Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ύποπτα παιχνίδια



Ξεκίνησα χθες να γράφω, ωστόσο λίγο η κούραση του Σαββάτου, λίγο η αϋπνία, λίγο η κακή διάθεση με έκαναν να το παρατήσω. Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε πιο ομάδα από κάθε άλλη φορά την φετινή χρονιά, παίζοντας με την καλύτερη ομάδα που είχε αντιμετωπίσει. Δεν μπορώ να πω πως κάποιος υστέρησε φανερά, το γκολ είναι πολύ καλό και η δήλωση του Γιάγκο πρέπει να προβληματίσει. Διότι όπως είπε, «μια φάση, ένα γκολ». Όμως, αυτή η καταραμένη φάση γίνεται πάντα από τον παίκτη του Γιάγκο. Είτε λέγεται Αθανασιάδης, είτε Αγκάνθο, είτε Βενέτης(Κέρκυρα). Δεν θα χρησιμοποιήσω με τίποτα τον υποθετικό σύνδεσμο «αν», προκειμένου να δικαιολογήσω κάτι, ωστόσο η παρουσία του Λυμπερόπουλου σε αυτή την ομάδα θα της είχε δώσει τουλάχιστον 7 βαθμούς στα μέχρι τώρα παιχνίδια. Φτάνει η μπάλα στο κέντρο και δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να δώσει μια απλή μπαλιά ξεκλειδώνοντας την άμυνα.

Όταν προ διετίας η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ είχε πέσει στην Α2, είχαν οργιάσει οι φήμες για προκαθορισμένα παιχνίδια από τον Ηλυσιακό. Ένας Ηλυσιακός που είχε κάνει 9 νίκες στο πρωτάθλημα, τις 5 στις τελευταίες 6 αγωνιστικές. Βλέποντας τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής, προβληματίζομαι. Ιδίως με τον Πανιώνιο που με την ευκολία που παίρνει διπλά στα Γιάννενα, χάνει 3-0 στο 19’ από τον Λεβαδειακό, χάνει από την Κέρκυρα του Άκη Μάτζιου εντός έδρας. Ελπίζω αυτό το θέατρο να μην συνεχιστεί μπροστά στα μάτια μας και με την ΑΕΚ απλώς να παρατηρεί.

1 σχόλιο:

απ'το 58 στη 18 είπε...

ΤΑΠΕΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΡΟΝΕΜΕΝΗ
Ταινια απο τον λαικο-καλτ κινηματογραφο της κλακ φιλμς απο τη δεκαετια του 60.Συνηθης πρωταγωνιστης ο Νικος Ξανθοπουλος .το παιδι του λαου.Θεμα ο αγωνας για τη κοινωνικη δικαιωση ενος απιστευτα ατυχου ανθρωπου (ορφανου ,φτωχου,περιθωριοποιημενου,αδικημενου,τιμιου κλπ)Το μετετρεψα στο θηλυκο γενος για να μην ζητηθουν πνευματικα δικαιωματα απο τη πανακριβη παραγωγη του μπλογκ..Περιπου ολες οι τανιες ειναι ιδιες αλλα αυτος ο τιτλος μας παει.
,Εχοντας μιλησει ηδη για τις ομαδες απο Π προ 2 εβδομαδων αλλα και την ασκηση υβριδικης διαιτησιας επι της ανυποληπτης σε καποιους ανυποληπτους κυκλους ΑΕΚ,θελω να ζητησω τη ψυχραιμια ολων για μερικα αποτελεσματα ινδονησιακου πρωταθληματος(μια απο τις χωρες οπου το στοιχημα ειναι το αθλημα και το αθλημα το στοιχημα συμφωνα με καταγγελιες).Σαφως η ΑΕΚ λογω ονοματος και δυναμικοτητος δεν μπορει να δεθει σε καποιο αρμα ,Ειναι ενα δοξασμενο στους πολεμους, σκαρι που ομως εχει αφεθει πλεον στο ελεος του καιρου.Καποτε θα συντριβει στα βραχια και απο μονο του.Στα πλαισια δημοσιων σχεσεων, το καλοκαιρι κατασκευασθηκαν κι αλλα κεντρα επιρροης δεδομενης της υποχωρησης παο και ΑΕΚ ,λιγωτερο, απο τον προμαχωνα του παιγνιδιου.Νεοι προπονητες νεα σουπερλιγκ,δανεικοι και δανεικα φτιαχνουν μια χαρτα με νεους πολους.Παρουσιαζεται μια εξελιγμενη νεα ταξη πραγματων οπου το σεναριο ειναι ενας μεγαλος στην Αθηνα ενας στη Θεσσαλονικη και 5-6 το πολυ υποφερτα μοντελα για τον ανταγωνισμο που θα "αποπνεουν" υγεια πχ Ατρομητος,Πλατανιας,Αστερας κλπ.Προστασια συμφωνα με τους νομους της νυχτας ειναι και η μη αδικη μεταχειριση ,οπου καποτε μπορει να γινει και ευνοικη υποθετω κατα τυχη.Η τυχη που βοηθησε ,οχι μονη της, τον πγσσ να κανει 4 νικες εκει που αλλοτε εχανε ξεκουραστα ,εφερε τη κερκυρα και τον πας να παρουν "παλικαρισια" διπλα.Δεν ξερουμε τι φιλιες υπαρχουν παραγοντικα που να συνδεουν ενα φασμα σωματειων ειδικων αποστολων αλλα σιγα-σιγα θα δημιουργουνται υποψιες...
Εννοειται οτι πανω απο ολα η ΑΕΚ ειναι θυμα του εαυτου της και απλως βρισκεται στο σημειο οπου δεν την ευνοουν οι συγκυριες και τρωει και τις αδεσποτες ριπες που συνηθως τρωει ο καθε πικραμενος,ο αστεγος ,ο πεινασμενος.Η διαφορα στο γηπεδο απο την υπαρξη επιτελους ενος προπονητικου πλανου ,που δεν της βγηκε,δεν προετοιμαζει ,δεδομενου του προγραμματος καμμια ανοδο.Η ΑΕΚ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ,ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ.Αγοραζει χρονο πανακριβα για να επιβιωσει σε ενα σχεδον χαμενο χρονοδιαγραμμα.ΟΙι αμεσοι συναγωνιστες-ανταγωνιστες δινουν τη σκυταλη ο ενας στον αλλον ακομα και με τα δυο χερια για να γλυτωσουν ,σσχεδον ανεκτικα...Πεφτουν 2 και θα ανεβουν κι αλλα 3 καλα παιδια του χρονου...