Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Περασμένα μεγαλεία...


Στην ΑΕΚ του 2012 δεν υπάρχει χώρος για αισιοδοξία, προσμονή, ενθουσιασμό και κυρίως ποδόσφαιρο. υπάρχει γκρίνια, υπάρχει έλλειψη χρημάτων που πιθανώς να οδηγήσει σε αφανισμό τον αγαπημένο μας σύλλογο. Υπάρχει έλλειψη προσωπικοτήτων, υπάρχει έλλειψη παικτών αξίας, έλλειψη ξένων ποδοσφαιριστών από ανάγκη. Δεν ξέρω με τι να παρομοιάσω την κατάσταση της ομάδας. Οι θαλάσσιες παρομοιώσεις αφορούσες πλοία και σαπιοκάραβα με έχουν (και σας έχουν είμαι σίγουρος) κουράσει. Είναι όμως επιτυχημένες. Αυτό που δεν μ’ αρέσει καθόλου είναι το πόσο λίγοι άνθρωποι ενδιαφέρονται για την κατάσταση και αυτό που με φοβίζει το βραχυπρόθεσμο αλλά και μακροπρόθεσμο μέλλον της ομάδας. Αν τελικά κατορθωθεί η παρουσία μας στη Σούπερλίγκα αυτή θα θυμίζει αρπαχτή ξεπεσμένου χολιγουντιανού αστέρα σε κινηματογραφική ξεπέτα. Ξέρεις πως ο ηθοποιός έχει μια ιστορία, ξέρεις πως μπορεί να υποδυθεί εξαιρετικά απαιτητικούς ρόλους και τον βλέπεις να παριστάνει έναν χαζοβιόλη πεθερό που ενοχλεί χιουμοριστικά με την παρουσία του. Μια παρένθεση θα είμαστε κι εμείς, ανήμποροι να ακολουθήσουμε εντός γηπέδου την ιστορία μας. Μόνον ένα γήπεδο που μας χωράει, μικρό και κατάμεστο θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει και να μας κάνει να θυμίζουμε έστω σε κάτι την μεγάλη ομάδα που ήμαστε. Δεν είμαστε όμως… ούτε διάθεση υπάρχει, ούτε πάθος, απλώς αδιαφορία τόσο (κυρίως) σε φίλους, όσο και σε εχθρούς… αλλά έτσι είναι. Όλα κάποια στιγμή πληρώνονται. Οι κλεψιές, συνεχείς προκλητικές και ατιμώρητες βγαίνουν ως αποτέλεσμα και αντίκτυπο στην ομάδα μας, της οποίας εκλάπησαν βάναυσα τίτλοι, χαρές, γκολ και πανηγυρισμοί. Η ΑΕΚ ξαναγεννάτε πάντοτε από τις στάχτες της, βλέπαμε μικροί σε προσαρμογή μικρότερη από την τωρινή που περιοριζόταν στα στενά (δυστυχώς ή ευτυχώς) αγωνιστικά πλαίσια. Που χάναμε 3-1 από την Καλαμάτα και τρεις μέρες μετά παίζοντας φανταστικό ποδόσφαιρο αναγκάζαμε τη Λεβερκούζεν να ιδρώσει για να μας πάρει ισοπαλία στην έδρα της. Χάναμε από Ακράτητο και ΟΦΗ και κάναμε τη Ρεάλ Μαδρίτης να υποκλίνεται στις ορέξεις των παικτών μας. Περασμένα μεγαλεία…
Καλημέρα…

1 σχόλιο:

απ'το 58 στη 18 είπε...

ΣΑΝΚΤ ΠΑΟΥΛΙ
Ηταν η αφορμη ολιγολεπτης τηλεδιασκεψης με τον οικοδεσποτη του μπλογκ ,επικεντρωμενης αποκλειστικα στην οντοτητα αυτης της κακοφημης πολης -επινειου του Αμβουργου,που διαθετει και την ομωνυμη ομαδα.Εμαθα μεταξυ αλλων οτι εχει αναπτυχθει ενα περιβαλλον φανατικων οπαδων της με αριστεριστικο και αναρχοαυτονομο προφιλ πολιτικα ,που εγινε πολυ ενδιαφερων λογος για μαρκετινγκ των προιοντων που φερουν το σημα της.Αριστο δειγμα δηλαδη συνεργασιας καπιταλισμου και αριστερης ιδεολογιας.Αυτη λοιπον η ανυπαρκτη ποδοσφαιρικα,πολη γνωστη στους ναυτικους ως τοπος ακραιων ηδονων,πουλαει τη φανελα η το σημα της τρελλα ανα την Ευρωπη..
Την ιδια στιγμη η ΑΕΚ που αν δεν κανω λαθος επαιξε 2-3 φορες τα τελευταια 10 χρονια τσαμπιονς λιγκ ξεπουλα τα παντα για να σωσει τα ασωστα.Προ ολιγου ακουσα τη πωληση Λεοναρντο στο κραταιο κορεατικο πρωταθλημα,οπου βεβαια η ΧΙΟΥΝΤΑΙ ειναι κολοσσος οικονομικος,Ολοκληρη πολη-ναυπηγειο και πισω βιομηχανιες,κατασκευαστικες,χρηματιστηρια και και..Τουλαχιστον ας τους δειξουν αυτο το οικοπεδο στη Ν.Φ.μηπως τους ερθει καμμια ιδεα..
Για να προλαβω το σχολιασμο της βομβας της ημερας(τροπος του λεγειν γιατι ουδεις ασχολειται),εχω να πω οτι δεν εκπλησσομαι απο τη φουσκα των 5,5 εκ,ευρω της ΡΟΜΑ για το 50% του ανεκδιηγητου, οσο ηταν αδω Ταχτσιδη.Στην Ιταλια παντα "παιζει"ενας ιστος τραμπας αγοραπωλησιων παικτων απο εταιρειες μανατζερς και ομαδες που ανακυκλωνει ενα "πολτο"παικτων μεσαιας η και μικρης αξιας φουσκωνοτας τις τιμες τους για το καλο" ολων"..Και οταν λεμε ολων....Φυσικα καποιος θα αναδειχθει περισσοτερο η και καποιος θα εξαφανισθει δικαια η αδικα.Πλειστα τα παραδειγματα.Εχουν υπαρξει 28αρηδες που ξαφνικα γιναν πρωτη φιρμα γιατι πηγαν στη σωστη ομαδα (συνηθως τυπου Κιεβο δηλαδη κατι μικρομεσαιο..) Δηλωθηκαν ομως αγνοουμενοι και πραγματικα αστερια απο μανατζερικο η αλλο λαθος.Ποτε η εσφαλμενη επιλογη ομαδας.ποτε η χημεια,ποτε η βιασυνη χαλανε καρριερες.Δεν θαθελα να συμπεριλαβω στο καταλογο το Σωκρατη γιατι μαλλον διαφευγει τον κινδυνο.Η ουσια παντως ειναι οτι αυτος ο κακομαθημενος δηθεν αστερας Ταχτσιδης ζει το μυθο του...Δεν νομιζω παντως να ξεγελαστηκαμε τοσο πολυ.Θα φανει.Αν και αξιοπρεπεις καρριερες με 2-3 καλα συμβολαια εχουν κανει και μετριοτητες ,οχι απαραιτητα σε προβεβλημενες ομαδες.Να δουμε και το Νινη...
ΧΑΡΜΟΛΥΠΗ
Ειναι περιττο να πραγματευτουμε τις ανυπαρκτες εξελιξεις που αφορυν στην αποτελματωση της ΑΕΚ.Καθε φορα ολοι προσεγγιζουμε την αληθεια απο μια σκοτεινοτερη οπτικη γωνια.Ειναι κοινοτυπια.Αν ανοιξουμε αναρτησεις στο μπλογκ του Νοεμβριου η του Δεκεμβριου υπαρχει η ιδια οσμη.Με διαπιστωσεις δεν αλλαζει κατι και η πολυ κλαψα δεν οδηγει πουθενα.Μην ξεχναμε ,μιλαμε για ποδοσφαιρο,τη πλακα μας δηλαδη..