος αργά πως έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την υπάρχουσα κατάσταση. Εμείς ως οπαδοί παρατηρητές, αργήσαμε να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος στην ομάδα και τις δυσκολίες που έρχονται ελέω φαινάνσιαλ φέρ πλέι και ΕΕΑ. Η διοίκηση όμως δεν αντιλήφθηκε πέρσι πως η ΕΕΑ δεν είναι πλέον πιόνι των παραγόντων. Αναφέρω ΞΑΝΑ το παράδειγμα του Ηρακλή και τον υποβιβασμό του. Η ΑΕΚ δεν πληροί τα απαιτούμενα στοιχεία για να πάρει την αδειοδότηση τόσο στη ελληνική λίγκα, όσο και για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το ξαναγράφω και το τονίζω! Η διοίκηση όμως τι έκανε. Ακόμα και την ύστατη ώρα, δηλαδή στη συνέλευση του Δεκεμβρίου δεν υπήρξε ειλικρινής απέναντι στον κόσμο, ούσα ανακόλουθη. Άποψή μου, και θεωρώ πως συμφωνείτε όλοι, είναι πως αν είχε υπάρξει ειλικρινής όπως ΗΤΑΝ ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ όταν πρωτοανέλαβε θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα και για αυτούς και για μας. Διότι το να τοποθετείς τον Βλάχο ως νομικό εκπρόσωπο ενός επιχειρηματία φάντασμα δεν κερδίζεις χρόνο όπως είμαι σίγουρος πίστεψε ο Αδαμίδης. Αντίθετα σπρώχνεις αόρατα την ΑΕΚ στο χείλος του γκρεμού.  Αυτό κάνεις Σταύρο.


Από αυτό εδώ το μπλόγκ, έχετε δει πολλές φορές να υπερασπίζομαι τη στάση της ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ σε θέματα της ΑΕΚ. Όποιος αμφισβητεί πως η ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην άνθηση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ τότε είναι εμπαθής. Στα θέματα του ποδοσφαίρου όμως, οι παρεμβάσεις του συνδέσμου είναι άκαιρες και κρύβουν θεωρώ μια σκοπιμότητα. Οι σκοπιμότητες και τα προσωπικά συμφέροντα μας έφτασαν εδώ. Δυστυχώς.... Η συμβολή της ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ δεν πρέπει να περιορίζεται στις ύβρεις -δικαιολογημένες ή μη- σε πρόσωπα γύρω από την ΑΕΚ. Πρέπει να δρα πριν και όχι μετά. Το να βρίσεις τον Αδαμίδη τώρα είναι το πιο εύκολο πράγμα. Το να είσαι όμως Δημήτρη Χατζηχρήστο μέλος του ΔΣ της ΑΕΚ και να μην αναφέρεις τίποτα σε καθιστά και εσένα προσωπικά συν-υπεύθυνο.  ΣΕ αυτό το πάνελ συσπείρωσης των Σαπόρτερς το περασμένο καλοκαίρι το πάνελ αν θυμάμαι καλά αποτελείτο και απο σένα Δημήτρη. Μήπως τότε έπρεπε ΕΣΥ να μιλήσεις σε όλους μας για το τι γίνεται και που οδηγούμαστε; Καλή η κριτική, αλλά πρέπει να κοιταζόμαστε και στον καθρέπτη πριν μιλήσουμε και βρίσουμε. Όχι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: