Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Μεγάλη Τσέλσι!


Καλημέρα φίλοι μου. Τι φανταστικός αγώνας ήταν ο χθεσινός. Η Τσέλσι, δίδαξε ποδόσφαιρο χθες σε μια αποθέωση ομαδικότητας, αυταπάρνησης, στρατηγικής και ηρωισμού. Αν και παρακολούθησα τον αγώνα στην αρχή χωρίς να υποστηρίζω κάποιον, κατά τη διάρκεια αυτού και συνεπαρμένος από τον τεράστιο Ντιντιέ Ντρογκμπά αγάπησα την Τσέλσι. Το μυθικό γκολ του Ραμίρες σε συνδυασμό με το γκολ-τρέλα του Τόρες ήταν όλα τα λεφτά. Αν είσαι οπαδός, φίλαθλος ζεις για γκολ σαν του Τόρες. Η Τσέλσι δεν έχει κάνει φάση σε όλο το ματς και έρχεται η στιγμή που ο Φερνάντο βγαίνει αντιμέτωπος με τον Βαλντές. Ένας μέσος οπαδός  της Τσέλσι, πρέπει να είχε μέσο όρο παλμών τους …120 χθες στο δεύτερο ημίχρονο.Η στιγμή που ο Τόρες περνά τον Βαλντές είναι που σκύβεις λίγο μπροστά, προφέρεις ένα σιγανό «γκολ» και μετά φωνάζεις με όλη σου τη δύναμη σπρώχνοντας τους εκάστοτε αρρωστημένους αδερφούς, που γίνονται ένα κουβάρι. Είναι το γκολ ξέσπασμα.(έτσι Κ.Δ.;)

Σκεφτόμουν έναν αντίστοιχο αγώνα που έχει δώσει η ΑΕΚ και πιθανώς να είχε τέτοια εξέλιξη αλλά και παρόμοια (τηρουμένων των αναλογιών) διακύβευση. Σίγουρα είναι το ΟΣΦΠ-ΑΕΚ του ’89 ένα τέτοιο παιχνίδι, ωστόσο δεν το έχω ζήσει για να είμαι σε θέση να το περιγράψω γλαφυρά.
Ο Τζον Τέρι με δικαίωσε για άλλη μια φορά, αποδεικνύοντας το πόσο μικρός παίκτης είναι. Μικρός, όχι στην ποδοσφαιρική του ικανότητα αλλά στον χαρακτήρα. Του λείπει ο χαρακτήρας του μεγάλου ποδοσφαιριστή και αυτός του αρχηγού. Δηλαδή, η ομάδα που ηγείσαι έχει 45 λεπτά να κυνηγήσει ένα τρόπαιο το οποίο της λείπει και δικαιωματικά της αξίζει έστω και μια κατάκτηση την τελευταία δεκαετία. Το Τσαμπιονς Λιγκ του 2008 έχει χαθεί από το χαμένο πέναλτι του Τζον Τέρι που κρατούσε την τύχη στα χέρια του Κι αυτός παει και κάνει χτύπημα εκτός φάσης την ώρα που ο αγώνας δεν έχει κριθεί;

1 σχόλιο:

απ'το 58 στη 18 είπε...

Ειναι αλλεπαλληλες οι "προκλησεις" του οικοδεσποτη προς το μεσο φιλαθλο ,οσον αφορα στο θεμα προκριση τσελση-αποκλεισμος ΜΠΑΡΤΣΑ.Εχοντας το παραδειγμα του 2004 οπου η ανεπαρκεια της Εθνικης εκανε τον ΟΤΟ να εφευρεσει το συστημα που οδηγησε στο κολπο του αιωνα,θελω συντομα να πω οτι :1.Δεν υπαρχει αντικειμενικος θεατης ,φιλαθλος.
2.Βρισκω την υπερβολικη συναισθηματικη ταυτιση με ξενες ομαδες μαλλον λαθος,συμπεριλαβανοντας στο λαθος και τον εαυτο μου που τα τελευταια χρονια αγαπησα το σχεδιο Μπαρτσα.
3.Η εν λογω ομαδα παρουσιασε απο τους ομιλους σημεια ορατης κουρασης-κορεσμου σε συνδυασμο με την υπερεφαρμογη του τικι-τακα δηλ.του αεναου πασινγκ γκειμ που την αναγκαζουν ολοι να παιξει υιοθετωντας ενα παθητικο ρολο με ποδοσφαιρο μη κατοχης αλλα χωρων και ανασταλτικης λειτουργιας.
4Ευθυνη του προπονητη η μη υπαρξη plan B οταν θα στραβωνε το ανικητο plan A.H καννη στομωσε σε 3 ματς-ολη η σαιζον...!
5.Το νταφορμαρισμα,η αλαζονεια,η ατυχια(χιλιαδες τελικες και γκολ με το σταγονομετρο,αουτ πεναλτυ,δοκαρια...)ειναι και ανθρωπινα και μεσα στο παιχνιδι.
6Αλλοιμονο αν δεν υπαρχει κοντρα στον αθλητισμο,ο ανταγωνισμος φερνει τη νεα δυναμη,(που δεν ειναι η τσελση)
7,Δεν μπορω να ξερω την εκταση της φαρμακευτικης βοηθειας των ομαδων(ολων) καθως και της επιδρασης τυχοντων συμπληρωματων.Το ντεμαραζ καποιων ομαδων τελευταια ειναι εκπληξη.
8.Ειναι ηδονη η θετικη εξελιξη ενος αγωνα που σε εχουν καταδικασει να χασεις πριν παιξεις,ακομα κι αν παιζεις αυτο που επαιξε η ομαδα του Αμπραμοβιτς.
9 Η Μπαγερν που μεγαλωσα να μισω αλλα τωρα θαυμαζω επαιξε με αναλογες πιθανοτητες και περασε υπεραξια.
10,Θελει πολλη αναγνωση η φυγη Γκουαρντιολα,αφου μενει ο βοηθος του...
11. Ο Βιγια σουταρει και χωρις κοντρολ απο παντου, οι υπολοιποι γιατι πλασεδακι η σνιφαρισμα της μπαλας απο ενα μετρο?
Αυτα τα λιγα απο ενα πικραμενο Αεκτση εραστη της χαρας που του προσφερε η ΜΠΑΡΤΣΑ.Υποστηριζω Μπαγερν Μοναχου στο τελικογια πρωτη φορα σε αγγλο γερμανικο ματς.Συν τοις αλλοις το φαινομενο αλλα και ο τροπος κατοχης αγγλικων συλλογων απο ξενους με απωθει.
Ευχαριστω και για το γαβροβιντεο που με εβαλε να δω ,για να με φτιαξει,με το χαμο στην αγγλικη παμπ με το απαισιο γκολ του Τορες.Ελπιζω αυτη η απαραδεκτη φετινη manu να μας δωσει μια χαρα φετος εστω και με τους Εβανς.