Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια... (οχι τον Μόρα)


Το ότι θα έφθανα στο σημείο να παρακαλάω για να γυρίσει ο Μόρας στην ΑΕΚ, ειλικρινά δεν το περίμενα. Ο Μόρας, για ανεξήγητους λόγους μου ήταν ανέκαθεν αντιπαθής τόσο ως παίκτης, όσο και ως προσωπικότητα. Τον θεωρούσα και τον θεωρώ ευθυνόφοβο, γκρινιάρη και απίστευτο πρόβλημα στα αποδυτήρια, λόγω αβάσταχτης αλλά άκακης θα έλεγα ηλιθιότητας. Θυμάμαι ένα ματς με τον ΠΑΟΚ που δεχόμαστε πίεση στην τούμπα, όντας μπροστά στο σκορ με 0-1. Γίνεται μια αναμπουμπούλα στην περιοχή και ο Μόρας που τυχαία περνούσε, βρέθηκε στη γραμμή του τέρματος αποσοβώντας την ισοφάριση. Μετά, η κάμερα του κάνει κοντινό, όπου ο Βάγγος εμφανίζεται να εμψυχώνει τους συμπαίκτες του. Θυμάμαι να λέω στον εαυτό μου πως εφόσον εμψυχώνει ο Μόρας, τα πράγματα είναι δύσκολα. Δυστυχώς δικαιώθηκα με την ισοφάριση του Φουτσίνι (αν δεν κάνω λάθος), από έγκλημα Μόρα που τον άφησε να αλωνίζει στην μικρή περιοχή. Περασμένα ξεχασμένα όμως, διότι φθάσαμε στο οριακό σημείο να θεωρούμε πολυτέλεια την προσθήκη Μόρα στο σύλλογο. Καλοδεχούμενος τελοσπάντων κι αν δεν του αρέσουν τα 150 χιλιάρικα που προσφέραμε μπορεί να αποχωρήσει τάχιστα με πλοίο χωρίς επιστροφή. Είμαι λίγο εμπαθής, το ομολογώ, αλλά ο Μόρας είναι μέσα στους 2-3 παίκτες που απεχθανόμουν την τελευταία 15ετία στην ΑΕΚ. Οι στενοί ΑΕΚτζηδες φίλοι μου το γνωρίζουν, όσο για τους άλλους ζητώ συγγνώμη για την γκρίνια.

Από την άλλη, ο έτερος Βαγγέλης είναι θεωρώ ΤΟΠ κίνηση για την ΑΕΚ. Ο Μάτζιος είναι ικανότατος φορ και θα μπορούσε σίγουρα να παίζει και σε καλύτερες συγκυρίες από τις σημερινές στην ομάδα. Ξέρει πολλή μπάλα, άψογο κοντρόλ και στυλ, λίγο βραδυκίνητος αλλά με απίθανη αντίληψη που θυμίζει κάτι από Λύμπε. Μακάρι να έρθει!

Μιλώντας για μετεγγραφές, το «Μπαμ» είναι απίθανο να έρθει από το ποδόσφαιρο ήρθε όμως στην επίσημη αγαπημένη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και πιο συγκεκριμένα στο λατρευτό τμήμα Χάντμπολ. Παρέα στον Μπακαούκα, τον Ασαρίδη, τον Τσαούση και τους άλλους ήρωες της ομάδας θα κάνει ο υπερπαίκτης ( σύμφωνα με ειδικούς του αθλήματος) Αλέξης Αλβανός. Τεράστια διεθνής καριέρα, ευρωπαϊκά τρόπαια και διακρίσεις στην (αδόκιμος όρος) Χαντμπολομάνα Γερμανία. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο διάστημα που θα υπηρετήσει τον Δικέφαλο.

1 σχόλιο:

απ'το 58 στη 18 είπε...

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ
Ενω συνεχιζεται το ψησιμο του Μορα να γυρισει σαν ηγετης της αμυνας και η ζεστη χειροτερευει ,βλεπουμε μαλλον αυθαιρετες ειδησεις για 2-3 ταλεντα της κ-19 της Εσθονιας.Εκει αξιζει να επιμεινουν,αν αφησει μο θρυλος γιατι πιστευω οτι ο παο εχει να φερει απο τη γκολντεν τημ. Σιγουσα θα ειναι μεγαλη τυχη μεσα στο χαος να κερδισουμε μια βαση για το μελλον.Δεν χρειαζεται να πω οτι συμφωνω για την ανεπαρκεια του Μορα,αλλα και επιφυλασσομαι σοβαρα για τον αλλο Βαγγελη.Δεν μου αρεσει η λεξη λιγος αλλα στη κατασταση μας...
Η προσθηκη του διεθνη Ελληνα Αλβανου ειναι τιμη για την ομαδα παρα την ηλικια του.Ηταν καποτε συνωνυμος με το αθλημα στη χωρα,πηγε Γερμανια ,καλος.Προ δεκαετιας και ,ο αδελφος του εκπαιδευομενος ιατρος μου περιποιηθηκε διαστρεμμα ποδοκνημικης σε ιατρικο κεντρο της Φθιωτιδας οπου διακομισθηκα εσπευσμενα απο το γκαζον εξοχικου .Το οικογενειακο διπλο μπαμπαδες-παιδια ειχε διακοπει οταν ανοιγοντας το διασκελισμο μου επεχειρησα προσποιηση -μαγεια στον εκπληκτο 7αχρονο τερματοφυλακα .Τοτε ο νεος με καθησυχασε οτι γνωριζε απο αθλητικες κακωσεις γιατι ηταν ο αδελφος του Αλβανου...ΛΕς ναταν απλως νοσηλευτης...?
Η περιεργεια ειναι μεγαλο πραγμα...